Tulispa talvi

Kuulosuojaimet

Eikö asuinalueilla käytettävissä ruohonleikkureissa ole mitään desibelirajoja?
Tosi rasittavaa, joka viikko useampi tunti kuunnella (ja kuuluu ihan kuuntelematta) jatkuvaa jyrinää. Kyllä jää lasten päiväunet naapurin ruohonleikkuupäivinä nukkumatta.

11

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajankuntarvii

      Muuta pois, jos et kestä normaaleita elämisenääniä.

    • Työntekijä

      koita asua kerrostalossa kun öisin suihkussa käyminen on sallittu.!

    • AjatMuuttuu

      Ymmärrän normaalit elämisen äänet. Ymmärrän nurmikon leikkaustarpeen viikottain, mutta en ymmärrä jyrisevää, huutavaa ruohonleikkuria. Enkä sitä että sillä jyrnytetään tuntitolkulla ympäri nurmikkoa. Oon aina ajatellut, että istuttavia leikkureita hankitaan sen takia jotta sais homman hoidettua nopeemmin, mutta jotkut ilmeisesti hankkii niitä ajankulukseen ja naapureita ärsyttääkseen. Luulis olevan persaus hellänä kun monta tuntia koneen päällä keikkuu:))
      p.s. Ei kai kerrostalossa yöllä saa suihkussa käydä? Itekin joskus asunut ja silloin ainakin oli kielletty...hyvä että vessanpytyn uskalsi vetää.

      • kamalaontti

        No nyt,en minä ainakaan hanki istuttavaa? leikkuria,muuten kuin saadakseni naapurini kateudesta vihreäksi!


      • Työntekijä

        Rakastelun ääni illalla ja television yöllä. Kun yksi naapuri hyväksyy kerrostalon äänet, toinen takoo seinää. Mitä sanovat järjestyssäännöt?
        Sääntöjen mukaan hiljaisuus taloyhtiöissä alkaa kello 22 tai 23 ja kestää aamuseitsemään.

        - Tällöin asunnoista ei saa kuulua ylimääräistä meteliä, mutta normaalia elämää saa viettää, Isännöintiliiton lakimies Marina Furuhjelm linjaa.

        Mitä on sitten tämä kuuluisa normaali elämä?

        - Olen saanut yhteydenottoja esimerkiksi siitä, että naapurit harrastavat liian kovaäänistä seksiä, Furuhjelm nauraa.

        - Normaaliin elämään ei voi kuitenkaan puuttua. Kovaääninenkin nauru tai puhe hiljaisuuden aikaan on sallittu. Lapset saavat leikkiä aikaisin aamusta ja yöllä saa katsoa televisiota tai kuunnella musiikkia, kunhan volyymitaso on kohtuullinen. Yöllä töistä palaava saa käydä suihkussa, eikä siihen voi puuttua taloyhtiön omilla määräyksillä.

        Yörauha ei siis tarkoita täyshiljaisuutta.

        - Jopa koira saa haukkua, jos se on satunnaista ja lyhytkestoista. Myös yksittäiset juhlat ovat sallittuja, vaikka ne jatkuisivat yli kymmeneen.

        Tarkkaa linjaa ei ole ja asiasta on käräjöity usein. Yöaikaan ei saa remontoida tai aiheuttaa kovaa meteliä. Häirikköasukille voidaan antaa varoitus ja ottaa asunto-osake jopa taloyhtiön haltuun.

        Normaalikin elämä voi häiritä naapureita, jos seinän äänieristykset eivät ole nykytasoa.

        Jos puhe kuuluu läpi seinistä, koska taloyhtiön äänieristys ei ole riittävä, on taloyhtiön vastuulla vahvistaa asunnon äänieristystä. Jos yhden osakkaan äänieristystä parannetaan, myös muut osakkaat ovat oikeutettuja vastaavaan. Luvassa olisi siis kallis remontti koko taloyhtiöön.

        Tahallinen metelöiminen on rikosoikeudellinen asia.

        - 2000-luvun alussa oli käräjillä tapaus, jossa pariskunta hakkasi pattereita, koska naapurin askeleet häiritsivät. Heidät tuomittiin kotirauhan rikkomisesta, Furuhjelm muistuttaa.


      • Työntekijä

        Kyllä näitä löytää netistä vaikka kuinka monta;). Mut vanhukset eivät tajua sääntöjä ne elää sitä vanhaa aikaa maailma on muuttunut Suomessa.!

        Taloyhtiöt Yöaikaan suihkussa vettä lorottelevat naapurit aiheuttavat harmaita hiuksia herkkäunisissa. Ääntä olisi kuitenkin hyvä oppia sietämään.
        Häiritseväksi elämäksi Isännöintiliitto määrittelee jatkuvan tai toistuvan häiriön, josta aiheutuu häiriötä usealle asukkaalle. Tätä voi olla esimerkiksi rappukäytävässä jatkuvasti kaikuva musiikki tai kahdeksan tuntia päivässä haukkuva koira.

        Asukkaita voivat kuitenkin häiritä myös arkisemmat puuhat, kuten vaikkapa suihkussa käyminen. Sitä olisi tosin hyvä oppia sietämään.

        Suihkussa käyminen kuuluu nimittäin normaalin elämiseen ääniin, muistuttaa Kiinteistöliiton apulaispäälakimies Kristel Pynnönen. Sitä se on myös keskellä yötä.

        – Toivomuksia ja suosituksia voi olla, mutta suihkussa käymistä ei ole rajoitettu, Pynnönen kertoo.

        Joitakin poikkeustapauksia kuitenkin on. Pynnönen on törmännyt muutamaan taloyhtiöön, joiden järjestyssäännöissä suihkussa käyminen on kielletty. Silloinkaan kieltoa ei tosin tarvitse noudattaa, Pynnönen muistuttaa.

        – Kiellot eivät perustu lakiin.

        Jos naapurin suihkussa käyminen häiritsee, voi asiasta toki ystävällisesti huomauttaa. Normaalit elämisen äänet kuitenkin kuuluvat kerrostaloasumiseen.

        – Jos niitä ei kestä, kannattaa miettiä, mikä olisi itselle paras asumismuoto.

        Suihkussa voi siis huoletta käydä, mutta yöllistä metelöimistä tulisi välttää. Tämä ei Pynnösen mukaan kuitenkaan tarkoita suihkussa käymisen rajoittamista, vaan esimerkiksi pianonsoittoa, musiikin kovaäänistä soittamista, laulamista tai remontointia.

        – Maalaisjärkeä saa käyttää.


    • Elämävaanon

      Ikävä kyllä sen nurmikon leikkaan kun on tarve ja naapurissa on lapsia ja pitää se leikkuri ääntä ja jos koko nurtsin ajan kerralla niin voi kestää jopa neljä tuntia ja itse joudun kanssa sitä kuuntelemaan mutta ei voi mitään

    • tätäMieltä

      Miks ihmeessä täytyy ees koko nurmikkoa leikata? Eikö vois vaan leikata sen verran ko tarttee, polku sinne, toinen tuonne. Eri asia tietty jos tarvii jotain jalkapallokenttää omalle pihalle. Mut istuttaisitte kukkia, ihan vaan ketokukkia vaikka, puita ja puskia. Helppohoitosia ja saatte perhosia ihmeteltäväks ja linnunlaulua kuultavaks. Paljon nätimmän näköstäkin ko hiellä ja tuskalla kynitty nurtsi, jota hoidetaan vaan jottei naapuri aattelis että oot hunningolla vaikka oikeesti se vihaakin sitä mekkalaa.

    • niggernaggertton

      minua vituttaa talvella naapurin lumikolasta pakkasella kuuluva rahina.

      • Varakkaampaa

        Ai teilläpäin käytetään lumikolaa, meillä naapuri auraa traktorilla.


    • melusaaste

      päivi räsänen kiellä suomesta kaikki ÄÄNET.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5105
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3207
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1800
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1345
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe