Mitä helluntaikirkon uusi johtaja todella opettaa?

Ingenjör_81

42

1020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiaatutkinut

      Helluntaikirkon synty, ja sen eteen päin vieminen kertoo jo paljon....
      Helluntaikirkko-hanke ei ole Jumalasta, se on seurakuntia hajottavaa toimintaa.

      Viimeisimpänä "keppihevosena "rahankeräyslaki". Sitä ennen vihkimisoikeus...

      Ohessa Jouko Laaksosen kirjoitus:

      Uhrinkeräys puhuttaa

      Julkisuudessa on esitetty arveluja, että perinteinen käytäntö hengellisten tilaisuuksien uhrinkeräyksessä ei olisi laillinen. Olen luvannut joillekin asiasta tiedusteluja esittäneille, että seuraavassa jäsentiedotteessa olisi selvitystä asiasta. Asia näyttää olevan kuitenkin sen verran tulkinnanvarainen, että mitään varmoja ja lopullisia kannanottoja ei ole saatavilla. Alla lyhyt yhteenveto asiaan enemmän perehtyneitten lausunnoista, ja asian käsittelyssä huomioon otettavista seikoista.
      Eräät yhdistykset ja yksityiset tahot ovat käyneet tiivistäkin kirjeenvaihtoa poliisihallituksen kanssa nyt puheenaiheena olevasta uhrinkeräysasiasta. Voidaan todeta, että poliisihallituksessa katsotaan varsin yksipuolisesti asiaa yhdistyksen rahankeruun kannalta, mutta sitä tulisi lähestyä myös perustuslaillisen uskonnonvapauden kannalta. Kaikilla viranomaisilla ei ole näkemystä siitä, että kysymyksessä on perustuslain suoma uskonnon harjoitustilaisuus, jumalanpalvelus, hengellinen kokous tai hartaustilaisuus. Kristilliseen jumalanpalvelukseen kuuluu olennaisina osina Raamatun lukua, rukousta, saarna, puheita, hengellistä laulua ja musiikkia sekä uhrilahja eli kolehti. Ei voida kieltää kristilliseen uskonnonharjoittamiseen kuuluvia edellä lueteltuja elementtejä.
      Pyhä kirjamme Raamattu kehottaa uhraamiseen ja antaa sille suuren painoarvon kristillisessä elämässä. Ei myöskään voida vedota siihen, ettei yhdistyksellä tai rekisteröimättömällä seurakunnalla olisi oikeutta järjestää hengellistä tilaisuutta, sillä kokoontumisvapaus kuuluu myös perustuslain piiriin. Ainoastaan valtiovaltaa vastaan tai toisen kansanryhmän kiihottamiseen tähtäävät tilaisuudet ovat laissa kiellettyjä. Näin ollen yhdistyksillä ja vapailla seurakunnilla on lain suoma oikeus kokoontua haluamallaan tavalla ilman rajoituksia.
      On myös sanottu, että yhdistys saisi järjestämissään hengellisissä tilaisuuksissa kerätä varoja vain jäseniltään. Jos poliisihallituksessa on tällaista ajatusta, niin se on vastoin yksilön vapautta lahjoittaa vapaasti varojaan kenenkään estämättä tai määrittelemättä euromääräisiä rajoja. Toisin sanoen poliisihallitus ei voi määrätä uhrilahjani kohdetta. Jos taas vedotaan siihen, että kolehti tai uhrilahja kerätään hengellisessä tilaisuudessa haavilla tai kopalla ja näin ollen kuuluu rahankeräysluvan piiriin, niin ajatus on varsin omituinen ajatellen, että voin laittaa uhrilahjani seurakunnan postilaatikkoon tai viedä se pankkiin suoraan seurakunnan tilille laitettavaksi. Onko siinä mitään eroa laitanko uhrilahjani postilaatikkoon tai kolehtikoppaan.
      Varmaankin kaikkien seurakuntiemme tukiyhdistysten ja myös muiden hengellisten yhdistysten säännöissä mainitaan hengelliseen toimintaan kuuluvaksi myös uhrinkeruu. Patentti- ja rekisterihallitus on nuo säännöt hyväksynyt ja me toimimme niiden mukaisesti. Poliisihallituksella ja patentti- ja rekisterihallituksella näyttää olevan toisistaan eroava tulkinta asiasta.
      Valitettavasti näillä alueilla on tapahtunut väärinkäytöksiä myös hengellisissä yhdistyksissä ja on toki paikallaan puuttua niihin. Eivät jotkut väärinkäytökset kuitenkaan romuta koko perustuslain suomaa oikeutta yhdistysten hengelliseen toimintaan ja siihen olennaisena osana kuuluvaa uhraamista.
      Tässä muutamia havaintoja uhrinkeräyksen nykytilanteesta. Oikeusoppineet ja yksityiset tahot jatkavat asian selvittelyä ja me voimme seurakuntien ja yhdistysten tilaisuuksissa kerätä vapaaehtoisen uhrin rauhallisin mielin entisellä tavalla, kunnes lainlaatija toisin säätää.
      Jäsentiedote 1/2017 Jouko Laaksonen

    • 0Ili

      Kiitos Mauno, että pidät meitä ajan tasalla.
      Syntihän ei vanhene ennenkuin se tuodaan valoon ja Jeesuksen veren alle.
      Niin kauan kun johtajamme eivät ole katuneet tekojaan ja sanomisiaan ja pyytäneet virheitään anteeksi on oletettavaa, että heissä on edelleen tuo petoksen henki ja luonne.
      Samaa eksytyksen tietä he edelleen kulkevat.
      Eksyen ja eksyttäen.

      • Ingenjör_81

        Kun joku tulee totisen parannukseen, ei ole aihetta kaivella silloin sellaisia ja ne armo peittää, mutta vaikeneminen ja maton alle laukaisu helluntailiikkeessä saa matot nousevat pian kattoon saakka.

        Ja mikä surullisinta, Jumala ei voi syntiä siunata ja Jumalan siunaus vetäytyy pois. Lampaat jäävät nälkäisiksi ja eksyvät pois. Herra armahda.

        Muistetaan rukoilla hengellisten johtajien puolesta, että tekisivät parannuksen ja nöyrtyisivät Jumalan väkevän käden alle. Vanhurskaan rukous voi yhä paljon.

        Siunauksin, MM.


      • PääkonttoriMies

        Maunolla on vauhti päällä jolla hän syrjäyttämään Petri Paavolan aseman johtavana uskovien vastaisen propagandistana.
        Mauno profetia Halla-ahosta vaalien jälkeen, jossa Jumala kertoi että Halla-ahon tärkein ominaisuus on rehellisyys. Kuvaa hyvin Maunon jumalan käsitystä rehellisyydestä, kun henkilö on juuri jäänyt pitkäaiksestä avioliiton ulkopuolisesta suhteesta kiinni.


      • toimeksisaaneena
        PääkonttoriMies kirjoitti:

        Maunolla on vauhti päällä jolla hän syrjäyttämään Petri Paavolan aseman johtavana uskovien vastaisen propagandistana.
        Mauno profetia Halla-ahosta vaalien jälkeen, jossa Jumala kertoi että Halla-ahon tärkein ominaisuus on rehellisyys. Kuvaa hyvin Maunon jumalan käsitystä rehellisyydestä, kun henkilö on juuri jäänyt pitkäaiksestä avioliiton ulkopuolisesta suhteesta kiinni.

        Mattila jakaa Mika Yrjölää käsittelevän videon alussa sanoman, jonka hän on saanut joltakin hengeltä, joka ei ole Jumalan Henki.

        Videon lopussa hän ilmoittaa saamansa profetian, jota ei ole antanut Jumala. Profetia käyttää Yrjölän syntejä hyväksi kehuakseen Mattilaa.

        Pyhä Henki ei ole yhtynyt Mauno Mattilan jakamiin profetioihin. Olen saanut toistuvasti Pyhältä Hengeltä varoituksia Mauno Mattilasta.

        Sanoit, että Mauno Mattila on jakanut profetiaa, että Halla-aho olisi rehellinen. Tämä todistaa, että Mattilalle puhuu Jumalaksi tekeytynyt valheen henki, koska jo profetian saamisen aikana Halla-aholla on oli avioliiton ulkopuolinen sivusuhde.

        Mauno Mattila on seurakuntaan ujuttautunut paholaisen asianajaja, joka tulee hylätä uskovien yhteydestä pois.


      • Juupasjuujaxx

        Apostoli Paavalin olisi varmaan pitänyt kysyä Rooman keisarilta siis olikos jopa Caesar miten hommassa mennään ja edetään mutta Paavali sattui jo olemaan vankilassa ja useastikin..


      • Ingenjör_81
        PääkonttoriMies kirjoitti:

        Maunolla on vauhti päällä jolla hän syrjäyttämään Petri Paavolan aseman johtavana uskovien vastaisen propagandistana.
        Mauno profetia Halla-ahosta vaalien jälkeen, jossa Jumala kertoi että Halla-ahon tärkein ominaisuus on rehellisyys. Kuvaa hyvin Maunon jumalan käsitystä rehellisyydestä, kun henkilö on juuri jäänyt pitkäaiksestä avioliiton ulkopuolisesta suhteesta kiinni.

        Tästä Halla-Ahosta ensinnäkin se, että jäätyään aviorikoksesta kiinni tunnusti rikkeensä. Hän on vilpitön siinä mihin hän uskoo eikä vaihda mielipiteitään kuin sukkia. Hän ei usko Jumalaan eikä tunne Jumalaa, mutta niissä suhteissa hän vilpittömästi uskoo siihen mikä hänen uskonsa on tietämättömyydessä.

        Vilpittömyydestä saati sitten tietämättömyydestä on taas vaikea puhua esimerkiksi hellutaijohdon kanssa, kun Harhaaanjohtajat kirjat paljasti väärinkäytöksiä helluntailiikkeessä, he kielsivät kokonaan että olisivat koskaan erehtyneet. Tai kun Patrick Tiainen kävi useissa helluntaiseurakunnissa, eivät nämä seurakunnat koskaan pyytäneet anteeksi eivätkä irtisanoutuneet tuosta vieraasta hengestä.

        Mitä tulee videon lopussa olevaan sanomaan, niin epäilen että oletko oikeasti katsonut videota, koska se on aivan lopussa eikä alussa. Toiseksi, luulen kirjoittajan olevan miellistynyt äärikarismaattisuuteen ja esimerkiksi apostoli Patrick Tiaisen oppiin, eikä tahdo tehdä parannusta.

        PS. Kuinkas Timo Närhen profetia Patrick Tiaisesta kyseisellä videolla?

        Siunauksin, MM.


    • harhaan.johdatettuja

      Minusta me tiedämme kaikki hänestä jos hän tukee projektia kuin nouse suomi projekti Espoon areenassa. Saalem on silloin muuttunut saastainen areenaksi !!

    • HerraTapahtukoonTahtosi

      Niin on se niin surullista, mitä sivullisena Luterilaisena on joutunut sivusta seuraamaan eli helluntailaisten Jumala on MAMMONA

      Eli Herran antamasta lahjasta he tekevät itselleeen Jumalan :( eli kultaisen vasikan
      Herra Jeesus Kristus on oksentava heidät suustaan.

      Tottakai mammonan palvojia löytyy Luterilaisistakin. mutta ei vastaavassa määrin ja he eivät ole johopaikoilla.

      Arkkipiispasta alkaen kaikilla on riittävä ja kohtuullinen toimeentulo. eivätkä he lisää himoitse.

      Kuten eräs Johtava Diakoni sanoi. Olisi mahdotonta tehdä Herran työtä, jos aina vain tulisi puhua ihmisten korvasyyhyyn, saadakseen heidät antamaan rahaa !

      Eli kuka johtaa ja ketä ?

      Eikö johtajan tulee johtaa, kuten Raamattu käskee ? odottamatt mitään ylimääräistä palkkiota ?

      Paavali oli teltantekijä ja sanoo Raamatussa omilla käsillään hankkineen sen , mitä hän ja hänen seuralaisensa ovat tarvinneet, vaikka hänellä olisi ollut oikeus käske seurkauntalaisia luvuttamaan hänelle omaisuuttaan - mutta se ei ole Herran tahto

    • Jobinpostia

      Arkkipiispan ja piispojen palkat: Arkkipiispa Kari Mäkinen 130 000, muut piispat 100 000-120 tuhanteen euroon. "Kohtuullinen toimeentulo".

      • PahaSaaPalkkansa

        Homovihkimispalkkiot!


    • Totuuttarakkaudessa

      Aivan järkyttävää parjausta Mauno Mattilalta. Kun jostain tilanteesta ottaa pätkän oman jo etukäteen asennointumisensa ja halun väärinymmärtää pohjalta, saa aikaan vaikka minkälaista soopaa ja kun vielä lisäksi lainaa Raamatun jakeita aivan oman valinnan pohjalta sopeuttaen siihen, mitä itse haluaa esittää tulee aikamoinen soppa!
      Oi hyvä Jumala armahda!
      Älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi!
      Tarvitaan Sanan julistusta, joka tuo esille Kristusta, Hänen mielenlaatuaan ja Jumalan rakkautta ja armoa. Hän rakastaa edelleen tätä syntistä maailmaa ja haluaa pelastaa. Tarvitaan toinen toisensa kunnioittamista, siinä tulisi kilpailla keskenään.

      • Hulluutta

        Niin, emme tarvitse ainakaan Yrjölän kaltaista julistusta, jossa kehotetaan uskovia juopumaan hengestä.


      • ihanvaantiedoksi
        Hulluutta kirjoitti:

        Niin, emme tarvitse ainakaan Yrjölän kaltaista julistusta, jossa kehotetaan uskovia juopumaan hengestä.

        Raamattu kehottaa: älkää juopuko viinistä, vaan täyttykää hengellä. Oisko Yrjölä svenska talande, sillä juopunut on ruotsiksi juuri full eli täynnä. Joten samasta asiasta Yrjölä taitaa puhua kuin raamatussakin. Asioita voi katsella monelta kantilta jos ei ole liian kiireinen tunkemaan niitä herneitä nenäänsä.


      • ihanvaantiedoksi
        ihanvaantiedoksi kirjoitti:

        Raamattu kehottaa: älkää juopuko viinistä, vaan täyttykää hengellä. Oisko Yrjölä svenska talande, sillä juopunut on ruotsiksi juuri full eli täynnä. Joten samasta asiasta Yrjölä taitaa puhua kuin raamatussakin. Asioita voi katsella monelta kantilta jos ei ole liian kiireinen tunkemaan niitä herneitä nenäänsä.

        Muistanette myös, että yläsalin porukkaakin haukuttiin helluntaina siitä, että "he olivat täynnä makeaa viiniä". Sama napina silloin kuin nytkin. Taitavat olla hengellisesti kuivakurkut asialla.


      • Erikäännöksiä

        Kun lukee esim. Ruotsin kielistä tai englannin kielistä Raamatun käännöstä, voi saada juuri sen käsityksen, mistä Yrjölä puhuu.
        Kannattaa tutkia alkukielen mukaista sanontaa, että saa oikean käsityksen.
        On suuri vaara, että omasta ennakkoasenteesta käsin, tulkitseekin väärin.
        Jos haluaa olla totuudellinen, kannattaa lukea avoimin mielin erikielisiä käännöksiä, kuten esim Amplified Bible, jossa aina selostetaan yksityiskohtaisesti, niin että Paremmin ymmärtää asian sisällön.


      • RaittiudenHenki
        ihanvaantiedoksi kirjoitti:

        Muistanette myös, että yläsalin porukkaakin haukuttiin helluntaina siitä, että "he olivat täynnä makeaa viiniä". Sama napina silloin kuin nytkin. Taitavat olla hengellisesti kuivakurkut asialla.

        Oletko koskaan miettinyt miksi uskot tässä kohdassa ennemmin pilkkaajien puheita, vaikka kyseisessä kohdassa ei missään kerrota itse tapahtumista muuta kuin että siellä puhuttiin uusilla kielillä. Siellä ei sanota että he olivat juopuneita. Huomaa että tapahtunutta ihmetelleet ihmiset eivät kiinnittäneet huomiota mihinkään juopumiseen, vaan siihen että kuulivat puhuttavan omalla kielellään Jumalan suuria tekoja. Pilkkaajat eivät käsittäneet tapahtunutta ja siksi pilkkasivat. Miksi menet mieluummin pilkkaajien mielipiteeseen mukaan? Pietarikin nimenomaan sanoo etteivät nämä ole juovuksissa!

        Kyllä kovasti yritetään vääntää raamatun selkeää sanaa tukemaan kokemuksia, kun asia pitäisi olla niinpäin, että kokemukset alistetaan sanan alle. Meille on annettu voiman ja rakkauden ja raittiuden henki. Raamattu kokonaisuudessaan puhuu niin hengellisen kuin ruumillisenkin raittiuden puolesta.


      • Spiritusfortus
        Hulluutta kirjoitti:

        Niin, emme tarvitse ainakaan Yrjölän kaltaista julistusta, jossa kehotetaan uskovia juopumaan hengestä.

        Kävin viime vuonna SummerFestissä.
        Aamulla sitten heräsin Seinäjoen hautausmaalta erään hautakiven päältä.
        Miten olin sinne joutunut, en tiedä. Ajantajuni oli hämärtynyt samoin kuin kaikki muukin.
        Jalkani tuskin kantoivat.
        Päässäni jyskytti vain Yrjölän opetukset hengenjuopumuksesta.
        Nykyään olen henkijuoppo ja kuljen seurakunnasta toiseen.
        Mutta niinhän se Paavalikin taisi sanoa, jos oikein muistan.
        "Älkää juopuko viinistä vaan juopukaa hengestä".
        Ja että "eivät nämä ole juovuksissa, vaan he ovat juopuneet hengestä".
        Tai jotakin sinnepäin. Mitä väliä.
        Milloinkahan herännen? Tahdonpa taas hakea tätä samaa.


      • RaamatustaLöytyy
        Spiritusfortus kirjoitti:

        Kävin viime vuonna SummerFestissä.
        Aamulla sitten heräsin Seinäjoen hautausmaalta erään hautakiven päältä.
        Miten olin sinne joutunut, en tiedä. Ajantajuni oli hämärtynyt samoin kuin kaikki muukin.
        Jalkani tuskin kantoivat.
        Päässäni jyskytti vain Yrjölän opetukset hengenjuopumuksesta.
        Nykyään olen henkijuoppo ja kuljen seurakunnasta toiseen.
        Mutta niinhän se Paavalikin taisi sanoa, jos oikein muistan.
        "Älkää juopuko viinistä vaan juopukaa hengestä".
        Ja että "eivät nämä ole juovuksissa, vaan he ovat juopuneet hengestä".
        Tai jotakin sinnepäin. Mitä väliä.
        Milloinkahan herännen? Tahdonpa taas hakea tätä samaa.

        Juopumaan ei kylläkään kehoteta, vaan suositellaan päinvastaista, eli Hengellä täyttymistä. Lue itse raamatusta äläkä heittele mutuja.

        18 Älkääkä juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä,
        19 puhuen keskenänne psalmeilla ja kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle,
        20 kiittäen aina Jumalaa ja Isää kaikesta meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä.


    • Hyväähedelmää

      Täytyy sanoa, etten missään Raamatussa näe kehotusta tuollaiseen toimintaa, mitä M. Mattila harrastaa. Omista huonoista kokemuksistaan, ennakkoasenteistaan, lainaten Raamatun jakeita omista tulkinnoistaan käsin panettelee Jumalan palvelijoita. Tämäkö rakentaa Kristuksen ruumista, missä on monenlaisia Jeesukseen Vapahtajanaan ja Herranaan uskovia?

      Kun tulin uskoon kymmeniä vuosia sitten, koin heti Jeesuksen Kristuksen muuttavan voiman elämässäni, olin saanut uuden elämän lahjana Jumalalta. Heti alusta pitäen Jumala osoitti, että Hänen lapsiaan on eri seurakunnissa ja Hän on johtanut elämän tielleni uskovia eri seurakunnista. He eivät ole kaikissa asioissa samaa mieltä kanssani, mutta he ovat saman Isän lapsia. He ovat joissakin asioissa hyvinkin erilaisia kuin minä, esim. Ilmaisut ja huumorintaju on erilaista, mutta Jeesus Kistus on meidän Vapahtaja ja Herra. Kunnioitan heitä ihmisinä, Jumalan rakkaina ja armosta pelastettuina, kuten odotan heidänkin kunnioittavan minua.
      Jumalan Sanan opettajalta odotan Kristus keskeisyyttä, Hänen sanansa rikkauksien esilletuomista ei toisten palvelijoiden arvostelua. Eikö juuri siitä Jeesus varoittanut?

      • TotuuttaRakkaudessa

        "Ei ihminen elä yksin lwivästö; vaan joksisesta Ssnasta, joka Ju.malan suusta lähtee!' (5moos 8:3 R33)
        Samaan viittasi myös JEESUS perkeleen Häntä kiusatessa vuorella...

        Meidän on uskominen Jeesukseen niinkuin Raamattu Sanoo!


      • TotuuttaRakkaudessa

        Pahoittelut, ei ollut silmälaseja. Mutta ymmärtäväiset osaa lukea rivien välistäkin oikein!


      • OnkoSilmäsiKiinni

        Oletko ihan varma siitä mitä kirjoitat? Kyllä Yrjölän linjan uusapostolisuuden ja torontolaisen juopumisen kannattajana näkee kuka tahansa jolla on silmät auki. Ei tarvita mitään ennakkoasenteita tai omi huonoja kokemuksia siihen.


      • PETO.AntikristuxenOppeja

        Olen totisesti nähnyt yrjölän linjan torontolaisuuden ja uudesta viinistä juopumisten suhteen ---heti, kun vahingossa jokuvuosisitten (kuulin) pätkän hänen puhettaan radiodeissä. Suljin radion. Katsokaa MMn aloitustextin video loppuun (jos siedätte), näette pastori yrjölän kuin HOUKUTTELEVAN JEESUKSEN LAMPAITA HAUDOILTA VOITELUA HAKEMAAN!!!


    • kysyn_vaan

      Onko videon linkki jaettu sähköpostilla Saalemin hallituksen jäsenille?

    • herää_paavi

      Raamattu kertoo itseään korottavista mahtailijoista ja ihmisten kunniaa etsivistä ylpeistä fariseuksista. Jeesus ja alkuseurakunnan kristityt varoittivat niistä, ”jotka teitä eksyttävät”. 1 Joh. 2:26. 2 Tim. 2:16-18. ja 4:14,15. Ihmisten korottaminen onkin eräs yleisimpiä eksytyksen muotoja. Seurakunnan hajaantuminen johtuu suurelta osin siitä. Itsensä korottajat ovat ylpeämielisyydessään eksyneet luulemaan suuria itsestään. Sen tähden he ovat ajautuneet pois omasta asemastaan toimia raamatullisessa yhteydessä ja ovat perustaneet omia kirkkojaan, ”seurakuntia”. ”Jokainen ylpeämielinen on Herralle kauhistus: totisesti, ei sellainen jää rankaisematta.” Sananl. 16:5. Jaak. 4:6. Sef. 2:3. ”Kaikki tekonsa he tekevät sitä varten, että ihmiset heitä katselisivat.” Matt. 23:5. Kristityn oikean suuntainen pyrkimys taas on tehdä kaikki tekonsa sillä motiivilla, että ihmisten katseet kääntyvät ihailemaan Jeesusta.

    • Armahtakoonjumalameitä

      Tuli mieleen: onko aloitus ja videon pätkä kunnian loukkaus?
      Selvästi on tehty omista asenteista ja väärinymmärryksistä käsin.
      Otettu pätkä sieltä ja toinen täältä sekä Raamatun jakeet omille käsityksille tueksi. Tekijä tulkitsee omista ennakkoasetelmistaan ja lähtökohdistaan käsin.
      Ja voi mennä todella pieleen kokonaisuudessa!

      • uytuyturuty

        Mauno Mattila julkaisee videolla omia vääriä profetioita, mutta se on totta, että Mika Yrjölä on myös väärässä hengessä.


      • MikäOnIsäsi

        Varmastikin linkkaat tähän ne väärät profetiat?


      • kökköätulee

        Taas Mattilan suoltamaa paskaa juutuubiin


    • ifi9

      Täysin harhaoppisia ovat tuollakin videolla helluntaikirkkolaiset. Kiitos Mattilalle videosta! Milloin Jumala saa helluntaikirkkolaiset ja helluntai-karismaatikot tajuamaan tuon hirveän eksytyksen, jota tällä hetkellä helluntaikirkko ja helluntaikarismaattiset yhteisöt tuovat Suomeen. Ihmisiä houkutellaan mukaan ihmeparantumisia korostamalla, joita ei edes ole tapahtunut, eikä tapahdu, mutta missä sielun pelastus?

      • uytuyturuty

        Sinä tee sellaista syntiä, että uskot Mattilan videolla lukemia vääriä profetioita. Ne ovat vääriä profetioita. En kiellä sitä, etteikö Mika Yrjölä ole myös mies pimeydestä, mutta niin on myös Mauno Mattila.


      • MikäOnIsäsi

        Eikö profetia Trumpista ja Tiaisestakin toteutunut niin kuin oli profetoitu?


    • Jumalanmiehiä

      Siinä oli yhdellä videolla monta Jumalan miestä. Ja vaikka niitä joitain sanoja oli joku Mattila tulkinnut ja väännellyt kuin "piru Raamattua", niin siinä oli kuitenkin hyviä opetuksia ja hyviä pätkiä.

    • Kysymystenkysymys

      Eikös se Yrjölän Mika ole tämä helluntaikirkon torontolaisuuden nimeen vannova uusi johtaja?

      Siellä vaan soi seuraavanlaista musiikkia ja Yrjölä hakkaa hiilihangolla tahtia taustalla...

      https://youtu.be/4xDalTLstYg ja https://youtu.be/p0zILNUuVZM

      Musiikillisesti mennyt niin alas kuin olla ja voi, silti helluntailaiset on mielestään se ainoa oikea.

      • ChrisLeDoux

      • Kiitollinenpelastuksesta

        Aivan soopaa tuo kommentti. Helluntaiseurakuntien musiikki on toisenlaista. Jotkut kommentit täällä on solvausta. Ei kannata ottaa todesta haukkujia ja ala_arvoisia kommentteja. Pysytään asiallisella linjalla. Paremminkin puhutaan hyvää kuin pahaa. Näin kannattaa tehdä aivan oman hyvinvointinsa tähden.


    • huomaa.mauno

      Mauno ja muut ymmärtäväiset !

      Huomatkaa kohdasta n. 5.55 alkain sen puheen lopussa, mitä siinä sanotaan !!!

      Jotain tähän suuntaan:

      Mutta sitten viini ehtyi - ottavat haltuunsa kaupunkeja ja maita, jotka Jumala on heille luvannut !!!

      Eli selvää menestysteologiaa, jossa mukamas valloitetaan siis maita ja kaupunkeja ja sitä ja tätä eri tasolla, vaikka Raamattu ei puhu tälläisestä yhtään mitään !!!

      Siis Jumala ei ole mitään maita ja kaupunkeja valloitettaviksi meille luvannut, eikä eri tason voittoja, joita menestysteologia opettaa !

      Siis sen opin mukaan muistaakseni on 7 tason voittoja, joita tavoitellaan eli ihmiselämän ja yhteisön eri tasoilla.

      Jos ei joku tiedä kyllin aiheesta, niin täällä asiaa siitä:

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Menestysteologia

    • huomaa.mauno

      Kerron opettavaisen tosi kertomuksen uskovasta puolisukulaisestani liittyen menestysteologiaan.

      Katsoin tätä näytelmää ihmeissäni vierestä !

      Uskovaksi itseään nimittävä sukulaismies kulki "siunattu" öljypullo kädessä pitkin kaupungin lähiötä, voidellen siellä ja täällä sillä öljyllä "valloittaen" sitä aluetta saatanalta siten !

      Eli se öljy oli mukamas muuttunut Jumalaksi siis joka karkoittaa pahan ! :(

      Ja jos jossain vaarallisessa risteyksessä oli tapahtunut onnettumuuksia, tämä mies meni sinne öljyineen karkoittamaan saatanaa taas !

      Näin pitkälle näissä mennään ja kadotetaan todellisuus totaalisesti !!!

      Noita öljyjä eri tarkoituksiin myydään netissä herkkäuskoisille, on öljy joka tarjoitukseen, esim varallisuuteen eli köyhyyden poistoon !!!

      Voi hyvää päivää sentään, kuinka joku voi olla noin herkkäuskoinen ja seota noin pahasti !

    • Aasi ratsastaa jeesuksella

    • Oikeatulkinta

      Älykkään ihmisen puhe Mika Yrjölällä! Tosikoilta menee yli hilseen, kuten sanotaan.

      • huomaa.mauno

        Älykkään ?

        Onko siis menestysteolgia älykästä ?

        Siis tuon puheen loppu oli puhdasta menestysteologiaa !


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2418
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      86
      1743
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe