Kysymys uskovalle

DRHouse

Pelkäätkö lohikäärmeitä?

Syy tähän kysymykseen on se että uskovat jatkuvasti väittävät jostain kumman syystä että ateisti muka pelkäisi jumalaa. Veikkaan että kovinkaan moni uskova ei lohikäärmeitä pelkää, koska tietää ettei niitä ole olemassa. Samalla tavalla ateisti ei pelkää jumalla koska tietää ettei jumalaa ole olemassa. Ajatus jumalasta ei aiheuta minkäänlaista ahdistusta, pelkoa tai ei-toivottuja tunteita, saati vihaa. Ainoastaan huvittuneisuutta.

Tiedän että tämä totuus on monelle uskovalle vaikea ja arka paikka, he kun haluaisivat että ateistikin eläisi samanlaisessa pelossa uskovien mielikuvituskaveria kohtaan kuin uskova elää. Ateismi herättääkin uskovissa syvää kauhua ja aiheuttaa defenssireaktion.

29

480

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naminaminami

      "Pelkäätkö lohikäärmeitä?"

      Graavilohikäärme on mun herkkua. Myös kylmäsavustettu kirjolohikäärme menettelee.

      • lohikäärmekiusausta

        Kyllä savulohikäärmekiusaus sekä maitoon keitetty lohikäärmekeitto paahdetun ruisleivän kanssa ovat myös maukkaita.


    • Uskovaisuuteen liittyy omituinen kyvyttömyys ymmärtää että joku ajattelee eri tavalla kuin hän itse.

      Uskovainen on siis naiivi.

      Tästä juontuvat hänen projisointinsa lukemattomissa asioissa.

    • Lohikäärme on dinosauruksesta aiemmin käytetty nimi. Se on myös Ilmestyskirjassa vertauskuva saatanasta. Jeesuksen nimessä uskovalta on valta tallata kaikkea saatanan valtaa ja voimaa. Saatana on meidän jalkojemme alla ja voitettu vihollinen. Siksi emme pelkää sitä.

      Ateisteilla on Jumalfobia, koska he tietävät, että Jumala on olemassa ja että he ovat vastuussa Jumalalle elämästään. Kieltämällä Jumalan olemassaolon, he yrittävät paeta tätä vastuuta. He ovat kuitenkin lyhytnäköisiä. He eivät ajattele asiaa niin pitkälle, että kerran he kuolevat, jolloin heidän pakomatkansa päättyy. Heidät vedetään Jumalan tuomioistuimen eteen kuin koira narusta. Silloin he eivät voi enää uskotella, että Jumalaa ei ole olemassa. Se, mitä sitten tapahtuu, se voidaan lukea Raamatusta, Ilmestyskirjan viimeisistä luvuista.

      Evankeliumin ilosanoma on siinä, että Jeesus Kristus on kärsinyt ateistienkin syntien edestä ja haluaa armahtaa jokaisen ateistin, joka vilpittömästi haluaa uskoa Häneen ja saada syntinsä anteeksi. Tämän tulee kuitenkin tapahtua ennen kuolemaa. Kuoleman jälkeen kaikki on myöhäistä.

      • "Ateisteilla on Jumalfobia, koska he tietävät, että Jumala on olemassa ja että he ovat vastuussa Jumalalle elämästään."

        Väärin. Teistillä on jumalfobia. Jatkuvasti näillä palstoilla teistit vinkuvat kuolemanpelossaan ja jumalanpelossaan sekä pelottelevat ja uhkailevat muitakin.

        111:10 Herran pelko on viisauden alku, hyvä ymmärrys kaikille, jotka sitä noudattavat. Hänen ylistyksensä pysyy iankaikkisesti.

        Todellisuudessa tuossa luvataan ikuista älyllistä rajoittuneisuutta kaikille teisteille, jotka uskovat kuvitteelliseen herraan. Ateisteilla on vapaus, valta ja voima ohittaa kaikki sadut Jeesuksesta, Jahvesta ja pyhästä hengestä, koska niitä ei ole olemassa. Siksi emme pelkää niitä.


      • DRHouse

        "Lohikäärme on dinosauruksesta aiemmin käytetty nimi. "

        Ei ole, vaan ihan konkreettisena pidetty olento.

        "Ateisteilla on Jumalfobia, koska he tietävät, että Jumala on olemassa ja että he ovat vastuussa Jumalalle elämästään."

        Jumalfobia voi olla vain jumalaan uskovalla.

        " Kieltämällä Jumalan olemassaolon, he yrittävät paeta tätä vastuuta. He ovat kuitenkin lyhytnäköisiä. He eivät ajattele asiaa niin pitkälle, että kerran he kuolevat, jolloin heidän pakomatkansa päättyy."

        Tiedän kuolevani, eikä pahemmin pelota.

        " Heidät vedetään Jumalan tuomioistuimen eteen kuin koira narusta. Silloin he eivät voi enää uskotella, että Jumalaa ei ole olemassa. Se, mitä sitten tapahtuu, se voidaan lukea Raamatusta, Ilmestyskirjan viimeisistä luvuista."

        Satukirjasi ei vakuuta.

        "Evankeliumin ilosanoma on siinä, että Jeesus Kristus on kärsinyt ateistienkin syntien edestä ja haluaa armahtaa jokaisen ateistin, joka vilpittömästi haluaa uskoa Häneen ja saada syntinsä anteeksi. Tämän tulee kuitenkin tapahtua ennen kuolemaa. Kuoleman jälkeen kaikki on myöhäistä. "

        Jeesus on fiktiivinen hahmo.


      • Plotter

        Saatana on yksi kristittyjen jumalista. Ja hyvin voimakas sellainen.


    • 12___13

      Ihan tiedoksi vaan, ainoa jota voisi kannattaa pelätä on Jumala. Mutta Jumalakin on hyvä, joten ei ole syytä pelätä mitään. :)

      Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin. Eikö kahta varpusta myydä yhteen ropoon? Eikä yksikään niistä putoa maahan teidän Isänne sallimatta. Ovatpa teidän päänne hiuksetkin kaikki luetut. Älkää siis peljätkö; te olette suurempiarvoiset kuin monta varpusta.
      Matt. 10:28-31

      Rauhan minä jätän teille: minun rauhani - sen minä annan teille. En minä anna teille, niin kuin maailma antaa. Älköön teidän sydämenne olko murheellinen älköönkä peljätkö.
      Joh. 14:27

      Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon, sillä pelossa on rangaistusta; ja joka pelkää, se ei ole päässyt täydelliseksi rakkaudessa.
      1 Joh. 4:18

      • DRHouse

        Eli aloituksesi on loogisesti ristiriitainen. Eikä loppukaan liity aiheeseen niin mitenkään...


    • 12___13

      Todellisuudessa tuossa luvataan ikuista älyllistä rajoittuneisuutta kaikille teisteille, jotka uskovat kuvitteelliseen herraan. Ateisteilla on vapaus, valta ja voima ohittaa kaikki sadut Jeesuksesta, Jahvesta ja pyhästä hengestä, koska niitä ei ole olemassa. Siksi emme pelkää niitä. :D

    • loogisesti

      Rikolliset ryömii piiloistaan kun poliisia ei näy.

      • realistisesti

        Poliisit ryömii piiloon kun Rikollisia näkyy


    • "Herran pelko on viisauden alku, hyvä ymmärrys kaikille, jotka sitä noudattavat. Hänen ylistyksensä pysyy iankaikkisesti." (Psalmi 111:10)

      "Herran pelko on viisauden alku, ja Pyhimmän tunteminen on ymmärrystä." (Snl. 9:10)

      ***************
      Ylläolevilla Raamatun jakeilla ei ateisteille ole mitään merkitystä, koska he pitävät Raamattua satukirjana.

      Mutta Raamattu, Jumalan Sana, selittää itse itsensä, kuten yllä olevista parista raamatunjakeesta hyvin selviää:
      - Herran pelko on viisautta, joka on Herran (Pyhimmän) tuntemista, ymmärrystä.
      Ei siis ole kysymys mistään vapinasta ja tutinasta.

      Kun tulin uskoon, koen Jumalan rakastavana Taivaan Isänä, jota haluan kunnioittaa. Omalta kohdaltani ymmärrän Herran pelon tarkoittavan nimenomaan Herran kunnioittamista.
      Ilman uskoontuloa ja siitä seuraavaa Herran pelkoa (kunnioittamista) vaeltaisin tietenkin täällä maailmassa jumalattomasti väljin valjain ja päätyisin lopulta haaksirikkoon; syntini vetäisisivät minut helvettiin, niin että heilahtaa.

      • ihmettelenvaan

        On helppoa olla uskova: pyydät anteeksi oletetulta jumalaltasi ja taas jatkat puhtaalta pöydältä. Pyysitkö anteeksi myös häneltä, jota vastaan rikoit?


      • En tiedä, olisivatko kaikki uskovaiset Erittäin Vaarallisia Rikollisia, elleivät olisi uskovaisia.
        Saattavatpa olla uskovaisinakin kriminaaleja.


    • lohtapöytään

      Lohikäärme on Raamatussa. Huono kysymys, kun lohikäärme on totta todistamattakin.

    • hehhhee

      Erämaan ulvojat ja ulisijat ja metsänpeikot sekä öinen syöjätär ovat myös hyvin pelottavia. Siksi en uskalla mennä UKK-puistoon, enkä edes Nuuksioon.
      Jes. 34:14
      Siellä erämaan ulvojat ja ulisijat yhtyvät, metsänpeikot toisiansa tapaavat. Siellä yksin öinen syöjätär saa rauhan ja löytää lepopaikan.

    • Jos ateisti ei pelkäisi Jumalaa, hän ei olisi ateisti. Se, että joku on ateisti, on nimenomaan todiste siitä, että hän tietää Jumalan olevan olemassa, mutta ei halua alistua Hänen auktoriteettinsa alle, koska ateisti pelkää olla vastuussa Jumalalle elämästään ja teoistaan.
      Siksi hän kieltää Jumalan olemassaolon. Hän laskelmoi, että kieltäessään Jumalan olemassaolon, hänen ei tarvitse myöskään olla vastuussa Hänelle. Sillä eihän olemattomalle tarvitse olla vastuussa.

      Kyse on siis psykologisesta vippaskonstista, jolla ateisti rauhoittelee omaatuntoaan. Se on kuin puudutuspiikki, joka antaa ainakin joksikin aikaa. Tai toinen vertaus on, Jumalafobian lakaiseminen maton alle piiloon.
      Ateistit eivät pidä uskovista eikä Raamatusta juuri siksi, että ne muistuttavat häntä Jumalan olemassaolosta ja siksi uskovat pitäisi saada vaiennettua ja uskontoa ei saisi opettaa kouluissa. Totuus tekee kipeää niin kauan kuin sitä vastustetaan.

      • BlueDevil

        " Jos ateisti ei pelkäisi Jumalaa, hän ei olisi ateisti. Se, että joku on ateisti, on nimenomaan todiste siitä, että hän tietää Jumalan olevan olemassa, mutta ei halua alistua Hänen auktoriteettinsa alle, koska ateisti pelkää olla vastuussa Jumalalle elämästään ja teoistaan."

        Meni niin väärin. Ateisti ei usko jumalaan kuten ei muihinkaan satuhahmoihin. Sama olisi väittää että sinä pelkäät peikkoja. Lisäksi on typerää orjamoraalia alistua olemattoman tahtoon, se tekee alistujasta idiootin.

        "Siksi hän kieltää Jumalan olemassaolon. Hän laskelmoi, että kieltäessään Jumalan olemassaolon, hänen ei tarvitse myöskään olla vastuussa Hänelle. Sillä eihän olemattomalle tarvitse olla vastuussa."

        Niin, olemattomalle ei tarvitse olla vastuussa.

        "Kyse on siis psykologisesta vippaskonstista, jolla ateisti rauhoittelee omaatuntoaan. Se on kuin puudutuspiikki, joka antaa ainakin joksikin aikaa. Tai toinen vertaus on, Jumalafobian lakaiseminen maton alle piiloon."

        Omatuntoni on puhdas ja voi hyvin. Ottaako päähän?

        "Ateistit eivät pidä uskovista eikä Raamatusta juuri siksi, että ne muistuttavat häntä Jumalan olemassaolosta"

        Ei, vaan koska te koohkouskovat olette yhteiskunnan syöpä, joka haluaa suomesta kalifaatin kalifaatin paikalle.

        " ja siksi uskovat pitäisi saada vaiennettua ja uskontoa ei saisi opettaa kouluissa. Totuus tekee kipeää niin kauan kuin sitä vastustetaan."

        Niin, tiedetään että totuus siitä ettei jumalaa ole sinua kirpoo...


    • Psalmilaulu-

      Lohikäärme on mainittu Raamatussa esim. alla olevassa Psalmissa 91: jae 13.
      Se on ehkä Raamatun symboliikkaa - lohikäärme saattaa tarkoittaa demonista henkivaltaa (joiden kanssa ei ole leikkimistä).

      "Kysymys uskovalle"
      ......no onko tullut paljon vastauksia. Taitaa olla niin, että aika harvat uskovat kommentoivat tällä ateismi-palstalla. Jotkut saattavat ajatella jopa niin välinpitämättömästi että kuolkoot ateistit omaan jumalattomuuteensa.


      PSALMI 91:5-13

      5. Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta,
      6. et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee.
      7. Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu.
      8. Sinun silmäsi saavat vain katsella ja nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan. -
      9. Sillä: "Sinä, Herra, olet minun turvani". - Korkeimman olet sinä ottanut suojaksesi.
      10. Ei kohtaa sinua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty sinun majaasi.
      11. Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi.
      12. He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi.
      13. Sinä kuljet leijonan ja kyykäärmeen ylitse, sinä tallaat nuorta jalopeuraa ja lohikäärmettä.

    • 777777

      Miksi ateistin pitäisi herättää kauhua uskovaisissa, kun ateistit itse tulevat tuhoamaan itsensä ja loppujen lopuksi heidän rakkaan maailmansa. Mitä enempi maailmaan tulee sokeita ateisteja, sitä enempi heidän oma koiransa raatelee heitä. Jeesukseen uskovilla nääs ei ole mitään pelättävää, koska meillä alkaa vasta elämä, kunhan ensin eletään tämä maallinen pois.

      • 777777

        Elämöinti alkaa ja Vetäisin varvit Jeesuksen peräsuoleen. Siksi moni uskovainen on kelan elättinä makolee sängyillään. Sitten ei ole aikaa kun naidaan taivaan riennoissa joka enkeli ja lokki


      • 777777

      • 777777

      • 7777777
        777777 kirjoitti:

        Elämöinti alkaa ja Vetäisin varvit Jeesuksen peräsuoleen. Siksi moni uskovainen on kelan elättinä makolee sängyillään. Sitten ei ole aikaa kun naidaan taivaan riennoissa joka enkeli ja lokki

        Trolli


      • 7777777

    • Ekaapuolta

      Palauta lainaamasi pian. Ai että voi että olisipa tulta ja olisipa uskovia.

    • Ateisti pelkää Jumalaa nimenomaan siksi, että hän tietää Jumalan olevan olemassa.
      Ateistilla on väärä käsitys Jumalasta. Ateisti luulee ilmeisesti Jumalan olevan ankara ja julma tyranni. Tämän kuvan hän on saanut Jumalasta tulkittuaan virheellisesti vanhaa testamenttia, jota hän usein siteeraakin näillä keskustelupalstoilla. Ateisti tietää joutuvansa vastuuseen jumalan edessä elämästään ja teoistaan.
      Rauhoittaakseen mieltään, hän yrittää uskotella, että Jumalaa ei ole olemassa. Tämä on todennäköisesti alkusyy hänen Jumalfobialleen.

      Ateistin tulisi saada kuulla julistusta evankeliumista ja Jeesuksesta, joka on sovittanut hänenkin syntinsä, niin ettei hänen enää tarvitse pelätä ja paeta Jumalaa. Hän voi lähestyä Jumalaa Jeesuksen kautta, kuten lapsi turvautuu rakastavaan isäänsä.

      Uskovan ei tarvitse pelätä mitään, koska hänellä on varma turva ja suoja Jumalassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      388
      1533
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1220
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1145
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      701
    Aihe