Mistä hyvvee henkee kylätoimintaan

kyläkölli

Minne on kadonnu se hyvä henki kotikylän toeminnassa. Oon elämänikkäin asunu samoila kylillä Vesannolla. Aiemmi meillä ol paljon yhteisiä juttuja ja tapahtumia kyläläesten kesken. Kylätoimikuntaan ol aina tulokkaita erilaisiin toimintoihi mukkaa ja ol mukava mennä. Vua nyt ei oo. En oo itekkää ennee aktiivisesti toiminnassa mukana. Syyks voep sannoo sen huonon ilemapiirin ja ihmiste eriarvoseen asemaan asettamisen. Tietyllä naesimmeiselä on oikeus keuhkota toesile. Muut kyläläeset ovat alempiarvosia immeisiä ja jos jottae on tehtävä niin mikkää ei tunnu olevan oekeen. Vuoskokkouksissa oleminen on muuttunut sättimiseks, tapahtumajärjestelyjen osalta syytellää ja keuhkotaa turhoo. Tämmöseks toeminta muuttu 2000 luvun alusta ja on nyttennii samanlaesta. Ennen vappaaehtosia arvostettii ja työ luonne oli yhessä tekemisessä. Nyt vappaaehtoset vaekuttavat olevan pienilä aevoella varustettuja piikoja tae renkijä, joelle ei kiitosta heltiä.

2000 luvun alussa ol nuoria mukana toeminnassa ja ol sellasta nuorekasta toemintoo. Nyt heitä ei näy. Kyläkoulu ol kylän sielu toemintapaekkana. Ol jumppakerhoa, kästyöpiiriä ja sun muuta. Nyt koulule menemine tuntu vaekeelta. Tilojen vuokroominenki on työlästä, ku suap vua töykeitä vastauksia. Surullisinta lienöö, ku tää koulun omistava naenen riitelöö koulun asuntolan ostaneen pariskunnan kansa. Eivät ies mahu sammoihin tapahtummii. Se takanapäen tapahtuva panettelu jakkaa meijät kyläläeset kahteen leiriin. Ikävee on se, ku pariskunta voes olla toeminnassa mukana, mutta naesen mahtavuuven vuoks heille ei oo tilloo.

Eile ol kylätapahtuma 100 vuotiaan Suomen kunniaks. Osa meistä jäe tarkotuksela poes. Muistettas ees joskus sitä hienoo yhteishenkee, joka kylällä ol enne. Nyt sitä suap ehtiä .

0

52

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        100
        2916
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        105
        2478
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        91
        2240
      4. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        22
        2072
      5. 177
        1886
      6. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        44
        1873
      7. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        45
        1807
      8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1756
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        135
        1558
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        41
        1314
      Aihe