vatsa usein kipeä suoli tulehdusta?

sekava

Olen menossa suoli tähystykseen arvo oli vähän koholla vatsa välillä tosi kipeenä uloste vaihtelevaa mutta ei verta näytteissä (siis uloste näyte )pahoinvointia joskus kova stressi ollut pitkään se varmaan osan vaivoja selittää mutta ei tota calbroa sentään nosta.Tyhmä kun olen niin en oikein käsitä että jos vatsa kipeä ja turpoaa niin miksi ei myös vatsaa tähystetä vaan suoli .Nyt pelkään ihan pirusti että mulla joku syöpä kun toi vatsa oikkuilee. Aikanaan kyllä myös ibs.todettu.onko kokemuksia?

15

1109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ex.ibstapaus

      Vatsa on juuri se suolisto, jota tähystetään peräsuolesta päin. Tai toisinpäin: suolisto on se vatsa joka tähystetään. Mahalaukku (vatsalaukkau) taas on suoliston yläpuolella.
      Mahalaukkuun voidaan tehdä myös tähystys. Se tehdään suun kautta.

      Stressi voi aikaansaada ihmisessä mitä erilaisempia/oudompia oireita, se häiritsee suolenkin normaalia toimintaa.

      Miten voit nyt ? Onko jotain jo tutkittu ?

    • IkäväVaiva

      Vatsaongelma minullakin monivuotinen riesa. Tutkimuksia tehty paljon - keliakia, laktoosi yms, mutta suolen tähystyksen ja koepalojen oton jälkeen sain diagnoosin -lymfosyytti koliitti ja mikroskooppinen koliitti. Aiheuttaa vatsakivut, järkyttävää ripulointia (20 kertaa vrk) vatsanturvotus kuin viimeisillään raskaana oleva äiti jne. Kyseisen sairauden aiheuttajaa ei tiedetä, lääkkeeksi kortisonikuuri kolmeksi kuukaudeksi (pirun kallis lääke) mutta helpotti joksikin aikaa. Ikävä ja krooninen "matkakumppani" loppuelämäksi kun kortisonilääkitystä ei voi käyttää jatkuvasti vaan pitää olla ns tauolla.
      Kirjoittelethan mitä sinulle kuuluu, ap.aloittaja nimimerkki - sekava.

    • kurat

      Ärtynyt suoli ja kollageenikoliitti aiheuttavat myöskin samanlaiset oireet kuin edellisellä kirjoittajalla. Minulla on todettu molemmat,ja parantavaa hoitoa ei ole. Vessassa saa "hyppiä" pahimmillaan kaksikymmentä kertaa vuorokaudessa. Kontrollikäynneissä pelottaa milloin siellä sitten löytyy pahempaa,kun oireet ovat niin hirveät..

      • sekava

        Kiitos kun vastasitte olin siellä kolonoskopiassa : Diverdiggeleitä muutama yksi hyvin pieni polyyppi poistettiin ja koepaloja otettiin lääk.sanoi ettei viiteen vuoteen tarvitse tähystää jos näytteissä ei ole mitään.Nyt niitä odottelen. Vaan eihän ne vaivat sinne jääneet! Lääk.diagnoosi oli ibs. Mutta mulla vatsa edelleen sekaisin,kipuja,pahoinvointia ,ulosteeessa sitkeää limaa .kyllä tämä tuo stressiä lisää ja samalla varmasti vatsakipuja. Voiko tää TODELLA johtua ärtyneestä suolesta.onko jollain samanlaisia oireita vai pitäisikö mennä sinne suun kautta tähystykseen? Stressaa!!!


      • sekava

        Ps.vielä kysyisin mistä kohden vatsanne sattuu voitteko paikallistaa ?mulla vaihtuu kipu kohdat välillä tuntuu kuin olisi virtsarakko välillä ihan ylävatsa,selkään sattuu (on kyllä muutenkin siellä vikaa) joskus tulee rytmihäiriöitä. Tää elämä on yhtä jännitystä:ton ulosteen koostumuksen,kipujen yms.kanssa voisiko joku kertoa kaikki oireet mitä toi ibs.voi aiheuttaa ja miten jaksatte niiden kanssa.Alan olla loppu!


    • Vatsavaivainen

      Jos sulla olisi niin sanotusti rakenteellinen suolistovaiva( niinkuin minulla), niin osaisin neuvoa enemmän. Pyhä kolminaisuus hoidossa : lääkitys,leikkaus,ruokavalio hoito. Mutta jatkaisin vielä tutkimuksia. Oireet on yleensä monimuotoisia. Onko tää vaiva tullut tänä vuonna vai ootko kärsinyt kauemmin? Kiinnostaisi tietää.

    • helicon.uhri

      Ibs on diagnoosi, joka helposti annetaan, kun muutakaan selittävää ei löydy eikä näy, vähän niin kuin että päästään potilaasta eroon. Potilas saa sitten yksikseen ruveta setvimään mitähän voisi syödä ja miten auttaa olotilaansa. Se on vaikeaa, kun ei ole ammattitaitoa asiaan.

      Pyysin itse lähetettä ravitsemusterapeutille terveyskeskuksesta. En saanut. Se annetaan kuulemma vain "vakavissa tapauksissa". Se ei nääs ole vakavaa, vaikkei voi syödä juuri mitään eikä pysty kohta töissäkään käymään vaivojen takia. Ravitsemuksellisia puutostiloja tulee, kun äärettömän yksipuolisesti voi vain syödä. Joinakin päivinä saan alas vain maidolla jatkettua muusia (perunavelliä siis), johon lorautan lusikallisen kasvisöljyä, että saan edes jotain ravintoa.

      Mullakin on divertikkeleitä. Ne kuulemma voi aiheuttaa kivuliaisuutta.
      Mulla on myös kipuja vaihtelevasti sekä ylävatsalla (vatsalaukussa pallean kohdalla) että ympäri suolistoa, missä milloinkin ja vatsa toimii miten milloinkin, tai joskus ei toimi ollenkaan.
      Osa kipuilusta voi kuulemma johtua siitä, että ohutsuolessani on paljon ilmaa.
      Ilmavaivat aiheuttavat todellakin kipuja/kipristelyjä suolistossa ! Mikä sen ilman tekee, en tiedä.
      Olen tehnyt paljon kokeiluja, jättänyt ruokia pois viikoiksi. Ei tule paremmaksi.

      Xylitolipurkkaa ei parane syödä, se lisää ilmavaivoja ja hiilihapotetut juomat ei sovi vatsalaukullekaan ollenkaan, kuten joku toinenkin mainitsi.

      Vi-Sibliniä neuvottiin "nauttimaan" päivittäin, mutta sekään ei auta, päinvastoin ehkä, vaikka sen pitäisi auttaa lähes kaikkiin vatsavaivoihin, löysään vatsaan ja kovaan vatsaan, ibs:ään jne.
      Sen kanssa täytyy juoda hyvin paljon nestettä, se turpoaa muuten niin, että vatsa menee ihan tukkoon. Sen käyttö kannattaa aloittaa pienellä annoksella. Jos kokeilee, onko siitä apua.

      Lääkekuurit ovat huonontaneet vatsalaukkuni ja suolistoni tilaa, vaikka ohjeen mukaan olen syönyt niitten aikana ja myöhemminkin maitohappobakteereita. Lääkkeet huonontaa vatsan bakteerikantaa, ne tappaa kai niitä bakteereita, jotka osallistuu ruoansulatukseen.

      Onko sinulta tutkittu helico-bakteeri ?
      Jos ei, se tutkitaan varmaan nyt, ja saat tiedon näytepaloista.
      En ole varma, multa se löydettiin gastroskopiasta, eli vatsalaukun tähystyksestä, mutta sitä ei nykyään kai tarvitse tehdä, on helpompiakin keinoja helico-bakteerin selvittämiseksi.
      Helico tuhosi vatsani, mutta kun se häädettiin lääkityksessä pois, tilanne parani siedettäväksi, kunnes parin vuoden päästä alkoi huonontua.

      Toivon, että jaksat vielä kestää ja apua löytyisi !
      Olen ajatellut mennä yksityiselle laillistetulle ravitsemusterapeutille.

      • sekava

        Minulla vatsa kyllä vaivannut vuosia. Helico häädetty kahdesti.Nyt luin omakannasta pad.vastauksia: Turbulaarinen adenooma dysplasia pysyy hyvin vähä asteisena : Luultavasti tarkoittaa sitä polyyppia,muuten käsittääkseni ok. Paitsi ne diverdiggelit jotka on löydetty ennenkin. Niin ja vielä sitten siitä polyypista oli DESCENDENSIN(huh)alaosassa HYPERPLASTINEN polyyppi. Huomenna tk.lääk.soittaa osaakohan selittää sen lausunnon mulle,sen kuule sitten!? Mutta ihan hirveesti jännittää. Mikä mulla on. Jos joku jotain tästä sekavan sekavasta kirjoituksesta ymmärtää olisi kiva jos vastaisi.


    • Dshwlw

      Ota rauhassa, huomenna selviää lisää. äkkiseltään mitä kattelin tosta aiheesta ei tarvi olla huolissaan. Jos asia ei tule selväksi niin, sitten vaan hankit muualta selvennyksen. Tk:ssa ei aina tiedetä vaikeempia juttuja. Öitä

    • sama.ongelma

      Yleensä mennään vastaanotolle kuulemaan tuloksia, vastaanotolla on mahdollista kysyä tarkemmin ja keskustella. Soitot tuppaa jäämään liian lyhyiksi.
      Jos et saa tarvitsemaasi tietoa, tilaa vastaanottoaika. Potilaalla on oikeus saada ymmärrettävä vastaus tutkimuksista.

      Diverdiggelit voi aiheuttaa vain kipuja ja toiminnallisia häiritöitä, varsinkin jos ne on paksunsuolen mutkissa (lonkkien lähellä) niinkuin ne usein on. Ei niistä ymmärtääkseni varsinaista vaaraa ole, kiusaa ja kipuja "vain".
      Teksti on "vain " lääkärilatinaa, älä anna sen pelottaa itseäsi. Lääkärit käyttää elimistä ym:sta latinankielisiä sanoja, kuten tiedämme. Dencendens jne. On lääkärisanakirjakin (suomi-latina-suomi)
      Sanoja voi yrittää ymmärtää tavallinen ihminenkin. Ajattele sanaa plastinen, joku on plastinen,
      mitä ymmärrät sillä ? Entä hyperplastinen ? Erittäin plastinen. Lähes kaikki latinalaiset sanat on löydettävissä sanakirjasta (latina).
      Niitä on paljon ilmaisia netissä. Duodecim on lääkärien kirjoittama kirjasto sairauksista ym.
      Sielläkin on haku ---->divertikkelit, polypit, dencendens
      Sanoille voi löytää merkityksiä.
      Tautiyhteydet tulkitsee lääkäri, j o s niitä on.

      Ota iisisti ! Olen ollut samassa tilanteessa, niinkuin moni muukin, oli niin kauan niin paljon vatsavaivoja, että pelkäsin kaikkien tutkimusten tuloksia, mutta ei sitten mitään vakavampaa löytynyt kuitenkaan.
      Tulepa kertomaan, mitä sinun ongelmistasi oli lopputulos !

    • hawai

      Colon descendens esimerkiksi tarkoittaa laskevaa paksusuolta. Paksunsuolen alaosaa, jossa yksi polyyppi.
      Mulla oli 30 polyyppia pitkin suolta !!! Ne poistettiin tutkimuksessa.
      Ota rauhallisesti.

      • Sekava

        No lääkäri soitti kuten sanottu puhelin aika ei vastaa vastaanotto aikaa! Polyyppi ei kuulemma pahanlaatuinen täytyy kuitenkin tähystää 3-5 vuoden jälkeen, koska sitä ei ilmeisesti? poistettu kokonaan. Muut näytteet ok. Mutta vatsavaivat eivät johdu siitä vaan sain diagnoosin IBS. Jälleen kerran . Kysyin jos pitäisi vatsa tähystää, mutta ei tarvitse sanoi lääkäri. Ennenkin tuo IBS. diagnoosi mutta ei vatsani ole tällainen näin huono ollut eikä ulosteen kanssa tällaista ongelmaa . No nyt pitäisi viettää stressitöntä elämää ja olla ajattelematta vatsakipua JA sehän multa onnistuu.Litalgin lääke joka vei vähän kipuja pois on apteekeista kautta Suomen loppu vastaavaa ei kuulemma ole jotain toista kipulääkettä laittoi apteekkiin. Olen kyllä iloinen ettei mitään kasvainta tms.ollut. mutta tää kipuilu ja tuo ulostepuoli vie aika paljon mielialaa alas. Että näin mennään... Kiitos kaikille jotka vastailivat minulle ja jos jotain vielä kommentteja niin tarina jatkuu...ja ainakin kipu toistaiseksi !


    • Elämävoittaa1

      Hei,

      Kokeilkaa Fermix maitohappobakteerijuomaa vatsa-ja suolistovaivoihin. Auttoi meidän koko perhettä. Huippu tuote! Pt: iloinen mamma

    • Eivatsakipuenää

      Fermix jo tuttu tuote. Hyvin toimii ja tykkään jopa mausta, vaikka alussa oli tottumista.

    • Anonyymi

      joo oon kanssa kipeenä ja maha turpoaa ja kuumeinen olo on

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe