Miksi kielitaistelijat ajavat yksikielistä Suomea

Tasaenglanti

He eivät kestä, että suomalainen osaa täydellistä ruotsia. Sellainen on heidän mielestään etuoikeutta, jota ei saisi olla maassamme. Kaikkien pitäisi vain pysyä "huonossa" englannissa niin se olisi tasa-arvoista.

100

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • förnuftigamänniskor

      Det finns otaliga finskspråkiga som talar perfekt svenska, alla är inte lika korkade som de här såkallade språkaktiva.

      • Katteeton

        Suomen kielen taidosta ei ole kukaan kateellinen!


    • Ruotsinkielen opiskelussa vallitsee epätasa-arvo. Suomenkieliset, romanit tai mamut eivät pääse ruotsinkieliseen yhteiskunnan tarjoamaan opetukseen.
      Pakkoruotsin opetuksessa on kouluissa valtavasti häiriötekijöitä, koska ruotsinkielen imago on pilattu. RKP ja erityisesti SDP:n pakkoruotsin mannekiineina toimivat muumipapat ja - mammat aiheuttavat kielteisen reagtion.

      Abiturienteistä yli 60% jättää ruotsinkielen taidon mittauttamatta, koska opetus on ollut kelvotonta. Oppilaista suurin osa on häiriköinyt tunneilla. Kielen huonon imagon takia suurin osa ruotsia puhuvista välttää puhumasta julkisella paikalla.

      Nykyisin Helsingissä voi vapaasti puhua muita kieliä, jopa venäjää, eikä kielteistä reagtiota tjule.

      • pwoerioioeiro

        Tuttuni kaksi lasta, suomenkielisiä, käyvät ruotsalaista koulua. Koulussa on myös maahanmuuttajien lapsia.


      • -Nykyisin Helsingissä voi vapaasti puhua muita kieliä, jopa venäjää, eikä kielteistä reagtiota tjule.

        Kuulin tänään ruåtsia Helsingissä.
        Puhuja ei tåsin ollut suomalainen maatiaisruåtsin puhuja vaan äkta svensk.


      • henärenskamfläck
        pwoerioioeiro kirjoitti:

        Tuttuni kaksi lasta, suomenkielisiä, käyvät ruotsalaista koulua. Koulussa on myös maahanmuuttajien lapsia.

        Samma i våra barns skola, lukiolaislikkoja sprider sina lögner i varje kedja.


      • Muutamia suomenkielisiä ja matuja koulussa ei kesää tee. Mikäli ruotsinkieltä pidettäisiin tärkeänä oppilaita olisi runsaasti. Ruotsinkieliset eivät arvosta omaa kieltään, he hyväksyvät sen, että ihmiset eivät kieltä opi. Ruotsinkieli joutaa kuolla pois pelkäksi kotikieleksi, koska sitä ei arvosteta eikä haluta kansan sitä puhuvan.


    • hookkani

      Pakkoruotsi on pilannut ruotsin imagon . Vapaaehtoisesti sitä olisi joku voinut opiskellakkin mutta ei pakolla koska se on tarpeeton taito suomalaisille . Olisi monia hyödyllisiä kieliä mutta pakkoruotsi vie koukuaikaa turhaan . Ahvenanmaalla ovat lopettaneet suomenkielen kouluista koska se vei aikaa muilta tärkeämmiltä kieliltä .

      • pikkasenjärkee

        Suomessa ei ruotsin opettelu aiheuta samaa, mitä Ahvenanmaalla suomen opiskelu samassa mittakaavassa, tämän ymmärtää jokainen, myös asioista päättävät, onneksi.


      • pikkasenjärkee kirjoitti:

        Suomessa ei ruotsin opettelu aiheuta samaa, mitä Ahvenanmaalla suomen opiskelu samassa mittakaavassa, tämän ymmärtää jokainen, myös asioista päättävät, onneksi.

        Kielten opetus on järkevöitymässä, kun RKP on oppositiossa. Pari vuotta vasta ja moni asia kielirintamalla on liikahtanut terveempään suuntaan. Kymmenen vuotta oppositiota RKP:lle ja pakkoruotsi on haudattu ja unohdettu!
        Suomi muuttuu länsimaiseksi demokratiaksi, jossa kansalaiset vapaasti päättävät, mitä vieraita kieliä heidän lapsensa opiskelevat. Vieraan kielen opetus aloitetaan leikin avulla ja esiopetuksessa. RKP kuolee pois!


      • -RKP kuolee pois. (itkupotkuraivari)
        hehheh......

        Päivi R ilmåitti olevansa käytettävissä KDn pressaehdåkkaana.
        Jås valitaan, kumpi saa enemmän ääniä, kd vai rkp?

        Jännittävää


    • ehkäsiksi

      Kaikki naapurit ovat yksikielisiä.

      • Minähaluun

        Ei pidä olla naapureiden orja vaan pitää tehdä niinkuin itse haluaa.


      • Itsekkö

        Suomessa tehdään kaikki samalla tavalla kuin Ruotsissa. Sitä se on suomalainen itsenäisyys.


      • Nöyrist

        Suomalainen ei ole sitten millään oikein itsenäinen. Tälläkin palstalla vedotaan jatkuvasti siihen, että Ruotsi on yksikielinen. Suomi on kaksikielinen ja siitä meidän pitää olla ylpeitä eikä Ruotsin nöyristelijöitä.


      • miksss
        Nöyrist kirjoitti:

        Suomalainen ei ole sitten millään oikein itsenäinen. Tälläkin palstalla vedotaan jatkuvasti siihen, että Ruotsi on yksikielinen. Suomi on kaksikielinen ja siitä meidän pitää olla ylpeitä eikä Ruotsin nöyristelijöitä.

        Ankaamikon porukan puheista saa sellaisen käsityksen, että Suomi on heille eräänlainen Gulag. Itä-Ukrainan ja Krimin porukoiden puheet olivat hyvin samanlaisia ankkalammikon porukoiden puheiden kanssa, vaikka eipä sielläkään separaattorit ole onnistuneet.


      • huittavaatoisaalta
        Itsekkö kirjoitti:

        Suomessa tehdään kaikki samalla tavalla kuin Ruotsissa. Sitä se on suomalainen itsenäisyys.

        Ekö Ellu Rehn ollut aikoinaan kovakin natottaja, vaikka Ruotsi halusi pysyä 'liittoutumattomana'. Kovasti se nyt tuo 'ruotsalaisuus' ankkalammikolla laimenavan oman untupeitteen ollessa kyseessä.


      • Ulkokehä

        Kielitaistelijat ajavat Suomea sivilisaation ulkopuolelle. Siihen on mahtavan hyvät edellytykset täysin suomenkielisellä maalla.


      • Yhteyspoikki

        Suomen ulkopuolelta ei oteta yhteyksiä fennoihin. Fenno ei taas osaa ottaa yhteyksiä.


      • Lampaatxx

        Oletko sellainen laumasieluinen lammas, joka tekee kaikki asiat kuten muut ja on aina kuten muut? Kielitaitokin on pahasta, koska naapurikaan ei osaa ruotsia. "Tasa-arvon" nimissä kukaan ei saa olla muuta kuin yksikielinen.


      • VesaKaitera
        Ulkokehä kirjoitti:

        Kielitaistelijat ajavat Suomea sivilisaation ulkopuolelle. Siihen on mahtavan hyvät edellytykset täysin suomenkielisellä maalla.

        Ulkokehä kirjoitti: " Kielitaistelijat ajavat Suomea sivilisaation ulkopuolelle. Siihen on mahtavan hyvät edellytykset täysin suomenkielisellä maalla."


        Näin aktiivisena kielitaistelijana ihmettelen suuresti tuota kommenttia. Eihän meidän kielitaistelijoiden keskuudessamme ole minkäänlaista innokkuutta sulkeutua ulkomaailmalta ja käpertyä pelkästään suomen kieleen. Totta kai äidinkieli on tärkeä, mutta kanssakäymiseen ulkomaalaisten kanssa tarvitaan vieraita kieliä, joista selvästi tärkein on englanti. Sen suhteen Suomen tilanne on varsin hyvä, alle viisikymppisistä miltei kaikki puhuvat vähintään kohtuullista englantia. Nyt käynnissä oleva kielikiista ei koskekaan suomea eikä englantia, vaan muita kieliä. Me kieliaktivistit pyrimme siihen, että ruotsin kielen opiskelun pakollisuus poistuisi ja että siitä tulisi vaihtoehtoinen kieli samaan tapaan kuin Ahvenanmaalla on tehty suomen kielen suhteen. Uskomme pakolliseen kieltenopetukseen, muttemme usko pakkoruotsiin. Eiköhän viimeisimpien vuosikymmenten kokemus ole jo osoittanut, ettei pakkoruotsilla saada järin hyviä opiskelutuloksia aikaiseksi.

        Toinen poistettava asia on virkamiesruotsi. Pidän sinänsä luonnollisena, että tutkintoihin sisällytetään kielikoe, mutta se pitäisi pystyä suorittamaan englanniksi, ruotsiksi tai sillä kielellä, jonka opiskelija oli koulussa valinnut ruotsin sijasta. Kanadakin on Suomen tapaan kaksikielinen maa, muttei siellä kumminkaan pakollista virkamiesranskaa tunneta. Silti siellä ranskankielisen vähemmistön kielelliset tarpeet on otettu huomioon sangen hyvin. Mielestäni Kanadan malli sopisi Suomeen oikeinkin hyvin.


    • absurdismi

      Yksikielinen Suomi on paras ratkaisu, miksi pitää antaa 5% kielelle suhteettoman suuri arvo? Kaikki suomenkieliset pakotetaan opiskelemaan kieltä, jota ei käytetä maassa, kuin harvoilla seuduilla, lisäksi suomenkielisen tulee osoittaa halltsevansa tämätä kieltä, pyrkiessään virkoihin. Ei missään maassa tämä absurdismi ole mahdollista, kuin vain meillä.

      • -Ei missään maassa tämä absurdismi ole mahdollista, kuin vain meillä.

        Muissa maissa ei harjåiteta kuelirasismia.


    • vaddetpärtar

      De är så avundsjuka när de finskspråkiga som talar svenska också lägger beslag på eftersökta arbetsplatser på tvåspråkiga orter.

      • -De är så avundsjuka när de finskspråkiga som talar svenska också lägger beslag på eftersökta arbetsplatser på tvåspråkiga orter.

        Ei åle svekå kpskaan tyyryväinen.

        Påliitikåt puhuvat äänensä käheiksi niistä ruåtsinkielisistä palveluista, jåtka ei sitten kuitenkaan kelpaa.


    • KäsitätVäärinTaas

      Tarkoita siis VIRALLISESTI yksikielistä Suomea!

      Suomihan on nykyään MONIkielinen maa, jossa on vain YKSI pääkieli.

      Tuon faktan pitää näkyä MYÖS lainsäädännössä. Ei kait valheessa pidä elää!?

      • läpilyönti

        Faktaa; Suomessa on 2 kansalliskieltä.


      • Yksyks

        Fenno on hirveän kateellinen, jos naapuri puhuu ruotsia. Fenno ei kestä sellaista eli maa on saatava yksikieliseksi.


      • Yksyks kirjoitti:

        Fenno on hirveän kateellinen, jos naapuri puhuu ruotsia. Fenno ei kestä sellaista eli maa on saatava yksikieliseksi.

        "Fenno on hirveän kateellinen, jos naapuri puhuu ruotsia."

        Svekomielinen fenno saa sätkyn, kun kolme neljäsosaa fennoista vastustaa ruotsin pakko-opiskelua. Svekomielinen fenno on yhdessä svekojen kanssa kateellinen siitä, että fennojen vähemmistökielipakko poistettaisiin.

        Svekojen ja svekomielisten fennojen kateus juonttaa alkunsa tästä: "Jos suomenkielisillä ei olisi tätä vastaavaa 'rasitetta' [pakkoruotsia], he voisivat käyttää aikansa ja voimansa hyödyllisemmin esim. englantiin tai matematiikkaan - -. Tämä oli siis pakollisen ruotsin ajajien filosofia ja todellinen motiivi – –.”
        – Asseri Joutsimäki, Opettaja-lehti (Keskustelua-palsta), 10/2004

        Faktaa: kahdesta kansalliskielestä ei seuraa loogisesti niiden pakko-opiskelu.


      • tievieetiite

        Sekomieliset jankkaajat ovat lapsellisia aikuisiksi.


      • tievieetiite kirjoitti:

        Sekomieliset jankkaajat ovat lapsellisia aikuisiksi.

        "Sekomieliset jankkaajat ovat lapsellisia aikuisiksi."

        Tarkoitatko itseäsi lapsekkaana aikuisena sekä svekomielisenä ja sekomielisenä fennona, kun jankutat omaa kantaasi enemmistölle säädetyn vähemmistökielipakon puolesta? Sinuahan ja viiteryhmääsi pakko ei edes koske, sillä jatkatte niin kuin tähänkin asti mielikielenne opiskelua pakon poistuttuakin, mutta enemmistöltä kuitenkin haluatte saman mahdollisuuden kieltää. Miksi?


      • läpilyönti kirjoitti:

        Faktaa; Suomessa on 2 kansalliskieltä.

        -Faktaa; Suomessa on 2 kansalliskieltä.

        Ja yksi pääkieli.
        Ja puhutaan myös satoja muita kieliä.

        Suomi on monikielinen maa.


      • Totuutta-hieman----
        läpilyönti kirjoitti:

        Faktaa; Suomessa on 2 kansalliskieltä.

        Niin, juuri siitä täällä keskustellaan ja se on ongelman ydin. Perustuslakia täytyy täydentää siten että kansalliskielten lisäksi tunnustetaan vain yksi pääkieli - suomenkieli. Tämän kielen täytyy olla se joka sitoo maan kansalaiset yhteen. Ruotsi ja saamenkielet olisivat sitten paikallisia kansalliskieliä, joilla olisi kaksikielisissä ( Manner-Suomessa ei taida olla enää yhtään ainoastaan ruotsinkielistä kuntaa) kunnissa täysi palvelu.
        Tämähän vastaisi myös todellisuutta, ruotsia äidinkielenään puhuvia ei käytännössä ole kuin tarkasti rajatuilla alueilla rannikolla. Tämä mallihan olisi paljon inhimillisempi ja ihmisläheisempi kuin Ahvenenmaalla suomenkielisten asema. Manner-Suomessa ja Ahvenanmaalla kielivähemmistöjen suomi/ruotsi suhteellinen määrä on sama eli n. 5%. Suomenkielisillä ei ole edes oikeutta perustaa omankielisiä kouluja tai päiväkoteja maakuntaan! Tämä siitä huolimatta että suomi on vanhempi kieli maakunnassa kuin ruotsi.

        "He eivät kestä, että suomalainen osaa täydellistä ruotsia. Sellainen on heidän mielestään etuoikeutta, jota ei saisi olla maassamme."

        Ehei, ei siitä ole kysymys. Kysymys on siitä että esim. Värtsilän raja-asemalle tai Kuhmon Kela:aan täytyisi päästä töihin asiakanspalvelutehtäviin ilman että osaa pakkoruotsia. Ehdottomalle suurimalle osalle suomalaisia ruotsi on naapurimaan vieras kieli, kuten vaikka venäjä tai norja. Mukava osata mutta ei muuta. Ei kuulu "identiteettiin".


    • Det borde vara förbjudet för fennorna, att studera svenska.

      • Fennoton

        Totta, sivistys ei sovi fennoille.


      • Fennoton kirjoitti:

        Totta, sivistys ei sovi fennoille.

        Itsensä Fennottomaksi fennoksi nimennyt kansalainen toteaa ylpeästi: "Totta, sivistys ei sovi fennoille."

        Sivistys ei sovi svekomielisille fennoille, jotka haluavat estää suurten sivistyskielten opiskelun toisena vieraana kielenä pakkoruotsin sijasta.


      • Fennot-On

        Normaalit ihmiset arvostavat omiaankin. Se on jokaiselle maalle oleellisen tärkeä asia.


      • kummaatouhua
        Fennot-On kirjoitti:

        Normaalit ihmiset arvostavat omiaankin. Se on jokaiselle maalle oleellisen tärkeä asia.

        Totta, normaalit eivät hauku kuukausia, jopa vuosia netissä vähemmistökielisiä.


      • kummaatouhua kirjoitti:

        Totta, normaalit eivät hauku kuukausia, jopa vuosia netissä vähemmistökielisiä.

        "Totta, normaalit eivät hauku kuukausia, jopa vuosia netissä vähemmistökielisiä."

        Normaalit vähemmistökieliset ihmiset yhdessä svekomielisten fennojen kanssa eivät jatkuvasti jankuta (neffettelemällä ivallisesti) enemmistökielisille sellaisesta asiasta, mikä ei vähemmistöä mitenkään koske eikä enemmistön svekomielisiäkään pakkoruotsin kannattajia, jotka jatkavat rakkaan ruotsinsa opskelua pakkoruotsin poistuttuakin.

        RKP:n kellokkaat lopettakoot vaatimasta enemmistölle säädettyä vähemmistökielipakkoa, jota RKP:n kellokkaat kätketysti pitävät kannattajilleen muka kuuluvana kielellisenä oikeutena.


      • tasapuolisuus--
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        "Totta, normaalit eivät hauku kuukausia, jopa vuosia netissä vähemmistökielisiä."

        Normaalit vähemmistökieliset ihmiset yhdessä svekomielisten fennojen kanssa eivät jatkuvasti jankuta (neffettelemällä ivallisesti) enemmistökielisille sellaisesta asiasta, mikä ei vähemmistöä mitenkään koske eikä enemmistön svekomielisiäkään pakkoruotsin kannattajia, jotka jatkavat rakkaan ruotsinsa opskelua pakkoruotsin poistuttuakin.

        RKP:n kellokkaat lopettakoot vaatimasta enemmistölle säädettyä vähemmistökielipakkoa, jota RKP:n kellokkaat kätketysti pitävät kannattajilleen muka kuuluvana kielellisenä oikeutena.

        Syrjinnän ammattilainen nettifenno, tahtoo kieltää RKP:lta oikeuden esittää vaatimuksia, siten kuin muut puolueet. RKP:n pitää tyytyä olemaan hiljaa.


      • väldigttofta
        tasapuolisuus-- kirjoitti:

        Syrjinnän ammattilainen nettifenno, tahtoo kieltää RKP:lta oikeuden esittää vaatimuksia, siten kuin muut puolueet. RKP:n pitää tyytyä olemaan hiljaa.

        Egentligen vill ju fennorna förbjuda SFP, här har varit många kedjor med det önskemålet.


    • DianaPalmer

      Hyvä kysymys. Luulenpa että juuri tästä on kyse. Itse olen täysin kaksikielinen, joten puhun täydellisesti sekä suomea että ruotsia. En myöskään ole huomannut, että ruotsinkielen hallitseminen olisi haitannut muiden kielten omaksumista. Päinvastoin, meillä sivistyneistön parissa pidetään lähtökohtaisesti itsestäänselvyytenä, että henkilö kykenee kommunikoimaan molemmilla kansallisilla kielillä. Olen saanut tosi hyviä työpaikkoja kun mikään yksikielisyys ei ole ollut rajoittamassa kulloisiakin tekemisiä...:)

      • -Itse olen täysin kaksikielinen, joten puhun täydellisesti sekä suomea että ruotsia.

        Ruåtsi ån helppå kieli, ehkä sitä voi puhua täydellisesti.
        Suomi on todella vaikea kieli, eikä sitä puhu täydellisesti juuri kukasn.
        Låistavaa, että sinä kuitenkin puhut.

        -meillä sivistyneistön parissa pidetään lähtökohtaisesti itsestäänselvyytenä, että henkilö kykenee kommunikoimaan molemmilla kansallisilla kielillä.

        Ålet varmasti yhtä sivistynyt kuin Kullo Kenderin pålle.


    • sanningen

      Frivillig skolsvenska skulle leda till att det svenska språket försvagas ännu mer i Finland.

    • Sveikke

      Jag skulle förespråka ett federalt Finland med självständiga landskap där man har egna federala parlament. Där kan man välja vilket språk landskapet skall ha via folkomröstningar. De svenskspråkiga skulle nog vilja ha ett eget självständigt landskap med egna lagar. Då skulle man kunna lämna de finskspråkiga ifred utan att tvinga på dem svenska eller svensk kultur. Ett federalt Finland skulle ge alla politiska, kulturella och språkliga riktningar en egen hemvist. Det skulle skapa fred och samförstånd i språkfrågan. Alla kan välja det landskap som passar den egna övertygelsen. Men jag skulle tippa att Sverige skulle protestera, ty där vill man ha hela finska marknaden som svenskkunnig för sina ekonomiska syften. Finland utgör nog en kornbod åt Sveriges ekonomi.

      • "Jag skulle förespråka ett federalt Finland med självständiga landskap där man har egna federala parlament."

        Vaatimus on toteutettava samalla symmetrisesti myös Ruotsissa ruotsinsuomalaisten tarpeisiin.


      • Sveikke

        Jag tror nog att det inte finns någon enhetlig sverigefinsk identitet som samlar tillräckligt många individer med krav på ett finskspråkigt landskap. Det bor ca 500.000 personer med finskspråkigt ursprung i Sverige och det torde främst vara den första och andra generationen av finskar som talar någon form av finska idag. De senare generationerna smälter in i den svenska befolkningen vilket gör att finskheten dör ut sakta men säkert med de första generationerna. Det torde vara en belastning att vara finsk i Sverige, varför de senare generationer inte vill bevara sitt modersmål, kultur eller finska identitet eftersom finskheten i Sverige betraktas som underklass (även om man är akademiker) vilket den finska befolkningen vill undvika och därför assimileras de till svensk identitetstillhörighet. Därför försvagas den finska identiteten i Sverige generation efter generation. Jag tror att motståndet mot en finsk identitetstillhörighet är mycket stark i Sverige. Denna process var den samma i Finland då ett stort antal finskspråkiga konverterade till svenskspråkighet eftersom det var/är mer gynnsamt ekonomiskt, socialt och politiskt.


      • Vetonaulattomuus

        Totta tietenkin. Fenno vaan ei suostu ymmärtämään näitä tosiasioita.. Fenno luulee, että ruotsalaisilla on jotain fennoja vastaan. Mutta ei vaan ole vaan on vain itsestään selvää, ettei suomen kielestä ole mitään hyötyä eikä suomenkielinen identiteetti vedä puoleensa. On siis vain yksinkertaisesti olemassa parempia ja kiinnostavampia vaihtoehtoja.


      • Vetonaulattomuus kirjoitti:

        Totta tietenkin. Fenno vaan ei suostu ymmärtämään näitä tosiasioita.. Fenno luulee, että ruotsalaisilla on jotain fennoja vastaan. Mutta ei vaan ole vaan on vain itsestään selvää, ettei suomen kielestä ole mitään hyötyä eikä suomenkielinen identiteetti vedä puoleensa. On siis vain yksinkertaisesti olemassa parempia ja kiinnostavampia vaihtoehtoja.

        "Totta tietenkin. Fenno vaan ei suostu ymmärtämään näitä tosiasioita."

        Tuo on tietenkin svekomielisen fennon mielipide. Svekomielinen fenno luulee, ettei ikiaikaisten ruotsinsuomalaisten oikeuksia saisi mitenkään rinnastaa suomenruotsalaisten oikeuksiin, ei edes torjumaan Sveikke-nimimerkin epärealistisia haaveita.

        Vasta EN:n vuosia kestäneiden kovistelujen jälkeen Ruotsi tunnusti suomenkielistensä oikeudet kieleensä, jopa niin hullunkurisesti, että suomen kielen murteesta, meänkielestä, tehtiin oikein oma kielensä hajota ja hallitse -periaatetta noudattaen. Svekomielinen fenno on riemurinnoin mukana samassa hajottamisessa. Miksi?


      • mnbaqwåpoåpoåpo
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        "Totta tietenkin. Fenno vaan ei suostu ymmärtämään näitä tosiasioita."

        Tuo on tietenkin svekomielisen fennon mielipide. Svekomielinen fenno luulee, ettei ikiaikaisten ruotsinsuomalaisten oikeuksia saisi mitenkään rinnastaa suomenruotsalaisten oikeuksiin, ei edes torjumaan Sveikke-nimimerkin epärealistisia haaveita.

        Vasta EN:n vuosia kestäneiden kovistelujen jälkeen Ruotsi tunnusti suomenkielistensä oikeudet kieleensä, jopa niin hullunkurisesti, että suomen kielen murteesta, meänkielestä, tehtiin oikein oma kielensä hajota ja hallitse -periaatetta noudattaen. Svekomielinen fenno on riemurinnoin mukana samassa hajottamisessa. Miksi?

        Luuletko että Ruotsissa rakastetaan suomalaisia? Ruotsin vastarinta kaikkeen suomalaisuuten on ikivanha geneettinen oire. Tämän oiren nimi ruotsiksi on "antifennisism". Svennit on aikoja sitten julistanut meitä rotuviholliseksi kerta olemme muka "mongooleja". Tämän saa jokainen pieni tyttö Ruotsalaisissa perheissä oppia vanhemmiltansa.


      • itseasiassa-

        Luuletko sinä että Ruotsissa vihataan suomalaisia?
        Fanaatikko miettii, että kun historiassa joskus satoja vuosia sitten on suomenkielisiä, ja -kieltä syrjitty, niin nyt pitää v. 2017 yrittää kaikin keinoin kostaa tuo vääryys RKP:lle ja ruotsinkielisille.
        Fanatismi on sairaus.


      • itseasiassa- kirjoitti:

        Luuletko sinä että Ruotsissa vihataan suomalaisia?
        Fanaatikko miettii, että kun historiassa joskus satoja vuosia sitten on suomenkielisiä, ja -kieltä syrjitty, niin nyt pitää v. 2017 yrittää kaikin keinoin kostaa tuo vääryys RKP:lle ja ruotsinkielisille.
        Fanatismi on sairaus.

        Nimimerkki itseasiassa- laskettelee näin: "Fanaatikko miettii, että kun historiassa joskus satoja vuosia sitten on suomenkielisiä, ja -kieltä syrjitty, niin nyt pitää v. 2017 yrittää kaikin keinoin kostaa tuo vääryys RKP:lle ja ruotsinkielisille."

        Muka vain "joskus satoja vuosia sitten". Tuo on tietämättömän fennon luulo. Jos ei ihan vihattu, niin Ruotsissa kiellettiin puhumasta työpaikoilla suomea aivan äskettäin, Uppsalassa esimerkiksi. ”Uppsalan kaupunki on kieltänyt työntekijöiltään suomen kielen puhumisen työpaikalla.” https://yle.fi/uutiset/3-5813258

        Ruotsi tunnusti suomen kielelle ja sen murteelle meänkielelle vähemmistökielen aseman vasta, kun Euroopan neuvosto moneen kertaan vuosien ajan patisti Ruotsia siihen. Meänkieli nostettii kieleksi aivan kuin Suomi tunnustaisi kielen aseman Österbottenin tai Närpiön murteelle vårtspråkiksi nimettynä.


      • suomenkielinen
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        Nimimerkki itseasiassa- laskettelee näin: "Fanaatikko miettii, että kun historiassa joskus satoja vuosia sitten on suomenkielisiä, ja -kieltä syrjitty, niin nyt pitää v. 2017 yrittää kaikin keinoin kostaa tuo vääryys RKP:lle ja ruotsinkielisille."

        Muka vain "joskus satoja vuosia sitten". Tuo on tietämättömän fennon luulo. Jos ei ihan vihattu, niin Ruotsissa kiellettiin puhumasta työpaikoilla suomea aivan äskettäin, Uppsalassa esimerkiksi. ”Uppsalan kaupunki on kieltänyt työntekijöiltään suomen kielen puhumisen työpaikalla.” https://yle.fi/uutiset/3-5813258

        Ruotsi tunnusti suomen kielelle ja sen murteelle meänkielelle vähemmistökielen aseman vasta, kun Euroopan neuvosto moneen kertaan vuosien ajan patisti Ruotsia siihen. Meänkieli nostettii kieleksi aivan kuin Suomi tunnustaisi kielen aseman Österbottenin tai Närpiön murteelle vårtspråkiksi nimettynä.

        Näin nettifenno yksittäistapauksesta tekee yleisen ja kaikkia koskevan "totuuden", tähän vääristelyyn on totuttu. Heittelet kiviäsi lasihuoneesta.


      • suomenkielinen kirjoitti:

        Näin nettifenno yksittäistapauksesta tekee yleisen ja kaikkia koskevan "totuuden", tähän vääristelyyn on totuttu. Heittelet kiviäsi lasihuoneesta.

        Svekomielinen suomenkielinen nettifenno laskettelee: "Näin nettifenno yksittäistapauksesta tekee yleisen ja kaikkia koskevan "totuuden", "

        Mikä on se yksittäistapaus, josta olen tehnyt muka totuuden, sinä svekomielinen nettifenno? Uppsalan tapaus oli vai yksi monen monista tapauksista. Härön elokuva ei esitellyt yksittäistapausta, vaan yleistä ilmiötä Ruotsin suhtautumisesta Pohjois-Ruotsin suomenkielisiin. Siitä maaherra Ragnar Lassinantti on myös kirjoittanut kyllin todistusvoimaisesti. Mikä yksittästapaus muka oli Euroopan neuvoston patistellessa Ruotsia maan vähemmistökielisten puolesta. Ruotsi lopulta otti patistelun onkeensa.

        Taas maalasit itsesi nurkkaan.


      • peilineteen-
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        Svekomielinen suomenkielinen nettifenno laskettelee: "Näin nettifenno yksittäistapauksesta tekee yleisen ja kaikkia koskevan "totuuden", "

        Mikä on se yksittäistapaus, josta olen tehnyt muka totuuden, sinä svekomielinen nettifenno? Uppsalan tapaus oli vai yksi monen monista tapauksista. Härön elokuva ei esitellyt yksittäistapausta, vaan yleistä ilmiötä Ruotsin suhtautumisesta Pohjois-Ruotsin suomenkielisiin. Siitä maaherra Ragnar Lassinantti on myös kirjoittanut kyllin todistusvoimaisesti. Mikä yksittästapaus muka oli Euroopan neuvoston patistellessa Ruotsia maan vähemmistökielisten puolesta. Ruotsi lopulta otti patistelun onkeensa.

        Taas maalasit itsesi nurkkaan.

        Epätoivosi on aika surullista, jatkuvaa vähemmistön kimpussa olemista, kaikin mahdollisin tavoin.


      • peilineteen- kirjoitti:

        Epätoivosi on aika surullista, jatkuvaa vähemmistön kimpussa olemista, kaikin mahdollisin tavoin.

        "Epätoivosi on aika surullista, jatkuvaa vähemmistön kimpussa olemista, kaikin mahdollisin tavoin."

        RKP:n svekomaanit ovat olleet enemmistön kimpussa vaatiessaan enemmistölle vähemmistökielipakkoa muka siksi, ettei vähemmistö mukamas selviä Suomessa ilman enemmistölle säädettyä vähemmistökielipakkoa. Miksi vähemmistön kellokkaat ovat tuolla tavoin enemmistön kimpussa? Miksi svekomielinen fenno on kielipoliittisen milipide-enemmistön kimpussa, vaikka tietää saavansa opiskella riemurinnoin ruotsia senkin jälkeen, kun pakkoruotsi aikanaan poistuu?


      • äläsyrji
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        "Epätoivosi on aika surullista, jatkuvaa vähemmistön kimpussa olemista, kaikin mahdollisin tavoin."

        RKP:n svekomaanit ovat olleet enemmistön kimpussa vaatiessaan enemmistölle vähemmistökielipakkoa muka siksi, ettei vähemmistö mukamas selviä Suomessa ilman enemmistölle säädettyä vähemmistökielipakkoa. Miksi vähemmistön kellokkaat ovat tuolla tavoin enemmistön kimpussa? Miksi svekomielinen fenno on kielipoliittisen milipide-enemmistön kimpussa, vaikka tietää saavansa opiskella riemurinnoin ruotsia senkin jälkeen, kun pakkoruotsi aikanaan poistuu?

        Enemmistö päättää, siinä pointti. Vaativathan kaikki jotain, RKP ei tee poikkeusta, vaikka haluatkin.


      • äläsyrji kirjoitti:

        Enemmistö päättää, siinä pointti. Vaativathan kaikki jotain, RKP ei tee poikkeusta, vaikka haluatkin.

        "Enemmistö päättää, siinä pointti."

        Se hyvin tiedetään ilman tokaisuasi siitä. Siksi täällä vaaditaan, että eduskunta demokraattisesti kumoaa sellaisen päätöksensä, jolla säädetään enemmistölle vähemmistökielipakko.

        Lakien kumoaminen on jatkuvaa demokraattista toimintaa. Sitä pohjustamme näillä RKP:lle pyhitetyillä palstoilla senkin vuoksi, että RKP:n kellokkaat ovat aina ensimmäisenä vaatineet enemmistölle vähemmistökielipakkoa, vaikka asia ei edes koske RKP:n kannattajia muuten kuin niiden mahtavien etujen vuoksi, mitkä ovat verrattavissa (toistan: ovat verrattavissa) vain ruotsinsuomalaisille koituviin huikeisiin etuihin Ruotsin koko kansan pakkosuomesta.


      • eituletoimimaan
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        "Enemmistö päättää, siinä pointti."

        Se hyvin tiedetään ilman tokaisuasi siitä. Siksi täällä vaaditaan, että eduskunta demokraattisesti kumoaa sellaisen päätöksensä, jolla säädetään enemmistölle vähemmistökielipakko.

        Lakien kumoaminen on jatkuvaa demokraattista toimintaa. Sitä pohjustamme näillä RKP:lle pyhitetyillä palstoilla senkin vuoksi, että RKP:n kellokkaat ovat aina ensimmäisenä vaatineet enemmistölle vähemmistökielipakkoa, vaikka asia ei edes koske RKP:n kannattajia muuten kuin niiden mahtavien etujen vuoksi, mitkä ovat verrattavissa (toistan: ovat verrattavissa) vain ruotsinsuomalaisille koituviin huikeisiin etuihin Ruotsin koko kansan pakkosuomesta.

        Kellokkaita ovat kaikki puolueet täynnä, juuri ne, jotka asioista päättävät. Et sitten viitsi haukkua oikeaa puuta, vaan 5%:n pikkupuoluetta. Hieno taktiikka..:)


      • eituletoimimaan kirjoitti:

        Kellokkaita ovat kaikki puolueet täynnä, juuri ne, jotka asioista päättävät. Et sitten viitsi haukkua oikeaa puuta, vaan 5%:n pikkupuoluetta. Hieno taktiikka..:)

        Nimimerkki eituletoimimaan valistaa: "Kellokkaita ovat kaikki puolueet täynnä, juuri ne, jotka asioista päättävät. Et sitten viitsi haukkua oikeaa puuta, vaan 5%:n pikkupuoluetta."

        Jokaisessa puolueessa on omat kellokkaansa. Näytät lopulta ymmärtävän senkin sanan merkityksen.

        Mutta ymmärsitkö taaskaan lukemaasi, kun kirjoitin, että eduskunta kumoaa demokraattisesti sellaisen päätöksensä, jolla säädetään enemmistölle vähemmistökielipakko. Siinä koko eduskunta on moitittavien penkillä, kun viivyttelee vähemmistökielipakon kumoamista muun muassa siksi, että hallitus ei ole vielä antanut siitä esitystä, jonka se voisi antaa samalla tavalla, jolla aikoinaan yo-kirjoitusten pakkoruotsi näppärästi kumottiin.

        RKP kellokkaineen on mukana tällä omalla palstallaan moitittavana siitä, että se on ollut aina ensimmäisenä vaatimassa muilta sellaista, mikä ei sen kannattajia ollenkaan koske ja tietenkin niiden huikeiden etujensa vuoksi, jotka ovat verrattavissa (toistan: ovat verrattavissa) vain ruotsinsuomalaisten yhtä huikeisiin etuihin Ruotsin pakkosuomesta.


      • duunari-
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        Svekomielinen suomenkielinen nettifenno laskettelee: "Näin nettifenno yksittäistapauksesta tekee yleisen ja kaikkia koskevan "totuuden", "

        Mikä on se yksittäistapaus, josta olen tehnyt muka totuuden, sinä svekomielinen nettifenno? Uppsalan tapaus oli vai yksi monen monista tapauksista. Härön elokuva ei esitellyt yksittäistapausta, vaan yleistä ilmiötä Ruotsin suhtautumisesta Pohjois-Ruotsin suomenkielisiin. Siitä maaherra Ragnar Lassinantti on myös kirjoittanut kyllin todistusvoimaisesti. Mikä yksittästapaus muka oli Euroopan neuvoston patistellessa Ruotsia maan vähemmistökielisten puolesta. Ruotsi lopulta otti patistelun onkeensa.

        Taas maalasit itsesi nurkkaan.

        Huikeat edut? Sellaisia on meillä kaikilla, sinä näet vain joidenkin edut. Toistan: vain joidenkin.
        Syrjintään on Suomessa persutettu, (perustettu) oikein oma organisaatio, Suomalaisuuden Liitto, joka on vuosia harrastanut häikäilemätöntä vähemmistön ajojahtia, häpeällistä esiintyä suomalaisuuden nimissä ja levittää palstallakin nähtyjä talateesejä, tekijänsä katkeria vääristelyjä, joka myös sanoi hyvin ymmärtävänsä jos jossain grillikioskin jonossa joku käyttäytyy väkivaltaisesti ruotsia puhuvaa kohtaan, antoi peitellysti sellaiselle hyväksyntänsä. Tätäkään nettisuomal ei näe, Ruotsin tapahtumat kylläkin hyvin tarkasti tietää, vaikkakin vääristellen, tietysti.
        p.s. vai ei kielipolitiikka koske RKP:ta? Sinä et sitä ratkaise, vaan heillä on oikeus päättää ihan vapaasti poliittisesta ohjelmastaan, pidit siitä tai et.


      • VesaKaitera
        Vetonaulattomuus kirjoitti:

        Totta tietenkin. Fenno vaan ei suostu ymmärtämään näitä tosiasioita.. Fenno luulee, että ruotsalaisilla on jotain fennoja vastaan. Mutta ei vaan ole vaan on vain itsestään selvää, ettei suomen kielestä ole mitään hyötyä eikä suomenkielinen identiteetti vedä puoleensa. On siis vain yksinkertaisesti olemassa parempia ja kiinnostavampia vaihtoehtoja.

        Vetonaulattomuus kirjoitti: " Mutta ei vaan ole vaan on vain itsestään selvää, ettei suomen kielestä ole mitään hyötyä eikä suomenkielinen identiteetti vedä puoleensa. On siis vain yksinkertaisesti olemassa parempia ja kiinnostavampia vaihtoehtoja."


        Suomessa suomen kieli on tärkein ja hyödyllisin kieli. Mitä suomenkieliseen identiteettiin tulee, niin emme me kieliaktiivit ole suinkaan pakottamassa ruotsinkielisille suomenkielistä identiteettiä. Harva meistä näkee pakkosuomettamisessa mitään oleellista hyötyä. Mutta tässä viimeaikaisessa kielikiistassa ei ole lainkaan kyse suomen kielestä, vaan ruotsista versus suuret euroopalaiset kielet. Pakkoruotsin tukijat ajattelevat, että koska ruotsi on Suomen toinen kansalliskieli, niin siitä johtuen jokaisen suomalaisen tulisi osata ainakin jollakin tasolla ruotsia. Me kieliaktiivit katsomme, että ruotsin kielen vahva asema suomalaisessa koululaitoksessa on jäänne menneisyydestä, ja että tuota aemaa tulisi päivittää tilanteen mukaisesti. Ruotsista olisi tehtävä peruskoulussa vaihtoehtoinen kieli, ja virkamiesruotsista tulisi luopua. Kielivähemmistön palvelutarpeen tyydyttämisessä kannattaisi siirtyä Kanadan malliin. Se nimittäin toimii sangen hyvin.


      • duunari- kirjoitti:

        Huikeat edut? Sellaisia on meillä kaikilla, sinä näet vain joidenkin edut. Toistan: vain joidenkin.
        Syrjintään on Suomessa persutettu, (perustettu) oikein oma organisaatio, Suomalaisuuden Liitto, joka on vuosia harrastanut häikäilemätöntä vähemmistön ajojahtia, häpeällistä esiintyä suomalaisuuden nimissä ja levittää palstallakin nähtyjä talateesejä, tekijänsä katkeria vääristelyjä, joka myös sanoi hyvin ymmärtävänsä jos jossain grillikioskin jonossa joku käyttäytyy väkivaltaisesti ruotsia puhuvaa kohtaan, antoi peitellysti sellaiselle hyväksyntänsä. Tätäkään nettisuomal ei näe, Ruotsin tapahtumat kylläkin hyvin tarkasti tietää, vaikkakin vääristellen, tietysti.
        p.s. vai ei kielipolitiikka koske RKP:ta? Sinä et sitä ratkaise, vaan heillä on oikeus päättää ihan vapaasti poliittisesta ohjelmastaan, pidit siitä tai et.

        Nyt duunari- on tietävinään: "Syrjintään on Suomessa persutettu, (perustettu) oikein oma organisaatio, Suomalaisuuden Liitto, joka on vuosia harrastanut häikäilemätöntä vähemmistön ajojahtia,"

        Miten SL syrjii vähemmistöä, kun se vaatii, että eduskunnan demokraattisesti (RKP:n kellokkaiden kiristyksen alaisena) säätämät lait enemmistön vähemmistökielipakosta on demokraattisesti kumottava, kuten tehtiin yo-kirjoitusten pakkoruotsille? Vähemmistön kielellisiin oikeuksiin ei kuulu enemmistölle säädetty vähemmistökielipakko, vaikka RKP:n kellokkaat sitä kuinka yrittävät todistella svekomielisten fennojen tuella.

        Enemmistökielisille tämä EN:n näkemys on ihmisoikeuksien mukainen: "- - vähemmistökielialueilla muillekin kuin alueellista kieltä tai vähemmistökieltä käyttäville [järjestetään] mahdollisuus oppia halutessaan [siis: halutessaan, ei pakotettuna] kyseistä kieltä" http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1998/19980023

        Pakkoruotsi tuottaa kielivähemmistölle sellaisia huikeita etuja, jotka ovat verrattavissa (toistan: ovat verrattavissa) vain niihin ainutlaatuisiin etuihin, jotka koituisivat ruotsinsuomalaisille Ruotsin kansan pakkosuomesta. Kerjäätkö väärin perustein syrjintää?


      • Totuutta-hieman----
        Vetonaulattomuus kirjoitti:

        Totta tietenkin. Fenno vaan ei suostu ymmärtämään näitä tosiasioita.. Fenno luulee, että ruotsalaisilla on jotain fennoja vastaan. Mutta ei vaan ole vaan on vain itsestään selvää, ettei suomen kielestä ole mitään hyötyä eikä suomenkielinen identiteetti vedä puoleensa. On siis vain yksinkertaisesti olemassa parempia ja kiinnostavampia vaihtoehtoja.

        Ruotsi, norja, tanska, eesti, latvia, liettua ovat kaikki käytännössä pieniä kieliä joista ei ole "mitään hyötyä". Kuitenkin kaikissa maissa pidetään oman äidinkielen puolta ja halutaan sen säilyvän. Kieli liittyy ihmisen identiteettiin. Meillä suomenkielisillä ei ole samalla tavalla omankielistä maata kuin muilla tuossa luettelossa. Tämä on hidastanut Suomen kehittymistä jo 200 vuotta.
        Etuoikeus = 5% kielivähemmistöllä oikeus maan toiseen "kansalliskieleen".


      • lllddddiiii
        duunari- kirjoitti:

        Huikeat edut? Sellaisia on meillä kaikilla, sinä näet vain joidenkin edut. Toistan: vain joidenkin.
        Syrjintään on Suomessa persutettu, (perustettu) oikein oma organisaatio, Suomalaisuuden Liitto, joka on vuosia harrastanut häikäilemätöntä vähemmistön ajojahtia, häpeällistä esiintyä suomalaisuuden nimissä ja levittää palstallakin nähtyjä talateesejä, tekijänsä katkeria vääristelyjä, joka myös sanoi hyvin ymmärtävänsä jos jossain grillikioskin jonossa joku käyttäytyy väkivaltaisesti ruotsia puhuvaa kohtaan, antoi peitellysti sellaiselle hyväksyntänsä. Tätäkään nettisuomal ei näe, Ruotsin tapahtumat kylläkin hyvin tarkasti tietää, vaikkakin vääristellen, tietysti.
        p.s. vai ei kielipolitiikka koske RKP:ta? Sinä et sitä ratkaise, vaan heillä on oikeus päättää ihan vapaasti poliittisesta ohjelmastaan, pidit siitä tai et.

        Suomalaisuuden liiton kannattaisi uudistua ja päivittyä nykyaikaan. Kun he sivuillaan keskittyvät Ruotsin vallan ajan epäkohtiin / muihin vastaavuuksiin niitä demonisoiden, niin pian ei yksikään nuori kiinnostu toiminnasta, saatikka uussuomalainen. Liitto elää menneessä, kun sen pitäisi elää tulevaisuudessa ja nähdä, että Suomi on muuttunut.


      • Puutteessa_m
        Totuutta-hieman---- kirjoitti:

        Ruotsi, norja, tanska, eesti, latvia, liettua ovat kaikki käytännössä pieniä kieliä joista ei ole "mitään hyötyä". Kuitenkin kaikissa maissa pidetään oman äidinkielen puolta ja halutaan sen säilyvän. Kieli liittyy ihmisen identiteettiin. Meillä suomenkielisillä ei ole samalla tavalla omankielistä maata kuin muilla tuossa luettelossa. Tämä on hidastanut Suomen kehittymistä jo 200 vuotta.
        Etuoikeus = 5% kielivähemmistöllä oikeus maan toiseen "kansalliskieleen".

        Sivistyneessä maassa kunnioitetaan kaikkia niitä kieliä, jotka on päätetty ottaa maan virallisiksi/kansallisiksi kieliksi tai vähemmistökieliksi. Tutkimuskin todistaa, että esim. juuri ruotsin häviämistä maastamme pidettäisiin suurena vahinkona.

        Tällä palstalla on henkilöitä, joilta tämä kunnioitus ja ymmärrys maan kielitilannetta kohtaan puuttuu kokonaan.


      • rendulicfreudenthl
        mnbaqwåpoåpoåpo kirjoitti:

        Luuletko että Ruotsissa rakastetaan suomalaisia? Ruotsin vastarinta kaikkeen suomalaisuuten on ikivanha geneettinen oire. Tämän oiren nimi ruotsiksi on "antifennisism". Svennit on aikoja sitten julistanut meitä rotuviholliseksi kerta olemme muka "mongooleja". Tämän saa jokainen pieni tyttö Ruotsalaisissa perheissä oppia vanhemmiltansa.

        Ehkä tuo oli ennen totta. Toinen maailmansota pisti niiden turpiin suitset, vaikka eipä täälläkään sen jälkeen olla paljoa rotuiltu muiden kuin RKPn toimesta. Ei kukaan ruotsalainen enää tosissaan usko, että Suomen valtaaminen ja suomenkielisten hävittäminen olisi enää mahdollista.


      • peralbin
        Vetonaulattomuus kirjoitti:

        Totta tietenkin. Fenno vaan ei suostu ymmärtämään näitä tosiasioita.. Fenno luulee, että ruotsalaisilla on jotain fennoja vastaan. Mutta ei vaan ole vaan on vain itsestään selvää, ettei suomen kielestä ole mitään hyötyä eikä suomenkielinen identiteetti vedä puoleensa. On siis vain yksinkertaisesti olemassa parempia ja kiinnostavampia vaihtoehtoja.

        Seuraavalla kerralla päästetään Putinin tsetseeni-burjaatit Tukholmaan asti ja katsotaan millä makselevat asuntovelkojaan Nallelle identiteetin ollessa orjuus. Oikeastihan Ruotsin armeijan johto anelee tyhmää enemmistöä kunnioittamaan maata jossa on sentään miljoonan miehen reservi.


      • VesaKaitera
        Puutteessa_m kirjoitti:

        Sivistyneessä maassa kunnioitetaan kaikkia niitä kieliä, jotka on päätetty ottaa maan virallisiksi/kansallisiksi kieliksi tai vähemmistökieliksi. Tutkimuskin todistaa, että esim. juuri ruotsin häviämistä maastamme pidettäisiin suurena vahinkona.

        Tällä palstalla on henkilöitä, joilta tämä kunnioitus ja ymmärrys maan kielitilannetta kohtaan puuttuu kokonaan.

        "Tällä palstalla on henkilöitä, joilta tämä kunnioitus ja ymmärrys maan kielitilannetta kohtaan puuttuu kokonaan. "


        Myönnän olevani yksi, joka ei pätkääkään kunnioita niitä henkilöitä, jotka myötävaikuttivat valtioneuvoston harhaisen ja väärään suuntaan ajavan kansalliskielistrategian syntymiseen. Tulen tekemään aivan kaikkeni tuon strategian kaatamiseksi, ja uskon etten tule olemaan tässä taistelussani yksin.


      • oentv
        VesaKaitera kirjoitti:

        "Tällä palstalla on henkilöitä, joilta tämä kunnioitus ja ymmärrys maan kielitilannetta kohtaan puuttuu kokonaan. "


        Myönnän olevani yksi, joka ei pätkääkään kunnioita niitä henkilöitä, jotka myötävaikuttivat valtioneuvoston harhaisen ja väärään suuntaan ajavan kansalliskielistrategian syntymiseen. Tulen tekemään aivan kaikkeni tuon strategian kaatamiseksi, ja uskon etten tule olemaan tässä taistelussani yksin.

        Palstalla muistetaan kyllä viimekertainen alkukantainen ja sivistymätön romahduksesi, kun hermot kai pettivät ja aloit uhkailemaan jopa väkivallalla vähemmistöä.


      • älä-

        Kaitera sanoo; "Tulen tekemään aivan kaikkeni tuon strategian kaatamiseksi." Vihjailet väkivallan käytöllä taas?


      • itseasiassa- kirjoitti:

        Luuletko sinä että Ruotsissa vihataan suomalaisia?
        Fanaatikko miettii, että kun historiassa joskus satoja vuosia sitten on suomenkielisiä, ja -kieltä syrjitty, niin nyt pitää v. 2017 yrittää kaikin keinoin kostaa tuo vääryys RKP:lle ja ruotsinkielisille.
        Fanatismi on sairaus.

        -Fanaatikko miettii, että kun historiassa joskus satoja vuosia sitten on suomenkielisiä, ja -kieltä syrjitty, niin nyt pitää v. 2017 yrittää kaikin keinoin kostaa tuo vääryys RKP:lle ja ruotsinkielisille.
        Fanatismi on sairaus.

        Vielä 90luvulla, ruåtsalaisissa kåuluissa ei saanut puhua suomea.
        Fanatismi våi ålla sairaus, mutta silmien sulkeminen ån idiåtiaa.


      • wepobnfj
        svekoargumentti kirjoitti:

        -Fanaatikko miettii, että kun historiassa joskus satoja vuosia sitten on suomenkielisiä, ja -kieltä syrjitty, niin nyt pitää v. 2017 yrittää kaikin keinoin kostaa tuo vääryys RKP:lle ja ruotsinkielisille.
        Fanatismi on sairaus.

        Vielä 90luvulla, ruåtsalaisissa kåuluissa ei saanut puhua suomea.
        Fanatismi våi ålla sairaus, mutta silmien sulkeminen ån idiåtiaa.

        Voi poika parka, luuletko ettei Suomessa ole syrjitty ruotsinkielisiä? Avaa silmät, juuri niin.


      • wepobnfj kirjoitti:

        Voi poika parka, luuletko ettei Suomessa ole syrjitty ruotsinkielisiä? Avaa silmät, juuri niin.

        -Voi poika parka, luuletko ettei Suomessa ole syrjitty ruotsinkielisiä? Avaa silmät, juuri niin.

        Åli taas vaikeuksia pysyä aiheeessa?
        Sitä se swe-adhd teettää.


      • wepobnfj
        svekoargumentti kirjoitti:

        -Voi poika parka, luuletko ettei Suomessa ole syrjitty ruotsinkielisiä? Avaa silmät, juuri niin.

        Åli taas vaikeuksia pysyä aiheeessa?
        Sitä se swe-adhd teettää.

        Totuus sattuu näköjään.


      • wepobnfj kirjoitti:

        Totuus sattuu näköjään.

        -Totuus sattuu näköjään.

        Javist, mä tvistaan.
        90-luvulla, ruåtsalaisissa kåuluissa ei saanut puhua suomea.


    • Om Finland blir enspråkig så vill vi inte bo här!

    • julmia

      Montako kertaa suomalaiset oltaisikaan hävitetty sukupuuttoon tilanteen ollessa toisinpäin. Saamelaiset pelasti indo-preussilaisten ja juutalaisten kohtalolta syrjäinen sijainti ja Suomen myötäsotiminen. Suomalainen ei ole koskaan halunut tuhota indoeurooppalaista kieltä puhuvaa, samaa ei voi sanoa indoista. Kansallisuus tai rotu ovat riittäneet slaaveille ja germaaneille syyksi suomalaisten lahtaamiseen. Suomalaisilla on huonojen kokemusten takia täysi oikeus haluta puhdasta Suomea.

      • VesaKaitera

        Julmia kirjoitti: "Kansallisuus tai rotu ovat riittäneet slaaveille ja germaaneille syyksi suomalaisten lahtaamiseen. Suomalaisilla on huonojen kokemusten takia täysi oikeus haluta puhdasta Suomea. "


        Lepo vaan, nimimerkki Julmia. En oikein usko, että suurin osa meistä fennomaaneistakaan haluaisi kuvaamaasi "puhdasta" Suomea. Puhdasta mistä? En kiistä, etteivätkö suomalaiset ole kärsineet siitä, että olemme olleet hankalasti sijoittuneita Idän ja Lännen väliseen saranaan. Mutta joka vanhaa muistaa, niin sitä tikulla silmään. Meidän täytyy päästä tilanteeseen, jossa pieni kielivähemmistömme ei kieliasioissa pompottelisi meitä suurta enemmistöä miten päin vain. Mutta sitä, että ruotsinkielisille taataan äidinkieliset peruspalvelut, toki kannatan


    • eimitääntolkkua

      On se näköjään tosi vaikeaa joillekin hyväksyä vapaan maan demokraattiset enemmistöpäätökset.
      Huhhuh.

      • "On se näköjään tosi vaikeaa joillekin hyväksyä vapaan maan demokraattiset enemmistöpäätökset."

        Demokraattiset päätökset hyväksytään aina siihen saakka, kunnes eduskunta demokraattisesti kumoaa jonkin säädöksen. Niin tapahtui viestiketjun aiheeseen liittyen, kun eduskunta kumosi demokraattisesti yo-kirjoitusten asetuksen pakkoruotsista. Täällä joko kannatetaan tai vastustetaan jonkin säädöksen demokraattista kumoamista. Selvisikö?


      • eifjbn
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        "On se näköjään tosi vaikeaa joillekin hyväksyä vapaan maan demokraattiset enemmistöpäätökset."

        Demokraattiset päätökset hyväksytään aina siihen saakka, kunnes eduskunta demokraattisesti kumoaa jonkin säädöksen. Niin tapahtui viestiketjun aiheeseen liittyen, kun eduskunta kumosi demokraattisesti yo-kirjoitusten asetuksen pakkoruotsista. Täällä joko kannatetaan tai vastustetaan jonkin säädöksen demokraattista kumoamista. Selvisikö?

        Kukaan normaali ei jankuta nettifennon lailla vuosikausia samaa asiaa, ollessaan eri mieltä jostain. Se on kyllä hieman outoa käytöstä.


      • eifjbn kirjoitti:

        Kukaan normaali ei jankuta nettifennon lailla vuosikausia samaa asiaa, ollessaan eri mieltä jostain. Se on kyllä hieman outoa käytöstä.

        Voisitko noudattaa omaa ohjettasi!


      • rfgtyhuj
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        Voisitko noudattaa omaa ohjettasi!

        En ole jankuttanut vuosia samaa, sinä olet. Mieti sitä totuutta hetki.


      • rfgtyhuj kirjoitti:

        En ole jankuttanut vuosia samaa, sinä olet. Mieti sitä totuutta hetki.

        Koska olet tietävinäsi, mitä olen kirjoittanut vuosien mittaan, se osoittaa, että olet ollut täällä jankuttamassa omia näkemyksiäsi, jotka eroavat minun näemyksistäni. Käytän näkemysteni perusteluina faktoja, esimerkiksi tätä:

        Niin nuoret kuin vanhatkin hyväksyvät vähemmistön oikeudet omaan kieleensä, mutta eivät sitä, että enemmistölle on säädetty vähemmistökielipakko.

        http://www.abo.fi/public/fi/News/Item/item/9408

        http://web.abo.fi/pressmaterial/sprakundersokning_Finska.pdf


      • jaajaa--
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        Koska olet tietävinäsi, mitä olen kirjoittanut vuosien mittaan, se osoittaa, että olet ollut täällä jankuttamassa omia näkemyksiäsi, jotka eroavat minun näemyksistäni. Käytän näkemysteni perusteluina faktoja, esimerkiksi tätä:

        Niin nuoret kuin vanhatkin hyväksyvät vähemmistön oikeudet omaan kieleensä, mutta eivät sitä, että enemmistölle on säädetty vähemmistökielipakko.

        http://www.abo.fi/public/fi/News/Item/item/9408

        http://web.abo.fi/pressmaterial/sprakundersokning_Finska.pdf

        Taas kerran päättelysi on virheellinen; itse en ole ollut kauaakaan täällä, joku ruotsinkielinen mainitsi sun jankuttaneen tuota samaa jo vuosia täällä.


      • jaajaa-- kirjoitti:

        Taas kerran päättelysi on virheellinen; itse en ole ollut kauaakaan täällä, joku ruotsinkielinen mainitsi sun jankuttaneen tuota samaa jo vuosia täällä.

        "- - joku ruotsinkielinen mainitsi sun jankuttaneen - -."

        Joku ruotsinkielinen muka mainitsi! Keksit hätäselityksen itsellesi.

        Tehtäväsi on osoittaa faktoilla käsitystesi pätevyys. Et näytä pystyvän siihen.


      • suhteetonta
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        "- - joku ruotsinkielinen mainitsi sun jankuttaneen - -."

        Joku ruotsinkielinen muka mainitsi! Keksit hätäselityksen itsellesi.

        Tehtäväsi on osoittaa faktoilla käsitystesi pätevyys. Et näytä pystyvän siihen.

        Kyllä se "hätä" on kokonaan siellä puolella, siksi jankutat ja spammaat ihan maanisella vimmalla samaa kokoajan.
        Ei hyvältä näytä.


    • Vi börjar bli starkast i Helsingfors

    • Kyltttttejäääää

      Eeeh, Huono Ruotsin kieli on hyvä tekosyy ettei voi ottaa virkaa vastaan x)

      • Asennet

        Ei se kielitaito vaan täysin väärät asenteet!


      • Asenneilma

        Joo, en minäkään palkkaisi pakkoruotsinarisijoita mihinkään hommaan. Heillä on ihmeellinen yhteiskuntavastainen asenne eikä se herätä luottamusta. Kielitaidoista ei oo kysymys.


      • onksneaikuisia

        Asennevamma on paha näillä vähemmistökieltä mollaavilla, täysin suhteetonta touhua.


      • Venäjäfenno

        Jos venäjä olisi Suomen toinen kansalliskieli, eivät pakkofanaatikot puhuisi sanaakaan yksikielisestä Suomesta.


      • Häpeäfenno

        Fennot ovat täysiin hyytelöitä venäjän suhteen. Omia läheisiä perheenjäseniä ruotsinkielisiä on helppo ja turvallista morkata. Kielitaistelijat kurittavat omiaan mahdollisimman alhaisella ja hävettävällä tavalla.


      • Sraukka

        ÄäriSfennot ovatkin raukkamaisia.


      • Häpeäfenno kirjoitti:

        Fennot ovat täysiin hyytelöitä venäjän suhteen. Omia läheisiä perheenjäseniä ruotsinkielisiä on helppo ja turvallista morkata. Kielitaistelijat kurittavat omiaan mahdollisimman alhaisella ja hävettävällä tavalla.

        "Kielitaistelijat kurittavat omiaan mahdollisimman alhaisella ja hävettävällä tavalla."

        RKP:n svekomaaniset kielitaistelijat kurittavat yhdessä svekomielisten fennojen kanssa Suomen kolmen neljäsosan kielipoliittista melipide-enemmistöä yltiöpäisellä vaatimuksellaan enemmistölle säädetystä vähemmistökielipakosta.

        Siitä EN (Euroopan neuvosto) on tätä mieltä: "- - vähemmistökielialueilla muillekin kuin alueellista kieltä tai vähemmistökieltä käyttäville [järjestetään] mahdollisuus oppia halutessaan [siis: halutessaan, ei pakotettuna] kyseistä kieltä" http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1998/19980023

        Demokraattisesti säädetty pakko on aikanaan demokraattisesti kumottava, kuten tehtiin yo-kirjoitusten pakkoruotsille.


      • Fennot
        Nettisuomalainen-nettif kirjoitti:

        "Kielitaistelijat kurittavat omiaan mahdollisimman alhaisella ja hävettävällä tavalla."

        RKP:n svekomaaniset kielitaistelijat kurittavat yhdessä svekomielisten fennojen kanssa Suomen kolmen neljäsosan kielipoliittista melipide-enemmistöä yltiöpäisellä vaatimuksellaan enemmistölle säädetystä vähemmistökielipakosta.

        Siitä EN (Euroopan neuvosto) on tätä mieltä: "- - vähemmistökielialueilla muillekin kuin alueellista kieltä tai vähemmistökieltä käyttäville [järjestetään] mahdollisuus oppia halutessaan [siis: halutessaan, ei pakotettuna] kyseistä kieltä" http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1998/19980023

        Demokraattisesti säädetty pakko on aikanaan demokraattisesti kumottava, kuten tehtiin yo-kirjoitusten pakkoruotsille.

        NettiS, puhut samalla sävelellä kuin ISIS. Viimeinen lause ei puhdista pöytää.


      • loihel
        Fennot kirjoitti:

        NettiS, puhut samalla sävelellä kuin ISIS. Viimeinen lause ei puhdista pöytää.

        Nettisuomal- on nettiterroristi.


      • Fennot kirjoitti:

        NettiS, puhut samalla sävelellä kuin ISIS. Viimeinen lause ei puhdista pöytää.

        Fennot julistaa: "NettiS, puhut samalla sävelellä kuin ISIS."

        Todista väitteesi faktoilla.

        Tämä pitää edelleen paikkansa, että demokraattisesti säädetty pakko on aikanaan demokraattisesti kumottava, kuten tehtiin yo-kirjoitusten pakkoruotsille.


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe