Miten teillä joulut, lomat ja muut jaetaan?

KikiHogo

Milla tavalla olette sopineet entisen puolisonne kanssa lasten esim joulun vietosta tai lomista? Meneekö kaikki käytännössä sopimusten mukaan? Joustatteko puolin ja toisin tarvittaessa?
Mm nämä nyt mietinnässä kun pitää pian mennä lastenvalvojalle tekemään sopimusta.
Kertokaa kokemuksia!

26

1042

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • werniskainen

   Sopimuksesta pidetään kiinni. Toki siis yksittäisiä päiviä voidaan siirtää, mutta esimerkiksi siis juhlapyhissä vuorovuodet on ja pysyy. (Eli se tuleeko vaikkapa uutta vuotta viettämään toiseen kotiin 27.12. vai 28.12. saattaa vaihdella, mutta ei koko rytmi.)

   Meillä on uusperhe, molemmilla lapsia. Lasten toinen koti on eri. Lapset ovat meillä samassa rytmissä, eli esimerkiksi joka toinen joulu on koko perhe koossa, ja joka toinen joulu ei yhtään lasta. Tämä on lapsille ehdottoman tärkeää. Heille olisi iso murhe, jos joutuisivat olemaan lomat ja pyhät meillä eri aikaan. Ovat tunteneet toisensa pienestä saakka, sisaruksia perheen kautta.

   Tämän ymmärtää myös lasten toiset vanhemmat, joten selkeä rytmi toimii parhaiten. Kesälomien suhteen sovitellaan, ja ollaan aina saatu lapset samaan aikaan meille.

   Joustaminen on siis tärkeää, kun puhutaan pienistä jutuista. Päivät sinne tai tänne. Mutta isoissa kokonaisuuksissa sopimuksilla on merkitystä.

  • 1säpappa

   Meillä lapsi on kaikki joulut lähivanhemman luona, koska he viettävät ns. perhejoulua. Itse asun yksinäni enkä niin moisista juhlista piittaa, joten antaa lapsen viettää joulua siellä missä joulua vietetään. Sama synttäreiden kanssa.
   Uudetvuodet tyttö on sitten yleensä minulla, koska asun kaupungissa, ja täällä on enemmän menoa, raketteja ym. kuin äitinsä luona maalla.

   Lomat menevät sitten ihan sopimalla. Mun luona saa olla niin paljon kuin haluaa, ja onhan 13-vuotiaalla omiakin kesälomasuunnitelmia (ratsastus- ym. leirit ja haluaahan hän olla myös muiden sukulaisten luona). Turhaahan noita olisi mitenkään erikseen kirjata, etenkään vuosiksi eteenpäin. Puheväleissähän me vanhemman kuitenkin ollaan, kuten aikuisten ihmisten kuuluukin.

   • RAISIONKAUPUNKI

    unohti jälleen kerran sananvapauden- tässä lapsen oikeuksien vastaisessa sairaassa Suomen valtiossa- "ns. mafiavaltiossa"


   • rqwrqwrqw
    RAISIONKAUPUNKI kirjoitti:

    unohti jälleen kerran sananvapauden- tässä lapsen oikeuksien vastaisessa sairaassa Suomen valtiossa- "ns. mafiavaltiossa"

    Sananvapaus ei tarkoita, että saa sanoa mitä vain. Sananvapaus päättyy siinä, missä muiden oikeudet alkavat. Asia on aivan selvä. Esim rikokseen kehottaminen on laitonta, paina se paksuun kuulakalloosi.


  • kkjjuui

   Meillä tehdään niin, että lapset on esim. joulut luonani jokatoinen joulu ja jne.

   • Anonyymi

    Se ei ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukaista


  • Czxdfx

   Meilä lapsset on aina jouluisin omalla äidiltään niitä ei phreenrikkojille anneta, isä saa viettää kaikki pyhät sutturiensa kanssa miski me sinne menisimme joulun viettoon.

   • Näin.se.vaan.on

    Mikäli tarkoitat perheenrikkojalla sitä vanhempaa, joka petti ja jätti puolisonsa, niin meillä (kuten monella muullakin) perheenrikkoja oli lapsen ÄITI.

    Suomessa tasa-arvo tosin tarkoittaa, että lapsi jää AINA äidille.


   • Anonyymi

    Se ei ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukaistaSe ei ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukaista


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se ei ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukaistaSe ei ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukaista

    Sinä et ole Raision lastenvalvojan lausuman mukaan lapsen edun mukainen. Hanki uusi naama.


  • onnellinenperhe

   Meillä ei ole kuin yksi vaihtoehto, lapset ovat aina äidillä. Joulu ei ole mitään ellei ole lapsia , joulunvietossa. Rahaa kyllä säästyisi jos lapset olisivat isän luona, ei äidin tarvitsisi ostaa paljon ruokaa eikä lainkaan joululahjoja. Mutta joulu kuuluu ollaäidin kanssa. Varsinkin jos miehellä on sutturalauma kotonaan, viettäkööt siellä lapse i eivät saa tavata sutturoita hehän ovat jo pilanneet lasten elämän ja mun. Onneksi meis ei pakottanut meitä näkemään sutturoitaan ja säästi meidän järkytykseltä ja sutturoiden haukkumiselta sekä honolta kohtelulta. Miksi meidän pitäisi majottaa sutturat meille ????

   • onnellinenperhe

    Meillä ei ole kuin yksi vaihtoehto, lapset ovat aina isällä. Joulu ei ole mitään ellei ole lapsia, joulunvietossa. Rahaa kyllä säästyisi jos lapset olisivat äidin luona, ei isän tarvitsisi ostaa paljon ruokaa eikä lainkaan joululahjoja. Mutta joulu kuuluu olla oman isän kanssa. Varsinkin jos naisella on suttura vieraannutus lauma kotonaan, viettäkööt siellä lapset eivät saa tavata sutturoita hehän ovat jo pilanneet lasten elämän ja mun. Onneksi ei pakottanut meitä näkemään sutturoitaan ja säästi meidän järkytykseltä ja sutturoiden haukkumiselta sekä huonolta kohtelulta. Miksi meidän pitäisi majottaa sutturat meille ????
    Opettele kirjoittamaan !!!


   • Anonyymi

    Sinä se jaksat jauhaa niistä sutturoista, etkö käsitä että uusi ihminen on miehesi valinta. Ja jostain syystähän hän ei halunnut jatkaa sinun kansasi, Ikävä kyllä kaikkine suttura kirjoituksiesi Näyttää että olet itsekäs ilkeä ihminen , ja vielä kehtaat haukkua exäsi valitsemaa kumppania ja myrkyttää lasten mieli toista vanhempaa kohtaan
    Joten ei mies ole mikään tavara joka otetaan sinulta pois , ainoastaan vaan ihminen joka ei kertakaikkiaan jaksanut sinun kanssasi. , joten lopeta tuo sutturoiminen ja yritä nähdä asiat niinkuin. Ne ovat,
    Naurettavaa touhua epäkypsältä ihmiseltä kaikkine teksteineen lopeta kyvämästä katkeruutta netissä ja jatka psykoterapiaa, toivon mukaan joku osa sinussa herää huomaamaan toisten ihmisten silmin juttusi netissä,


  • ettätälleen

   Minä pidän lomaa ja akka hoitaa penikat.

   • hmmmmmmmmm

    Minä pidän pakkolomaa, jälkikasvu asuu äidillään.


   • omaalomaa

    Me pidämme lomaa ja kakrut on isovanhemmilla.


   • mummojavaari

    Mekin pidetään lomaa lapset asuu jo omillaan.


   • hmmmmmmmmm
    hmmmmmmmmm kirjoitti:

    Minä pidän pakkolomaa, jälkikasvu asuu äidillään.

    Omista lapsistaan ei ole ollenkaan mukava olla erossa. Sitä tarkoitin pakkolomalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Virheellisen tiedon jatkuva julkinen oikeudeton levitys on rikos


  • Anonyymi

   Ei niitä jaeta, äitipuoli määrää kaiken. Se on ainoo oikee ratkassu ettei miehen eksä pääse sohimaan ja sotkemaan uuden perheen elämää
   Ilomienlin miehen kersat voi olla juhlapyhät ja vkl äitinsä luona, hän on velvollinen hoitelee, eikä heittää aina äitipuolen vastuulle, että eukko päässee kaljalle.
   Ei me olla lastenhoitajia, me ollaan .ihmisiä joita ilman lapset ei voi olla.

   • Anonyymi

    Isäpuolet määrää, ei äitipuolet.


  • Anonyymi

   Me vuorottelemme joulun. Eli jos toisella jouluaatto, toisella joulupäivä ja seuraavana vuotena toisinpäin. Muut menee viikko/viikko systeemillä.
   Me kyllä olemme hyvissä väleissä exän kanssa, joten saadaan keskenämme sovittua menoja, jos niitä tulee.

   • Anonyymi

    Lasten valvojan mukaan se ei ole lapsen edun mukaista


   • Anonyymi

    Lasten valvojan mukaan Suomessa ei käytetä viikko/viikko systeemiä lasten asumisesta ja tapaamisoikeudesta sovittaessa tai päätettäessä.


  • Anonyymi

   Viimeksi vappuna 2017 olen nähnyt tyttäreni joka oli silloin täyttänyt juuri kaksi vuotta.

   Joten eipä tässä ole nyt kovinkaan paljoa voinut miettiä yhtään minkäänlaisia tapaamisia yhtään mitenkään.

  • Anonyymi

   Olen käskyttänyt mieheni eksää joka kerta kun kakarat tulevat ja lhevät. Meill on tiukka aikataulu, kun pennut tulee sen on tasan 15.55 ja kun lähtee se on 17,21. Jos tulevat jouluksi niin aatto ollaan oman perheen kanssa ja arjet ollaan sitten miehen kersojen kanssa täällä 15.55 saavat tulla.
   Olen aina joutunut terästämään hänen tekstaireitaan ja ohjeistamaan mitä tuovat mukanaan ja ja pyykki pussi ehdoton, minä en pese heidän vaatteitaan. Omt petivaatteet jos yöksi jäävät.
   Olen äitipuoli joka ei veny joka suuntaan, kunkersoilla on äiti niin hän huolehtii tuonnist, ja hausta ja pyykeistä ja ruokaa kin olen pyytänyt muutei ole innostuneita siitä, isä maksaa sitenmeidän ruuat. On kurjaa kunjoutuu toisten kakaroita passamaan ja kauhee metli ja talo sekasin, ei mun lapset ainakaan sotke, kyllä nämä ylimääräset sotkevat.
   Mihinkään ei voi mennä ilman että kaikesta raportoi.

  Ketjusta on poistettu 36 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt ei enää kantaverkon siirtokyky kestä tuulivoiman lisäystä

   Uudet tuulivoimalat joutuvat seisomaan tyhjän panttina. Tuliko ongelma taas yllättäen ja pyytämättä. Mitä siellä Fingridissä on nämä vuodet puuhailtu,
   Maailman menoa
   158
   2245
  2. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   107
   1775
  3. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   7
   1762
  4. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   76
   1166
  5. Kassatyttö uhittelee Venäjälle

   "Tie ulos Ukrainan sodasta on se, että Venäjä lähtee ulos Ukrainasta" https://www.is.fi/politiikka/art-2000009120864.html
   Maailman menoa
   304
   800
  6. Missä Stefu?

   Onko kukaan kuullut miten Stefanilla menee? Huolestuttaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   783
  7. Anna-Reetta laukoo tämän tiukan kriteerin miehelle: "Jos ei osaa, ainakin haluaisi..."

   Hmm, onkohan Anna-Reetta etsimässä puolisoa vai työntekijää tilalleen… ? Tilalla on sukupolvenvaihdos tulossa ja tuleva emäntä on nyt isäntää vailla.
   Maajussille morsian
   6
   772
  8. Suomen sotilasta ei pidä lähettää aseineen ulkomaille!

   ~ https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005392633.html -, otsikoituna näin: "Suomen armeija ei voi harjoitella Ahvenanmaalla –puolustusministeriö pitää
   NATO
   317
   721
  9. Saako mies olla alasti musiikkivideossa vai onko tämä varattu vain naisille?

   Pete Parkkonen sai kommentteja ja jopa seksuaalista häirintää osakseen, kun hän esiintyi eroottisesti omalla "Kohta sataa" -musavideollaan, ohjauksest
   Maailman menoa
   23
   672
  10. Kepun kannatus enää 10 prosenttia

   Ylen tuoreessa gallupissa kepun kannatus oli mittaushistorian alin eli 10,4 prossaa. Persut on nousussa. Kokoomus suurin. Kauhavan ministeri saa p
   Kauhava
   84
   635
  Aihe