Mikä mättää Jämillä?

asiaatutkinut

Hotelli myynnissä, Uima allas kiinnii, ei tullut kunnan leikkipuistoa Jämille.... jne..... Onko Jämillä oikeaa yrittämishenkeä vai relaako "Kaikki mulle ja heti" henki jokaisessa yrittäjässä Jäminmäellä?
Tottuneet on yrittäjät Jäminmäellä siihen että jos ei elyltä saa tukea sitten kunta maksaa. Onko tämä oikeaa yrittämistä? No ei, tämä on täydellistä koijarointia. Moiset "yrittäjät" sietäisi hävetä!

86

8518

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Asiatontamenoa

   Jämin mäki on ollut jo vuosia tukiviidakossa seikkailua ja kunnan rahapussilla käymistä.

  • Ccolav

   Jämin yrittäjät on amatöörejä kaikki.
   Ovat tottuneet saamaan huijjaamalla tukia, milloin eu-hankerahotusta, milloin mitäkin.
   Jämikeskus
   KesportAlppi
   Suksihionta
   Kaikki imevät kunnan nisää kun itse eivät tuota tarpeeksi
   Ja hiihtorunnelihan se syö kunnan kaikki rahat, vuodesta toiseen.
   Tänään ollut Hiihtotunnelihallituksen kokous. Mitä siellä päätetty?

  • vinkuvinku

   Ittehän te annatte noiden kupata"tehkää asialle jotain"älkääkä vinkuko!

  • Safarijoe

   Mitä Kirsi Virtasen koolle kutsuma Hiihtotunneli Oy :n kokous on pitänyt sisällään tänään ?

  • Alasajoa

   Jämin Lomahotellin hintapyyntö 750 000 euroa. Markkinatilanteen huomioiden käypä hinta voisi olla jotain puolet tuosta. Saahan sitä pyytää, mutta ostajia ei taida löytyä.

  • Jaakko2sport

   Hullu kansa duunissa jämillä.
   Kieroja valehtelijoita, rahanpummaajia
   Lopettakaa se hiihtoputkikin, vanha paska romu tunneli

  • Jesajas

   Sanonko?
   Jämillä mättää kusipäisyys ja kädettömyys.
   Kukkula on kuin apinalaakso.

  • MäkijJämi

   Kumpi menee ensiksi kiinni Lomahotelli vai hukkaputki ?

  • Heurekasulle

   Jämillä vanhat ukot kusee nurkkiin siinä missä kusettavat kuntalaisia maksattamalla heillä hiihtotunnelin kärkyttäviä 55.000 euron rästilaskuja.
   Ämmät jämillä munattomia ja kädettömiä.
   Pokkana toimitaan milloin kenenkin nimiin.
   Sisäsiittola koko jämi.

  • kuntalainen45

   ns.Yrittäjäthän sielä mättää...Jämille ei ole tähän mennessä eksynyt ainuttakaan tosi yrittäjää.....kaikilla käsi kunnan pussilla ja parhaat valittelee hallinto oikeuteen.

  • öpodewrwqw

   Itse Jämijärvi mättää. Tuhkamunaiset aikamiespojat ajelevat mopoautoillaan ja traktoreillaan edestakaisin kylänraittia. Lapset jäävät tekemättä ja kylällä köpöttelevät sairaat vanhukset joiden hoito on niin kallista, että erikoissairaanhoito ja verotulojen vähyys ajavat kunnan konkurssiin. Yksi mummo Porissa maksaa yhtä paljoin kuin hiihtoputken tuki eli 30 000 € vuodessa. Siis yksi mummo! Jämijärvi pitää heti liittää naapurikuntaan ja laittaa pari määkivää persua ja ne kitisevät aikamiespojat töihin vaikkapa yrittäjiksi, niin tietävät mitä on oikea työnteko ja työllistäminen. Ilman yrityksiä kunta ei ole mitään. Netissä kitisijät voi lähettää suoraan Ruotsiin hiusverkkoja kutomaan. Jämpti on niin!

   • Köpöttelijäkans

    Pori ei mitään mummoja huoli hoitoon, eikä Kankaanpääkään enää tiettyyn rajaan asti, saavat kuolla kotonansa ihan rauhassa, hoitoa ei enää saa, jos vanhus hoitoa saa se on ihan minimaalista.


   • kokenut8

    Kuntaliitoksesta ei hyödy kuin suuret koijarit......vv kunnan keskustaajamalle ja Jämille se on good bay!


  • turhiamääkijöitäkaikki

   Nuo valittajat käyvät kuitenkin Jämillä katsomassa lentonäytöksiä ja Areenassa joulumarkkinoita. Niitäkään ei olisi , jollei olisi Jämin mäellä yrittäjiä, majoituspaikkoja, rakennettuja kiinteistöjä, matkailua, ruokailupalveluja jne tapahtumien järjestäjiä. Mitä vittua samat naamat käyvät sillä ja kitisevät täällä. Katsokaa peiliin.

  • Skimies

   Sattumoisin osuin tänne Jämin herjauspalstalle. Omat mielipiteeni ovat erilaisia ainakin osin.
   -hiihtoputki ollut erinomaisessa kunnossa viime vuosina, kiitos kesäisen sulatuksen ja vaihdetun lumen sekä vähentyneen kävijämäärän
   -Kesport ei todellakaan ole kallis, ehkä jopa Suomen edullisin, valikoima monipuolinen ja laadukkaita tuotteita, tila ehkä sille tuote määrälle pieni, en ole nähnyt mitään hämärää milloinkaan
   -Jämillä on oikeasti myös huippu kuntosali ja liikuntahalli
   -Suksihionnassa en ole myöskään nähnyt mitään sellaista mitä täällä kirjoitetaan, Kimmo on aina palvellut hyvin ja asiallisesti
   -en ole nähnyt koskaan mitään epäilyttävää kamaa ulkona
   -en tiedä kenenkään jämiläisen olevan hiihtoliiton palkollinen tai työntekijä, luottamustoimet ovat eri asia, ei pidä sotkea asioita, joita ei tiedä tai ymmärrä
   -Jämillä on ollut osaamista hankkia ulkopuolista rahoitusta moneen toimintaan, se on merkittävä oivallus, mutta kaikilta osin en ymmärrä sen myöntämistä toimintoihin, joissa kilpaillaan asiakkaiden euroista tai toiminta kuuluu esim. kunnan tai urheiluseuran normaaliin perustoimintaan
   -Vuokatin putki kylmä, tulee paljon sairastumisia, usein hidas luisto
   -Jämin puitteet riittävät jokaisen juniorin reeneihin, vaikka HS mestariksi, näyttää kelpaavan yhdelle Suomen kovimmista mieshiihtäjistäkin, myös putki kelpaa hänen reeneihin
   - Jämillä piiri pieni pyörii, ilmapiiriä en tunne. Tämä on koko alueen suurin kehittymisen este, pienessä kylässä ei voi asua kaikki tietotaito, jota alueen kehittäminen ja noste vaatisi. Tässä täytyisi toimintakulttuurin muuttua.
   Olen 15 vuoden aikana käynyt Jämillä todella paljon, se antaa myös perusteen peilata näkemyksiä.

   • Kiitos asiallisesta palautteestasi!

    Parhaina jatkoin!,
    Ilkka Hyttinen


  • lisäärahaajamille

   Puitteet ovat kunnossa toiminnalle, mutta tämä loan heitto johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että kunnan rahoja pumpataan jatkuvasti Jämin mäelle ja muista palveluista karsitaan. Kivijalaksi ei löydy muita kuin kunta, niin sanoakseni ei ole edellytyksiä toimia omin rahoituskeinoin ja mistä se sitten mahtaa johtua, syitä on monia.

   • ilkkahyttinen

    Loanheitto, vihapuhe, mustamaalaus, jne. ei ole sallittu millään nettipalstalla. Kunnan rahojen "pumppaamisesta" Jämille ehdoin tahoin ei ole kyse. Mistä palveluista Jämijärven kunta karsii ja paljonko? Millä perusteilla väität ettei hiihtotunnelilla ole edellytyksiä toimia omin rahoituskeinoin?

    Ilkka Hyttinen


  • Skimies

   Jäi tuosta edellisestä kirjoituksesta pois jotain kehitysnäkemystä. Jämin kasvaminen uusiin mittoihin vaatii sen, että ulkoladut hoidetaan talvella aikaisempaa paremmin. Toinen asia on, että säilölumilatu putken jatkeeksi olisi ehdoton parannus. Hiihto kun on ulkoilmalaji. Näitä säilölumilatuja on tullut runsaasti eri puolelle Suomea - onneksi niin, mutta ne syövät kävijöitä putkelta. Jos Jämi ei tulevina vuosina tee säilölumilatua ulos, voi sanoa hyvästit yhä useammalle hiihdon harrastajalle ja imagolle hiihdon valmennuskeskuksena. Sitten kun vielä saataisiin rullahiihtorata maastoon olisi puitteet kilpailukykyiset. Nykyinen rata ei palvele hiihtäjiä, se investointi oli täysin turha.

   Silti Jämin maastot ja olosuhteet riittävät vaativuudeltaan myös espoolaisille junnuille.

   • Kiitokset!,

    Parahimmat!,
    IlkkaHyttinen


  • tasoakeskusteluun

   Ensi kertaa asiallista keskustelua ja palautetta täällä palstalla. Tähän asti ollut MV-tasoa eli leukailijat eivät edes tiedä mistä kirjoittavat.

  • sesonkilapissa

   On niin noloa , kun Jämillä ei osata mitään. Sijotetaan tänne korpeen minne ei edes bussit kulje kunnolla.
   Seuratoiminnassa ja Jämillä 20 v ajan vierailleena voin todeta että alamäki täällä sen kun jatkuu.
   Hiihto-ja urheiluseurat menevät sinne missä homma toimii, palvelut pelaa, on monipuolista tekemistä ja ympäristö nuorien entressejä tukevaa.
   Ei Jämi yllä läheskään tuollaiselle tasolle. Yrittää sopii tietenkin mutta kenen rahoista se sitten on aina pois, sitä on fiksua miettiä. Oma nenä ja omat intressit ajavat usein kuntalaisten yhteisen hyvän edelle. Aina jollain kaunistellulla verukkeella, jonka varjoon on häpeällisten ja epärehellisten ihmisten hyvä paeta.
   Jämi kuunnelkoot joskus kuntalaisten sanaa ja toiveita. Hiihtotunnelin hallituksessakin on käynyt kava kato, tunnelin konkurssipulkkamäki näkyy vaan jatkuvan. Kuka uskaltaa enää edes istua tuossa paatissa ?
   Suosittelen hiihtourheilua harrastaville nostaa kytkintä jämin kohdalla ja ajaa vain 100 km ylemmäs, sinne, missä lunta riittää ja raitista ilmaa ulkourheilulle.

  • sekavaaonpi

   Yksi parannus voisi olla jämin palveluiden keskittäminen yhden verkkosivun taakse, josta löytyisi kerralla kaikki.

   Nyt kun kirjoittaa googleen jämi tulee edotukseksi, jami.fi, jamikeskus.fi, jamijarvi.fi, jamille.fi...

   Sekavalta vaikuttaa.

  • Jamijaskalainen

   Onko tuo Jämikeskuskin pahoissa veloissa ja kuntaa huudetaan apuun?

  • lukenut

   VV puhelee jotta markinointiin täytyy panostaa....13 vuotta on menetetty...syy VV joten tyhjät tynnyrit kolisee eniten.

  • jebulissimo

   Jos Jämille joskus vielä rakennetaan Ravintola/hotelli se kannattaa rakentaa ehdottomasti näkötornin tienoille. Niin uskomat näkymät sieltä on.

   Yksi mikä voisi tuoda väkeä olisi tanssien järjestäminen jämiareenalla joka lauantai. Kunnon artistit, niin maine alkaa kiiriä ja väki tulee kaukaakin. Jos häijään risteyksessä tanssi krouvilla, jossa miljöö on mitä on, on perjantaisin niin paljon väkeä ettei autot pihaan mahdu, niin mitä se voisi olla huikeiden maisemien Jämillä.

   Tässä pari ehdotusta.

   • Ehdotuksillerahoittaja

    Kuka ne artistit sinne Areenalle ostaa? Ja mistä ravintolapalvelut? Kyllä luulen että tilat kunta vuokraa ilomielin...


   • jebulissimo

    Artistien liksan maksaa loppupeleissä lipun ostaneet tanssijat. Ravintolapalveluita on tarjolla ainakin viereisessä rakennuksessa.


  • käynyt

   Jämillä tarvittaisiin rohkea yrittäjä joka järjestäisi tapahtumia. Sekä se että alueen majoittajat tukisivat tätä yrittäjää, siihen vaan ei näistä ole :(

  • kysyväinen

   Voisiko Jämille ajatella kiihdytysajokisoja?

   • Kaikkikivakielletään

    En usko. Pohjavesialue.


  • loppu-mikä-loppu

   Joskus 70-80 luvulla siellä oli vielä jotain toimintaa,oli hyviä jokkis kisoja,ja hinnat
   kohtuulliset myös yöpyä,mutta nykyään ei ole muuta kun rahan keräys paikka.
   Siellä on joku kerännyt mansikat kakun päältä,ja nyt ei ole kuin tyhjä lautanen kädessä.
   Alueena hieno,mutta muuten konkurssi kypsä.Tulee kunnalle halvemmaksi päästää
   koko Jämin alue konkurssiin,jos kunnalla on varaa.Karkit on kerätty.

  • mortti

   VV mättää Jämillä. Ihailtavasti vetänyt rahaa, mutta pää tullut vetävän käteen!

  • vertti

   Jämillä menee tasaisesti. Asiakkaat tyytyväisiä. Toki somessa aina joku peräkylänpoika itkeä kitisee, mutta näinhän se on, että rakkikoirat haukkuu, mutta iso caravaani kulkee!

   • Rehellinen.veronmaksaja

    Ulosottomies ei taida olla kovin tyytyväinen, kun suorituksia ei tipu. Ei yhdeltä eikä toiselta!


  • setoinenveronmaksja

   Niin vaan vuodesta toiseen kaikki toiminnot lähes ennallaan Jämillä. Jos tätä palstaa lukee niin koko mäki olisi pitänyt olla kylmänä jo vuosia sitten. Vaan ei ole. Mitä tästä voidaan päätellä?
   No tällä palsatalla on tietämättömiä paskanpuhujia ja ikuisia marisijoita.

  • Tanssijakans

   Tanssien järjestäminen voidaan unohtaa, sitä on kokeiltu jo niin moneen kertaan, ei tule onnistumaan. Lipputulot eivät riitä menoihin, väkeä tulee yksinkertaisesti liian vähän. Kuka nyt tuollaiseen kolkkoon halliin tulisi tanssimaan. yhtenään, Yksi kerta riitti.

  • idea_tämäkin

   Yksi hieno idea olisi reittiliikenne Helsinkiin.

   Jos Jämiltä pääsisi aamulla lentäen Helsinkiin ja illaksi takaisin, niin tälle voisi olla kysyntää. Potentiaalisia asiakkaita löytyy paljon 40 kilometrin säteellä. Tunnissa perillä. Voittaa juna, saatikka automatkan, mennen tullen. Sopivan kokoinen kone ja rahan tuloa ei voi estää.

   • lennokinheittäjä

    Ja höpön höpöä!!! Aivan surkea ajatuksenakin. Ainoastaan jos kepu eli kunta takaa tappiontasauksen. Liikennelentokentällä on ankarat vaatimukset turvallisuuden takia. Keksikää jotain vielä älyttömämpää!


   • Jämionmymind

    Jos ei lentotoiminta kannata Porissa , Seinäjoella jne, niin miksi se olisi kannattavaa jossain Jämillä?


   • Anonyymi

    Häijäällä on monta asutuskeskusta hyvällä etäisyydellähyvien teiden päässä
    Jämi on mettässä mutkaisten pikkuteiden päässä
    tie jyllin kautta pitäisi parantaa ja ohjata liikennettä sitä kautta sekä tie
    pirttikylän suunnasta PORIIN kuntoon ja tie Karvian suunnasta Vihun kautta uusiksi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Häijäällä on monta asutuskeskusta hyvällä etäisyydellähyvien teiden päässä
    Jämi on mettässä mutkaisten pikkuteiden päässä
    tie jyllin kautta pitäisi parantaa ja ohjata liikennettä sitä kautta sekä tie
    pirttikylän suunnasta PORIIN kuntoon ja tie Karvian suunnasta Vihun kautta uusiksi

    Jämin etuna on hulppeat maisemat. Moni kaipaa tansseilta vähän muunlaista tunnelmaa, kuin liiketilan näköistä taloa isojen teiden risteyksessä.

    Mitä taas tulee teiden päällystämiseen, niin siitä olen samaa mieltä. Moni vähänkään paremman auton omistaja varmaan välttää sorateillä ajoa. Itse ainakin välttelisin.


  • Hellakopteri

   Jos vaikka helikopteritoimintaa sitten.

  • Mätästunkia

   Verottaja on aika pitkämielinen nykyään maksamattomista veroista ei kovin helposti joudu vasaran alle. Verottajalla ei ole henkilökuntaa perkaamaan ulosottotuomioita, on tarkoituksella hidastanut verojen perintää konkurssikypsiltä yrityksiltä jo muutaman vuoden ajan.

   • ulosottotuomioita

    Kyllä verottajan perintä menee eteenpäin kuin juna, eikä mitenkään edes salaperäistä.
    ei verottaja tarvi mitään henkilökuntaa perkaamaan ulosottotuomioita -ei ole olemassa mitään ulosottotuomioita :D


  • Pesänselvitys.menossa

   Nyt nämä pääkokit riitelee jo paikallislehden sivuillakin. Syyttelevät mönkään menneistä bisneksistä toinen toisiaan, ei ehkä suoraan nimillä, mutta ilkeästi vihjaillen. Selvästi haiskahtaa katkeruuden käry jämin mäellä.

  • kekkulit5

   Kyl kai se riitaa aiheuttaa kun 100 ja kolme nollaa tipahtaa vuosituloista pois kun ei pääse koplaamaan tunnelin lippukassaa. No tunnelin pj.n puheet pyörii kuin pieru molskihousuissa....

  • eräsmies2

   Vuorenpeikko on näemmä aloittanut "mediapelin" näky olleen putken kyltti peitetty tienvarrelta. Tikkari peikolle!

  • Nimim

   Laaja-alainen asiantuntemus ja ymmärrys urheilun ja liikunnan kokonaisuudesta kun puuttuu, niin ei voi muuta odottaa kuin onnetonta loppua liikunta- ja valmennuskeskukselle. Markkinointi on oma osaamisalueensa, siihenkään ei ole ollut osaajaa.

  • seurannut3

   Yrittäjä VV jättää kahvirahat keräämättä ja kiukutellen pitää kahvion suljettuna.....ei taida kahvirahat piisata pitäis saada osuus putkenkin tuloista jottei sähkölaskuun rahat riittäisi..

   • akvaariohiihto

    Kiukutteluako se on jos yrittäjä päättää supistaa toimintaansa? Eikö enää yrittäjät saakaan valita tarjoamiaan palveluita vaan yrittäjien täytyisi kysyä täältä palstoilta mitä saa tehdä ja mitä ei?

    Mielestäni kunnan toiminta on tällä hetkellä naurettavaa. Kunta myy hiihtolippuja ulkona jostain akvaariosta - kyllä hiihtotunnelin talous lähtee nousuun raketin lailla kun kunnan työntekijät istuvat kopissa! Mahtaako kunta pystyä hoitamaan kaikki tehtävänsä tällä menettelytavalla, kun kunnanjohtajakin lehdissä hymyilee ja kertoo miten tällä hetkelläkin jo pyöritetään toimintaa liian pienillä henkilöstöresursseilla!?


   • voittov

    Rahat ainakin menee lasikopista oikeaan paikkaan eikä koijarin taskuun...


   • OnkoMukaNäin
    akvaariohiihto kirjoitti:

    Kiukutteluako se on jos yrittäjä päättää supistaa toimintaansa? Eikö enää yrittäjät saakaan valita tarjoamiaan palveluita vaan yrittäjien täytyisi kysyä täältä palstoilta mitä saa tehdä ja mitä ei?

    Mielestäni kunnan toiminta on tällä hetkellä naurettavaa. Kunta myy hiihtolippuja ulkona jostain akvaariosta - kyllä hiihtotunnelin talous lähtee nousuun raketin lailla kun kunnan työntekijät istuvat kopissa! Mahtaako kunta pystyä hoitamaan kaikki tehtävänsä tällä menettelytavalla, kun kunnanjohtajakin lehdissä hymyilee ja kertoo miten tällä hetkelläkin jo pyöritetään toimintaa liian pienillä henkilöstöresursseilla!?

    Mikäs juttu tämä lipunmyyntiakvaario on?


   • Vihjaillaan
    voittov kirjoitti:

    Rahat ainakin menee lasikopista oikeaan paikkaan eikä koijarin taskuun...

    Hei kh pj ts. Lopeta naurettava trollaaminen täällä ja yrittäjän mollaaminen. Saat tarpeeksi palstatilaa sk ja ks. Ei ole kh pj arvolle sopivaa käytöstä. Kirjoitustyylistä sut tunnistaa


  • SalaperäinenRakennus

   Mikäs se on se Jämin Luonto- ja liikuntakeskus? Iso uusimainen rakennus, ovet lukossa keskellä päivää. Lienee sekin ainakin osaksi veronmaksajien rahoilla rakennettu, eli jotakin muutakin vastinetta on lupa odottaa kuin lukitun oven kolkuttelua. Jonkin sortin pysyvä luontonäyttely siellä lienee?

  • voittov

   On taidettu kaikki tukeavarten lainatut eläimet viedä pois niin ei kannata tyhjiä seiniä näyttää...

  • Suksee

   Katselin majoitusta, olin yksin tulossa Jämille reenaamaan. Huoneistohotelli yli 100 e./vrk. Hotelli vain 37€, auki rajoitetusti. Ruokailu hotellilla , en tiedä onnistuuko. Sosiaalisen median päivitys on täysi nolla. Kaikki on nyt kyllä niin huonosti Jämillä, että valot pois kokonaan ja pyyhe kehään. Paljon on satsattu yhteiskunnankin rahaa siihen mäkeen, harmittaa se hölmöily ja mikä sitten onkaan johtanut tähän tilaan, jonka seuraus nyt nähtävissä.

  • Loisto_ajatus_tämäkin

   Voisikohan laskettelurinnettä korottaa?

   Kesäisin ajettaisiin sinne joutomaata ja pikkuhiljaa siitä tulisi kunnollisen pituinen mäki. Tahkolla oli muistaakseni tämäntapainen korotushanke.

   • Vieläpitääodottaa

    Vois korottaa eikä olisi edes kummoinen hommakaan, mutta niin kauan kuin ahneuden mustat pilvet varjostaa aluetta, niin ei pidä tehdä mitään. Ahneus ja jääräpäinen vallanhimo on pilannut koko hienon alueen.


   • Pahnatalikko

    Jämin yrittäjillä on jo valmiit suunnitelmat nostaa lakikorkeus 500 metriin merenpinnasta. Kovin kiista on parhaillaan käynnissä harjun korkeimmalla kohdalla suunnitellun ravintolan, työnimeltään Huippu), käyttäjästä. Tarjokkaita on useampiakin. Myös uuden vuoristohissin käyttäjästä kinastellaan jo kovasti kabineteissa, kuulemma oikein verissäpäin!

    Kaikki suunnitelmat ovat valmiina, kunta odottaa kauhulla suunnittelijan laskua, vaikka ei ole mitään tilannutkaan, mutta kun on maan tapa, että kunta maksaa, aina. Suunnittelussa edellytetään, että harjua nostetaan reilut 300 metriä. Kunta hankkii kustannuksellaan puhdasta moreenia ja maksaa sen rahtaamisen tunturiin. Kunta rakennuttaa myös hissin, tarvittavat sähkö-, vesi- ja tieyhteydet, tarvittavat ja tarpeettomat loistorakennukset kuten Näsinneulan korkuinen uusi näkötorni, kuusi laskettelurinnettä ja paljon muuta infrastruktuuria, mistä minä typerys en tiedä yhtään mitään.

    Jämijärven eläkeläisyhdistykset, varsinkin tämä keskustalainen, hyppivät tasajalkaa onnesta, koska pääsevät taas maksamaan uusia "tunneliveroja", koska vanhat ovat lievästi ehtymässä. Heistä on kivaa maksella, koska isätkin jo maksoivat aina 50-luvulta lähtien joutomäen maksuja.


    Ja velkoja pitää olla reilusti, koska valtiohan järjestää ne Kankaanpään maksettavaksi! Kuntahan maksaa aina, olkoonkin sitten Kankaanpää, tämä jämijärviläisten kepujen Amerikka!


  • Laskettelurinne

   Saisiko rinnettä jatkettua helpoiten alasuuntaan, könkäre pois välistä, muistelen että joskus tällaista katseltiin rinteessä kun oltiin.

   • Naturistimaa

    Tuskinpa mitään voi tehdä, on Natura luonnonsuojelu aluetta ja ei taida niin suuria herroja Jämijärveltä löytyä, että onnistuisi, jos paikalle saisi hääräämään venäläisiä liikemiehiä, niin heiltä onnistuu kaikki, yksi Natura hailee on vain heille pieni hidaste.


  • turhaakitinää

   Venäläisiä, persuja ja muita nettimammanpoikia ei Jämillä tarvita. Pistäkää hiusverkko päähän ja lähtekää Ruotsiin kitisemään.

  • Anonyymi

   Nonii . Nyt on Jämin hotelli konkurssissa.

   • Anonyymi

    Miksi näin kävi? Näkyvin syy on tietenkin tulojen ja menojen epäedullinen suhde, mutta jokin juurisyy on taustalla.


   • Anonyymi

    Levittäytyminen moneen paikkaan ja huoltamo ruoka.


   • Anonyymi

    Harmin paikka tämä konkurssi. Perheellämme oli tapana silloin tällöin ajella syömään Jämille. Jään kaipaamaan jämiburgereita ja jämin jättiburgereita, niitä tuli yleensä syötyä. Lapsetkin aina odotti Jämille lähtöä, kun siellä pääsi pallomereen.

    Ikävintähän tämä on tietenkin omistajien kannalta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi näin kävi? Näkyvin syy on tietenkin tulojen ja menojen epäedullinen suhde, mutta jokin juurisyy on taustalla.

    Kenelle tai mille organisaatiolle konkkaan mennyt yrittäjä maksoi tiloistaan vuokraa? Ilmeisesti joustovaraa vuokrassa ei ollut, kun kerran näin ikävästi pääsi käymään.


   • Anonyymi

    Tuleekohan jossakin vaiheessa uusi yrittäjä? Kyllähän Jämi ravintolapalveluita kaipaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuleekohan jossakin vaiheessa uusi yrittäjä? Kyllähän Jämi ravintolapalveluita kaipaa.

    Jos tulis, uusi yrittäjä olisi jo tullut. Konkurssipesän hommia järjestellä uusi yrittäjä, jos sittenkään sopiva hölmö yrittäjä löytyy.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuleekohan jossakin vaiheessa uusi yrittäjä? Kyllähän Jämi ravintolapalveluita kaipaa.

    Tulee. Heti kun alueella on tasaiseen tahtiin maksukykyisiä asiakkaita riittävä määrä. Markkinatalous toimii markkinoiden mukaisesti.


  • Anonyymi

   Pitsan paistajat tulee,ei hätää, ja ottaa hotellin haltuun,

  • Anonyymi

   Jämillä mättää ison mätäksensä ympärillä kaikki se mikä mädältä näyttääkin.
   Kuntalaisten rahat menenet jo liian kauna kuin tuhka tuulee.
   Kuka ottaa vastuun ?

  • Anonyymi

   Maakunnan paraskuntoisimmat tiet ainakin on Jämijärvellä. SK:ssa oli juttu aiheesta.

  • Anonyymi

   Millaiset tunnelmat on Jämillä nykyään, joko vanhat jäärät on syrjäytetty päätöksenteon ulkopuolelle?

  • Anonyymi

   Perus hyvä. Toiminnot pyörii ja kehittyy. Loma-asuntoja tullut ja lisää kaavaillaan.

   Ulkoilukansaa käy hyvin, vaikka ei ikinä liikaa.

   Rauha maassa ja eteenpäin katse!

  • Anonyymi

   Jämi on saatu hyvään nousuun. Uusia tontteja tulossa,mökkejä rakennetaan. Tietoisuus lisääntynyt ja palvelut parantuneet.

  • Anonyymi

   Ei se muillakaan vastaavilla toimijoila ole yhtään sen helpompaa liiketoiminnan laajuudesta riippumatta, Onneksi aina uusia yrittäjiä löytyy. Ilman tukiaisia tällaista toimintaa ei pyöritetä ja jaetaan sitä ilmaista rahaa turhempiinkin hankkeisiin.

  • Anonyymi

   Yksi halpa markkinointikeino olisi kamera, joka näyttäisi kuvaa Jämiltä suorana youtubeen. Kamera voisi olla sellainen liikkuva, jotta ei tarvitsisi samaa kohtaa kokoajan katsella. Hyvä paikka kameralle voisi olla näkötornin huippu.

  • Anonyymi

   Sama meiniki kuin Venäjällä, ette odotetaan, että joku toinen tekee hommat valmiiksi ja ilmaiseksi, sitten kerätään voitot omaan taskuun.

  • Anonyymi

   Jämillä on iso rakennus jonka kyljessä lukee luonto- ja liikuntakeskus. Siellä on tiemmä sekä pysyvä että vaihtuva luontonäyttely. Ollut jo seitsemän vuotta. Milloinkahan se avataan yleisölle?

  • Anonyymi

   Taitaa jo Luontokeskus olla homeessa, kun sitä ei voi avata, en muuta syytä keksi.

   • Anonyymi

    Nurin vaan tuollainen turha rakennus maisemaa pilaamasta. Ensimmäinen askel kohti parempaa on tunnustaa tehdyt virheet. Seuraava askel on korjata nuo virheet.

    Jämillä on edessään loistava tulevaisuus, mutta kunnan tulee ottaa jämäkkä ote asioiden hoitoon. Omin voimin se ei tule onnistumaan. Siihen tarvitaan ulkopuolinen konsulttifirma tuomaan esiin ongelmat ja tekemään niiden perusteella ratkaisuehdotukset.


  • Anonyymi

   Tämä.
   Aloitettu
   20.08.2017 21:19

   • Anonyymi

    Aikaa kestävä aihe.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aikaa kestävä aihe.

    Aika ei korjaa kaikkea. Aika vaikuttaa Jämijärven ja Jämin kannalta ainakin toistaiseksi negatiivisesti. Väki vähenee ja keski-ikä nousee, josta seuraa kiihtyvällä vauhdilla etenevä kuihtuminen. Työllistävää yritystoimintaa tarvittaisiin lisää, mutta sitä ei tule kuihtuville paikkakunnille. Ollaan siis pahassa oravanpyörässä. Ainoa toivo on tulevissa sukupolvissa, jos heille annetaan mahdollisuus vaikuttaa asioiden kehitykseen.


  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies , mikä olet horoskoopiltasi

   Ja tiedätkö mikä on kaipaamasi naisen horoskooppi?
   Ikävä
   139
   2023
  2. Onnea! Tauski Peltonen ja ex-vaimo Henna ovat menneet uudelleen naimisiin!

   Tauno ”Tauski” Peltosen tunnetuimpia hittejä ovat mm. Ilman sua, Sinä vain ja Haavemaa. Artisti muistetaan myös kohuotsi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   1526
  3. Voisitko mies kertoa

   Mitä haluat minusta?😊
   Ikävä
   79
   1236
  4. Tätä on odotettu! Aki Huhtanen ja Äijä-koira palaavat TV:seen - Eränkävijät starttaa uusin jaksoin!

   Eränkävijät palaa televisioon ja vuorossa on jo kahdeksas tuotantokausi. Tällä kaudella mukana ovat myös Aki Huhtanen ja
   Luonto ja retkeily
   18
   1150
  5. Oikeasti nainen, ei millään pahalla

   Mutta voi hemme tti mikä fiasko tämä keissi on. Ja tiesin silloin kauan sitten että tämä menee näin. Ja tiesin että en v
   Ikävä
   41
   1149
  6. Mitä sulle nainen kuuluu

   Ikävöitkö ikinä mua kuten mä sua ? Haluisin aidosti sut enkä unoha sua varmaan ikinä vaik kui yritän typerä oon
   Ikävä
   29
   940
  7. Koyhäksi on mennyt meno Viron Tallinnassa

   Kun tarjoilu Casinolla on vesilasi ja sitäkään ei saa.. Stefan Therman Viro/Seiska
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   934
  8. Rakkaani , intohimoinen rakastelu olisi sitä mitä

   Me nyt tarvitsisimme. Tiedän että sinäkin tunnet sen. naiselta miehelle kuumalle .
   Ikävä
   49
   893
  9. En toivo sulle mitään pahaa

   En tällä sivulla enkä muuallakaan ja jos muuta kuvittelet niin harmi koska usein miettinyt sua ja miten sulla menee Toi
   Ikävä
   39
   853
  10. Kuinka kovaa sua pitää rakastaa

   että riittää. Pitääkö taivaan räjähtää ja maan järistä vai koska tyydyt? Mulla kohta sydän halkeaa rakkaudesta, mutta ei
   Ikävä
   46
   843
  Aihe