Verkostomarkkinoinnilla miljonääriksi?

Iltapäivälehdistä saa lukea silloin tällöin että sejase nousi miljonääriksi peruskoulupohjalta jne.jne.

Minkähän takia kenestäkään verkostomarkkinointikoijarista ei koskaan kirjoiteta tähän tyyliin?

Kysymys oli retorinen, vastaus on että sellaisia ei ole. Ja nekin jotka istuvat kansainvälisten pyramidien huipulla ovat kovin vaitonaisia ja karttavat julkisuutta kuin ruttoa. Miksikähän? Kyseessähän pitäisi olle reilu ja kaikkien hyväksymä rehellinen liiketoiminta?!?

Todellisuudessa verkostomarkkinoinnilla ei tienaa kukaan - poislukien ne muutamat pyramidin huipulla olevat. Verkostomarkkinointi on myyntikanavana täysin järjetön. Tuotteet voivat olla laadukkaitakin, mutta hinnat ovat tolkuttomat johtuen matalasta volyymistä, joka taas on seurausta markkinointitavan tehottomuudesta.

Mutta eihän tuotteiden myynti oikeasti olekaan koskaan etusijalla verkosto- eli suosittelumarkkinoinnissa. Pääasia on verkoston rakentaminen ja tienestien hankkiminen suostuttelemalla muita mukaan. Ja juuri tästä syystä toiminnan moraali onkin kyseenalaista ja siksi verkostokoijauksien johtohahmot pysyttelevät visusti poissa julkisuudesta. Rivitunkit eivät vain tällaista koskaan käsitä.

Rivitunkittajat ovat keskimääräistä huomattavasti vähälahjaisempia. He uskovat että verkostomarkkinointi tarjoaa keinon äkkirikastumiseen. Jos tunkilla olisi edes vähän lahjoja, hän pystyisi helposti toteamaan, että on matemaattisesti mahdotonta päästä edes omilleen verkoston rakentamisen kautta (tuotteiden myymisestä ei kannata edes puhua; saippuat jäävät varastoon homehtumaan).

MUAHAHAMUAHAHAMUAHAHHAAAAAA

Poijjaat!! Taasen!

8

2200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kdoiudhhoc

      Valmistajan kannalta tuotteiden saanti yleisölle on kuitenkin se pääasia. Verkostomarkkinoinnissa vain tapahtunee siten, että tunkittamalla nopeasti monta mukaansa, saa nopeasti ilmeisen paljon rahaa. Tämä muuttaa tuotemyynnin perus asetelman välittömästi, kun tunkit astuvat mukaan kuvaan.

      Aikoinaan olin vuonna 1992 mukana Golden products pesuainemyynnissä. En menestynyt, koska ketään ei lähtenyt kauttani mukaan.

      Perusidea oli, että hankitaan noin 40 ostavaa asiakasta pesuaineiden ostaja käyttäjiksi, eikä nämä asiakkaat ole siis tarkoitus tunkittaa myyjiksi ollenkaan. Erikseen haettiin tunkitettavia, joita oli tavoitteena löytää yksi kuukaudessa. Jos homma olisi edes noin edennyt, olisin ollut suorastaan ruhtinaallisilla tuloilla.

      Homma ei kuitenkaan edennyt, ja hiipui kasaan, koska minusta tai sitten tunkitettavistani ei ollut mukaan lähtijöiksi.

      Paljon on mukana tuotepuolella toki huijauksiakin. Muistan menneiltä vuosilta, kun myytiin tavallista maitojauhetta kapseleihin pakattuina, ja esitettiin sen olevan jotain erikoismaitoa.

      Myös verkostomarkkinoinnin keinoin on nähty huijauksia, joista heti alussa pystyi toteamaan taustatoimijoiden historiaan katsomalla, että huijauksesta on selkeästi kysymys. Onecoin on tällainen esimerkki.

      Verkostomarkkinoinnissa voi olla valmistajalle ideaa, mutta tuotteen pitää olla sitten todella laadukas, tai homma loppuu kuin kanan lento.

      Toisena kysymysmerkkinä onkin sitten se, että onko käyttäjä asiakkaalla järkeä maksaa tiiviste pesuaineesta korkea hinta, vaikkakin pesuaine kestääkin sitten koko vuoden, tai enemmänkin.

      Jos pääomalle ajatellaan korkoa, ei varsinaisesti liene saada säästöä, vaikka etukäteen olisikin pullossa vuoden pesuainetarve yhdellä pullolla.

      • Verkostos

        Ajat on muuttunut paljon noista ajoista. Itsekkkin olen ks. verkostossa ja kyllä niitä varakkaita löytyy useita ihan maan rajojen sisältä. Jos kävit tilaisuuksissa henkilöt tulivat tutuiksi kyllä.

        Nämä kuolleen miehen puuhat eivät liity kyllä tähän päivään!


    • söölipässi

      "Kysymys oli retorinen, vastaus on että sellaisia ei ole. Ja nekin jotka istuvat kansainvälisten pyramidien huipulla ovat kovin vaitonaisia ja karttavat julkisuutta kuin ruttoa. Miksikähän? Kyseessähän pitäisi olle reilu ja kaikkien hyväksymä rehellinen liiketoiminta?!?"

      Päinvastoin monet isot tienaajat verkostomarkkinoinnissa ovat tienaamislistoilla julkisesti esillä omasta halustaan ja päinvastoin useat miljonäärit mm. Suomessa vihaavat verojuorukalentereja joissa heidän ansioitaan tuodaan esille vaikkeivat haluaisikaan.

      Montako lottomiljonääriä esim. on tullut julkisuuteen ja niitä on jo kertynyt paljon?
      Nopeasti rikastuneet nokiamiljonäärit halusivat pysyä myös salassa ja pysyivätkin kunnes Hymy-lehti tonki jostakin miljonäärit esiin ja olipa yllätys kun naapuristanikin löytyi nokiamiljonääri.
      Huvittavinta oli, että mistään ei voinut ulkoisesti päätellä että varallisuutta oli aika muhkeasti, vaan sama vanha omakotitalo ja 10-vuotias Honda civic ja vaimo kulki pyörällä töissä.
      Toki myöhemmin paljastui, että olivat rustanneet mökin saaristoon, jossa laiturissa liplatti Busterin Magnum. Itse eivät tätä edes minulle napurilleen kertoneet, mutta joku heidän tuttu saaristossa kalassa ollut oli heidät tunnistanut.

      Sinulla on myöskin vääristynyt käsitys nykyisestä verkostomarkkinoinnista ensinnäkin vuosien saatossa on muodostunut laaja verkosto jossa saippuoiden myynnistä vieläkin panajaisia näkevät ovat karsiutuneet pois.
      Siis ei tarvitse kummemin suositella kun on löytänyt uuden hyvän verkoston, niin soittaa vaan niille oman verkoston jäsenille tai laittaa viestiä ja lähes poikkeuksetta lähtevät mukaan. Toisinaan verkostosi jäsen on itse löytänyt mielenkiintoista ja soittaa minulle ja silloin olen alaempana. Hyvin vähän edes otetaan mukaan harjoittelijoita, vaan verkosto muodostuu ammattilaisista jopa vuosikymmeniä mukana olleista pääasiassa.

      Verkostomarkkinoijat tietävät siis kovinkin hyvin verkoston luonteen ja sen, että huipulla oleva voi tienata vähemmän kun hihansa käärinyt vain puolikin vuotta mukana ollut kova panostaja ja suosittelija ja näin myös tapahtuu joka verkostossa. Siis ne rikastuvat tai saavat kohtuullisen hyvän ansion jotka ovat ahkeria ja taitavia.
      Kyllä verkostossa voi olla myöskin muutama pelkästään kova panostaja joka ei ehdi tai halua tehdä verkostoa ja jää odottamaan sijoitukselleen passiivista tuottoa ja niitäkin on aina.

      • WankkoinOnIhanaa

        Niin, että mitä tarkoitit? Verkoston tupaikkoissa kerrotaan jokaisella olevan mahdollisuus suuriin tuloihin, ihan timanttitasolle. Alapuolelle kahteen jalkaan tarvitaan suuri joukko ihmisiä. Tämä on matemaattisesti mahdotonta. Pyramidin ylin guru tietää tämän mutta maksajiia haalitaan koko ajan lisää. Onecoin meni ja samalla monen talous romahti.


      • LaffanStibäck

        "Päinvastoin monet isot tienaajat verkostomarkkinoinnissa ovat tienaamislistoilla julkisesti esillä omasta halustaan ja päinvastoin useat miljonäärit mm. Suomessa vihaavat verojuorukalentereja joissa heidän ansioitaan tuodaan esille vaikkeivat haluaisikaan."

        Hienoa, nimeäppä siis helposti YKSIKIN verkostoveivaaja joka on ollut YHDELLÄKÄÄN oikealla julkisella suuritulo/verotus-listalla. Esimerkiksi ne jokavuotiset IL/IS:n jukaisemat vero/tulolistat, kuka Stressman-tunkki löytyisi sieltä? Olli Arpalahti? Manu Rekola? Olli Salminen? Jonas Bystedt? :DDDDDDDDDDDD HAHAHAHAHAH VARMASTI.

        Eikä "listoihin" nyt siis lasketa protestilistoja, joilla on kyllä hienosti edustettu, mm. Staffan "Tunkitan-jatkossa-Thaimaassa-koska-Suomessa-jäi-megaverot-maksamatta" Libäck. Päätyi vielä MTV3:n 45 Minuuttia ohjelmaankin Move-perseilyn yhteydessä aiheesta.

        Tunkeille se tosin lasketaan kaiketi MENESTYKSEKSI.

        Movessa pakkomyydyt "Priority Village" thaikkutalosuunnitelmatkin haihtui ilmaan - kuinkas muutenkaan kun luottopakki STAFFAN oli vetovastuussa. :DDDD


    • Surematik

      Joistain linkeistä voi aavistaa, kuinka verikostomarkkinat toimivat.

    • Faktat

      Oho mikä kirjoitus! Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton jäsenenä on suoramyyntiyhtiöitä. Asiallisten yhtiöiden tilinpäätökset nähtävissä hallitus- ja johtoryhmineen. On totta, että pyramidihuijauksia on historiasta löydettävissä ja se tekee hallaa kunnon yrityksille joilla on oikeanlaisesti rakennettu organisaatio.

      Yhtiöt tarvitsevat johtajansa, myyjänsä ja hyvät tuotteet/palvelut kuten mikä tahansa yhtiö joka myy tuotteitaan ja palveluitaan joko kivijalkakaupoissa, verkkokaupoissa, suoramarkkinoinnin perinteisin keinoin (markkinointimateriaalin lähetys, soitot perään ja sitä rataa). Yritysten organisaatio on yleensä pyramidimainen, kaikki kun eivät voi olla johdossa missään yrityksessä. Myös tuotteiden ja palveluiden jakelukanavat ovat muuttuneet perinteisesti totutuista eikä paluuta entiseen ole.

      Itse edustan hyvinkin perinteistä markkinointiviestinnän alaa mikä sekin on muuttunut melkoisesti. Ei tarvita enää toimistoa, kiinteäpalkkaisia työntekijöitä, kiinteitä kuluja ylipäätään.
      Olen ollut yrittäjänä 90-luvun alusta asti. Seuraan myös hyvin läheltä suoramyyntiyhtiötä eikä sen toiminnassa ole moitteen sanaa. Ei kannata lähteä yleistämään asioita joidenkin muropalstakirjoitusten ja perättömien huhujen varassa. Ne on usein lähteneet liikkeelle hyvin tarkoituksenmukaisena haavoittaa vakavasti otettavaa kilpailijaa.
      Ja vinkki: kannattaa perehtyä asioihin ja faktoihin kunnolla. Ja kyllä - kaikilta aloilta ei suinkaan onnistu saavuttamaan miljonäärin asemaa, muttei ne alat ole silti muita kummempia.

    • VIROSSAKAIKKIPAREMMIN

      Jos se on niin että verkostosta tienaavat on sen verran viisaampia kuin muut että maksavat veronsa johonkin ihan muuhun valtioon.
      Kuka hullu suomalainen perustaa yritystä Suomeen?
      En centtiäkään itse maksa enää Suomen valtion kassaan veroja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      173
      2990
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      429
      2365
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      46
      2304
    4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      132
      1626
    5. Antaisitko mies minulle jonkun vinkin

      Että tietäisin, että minun kannattaa uskoa vielä meihin. Nyt just heikko hetki ja usko meinaa loppua. Pelkään, että tila
      Ikävä
      43
      1548
    6. Naiselle, rakkaalle!

      Pitäiskö nyt vähän jutella, on se sitten mitä tahansa. Mä oon sun puolella, hiljaisuutes aion rikkoa. Tulen vaikka karmi
      Tunteet
      12
      1490
    7. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1380
    8. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      131
      1375
    9. Hallitus käy seuraavaksi palkansaajien sunnuntailisien kimppuun

      Vuoro-ja sunnuntaityötä tekeville työntekijöille, muun muassa hoitajille, poliiseille, kaupan työntekijöille jne. on luv
      Maailman menoa
      257
      1349
    10. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1243
    Aihe