Miten teillä joulut, lomat ja muut jaetaan?

KikiHogo

Milla tavalla olette sopineet entisen puolisonne kanssa lasten esim joulun vietosta tai lomista? Meneekö kaikki käytännössä sopimusten mukaan? Joustatteko puolin ja toisin tarvittaessa?
Mm nämä nyt mietinnässä kun pitää pian mennä lastenvalvojalle tekemään sopimusta.
Kertokaa kokemuksia!

26

1275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • werniskainen

      Sopimuksesta pidetään kiinni. Toki siis yksittäisiä päiviä voidaan siirtää, mutta esimerkiksi siis juhlapyhissä vuorovuodet on ja pysyy. (Eli se tuleeko vaikkapa uutta vuotta viettämään toiseen kotiin 27.12. vai 28.12. saattaa vaihdella, mutta ei koko rytmi.)

      Meillä on uusperhe, molemmilla lapsia. Lasten toinen koti on eri. Lapset ovat meillä samassa rytmissä, eli esimerkiksi joka toinen joulu on koko perhe koossa, ja joka toinen joulu ei yhtään lasta. Tämä on lapsille ehdottoman tärkeää. Heille olisi iso murhe, jos joutuisivat olemaan lomat ja pyhät meillä eri aikaan. Ovat tunteneet toisensa pienestä saakka, sisaruksia perheen kautta.

      Tämän ymmärtää myös lasten toiset vanhemmat, joten selkeä rytmi toimii parhaiten. Kesälomien suhteen sovitellaan, ja ollaan aina saatu lapset samaan aikaan meille.

      Joustaminen on siis tärkeää, kun puhutaan pienistä jutuista. Päivät sinne tai tänne. Mutta isoissa kokonaisuuksissa sopimuksilla on merkitystä.

    • 1säpappa

      Meillä lapsi on kaikki joulut lähivanhemman luona, koska he viettävät ns. perhejoulua. Itse asun yksinäni enkä niin moisista juhlista piittaa, joten antaa lapsen viettää joulua siellä missä joulua vietetään. Sama synttäreiden kanssa.
      Uudetvuodet tyttö on sitten yleensä minulla, koska asun kaupungissa, ja täällä on enemmän menoa, raketteja ym. kuin äitinsä luona maalla.

      Lomat menevät sitten ihan sopimalla. Mun luona saa olla niin paljon kuin haluaa, ja onhan 13-vuotiaalla omiakin kesälomasuunnitelmia (ratsastus- ym. leirit ja haluaahan hän olla myös muiden sukulaisten luona). Turhaahan noita olisi mitenkään erikseen kirjata, etenkään vuosiksi eteenpäin. Puheväleissähän me vanhemman kuitenkin ollaan, kuten aikuisten ihmisten kuuluukin.

      • RAISIONKAUPUNKI

        unohti jälleen kerran sananvapauden- tässä lapsen oikeuksien vastaisessa sairaassa Suomen valtiossa- "ns. mafiavaltiossa"


      • rqwrqwrqw
        RAISIONKAUPUNKI kirjoitti:

        unohti jälleen kerran sananvapauden- tässä lapsen oikeuksien vastaisessa sairaassa Suomen valtiossa- "ns. mafiavaltiossa"

        Sananvapaus ei tarkoita, että saa sanoa mitä vain. Sananvapaus päättyy siinä, missä muiden oikeudet alkavat. Asia on aivan selvä. Esim rikokseen kehottaminen on laitonta, paina se paksuun kuulakalloosi.


    • kkjjuui

      Meillä tehdään niin, että lapset on esim. joulut luonani jokatoinen joulu ja jne.

      • Anonyymi

        Se ei ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukaista


    • Czxdfx

      Meilä lapsset on aina jouluisin omalla äidiltään niitä ei phreenrikkojille anneta, isä saa viettää kaikki pyhät sutturiensa kanssa miski me sinne menisimme joulun viettoon.

      • Näin.se.vaan.on

        Mikäli tarkoitat perheenrikkojalla sitä vanhempaa, joka petti ja jätti puolisonsa, niin meillä (kuten monella muullakin) perheenrikkoja oli lapsen ÄITI.

        Suomessa tasa-arvo tosin tarkoittaa, että lapsi jää AINA äidille.


      • Anonyymi

        Se ei ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukaistaSe ei ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukaista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se ei ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukaistaSe ei ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukaista

        Sinä et ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukainen. Hanki uusi naama.


    • onnellinenperhe

      Meillä ei ole kuin yksi vaihtoehto, lapset ovat aina äidillä. Joulu ei ole mitään ellei ole lapsia , joulunvietossa. Rahaa kyllä säästyisi jos lapset olisivat isän luona, ei äidin tarvitsisi ostaa paljon ruokaa eikä lainkaan joululahjoja. Mutta joulu kuuluu ollaäidin kanssa. Varsinkin jos miehellä on sutturalauma kotonaan, viettäkööt siellä lapse i eivät saa tavata sutturoita hehän ovat jo pilanneet lasten elämän ja mun. Onneksi meis ei pakottanut meitä näkemään sutturoitaan ja säästi meidän järkytykseltä ja sutturoiden haukkumiselta sekä honolta kohtelulta. Miksi meidän pitäisi majottaa sutturat meille ????

      • onnellinenperhe

        Meillä ei ole kuin yksi vaihtoehto, lapset ovat aina isällä. Joulu ei ole mitään ellei ole lapsia, joulunvietossa. Rahaa kyllä säästyisi jos lapset olisivat äidin luona, ei isän tarvitsisi ostaa paljon ruokaa eikä lainkaan joululahjoja. Mutta joulu kuuluu olla oman isän kanssa. Varsinkin jos naisella on suttura vieraannutus lauma kotonaan, viettäkööt siellä lapset eivät saa tavata sutturoita hehän ovat jo pilanneet lasten elämän ja mun. Onneksi ei pakottanut meitä näkemään sutturoitaan ja säästi meidän järkytykseltä ja sutturoiden haukkumiselta sekä huonolta kohtelulta. Miksi meidän pitäisi majottaa sutturat meille ????
        Opettele kirjoittamaan !!!


      • Anonyymi

        Sinä se jaksat jauhaa niistä sutturoista, etkö käsitä että uusi ihminen on miehesi valinta. Ja jostain syystähän hän ei halunnut jatkaa sinun kansasi, Ikävä kyllä kaikkine suttura kirjoituksiesi Näyttää että olet itsekäs ilkeä ihminen , ja vielä kehtaat haukkua exäsi valitsemaa kumppania ja myrkyttää lasten mieli toista vanhempaa kohtaan
        Joten ei mies ole mikään tavara joka otetaan sinulta pois , ainoastaan vaan ihminen joka ei kertakaikkiaan jaksanut sinun kanssasi. , joten lopeta tuo sutturoiminen ja yritä nähdä asiat niinkuin. Ne ovat,
        Naurettavaa touhua epäkypsältä ihmiseltä kaikkine teksteineen lopeta kyvämästä katkeruutta netissä ja jatka psykoterapiaa, toivon mukaan joku osa sinussa herää huomaamaan toisten ihmisten silmin juttusi netissä,


    • ettätälleen

      Minä pidän lomaa ja akka hoitaa penikat.

      • hmmmmmmmmm

        Minä pidän pakkolomaa, jälkikasvu asuu äidillään.


      • omaalomaa

        Me pidämme lomaa ja kakrut on isovanhemmilla.


      • mummojavaari

        Mekin pidetään lomaa lapset asuu jo omillaan.


      • hmmmmmmmmm
        hmmmmmmmmm kirjoitti:

        Minä pidän pakkolomaa, jälkikasvu asuu äidillään.

        Omista lapsistaan ei ole ollenkaan mukava olla erossa. Sitä tarkoitin pakkolomalla.


      • Anonyymi

        Virheellisen tiedon jatkuva julkinen oikeudeton levitys on rikos


    • Anonyymi

      Ei niitä jaeta, äitipuoli määrää kaiken. Se on ainoo oikee ratkassu ettei miehen eksä pääse sohimaan ja sotkemaan uuden perheen elämää
      Ilomienlin miehen kersat voi olla juhlapyhät ja vkl äitinsä luona, hän on velvollinen hoitelee, eikä heittää aina äitipuolen vastuulle, että eukko päässee kaljalle.
      Ei me olla lastenhoitajia, me ollaan .ihmisiä joita ilman lapset ei voi olla.

      • Anonyymi

        Isäpuolet määrää, ei äitipuolet.


    • Anonyymi

      Me vuorottelemme joulun. Eli jos toisella jouluaatto, toisella joulupäivä ja seuraavana vuotena toisinpäin. Muut menee viikko/viikko systeemillä.
      Me kyllä olemme hyvissä väleissä exän kanssa, joten saadaan keskenämme sovittua menoja, jos niitä tulee.

      • Anonyymi

        Lasten valvojan mukaan se ei ole lapsen edun mukaista


      • Anonyymi

        Lasten valvojan mukaan Suomessa ei käytetä viikko/viikko systeemiä lasten asumisesta ja tapaamisoikeudesta sovittaessa tai päätettäessä.


    • Anonyymi

      Viimeksi vappuna 2017 olen nähnyt tyttäreni joka oli silloin täyttänyt juuri kaksi vuotta.

      Joten eipä tässä ole nyt kovinkaan paljoa voinut miettiä yhtään minkäänlaisia tapaamisia yhtään mitenkään.

    • Anonyymi

      Olen käskyttänyt mieheni eksää joka kerta kun kakarat tulevat ja lhevät. Meill on tiukka aikataulu, kun pennut tulee sen on tasan 15.55 ja kun lähtee se on 17,21. Jos tulevat jouluksi niin aatto ollaan oman perheen kanssa ja arjet ollaan sitten miehen kersojen kanssa täällä 15.55 saavat tulla.
      Olen aina joutunut terästämään hänen tekstaireitaan ja ohjeistamaan mitä tuovat mukanaan ja ja pyykki pussi ehdoton, minä en pese heidän vaatteitaan. Omt petivaatteet jos yöksi jäävät.
      Olen äitipuoli joka ei veny joka suuntaan, kunkersoilla on äiti niin hän huolehtii tuonnist, ja hausta ja pyykeistä ja ruokaa kin olen pyytänyt muutei ole innostuneita siitä, isä maksaa sitenmeidän ruuat. On kurjaa kunjoutuu toisten kakaroita passamaan ja kauhee metli ja talo sekasin, ei mun lapset ainakaan sotke, kyllä nämä ylimääräset sotkevat.
      Mihinkään ei voi mennä ilman että kaikesta raportoi.

    Ketjusta on poistettu 40 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      377
      3548
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      194
      1648
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      66
      1317
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      145
      1182
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      863
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      845
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      116
      804
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      799
    9. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      51
      799
    10. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      782
    Aihe