Ruuvi katossa?

ruuvitirti

Asun jokunen vuosi sitten remontoidussa vuokra-asunnossa. Joitakin kuukausia sitten löysin sisäkatosta eteisestä ruuvin. Katto on siis rapattu maalattu enkä osaa sanoa mitä materiaalia maalin alla on. Haluaisin siis tietää mikä tarkoitus ruuveilla on? Niitä olen löytänyt yhden eteisestä, yhden makuuhuoneesta ja yhden olohuoneesta. Ruuvasin yhden irti kun halusin nähdä minkälaisia ovat. Eli siis ristipääruuveja n. 2-3 cm pitkiä. Huono juttu on se kun en saa sitä yhtä ruuvia enää takaisin. Mutta voiko tuollaisella yhdellä ruuvilla olla suurtakaan tarkoitusta katon tukemisessa? Voisihan vaikka lapsikin sellaisen löytää ja ruuvata irti. Ruuvit olivat maalin alla mutta huomasin maalissa erilaisen kohdan ja siksi löysin ne. Voisiko joku siis kertoa mitä virkaa niillä on ja onko vaarallista että tuo yksi ruuvi puuttuu nyt? Olisin kovin kiitollinen jos joku vastaisi kun nolottaa soittaa vuokranantajalle.

5

152

Vastaukset

 • Eikö kukaan osaisi vastata?

 • Olisiko sähköjakorasian kannen kiinnitysruuvi. Koputtele ruuvin vierestä jollain puukepillä, kuuluuko "ontto" ääni.

 • Jos et saa irroittamaasi ruuvia takaisin ja se on kuulunut rakenteeseen, olet velvollinen korvaamaan tekemästäsi muutoksesta aiheuvien korjausten kulut.

  Toinen vaihtoehto on, että olet onneton mennyt ns "ohiruuvatun" kipsilevyruuvin kiertämään irti, jolla ei ole yhtään mitään merkitystä rakenteen kannalta(todennat mainitun laittamalla ruuvin takaisin reikäänsä ja kääntämällä sitä kiinni. Jos ruuvi pyörii reiässään ns "tyhjää" pohjaan kierrettynäkin, on kyseessä "ohiruuvattu " kipsilevyruuvi) ja laittanet jotain valkeaa jääneeseen reikään, että vuokranantajasi ei sitä huomaa.

 • Millainen kierre ja kanta ruuvissa on?
  Katso gookle kuvahaku: koneruuvit
  tai kipsilevyruuvi

 • Kerrohan jo, äläkä pidä hulluja jännityksessä, joko on kattosi vuokra-asunnosta tippuneet ruuvailujen johdosta?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.