Mikä mättää Jämillä?

asiaatutkinut

Hotelli myynnissä, Uima allas kiinnii, ei tullut kunnan leikkipuistoa Jämille.... jne..... Onko Jämillä oikeaa yrittämishenkeä vai relaako "Kaikki mulle ja heti" henki jokaisessa yrittäjässä Jäminmäellä?
Tottuneet on yrittäjät Jäminmäellä siihen että jos ei elyltä saa tukea sitten kunta maksaa. Onko tämä oikeaa yrittämistä? No ei, tämä on täydellistä koijarointia. Moiset "yrittäjät" sietäisi hävetä!

86

8877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asiatontamenoa

      Jämin mäki on ollut jo vuosia tukiviidakossa seikkailua ja kunnan rahapussilla käymistä.

    • Ccolav

      Jämin yrittäjät on amatöörejä kaikki.
      Ovat tottuneet saamaan huijjaamalla tukia, milloin eu-hankerahotusta, milloin mitäkin.
      Jämikeskus
      KesportAlppi
      Suksihionta
      Kaikki imevät kunnan nisää kun itse eivät tuota tarpeeksi
      Ja hiihtorunnelihan se syö kunnan kaikki rahat, vuodesta toiseen.
      Tänään ollut Hiihtotunnelihallituksen kokous. Mitä siellä päätetty?

    • vinkuvinku

      Ittehän te annatte noiden kupata"tehkää asialle jotain"älkääkä vinkuko!

    • Safarijoe

      Mitä Kirsi Virtasen koolle kutsuma Hiihtotunneli Oy :n kokous on pitänyt sisällään tänään ?

    • Alasajoa

      Jämin Lomahotellin hintapyyntö 750 000 euroa. Markkinatilanteen huomioiden käypä hinta voisi olla jotain puolet tuosta. Saahan sitä pyytää, mutta ostajia ei taida löytyä.

    • Jaakko2sport

      Hullu kansa duunissa jämillä.
      Kieroja valehtelijoita, rahanpummaajia
      Lopettakaa se hiihtoputkikin, vanha paska romu tunneli

    • Jesajas

      Sanonko?
      Jämillä mättää kusipäisyys ja kädettömyys.
      Kukkula on kuin apinalaakso.

    • MäkijJämi

      Kumpi menee ensiksi kiinni Lomahotelli vai hukkaputki ?

    • Heurekasulle

      Jämillä vanhat ukot kusee nurkkiin siinä missä kusettavat kuntalaisia maksattamalla heillä hiihtotunnelin kärkyttäviä 55.000 euron rästilaskuja.
      Ämmät jämillä munattomia ja kädettömiä.
      Pokkana toimitaan milloin kenenkin nimiin.
      Sisäsiittola koko jämi.

    • kuntalainen45

      ns.Yrittäjäthän sielä mättää...Jämille ei ole tähän mennessä eksynyt ainuttakaan tosi yrittäjää.....kaikilla käsi kunnan pussilla ja parhaat valittelee hallinto oikeuteen.

    • öpodewrwqw

      Itse Jämijärvi mättää. Tuhkamunaiset aikamiespojat ajelevat mopoautoillaan ja traktoreillaan edestakaisin kylänraittia. Lapset jäävät tekemättä ja kylällä köpöttelevät sairaat vanhukset joiden hoito on niin kallista, että erikoissairaanhoito ja verotulojen vähyys ajavat kunnan konkurssiin. Yksi mummo Porissa maksaa yhtä paljoin kuin hiihtoputken tuki eli 30 000 € vuodessa. Siis yksi mummo! Jämijärvi pitää heti liittää naapurikuntaan ja laittaa pari määkivää persua ja ne kitisevät aikamiespojat töihin vaikkapa yrittäjiksi, niin tietävät mitä on oikea työnteko ja työllistäminen. Ilman yrityksiä kunta ei ole mitään. Netissä kitisijät voi lähettää suoraan Ruotsiin hiusverkkoja kutomaan. Jämpti on niin!

      • Köpöttelijäkans

        Pori ei mitään mummoja huoli hoitoon, eikä Kankaanpääkään enää tiettyyn rajaan asti, saavat kuolla kotonansa ihan rauhassa, hoitoa ei enää saa, jos vanhus hoitoa saa se on ihan minimaalista.


      • kokenut8

        Kuntaliitoksesta ei hyödy kuin suuret koijarit......vv kunnan keskustaajamalle ja Jämille se on good bay!


    • turhiamääkijöitäkaikki

      Nuo valittajat käyvät kuitenkin Jämillä katsomassa lentonäytöksiä ja Areenassa joulumarkkinoita. Niitäkään ei olisi , jollei olisi Jämin mäellä yrittäjiä, majoituspaikkoja, rakennettuja kiinteistöjä, matkailua, ruokailupalveluja jne tapahtumien järjestäjiä. Mitä vittua samat naamat käyvät sillä ja kitisevät täällä. Katsokaa peiliin.

    • Skimies

      Sattumoisin osuin tänne Jämin herjauspalstalle. Omat mielipiteeni ovat erilaisia ainakin osin.
      -hiihtoputki ollut erinomaisessa kunnossa viime vuosina, kiitos kesäisen sulatuksen ja vaihdetun lumen sekä vähentyneen kävijämäärän
      -Kesport ei todellakaan ole kallis, ehkä jopa Suomen edullisin, valikoima monipuolinen ja laadukkaita tuotteita, tila ehkä sille tuote määrälle pieni, en ole nähnyt mitään hämärää milloinkaan
      -Jämillä on oikeasti myös huippu kuntosali ja liikuntahalli
      -Suksihionnassa en ole myöskään nähnyt mitään sellaista mitä täällä kirjoitetaan, Kimmo on aina palvellut hyvin ja asiallisesti
      -en ole nähnyt koskaan mitään epäilyttävää kamaa ulkona
      -en tiedä kenenkään jämiläisen olevan hiihtoliiton palkollinen tai työntekijä, luottamustoimet ovat eri asia, ei pidä sotkea asioita, joita ei tiedä tai ymmärrä
      -Jämillä on ollut osaamista hankkia ulkopuolista rahoitusta moneen toimintaan, se on merkittävä oivallus, mutta kaikilta osin en ymmärrä sen myöntämistä toimintoihin, joissa kilpaillaan asiakkaiden euroista tai toiminta kuuluu esim. kunnan tai urheiluseuran normaaliin perustoimintaan
      -Vuokatin putki kylmä, tulee paljon sairastumisia, usein hidas luisto
      -Jämin puitteet riittävät jokaisen juniorin reeneihin, vaikka HS mestariksi, näyttää kelpaavan yhdelle Suomen kovimmista mieshiihtäjistäkin, myös putki kelpaa hänen reeneihin
      - Jämillä piiri pieni pyörii, ilmapiiriä en tunne. Tämä on koko alueen suurin kehittymisen este, pienessä kylässä ei voi asua kaikki tietotaito, jota alueen kehittäminen ja noste vaatisi. Tässä täytyisi toimintakulttuurin muuttua.
      Olen 15 vuoden aikana käynyt Jämillä todella paljon, se antaa myös perusteen peilata näkemyksiä.

      • Kiitos asiallisesta palautteestasi!

        Parhaina jatkoin!,
        Ilkka Hyttinen


    • lisäärahaajamille

      Puitteet ovat kunnossa toiminnalle, mutta tämä loan heitto johtuu yksinkertaisesti siitä syystä, että kunnan rahoja pumpataan jatkuvasti Jämin mäelle ja muista palveluista karsitaan. Kivijalaksi ei löydy muita kuin kunta, niin sanoakseni ei ole edellytyksiä toimia omin rahoituskeinoin ja mistä se sitten mahtaa johtua, syitä on monia.

      • ilkkahyttinen

        Loanheitto, vihapuhe, mustamaalaus, jne. ei ole sallittu millään nettipalstalla. Kunnan rahojen "pumppaamisesta" Jämille ehdoin tahoin ei ole kyse. Mistä palveluista Jämijärven kunta karsii ja paljonko? Millä perusteilla väität ettei hiihtotunnelilla ole edellytyksiä toimia omin rahoituskeinoin?

        Ilkka Hyttinen


    • Skimies

      Jäi tuosta edellisestä kirjoituksesta pois jotain kehitysnäkemystä. Jämin kasvaminen uusiin mittoihin vaatii sen, että ulkoladut hoidetaan talvella aikaisempaa paremmin. Toinen asia on, että säilölumilatu putken jatkeeksi olisi ehdoton parannus. Hiihto kun on ulkoilmalaji. Näitä säilölumilatuja on tullut runsaasti eri puolelle Suomea - onneksi niin, mutta ne syövät kävijöitä putkelta. Jos Jämi ei tulevina vuosina tee säilölumilatua ulos, voi sanoa hyvästit yhä useammalle hiihdon harrastajalle ja imagolle hiihdon valmennuskeskuksena. Sitten kun vielä saataisiin rullahiihtorata maastoon olisi puitteet kilpailukykyiset. Nykyinen rata ei palvele hiihtäjiä, se investointi oli täysin turha.

      Silti Jämin maastot ja olosuhteet riittävät vaativuudeltaan myös espoolaisille junnuille.

      • Kiitokset!,

        Parahimmat!,
        IlkkaHyttinen


    • tasoakeskusteluun

      Ensi kertaa asiallista keskustelua ja palautetta täällä palstalla. Tähän asti ollut MV-tasoa eli leukailijat eivät edes tiedä mistä kirjoittavat.

    • sesonkilapissa

      On niin noloa , kun Jämillä ei osata mitään. Sijotetaan tänne korpeen minne ei edes bussit kulje kunnolla.
      Seuratoiminnassa ja Jämillä 20 v ajan vierailleena voin todeta että alamäki täällä sen kun jatkuu.
      Hiihto-ja urheiluseurat menevät sinne missä homma toimii, palvelut pelaa, on monipuolista tekemistä ja ympäristö nuorien entressejä tukevaa.
      Ei Jämi yllä läheskään tuollaiselle tasolle. Yrittää sopii tietenkin mutta kenen rahoista se sitten on aina pois, sitä on fiksua miettiä. Oma nenä ja omat intressit ajavat usein kuntalaisten yhteisen hyvän edelle. Aina jollain kaunistellulla verukkeella, jonka varjoon on häpeällisten ja epärehellisten ihmisten hyvä paeta.
      Jämi kuunnelkoot joskus kuntalaisten sanaa ja toiveita. Hiihtotunnelin hallituksessakin on käynyt kava kato, tunnelin konkurssipulkkamäki näkyy vaan jatkuvan. Kuka uskaltaa enää edes istua tuossa paatissa ?
      Suosittelen hiihtourheilua harrastaville nostaa kytkintä jämin kohdalla ja ajaa vain 100 km ylemmäs, sinne, missä lunta riittää ja raitista ilmaa ulkourheilulle.

    • sekavaaonpi

      Yksi parannus voisi olla jämin palveluiden keskittäminen yhden verkkosivun taakse, josta löytyisi kerralla kaikki.

      Nyt kun kirjoittaa googleen jämi tulee edotukseksi, jami.fi, jamikeskus.fi, jamijarvi.fi, jamille.fi...

      Sekavalta vaikuttaa.

    • Jamijaskalainen

      Onko tuo Jämikeskuskin pahoissa veloissa ja kuntaa huudetaan apuun?

    • lukenut

      VV puhelee jotta markinointiin täytyy panostaa....13 vuotta on menetetty...syy VV joten tyhjät tynnyrit kolisee eniten.

    • jebulissimo

      Jos Jämille joskus vielä rakennetaan Ravintola/hotelli se kannattaa rakentaa ehdottomasti näkötornin tienoille. Niin uskomat näkymät sieltä on.

      Yksi mikä voisi tuoda väkeä olisi tanssien järjestäminen jämiareenalla joka lauantai. Kunnon artistit, niin maine alkaa kiiriä ja väki tulee kaukaakin. Jos häijään risteyksessä tanssi krouvilla, jossa miljöö on mitä on, on perjantaisin niin paljon väkeä ettei autot pihaan mahdu, niin mitä se voisi olla huikeiden maisemien Jämillä.

      Tässä pari ehdotusta.

      • Ehdotuksillerahoittaja

        Kuka ne artistit sinne Areenalle ostaa? Ja mistä ravintolapalvelut? Kyllä luulen että tilat kunta vuokraa ilomielin...


      • jebulissimo

        Artistien liksan maksaa loppupeleissä lipun ostaneet tanssijat. Ravintolapalveluita on tarjolla ainakin viereisessä rakennuksessa.


    • käynyt

      Jämillä tarvittaisiin rohkea yrittäjä joka järjestäisi tapahtumia. Sekä se että alueen majoittajat tukisivat tätä yrittäjää, siihen vaan ei näistä ole :(

    • kysyväinen

      Voisiko Jämille ajatella kiihdytysajokisoja?

      • Kaikkikivakielletään

        En usko. Pohjavesialue.


    • loppu-mikä-loppu

      Joskus 70-80 luvulla siellä oli vielä jotain toimintaa,oli hyviä jokkis kisoja,ja hinnat
      kohtuulliset myös yöpyä,mutta nykyään ei ole muuta kun rahan keräys paikka.
      Siellä on joku kerännyt mansikat kakun päältä,ja nyt ei ole kuin tyhjä lautanen kädessä.
      Alueena hieno,mutta muuten konkurssi kypsä.Tulee kunnalle halvemmaksi päästää
      koko Jämin alue konkurssiin,jos kunnalla on varaa.Karkit on kerätty.

    • mortti

      VV mättää Jämillä. Ihailtavasti vetänyt rahaa, mutta pää tullut vetävän käteen!

    • vertti

      Jämillä menee tasaisesti. Asiakkaat tyytyväisiä. Toki somessa aina joku peräkylänpoika itkeä kitisee, mutta näinhän se on, että rakkikoirat haukkuu, mutta iso caravaani kulkee!

      • Rehellinen.veronmaksaja

        Ulosottomies ei taida olla kovin tyytyväinen, kun suorituksia ei tipu. Ei yhdeltä eikä toiselta!


    • setoinenveronmaksja

      Niin vaan vuodesta toiseen kaikki toiminnot lähes ennallaan Jämillä. Jos tätä palstaa lukee niin koko mäki olisi pitänyt olla kylmänä jo vuosia sitten. Vaan ei ole. Mitä tästä voidaan päätellä?
      No tällä palsatalla on tietämättömiä paskanpuhujia ja ikuisia marisijoita.

    • Tanssijakans

      Tanssien järjestäminen voidaan unohtaa, sitä on kokeiltu jo niin moneen kertaan, ei tule onnistumaan. Lipputulot eivät riitä menoihin, väkeä tulee yksinkertaisesti liian vähän. Kuka nyt tuollaiseen kolkkoon halliin tulisi tanssimaan. yhtenään, Yksi kerta riitti.

    • idea_tämäkin

      Yksi hieno idea olisi reittiliikenne Helsinkiin.

      Jos Jämiltä pääsisi aamulla lentäen Helsinkiin ja illaksi takaisin, niin tälle voisi olla kysyntää. Potentiaalisia asiakkaita löytyy paljon 40 kilometrin säteellä. Tunnissa perillä. Voittaa juna, saatikka automatkan, mennen tullen. Sopivan kokoinen kone ja rahan tuloa ei voi estää.

      • lennokinheittäjä

        Ja höpön höpöä!!! Aivan surkea ajatuksenakin. Ainoastaan jos kepu eli kunta takaa tappiontasauksen. Liikennelentokentällä on ankarat vaatimukset turvallisuuden takia. Keksikää jotain vielä älyttömämpää!


      • Jämionmymind

        Jos ei lentotoiminta kannata Porissa , Seinäjoella jne, niin miksi se olisi kannattavaa jossain Jämillä?


      • Anonyymi

        Häijäällä on monta asutuskeskusta hyvällä etäisyydellähyvien teiden päässä
        Jämi on mettässä mutkaisten pikkuteiden päässä
        tie jyllin kautta pitäisi parantaa ja ohjata liikennettä sitä kautta sekä tie
        pirttikylän suunnasta PORIIN kuntoon ja tie Karvian suunnasta Vihun kautta uusiksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häijäällä on monta asutuskeskusta hyvällä etäisyydellähyvien teiden päässä
        Jämi on mettässä mutkaisten pikkuteiden päässä
        tie jyllin kautta pitäisi parantaa ja ohjata liikennettä sitä kautta sekä tie
        pirttikylän suunnasta PORIIN kuntoon ja tie Karvian suunnasta Vihun kautta uusiksi

        Jämin etuna on hulppeat maisemat. Moni kaipaa tansseilta vähän muunlaista tunnelmaa, kuin liiketilan näköistä taloa isojen teiden risteyksessä.

        Mitä taas tulee teiden päällystämiseen, niin siitä olen samaa mieltä. Moni vähänkään paremman auton omistaja varmaan välttää sorateillä ajoa. Itse ainakin välttelisin.


    • Hellakopteri

      Jos vaikka helikopteritoimintaa sitten.

    • Mätästunkia

      Verottaja on aika pitkämielinen nykyään maksamattomista veroista ei kovin helposti joudu vasaran alle. Verottajalla ei ole henkilökuntaa perkaamaan ulosottotuomioita, on tarkoituksella hidastanut verojen perintää konkurssikypsiltä yrityksiltä jo muutaman vuoden ajan.

      • ulosottotuomioita

        Kyllä verottajan perintä menee eteenpäin kuin juna, eikä mitenkään edes salaperäistä.
        ei verottaja tarvi mitään henkilökuntaa perkaamaan ulosottotuomioita -ei ole olemassa mitään ulosottotuomioita :D


    • Pesänselvitys.menossa

      Nyt nämä pääkokit riitelee jo paikallislehden sivuillakin. Syyttelevät mönkään menneistä bisneksistä toinen toisiaan, ei ehkä suoraan nimillä, mutta ilkeästi vihjaillen. Selvästi haiskahtaa katkeruuden käry jämin mäellä.

    • kekkulit5

      Kyl kai se riitaa aiheuttaa kun 100 ja kolme nollaa tipahtaa vuosituloista pois kun ei pääse koplaamaan tunnelin lippukassaa. No tunnelin pj.n puheet pyörii kuin pieru molskihousuissa....

    • eräsmies2

      Vuorenpeikko on näemmä aloittanut "mediapelin" näky olleen putken kyltti peitetty tienvarrelta. Tikkari peikolle!

    • Nimim

      Laaja-alainen asiantuntemus ja ymmärrys urheilun ja liikunnan kokonaisuudesta kun puuttuu, niin ei voi muuta odottaa kuin onnetonta loppua liikunta- ja valmennuskeskukselle. Markkinointi on oma osaamisalueensa, siihenkään ei ole ollut osaajaa.

    • seurannut3

      Yrittäjä VV jättää kahvirahat keräämättä ja kiukutellen pitää kahvion suljettuna.....ei taida kahvirahat piisata pitäis saada osuus putkenkin tuloista jottei sähkölaskuun rahat riittäisi..

      • akvaariohiihto

        Kiukutteluako se on jos yrittäjä päättää supistaa toimintaansa? Eikö enää yrittäjät saakaan valita tarjoamiaan palveluita vaan yrittäjien täytyisi kysyä täältä palstoilta mitä saa tehdä ja mitä ei?

        Mielestäni kunnan toiminta on tällä hetkellä naurettavaa. Kunta myy hiihtolippuja ulkona jostain akvaariosta - kyllä hiihtotunnelin talous lähtee nousuun raketin lailla kun kunnan työntekijät istuvat kopissa! Mahtaako kunta pystyä hoitamaan kaikki tehtävänsä tällä menettelytavalla, kun kunnanjohtajakin lehdissä hymyilee ja kertoo miten tällä hetkelläkin jo pyöritetään toimintaa liian pienillä henkilöstöresursseilla!?


      • voittov

        Rahat ainakin menee lasikopista oikeaan paikkaan eikä koijarin taskuun...


      • OnkoMukaNäin
        akvaariohiihto kirjoitti:

        Kiukutteluako se on jos yrittäjä päättää supistaa toimintaansa? Eikö enää yrittäjät saakaan valita tarjoamiaan palveluita vaan yrittäjien täytyisi kysyä täältä palstoilta mitä saa tehdä ja mitä ei?

        Mielestäni kunnan toiminta on tällä hetkellä naurettavaa. Kunta myy hiihtolippuja ulkona jostain akvaariosta - kyllä hiihtotunnelin talous lähtee nousuun raketin lailla kun kunnan työntekijät istuvat kopissa! Mahtaako kunta pystyä hoitamaan kaikki tehtävänsä tällä menettelytavalla, kun kunnanjohtajakin lehdissä hymyilee ja kertoo miten tällä hetkelläkin jo pyöritetään toimintaa liian pienillä henkilöstöresursseilla!?

        Mikäs juttu tämä lipunmyyntiakvaario on?


      • Vihjaillaan
        voittov kirjoitti:

        Rahat ainakin menee lasikopista oikeaan paikkaan eikä koijarin taskuun...

        Hei kh pj ts. Lopeta naurettava trollaaminen täällä ja yrittäjän mollaaminen. Saat tarpeeksi palstatilaa sk ja ks. Ei ole kh pj arvolle sopivaa käytöstä. Kirjoitustyylistä sut tunnistaa


    • SalaperäinenRakennus

      Mikäs se on se Jämin Luonto- ja liikuntakeskus? Iso uusimainen rakennus, ovet lukossa keskellä päivää. Lienee sekin ainakin osaksi veronmaksajien rahoilla rakennettu, eli jotakin muutakin vastinetta on lupa odottaa kuin lukitun oven kolkuttelua. Jonkin sortin pysyvä luontonäyttely siellä lienee?

    • voittov

      On taidettu kaikki tukeavarten lainatut eläimet viedä pois niin ei kannata tyhjiä seiniä näyttää...

    • Suksee

      Katselin majoitusta, olin yksin tulossa Jämille reenaamaan. Huoneistohotelli yli 100 e./vrk. Hotelli vain 37€, auki rajoitetusti. Ruokailu hotellilla , en tiedä onnistuuko. Sosiaalisen median päivitys on täysi nolla. Kaikki on nyt kyllä niin huonosti Jämillä, että valot pois kokonaan ja pyyhe kehään. Paljon on satsattu yhteiskunnankin rahaa siihen mäkeen, harmittaa se hölmöily ja mikä sitten onkaan johtanut tähän tilaan, jonka seuraus nyt nähtävissä.

    • Loisto_ajatus_tämäkin

      Voisikohan laskettelurinnettä korottaa?

      Kesäisin ajettaisiin sinne joutomaata ja pikkuhiljaa siitä tulisi kunnollisen pituinen mäki. Tahkolla oli muistaakseni tämäntapainen korotushanke.

      • Vieläpitääodottaa

        Vois korottaa eikä olisi edes kummoinen hommakaan, mutta niin kauan kuin ahneuden mustat pilvet varjostaa aluetta, niin ei pidä tehdä mitään. Ahneus ja jääräpäinen vallanhimo on pilannut koko hienon alueen.


      • Pahnatalikko

        Jämin yrittäjillä on jo valmiit suunnitelmat nostaa lakikorkeus 500 metriin merenpinnasta. Kovin kiista on parhaillaan käynnissä harjun korkeimmalla kohdalla suunnitellun ravintolan, työnimeltään Huippu), käyttäjästä. Tarjokkaita on useampiakin. Myös uuden vuoristohissin käyttäjästä kinastellaan jo kovasti kabineteissa, kuulemma oikein verissäpäin!

        Kaikki suunnitelmat ovat valmiina, kunta odottaa kauhulla suunnittelijan laskua, vaikka ei ole mitään tilannutkaan, mutta kun on maan tapa, että kunta maksaa, aina. Suunnittelussa edellytetään, että harjua nostetaan reilut 300 metriä. Kunta hankkii kustannuksellaan puhdasta moreenia ja maksaa sen rahtaamisen tunturiin. Kunta rakennuttaa myös hissin, tarvittavat sähkö-, vesi- ja tieyhteydet, tarvittavat ja tarpeettomat loistorakennukset kuten Näsinneulan korkuinen uusi näkötorni, kuusi laskettelurinnettä ja paljon muuta infrastruktuuria, mistä minä typerys en tiedä yhtään mitään.

        Jämijärven eläkeläisyhdistykset, varsinkin tämä keskustalainen, hyppivät tasajalkaa onnesta, koska pääsevät taas maksamaan uusia "tunneliveroja", koska vanhat ovat lievästi ehtymässä. Heistä on kivaa maksella, koska isätkin jo maksoivat aina 50-luvulta lähtien joutomäen maksuja.


        Ja velkoja pitää olla reilusti, koska valtiohan järjestää ne Kankaanpään maksettavaksi! Kuntahan maksaa aina, olkoonkin sitten Kankaanpää, tämä jämijärviläisten kepujen Amerikka!


    • Laskettelurinne

      Saisiko rinnettä jatkettua helpoiten alasuuntaan, könkäre pois välistä, muistelen että joskus tällaista katseltiin rinteessä kun oltiin.

      • Naturistimaa

        Tuskinpa mitään voi tehdä, on Natura luonnonsuojelu aluetta ja ei taida niin suuria herroja Jämijärveltä löytyä, että onnistuisi, jos paikalle saisi hääräämään venäläisiä liikemiehiä, niin heiltä onnistuu kaikki, yksi Natura hailee on vain heille pieni hidaste.


    • turhaakitinää

      Venäläisiä, persuja ja muita nettimammanpoikia ei Jämillä tarvita. Pistäkää hiusverkko päähän ja lähtekää Ruotsiin kitisemään.

    • Anonyymi

      Nonii . Nyt on Jämin hotelli konkurssissa.

      • Anonyymi

        Miksi näin kävi? Näkyvin syy on tietenkin tulojen ja menojen epäedullinen suhde, mutta jokin juurisyy on taustalla.


      • Anonyymi

        Levittäytyminen moneen paikkaan ja huoltamo ruoka.


      • Anonyymi

        Harmin paikka tämä konkurssi. Perheellämme oli tapana silloin tällöin ajella syömään Jämille. Jään kaipaamaan jämiburgereita ja jämin jättiburgereita, niitä tuli yleensä syötyä. Lapsetkin aina odotti Jämille lähtöä, kun siellä pääsi pallomereen.

        Ikävintähän tämä on tietenkin omistajien kannalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi näin kävi? Näkyvin syy on tietenkin tulojen ja menojen epäedullinen suhde, mutta jokin juurisyy on taustalla.

        Kenelle tai mille organisaatiolle konkkaan mennyt yrittäjä maksoi tiloistaan vuokraa? Ilmeisesti joustovaraa vuokrassa ei ollut, kun kerran näin ikävästi pääsi käymään.


      • Anonyymi

        Tuleekohan jossakin vaiheessa uusi yrittäjä? Kyllähän Jämi ravintolapalveluita kaipaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleekohan jossakin vaiheessa uusi yrittäjä? Kyllähän Jämi ravintolapalveluita kaipaa.

        Jos tulis, uusi yrittäjä olisi jo tullut. Konkurssipesän hommia järjestellä uusi yrittäjä, jos sittenkään sopiva hölmö yrittäjä löytyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuleekohan jossakin vaiheessa uusi yrittäjä? Kyllähän Jämi ravintolapalveluita kaipaa.

        Tulee. Heti kun alueella on tasaiseen tahtiin maksukykyisiä asiakkaita riittävä määrä. Markkinatalous toimii markkinoiden mukaisesti.


    • Anonyymi

      Pitsan paistajat tulee,ei hätää, ja ottaa hotellin haltuun,

    • Anonyymi

      Jämillä mättää ison mätäksensä ympärillä kaikki se mikä mädältä näyttääkin.
      Kuntalaisten rahat menenet jo liian kauna kuin tuhka tuulee.
      Kuka ottaa vastuun ?

    • Anonyymi

      Maakunnan paraskuntoisimmat tiet ainakin on Jämijärvellä. SK:ssa oli juttu aiheesta.

    • Anonyymi

      Millaiset tunnelmat on Jämillä nykyään, joko vanhat jäärät on syrjäytetty päätöksenteon ulkopuolelle?

    • Anonyymi

      Perus hyvä. Toiminnot pyörii ja kehittyy. Loma-asuntoja tullut ja lisää kaavaillaan.

      Ulkoilukansaa käy hyvin, vaikka ei ikinä liikaa.

      Rauha maassa ja eteenpäin katse!

    • Anonyymi

      Jämi on saatu hyvään nousuun. Uusia tontteja tulossa,mökkejä rakennetaan. Tietoisuus lisääntynyt ja palvelut parantuneet.

    • Anonyymi

      Ei se muillakaan vastaavilla toimijoila ole yhtään sen helpompaa liiketoiminnan laajuudesta riippumatta, Onneksi aina uusia yrittäjiä löytyy. Ilman tukiaisia tällaista toimintaa ei pyöritetä ja jaetaan sitä ilmaista rahaa turhempiinkin hankkeisiin.

    • Anonyymi

      Yksi halpa markkinointikeino olisi kamera, joka näyttäisi kuvaa Jämiltä suorana youtubeen. Kamera voisi olla sellainen liikkuva, jotta ei tarvitsisi samaa kohtaa kokoajan katsella. Hyvä paikka kameralle voisi olla näkötornin huippu.

    • Anonyymi

      Sama meiniki kuin Venäjällä, ette odotetaan, että joku toinen tekee hommat valmiiksi ja ilmaiseksi, sitten kerätään voitot omaan taskuun.

    • Anonyymi

      Jämillä on iso rakennus jonka kyljessä lukee luonto- ja liikuntakeskus. Siellä on tiemmä sekä pysyvä että vaihtuva luontonäyttely. Ollut jo seitsemän vuotta. Milloinkahan se avataan yleisölle?

    • Anonyymi

      Taitaa jo Luontokeskus olla homeessa, kun sitä ei voi avata, en muuta syytä keksi.

      • Anonyymi

        Nurin vaan tuollainen turha rakennus maisemaa pilaamasta. Ensimmäinen askel kohti parempaa on tunnustaa tehdyt virheet. Seuraava askel on korjata nuo virheet.

        Jämillä on edessään loistava tulevaisuus, mutta kunnan tulee ottaa jämäkkä ote asioiden hoitoon. Omin voimin se ei tule onnistumaan. Siihen tarvitaan ulkopuolinen konsulttifirma tuomaan esiin ongelmat ja tekemään niiden perusteella ratkaisuehdotukset.


    • Anonyymi

      Tämä.
      Aloitettu
      20.08.2017 21:19

      • Anonyymi

        Aikaa kestävä aihe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aikaa kestävä aihe.

        Aika ei korjaa kaikkea. Aika vaikuttaa Jämijärven ja Jämin kannalta ainakin toistaiseksi negatiivisesti. Väki vähenee ja keski-ikä nousee, josta seuraa kiihtyvällä vauhdilla etenevä kuihtuminen. Työllistävää yritystoimintaa tarvittaisiin lisää, mutta sitä ei tule kuihtuville paikkakunnille. Ollaan siis pahassa oravanpyörässä. Ainoa toivo on tulevissa sukupolvissa, jos heille annetaan mahdollisuus vaikuttaa asioiden kehitykseen.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe