Loimaa on rahvaskaupunki

1alastarolainen

Loimaan elinkeinotoiminta ja yrittäjyys on sitä, että maanviljelijöille maksetaan maataloustukia ja SAKn jäsenille solidaarista eli tuettua palkkaa. Korkeasti koulutettu saa aina olla lompakko valmiina maksamaan MTKn ja SAKn tukia. Vastenmielistä.
Loimaalle on valittu kehittämisjohtaja, joka ei kuitenkaan kehitä mitään. Istuu vain paikallaan ja nauttii korkeaa palkkaa. Äänestäjät ovat valinneet väärin.
Rahvaspaikkakunnalla on rahvaspaikkakunnan harmit. Työttömyys on suurta. Rahvasapteekista ei saa edes kunnollista ns. nollautuvaa kuumemittaria. Terveyskeskuslääkäri on välinpitämätön eikä informoi, vaikka se olisi tarpeellista. TS lehdistö on ummehtunutta ja keskittyy vain positiivisiin asioihin. Näin Loimaasta on tullut muuttotappiokaupunki.

35

3246

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Säädytön

      Loimaa on tavallinen, pieni kaupunki. Työttömyys on Suomen keskiarvoa eli n. 10 % mutta todellakin liian korkea.
      Loimaa kuuluu Varsinais-Suomeen jota sanotaan Suomen vilja-aitaksi. Täällä tuotetaan puhtaita elintarvikkeita.
      LL 12.8 julkaisi erittäin hyvän Kari Nummelan kirjoituksen tästä aiheesta. Suomalaisten maanviljelijöiden saamat tuet eivät poikkea muiden EU maiden saamista tukiaisista.
      Terveyskeskus tarjoaa laadukasta hoitoa omien resurssiensa puitteissa.
      TS ja paikallislehti ovat kylläkin paikallispoliitikkojen äänitorvi.
      Kenen leipää syöt sen lauluja laulat!

      • Eipuhutasontaa

        Eurostatin tilastokirjan Agriculture and fishery statistics:n mukaan Suomessa vuonna 2010 maataloustuotannon arvosta oli tukia noin 59 prosenttia. Norjassa tuki oli 37 prosenttia, Irlannissa 31, Sveitsissä 29, Ruotsissa 21 ja EU:ssa keskimäärin 16 prosenttia tuotannon arvosta. OECD:n julkaisusta Agricultural Policies in OECD Countries (2010) ilmenee, että muissa korkean maataloustuen maissa, Japanissa, Etelä-Koreassa ja Islannissa, tukitasot ovat myös selvästi alhaisemmat kuin Suomessa.

        Valtion vuoden 2013 budjetissa maataloustukimenot ovat lähes kaksi miljardia euroa. Tämän lisäksi tulevat maataloustuottajien eläkkeet, (tuki vajaat 600 miljoonaa euroa vuodessa) ja lomituskorvaukset (220 miljoonaa euroa). Tämä ei tunnu kohtuulliselta, kun otetaan huomioon, että menot budjetissa ovat yhteensä noin 54 miljardia euroa ja maatalous tuottaa vain noin 0,3 prosenttia Suomen nettokansantuotteesta.


      • 8790

        Jospa sitten katsoisi seuraavaksi tilastoista kuinka monta miljardia maksetaan kehitysapua, kuinka monta miljardia maksetaan siitä että ihmiset makaa työttöminä kotona tai suorittavat turhaa ylikoulutusta. Kuinka moni starttirahan saanut jatkaa yritystoimintaa tukien loputtua. Kuinka monta miljoonaa turhia yritysuutiset maksetaan?
        Maatalous työllistää ja tuottaa meille puhdasta ruokaa.
        Vasemmisto ja viherpiipertäjät haluaisivat kaikki ihmiset kaupunkeihin ja vielä yhteiskunnan maksavan kaikille kansalaispalkkaa. Vielä ei ole vastausta siihen mistä niihin tarvittavat rahat saadaan.
        Luottoluokituksemme laskee jaEU pitää Suomea tarkkailussa.
        Usein näemme tilastoista ja uutisista vain sen mitä haluamme nähdä.


      • Eipuhutasontaa

        Suomessa tuotettu viljakin kelpaa vain rehuksi , leipävilja tuodaan ulkoa , se siitä laadusta ! Näiden tukien maksajina eivät ainakaan ole viljelijät , koska eivät maksa itse verojaan ! Tuista muodostuu viljelijätulo , antavat vähän tukia takaisin mukamas veronmaksajia !


    • onkokemusta

      Työttömyys pysyy Loimaalla kurissa sillä, että työttömät muuttavat muualle. Näin syntyy kuvitelma hyvästä työvoimapolitiikasta. Kun asuin Helsingissä ja Loimaalla, en saanut kummassakaan työttömyyskorvausta. On väärin, että maataloustukea maksetaan mutta ei työttömyyskorvausta.
      Pääterveysaseman hoidon laatu flunssatapauksissa on huonoa, koska asiakasta ei lääkäri informoi. Pari erittäin tärkeätä riviä terveyskirjastopalvelusta riittäisi informaatioksi. Sairaalan ensiavussa hoito on usein päiväsaikaan aivan ala-arvoista, koska lääkäri ei ehkä tule edes katsomaan. Yöllä hoito on laadukkaampaa, koska potilaat viedään Turkuun. Lehdessä pitäisi kertoa sairaalan hoitokapasiteetista, mitä voidaan hoitaa ja mitä ei. Kustannusneutraaleilla menetelmillä olisi mahdollista saada paljon hyvää aikaiseksi. Tämä taitaa olla aivan hepreaa Loimaan kehitysjohtajille.
      Lehtitiedon mukaan ex-kansanedustajan maatila saa 140000 euroa maataloustukea. On siinä palkansaajilla maksamista. Maataloustuki pitäisi kokonaan poistaa. Jos maanviljelijä ei pärjää omillaan, niin sitten pitäisi pyytää sosiaalitoimistosta tai kelasta sosiaaliapua. Niinhän palkansaajatkin joutuvat joskus tekemään.

    • 8908

      Siinä tuli paljon asiaa.
      Uusi Elinvoima yksikkö kansanedustajamme johdolla voisi keskittyä perusterveydenhuollosta kehittämiseen ja unohtaa anestesiahoidon jatkamisesta jankuttamiseen.TYKS hoitaa koko kapasiteetilla sellaisen hoidon.
      Päättäjät jahkailee ehkäisyasioita valtuustossa ja suuremmat asiat jäävät hoitamatta. Sentään raitamatot piristää tyhjeneviä katuja.
      Maataloustuet tulevat suurimmaksi osaksi EU:sta ja niiden maksamista kannattaa suomalaisista 2/3 osaa.
      Terveellinen ja puhdas ravintoketju on meidän kaikkien suomalaisten suuri vahvuus ja toivottavasti säilyy.

      • 5643

        "Euroopan maatalouden tukirahastosta ja Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta maksetaan sekä EU:n kokonaan että EU:n osaksi rahoittamia tukia. EU-tukien lisäksi Suomessa maksetaan myös täysin kansallisista varoista rahoitettuja tukia. EU-tukia maksettiin vuonna 2016 noin 890,2 miljoonaa ja kansallisia tukia 1 145 miljoonaa euroa." Kannattaa ottaa selvää asioista , ennenkuin kirjoittaa ! Kirjoittaja ei taida ymmärtää mistä EU:sta tulevat rahat ovat peräisin ! Suomi on netto maksaja , joka tarkoittaa EU:lle maksetaan enemmän kuin sieltä saadaan takaisin !Miksi näillä sosiaalituilla kannattaa vielä ruikuttaa ?


    • Karppinen33

      Näitä Loimaan tekstejä lukiessa tulee mieleen yksi kysymys: onko teillä ollenkaan kaupunginjohtajaa? Kehitysjohtaja on kaikkien hampaissa. Jos on kaupunginjohtaja, kuka hän on ja mitä hän sitten tekee

    • Näintäällä

      Onhan täällä toki kaupunginjohtaja. Hän on Jari Rantala ja hoitelee hommansa ihan mallikkaasti.
      Kehitysjohtaja taas näyttää koko ajan pyrkivän hänen tontilleen.
      Sekavat ja epämääräiset tehtäväkuvaukset hallintosäännössä näyttävät mahdollistavan vallan siirron.

    • jamaailmapyöriinäin

      Jaaha. No mitä se teidän kaupunginjohtaja sitten tekee?. Miksi Suomen maataloustuet ovat paljon korkeammat kuin oikeasti rikkaan maan Norjan. Kuka Suomessa muka tukee noin korkeita maataloustukia. Maataloustuet pitäisi kohtuullistaa samalle tasolle esim Ruotsin kanssa, mahtaako Ruotsissa edes olla juurikaan kansallisia maataloustukia niin kuin täällä. Myös yritystuet isoille firmoilla pitäisi kohtuullistaa hyvin paljon matalemmalle tasolle. Silloin esim starttirahoitus pienemmälle aloittavalevalle yritykselle voisi olla noin kaksinkertainen tai 2, 5 krt nykyinen niin sillä voisi aloittaa oikeasti yrityksen!. Paljon voisi oikeasti parantaa asioita tässä maassa jos olisi järkeviä päättäjiä vaan. Jolloin työttömyys oikeasti vähenisi mutta kun nämä päättäjät eivät sitä oikeasti halua.

    • mökkipiru88888

      Koska teitä niin paljon vituttaa maataloustuet niin lopettakaa maatalouden tuottaman ruuan syöminen. ...

      • 6932

        Mehän syömme jo paljon ulkolaisia vähemmän tuettuja elintarvikkeita ! Lopettakaa te maajussit käyttämästä ulkomaisia maatalouskoneita ja kasvimyrkkyjä ja koittakaa lopultakin olla omavaraisia ! Jatkuva ruikutus maataloustukien pienuudesta on käsittämätöntä !


      • Kateusonkavala

        Maataloustukien kadehtijat ja niistä huutelijat ovat sellaisia henkilöitä jotka itse nauttivat valtion maksamia erilaisia vastikkeettomia tukia.
        Mutta eihän sellaisille ihmisille mikään riitä kun kateus niin kovasti riivaa.
        Hollantilaisten kananmuna case, Brasilialaisen pilvilihan tuotanto-ongelmat, Euroopan hullun lehmän taudin tapaukset eivät ole mitään heidän mielestä.
        Naapurien ja tuttujen saamia tukirahojen kyttäily verotiedoista, lehdistä ja netistä on sairasta hommaa.
        Tasapuolisuuden nimissä Kelan tulisi myös julistaa niiden maksamien tukirahojen saajat ja määrät.
        Heidän ei tarvitse tehdä muuta kuin makailla sohvalla ja lähettää raha-anomus netissä ja rahat tippuvat tilille.


      • 8763

        Kun et maksa itse verojasi , puuttuu sinulta mandaatti arvostella verorahojen käyttöä ! Nautit vain maailman suurimmista maataloustuista , muut maksavat eläkkeesi ja lomittajasi ! Ettäs kehtaat!


    • Siitässaat

      Ettäs kehtaat väittää etten maksa veroja!
      Verottaja ottaa vuosittain minulta kiinteistöveroa, pääomaveroa, kirkollisveroa, ansiotuloveroa joten minulla saa myös olla mielipiteitä niin maataloustuotannon saamista tuista kuin KELAN jakamista avustuksista.
      Mielipiteitä saa olla perustuslain mukaan oli tuloja tai ei,

      • Perkeleitä

        Jos olet maajussi niin saat tukia ennemmän kuin maksat veroja , niin kukahan nämä verosi silloin maksaa ? Hyvä on pellon reunoilla huudella ja valittaa kun nauttii maapallon suurimpia tukia ja samalla saastuttaa vesistöt ja levittelee sianpaskaa pitkin maanteitä !


      • omasektoritärkein
        Perkeleitä kirjoitti:

        Jos olet maajussi niin saat tukia ennemmän kuin maksat veroja , niin kukahan nämä verosi silloin maksaa ? Hyvä on pellon reunoilla huudella ja valittaa kun nauttii maapallon suurimpia tukia ja samalla saastuttaa vesistöt ja levittelee sianpaskaa pitkin maanteitä !

        Olen todellakin tavallinen palkanmaksaja , en kovin iloinen veronmaksaja ja myös kuluttaja. Haluan kuitenkin olla maksaja niille tuottajille jotka tuottavat puhdasta ruokaa pöytään. Maksan myös vaikkakin en niin iloisesti noita kulutusjuhlien maksuja kuten esimerkiksi ammattiliittojen lakkoiluista aiheutuvat kulut, kehitysapurahat, paisuvat kuntasektorin kulut, työttömyys- ja asuntotukirahat jne.


    • 12500

      Loimaalla peltohehtaari maksaa keskimäärin 12500 euroa. Ei rikkaat maanviljelijät enää tukia tarvitsisi. Lisäksi varusmiespalvelu on palvelua maanviljelijöiden hyväksi.

    • Juupaseipäs

      Rikas Loimaan kaupunki myy tuottavat ja hyvässä kunnossa olevat Martinhakan kerrostalot Avaintalot Oy:lle alle 300 euron neliöhintaan.
      Varusmiespalveluksen yritetään tehdä pojista miehiä ja isänmaan puolustajia!

    • Pervopentti

      Martinhaassa on asuttu Loimaalaistenkin kustannuksella vuosikymmenet! Vuokrahinta on olleet noin puolet normaalista. Asukkaat on valinneet aina uudet tulijat jotta kuppaukset pysyisi salassa. Normaalit työssäkäyvät perheet on kupanneet omankylän veronmaksajia!!!

      • Mitäseuraavaksi

        Ja silti tuosta hyväntekeväisyydestä huolimatta Martinhaka tuotti yli 23 000 euroa kaupungille kertoo kaupunginhallituksen viimeisin pöytäkirja.


    • ylpeemaajussi

      Olen maajussi ja ihan helvetin ylpeä siitä. Tää on aivan loistava ammatti 2kk vuodessa töitä loput lomaa niin mulla on aikaa matkustella ympäri maailmaa noin 10 kk vuodessa ja rahaakin tulee ihan mukavasti silloinkin kun makaan etelän auringossa tukiaiset juoksee tilille. Suosittelen tätä ammattia ihan kaikille miljoonalla saa jo hyvän elinkelpoisen tilan niin ei muuta kuin pankkiin hakeen rahaa ja ryhdytte kaikki viljeleen maata. Kohta onkin jo puinti aika niin kaivan uudesta konehallistani uuden 300 tonnia maksaneen puimurini ja teen 2 viikkoa hommia ja tienaan satoja tuhansia sit on taas varaa matkustella tai vaikka vaihtaa autoa. Koittakaas köyhät pärjätä ja jos nähdään paikallisessa mä tarjoon mulla on rahaa

    • Asiatonta

      Loimaan Lehdessä oli ihan äskettäin realistinen ja asiallinen kuvaus maatalouden nykytilasta ja tulevaisuudesta. Siitä välittyi positiivinen kuva maatalouden tulevaisuudesta.
      Arvostan kaikkia jotka haluavat tehdä sitä työtä.
      Ivailu kateus ja pilkka ovat törkeää suuntautuvat ne mihin ammattiryhmiin tai ihmisiin tahansa.
      Siltä eivät ole säästyneet opettajat, oppilaat, juristit,työttömät, vanhukset, nuoret eikä edes hoitohenkilökunta.
      Asiallisuus ja realismi olisi kuitenkin hyvä pitää mielessä kaikessa kritiikissä.

    • Kasvuatulee

      Nyt yritykset työllistävät. Pemamek on lisännyt tänä vuonna jo yli 40 uutta työntekijää, uusia työntekijöitä hakee lehti -ja netti-ilmoituksen perusteella kymmenkunta muuta yritystä. Hyvää meininkiä haasteellisessa tilanteessa.

      • 0897

        Loimaan työttömyys kasvaa tasaisen varmasti ja on lähialueen korkein 10,4 % kertoo LL 29.4.


    • maanpuolustusvero

      Maanviljelijät pitäisi velvoittaa maksamaan maanpuolustusveroa, koska varusmiehet joutuvat nykyään korvauksetta puolustamaan heidän maita. Varusmiespalvelu on pitkä siksi, että rikkaat maanviljelijät omistavat laajoja maa-alueita. Varusmiehillä olisi parempaakin tekemistä esim. opiskelu tai palkkatyö.

      • 6675

        Kummallinen väite että varusmiehet puolustaisivat maa-alueita/peltoja.
        Taitaa olla yläkerrassa vikaa tai sitten kuulut niihin käpykaartilaisiin tai viherpiipertäjäjiin.
        Puolustusvoimien tehtävä on suojata ihmisiä, Suomen rajoja ja valtion itsenäisyyttä.
        Puolustusvoimat yrittää tehdä räkänokista vastuuta kantavia aikuisia, mutta aina ei voi onnistua päätellen tuosta kommentista.


    • Jallajalla

      Nyt se olematon johtajuus ja organisaatioristiriidat näkyy, porukka pakenee ja johtaja poraa turunsanomissa. Olisi tehnyt työnsä aikaisemmin ettei olisi jäänyt ihan yksin.

      • Abuea

        Pj::llä on niin kiire ettei ehdi lukea esityslistaa. ”Pitää luottaa virkamiehiin”


    • puutsit

      kylä näi o

    • Mdda

      Loimaa on taantunut menneistä ajoista ja aika lyhyessä ajassa, parin viimeisen vuosikymmenen aikana pudotus on ollut melkoinen. Kyse ei ole maatalous- tai yritystuista vaan jostain paljon syvällisemmistä ongelmista koska henkinen ilmapiiri sakkaa vähän joka suunnalla? Tänne on aika vaikea kotiutua ulkopaikkakuntalaisen, sama juttu on myös yritystoiminnan puolella?

      Jatkuva kielteisyys ja vikojen etsiminen sekä vähättely pitäisi saada pois ihan ensimmäiseksi. Loimaa ei ole mitenkään huonompi vastaavan kokoisiin kaupunkeihin verrattuna, joka paikasta löytyy ongelmia jos niitä ihan tahallaan haetaan. Mieluummin kevyttä kenttähuumoria tilalle niin se muuttaisi yleistäkin asennetta positiivisemmaksi.
      Kyllä tänne uusia yrittäjiä ja asukkaita tulee jos saamme tätä ilmapiiriä muutettua hiukan kevyemmäksi, olemmehan Turku-T:re ja Pori-Hki tien risteys paikassa.

      • 22114

        Eikö Pori-Hki ole vähän sivussa?


      • lajijasuris

        Samoja ajatuksia täällä!


      • pienipiiripyörii

        Pitää paikkansa, että Loimaan kaupunki on todellakin taantunut. Kun näin juuri jouluksi ilmestyneestä Loimaan lehdestä kuvaa Loimaan ydikeskustasta 1970-luvulta, oli kaupunki kuvassa paljon vireämmän näköinen mitä nykyään. Oli Sokoskin keskustassa. Autojakin näytti kuvassa olevan paljon enemmän kuin mitä nykyisin keskustassa näkee. Loimaan lehden takakannessa oli ison kuva Veikko Hulkon kokoelmista. Nyt kaupungin keskusta näyttää enemmänkin autiokaupungilta monine tyhjine liikehuoneistoineen. Muualta tulleille Loimaan ilmapiiri on kielteinen. En yhtään ihmettele, että tänne ei saa muualta lisää väkeä ja paikkakunnalla esiintyykin jatkuvaa muuttotappiota. Ilmapiirin muutos pitäisi tapahtua. Ja muualta muuttaneidenkin hyväksyminen.


    • hyväksyntä

      muualta tulleita ei tosiaan hyväksytä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      457
      3358
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      443
      3213
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      133
      2899
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2232
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2090
    6. 182
      1430
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1357
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1236
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      85
      1228
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe