Koulut alkoivat häivyttää perinteistä jakoa

uuttatietoa

Koulut alkoivat häivyttää perinteistä jakoa vain tyttöihin ja poikiin – sukupuolen erilaisia muotoja on nyt käsiteltävä kaikissa oppiaineissa
Kouluille suunnattu opas neuvoo, kuinka esimerkiksi kuvaamataidon tunneilla voidaan piirtää kaikenlaisia perheitä.

6

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi_aineenopettaja

      Jaa, oletko koulussa töissä? Minun työpaikallani yläkoulussa on vessat pojille ja tytöille, miehille ja naisille. Vain muutamassa koulussa tiedän olevan unisex-vessat ja ne ovat sitten sen näköisiä :)

      Esim. yhteinen liikunta on erikseen pojille ja tytöille, en tiedä miksi, varmaan ihan fysiikan erilaisuuden vuoksi. Ja erotellaan pojat ja tytöt joskus muissakin tilanteissa, esim. "sinä sinipaitainen poika siellä". Ei se ketään tuhoa, jos oppii ymmärtämään moninaisuutta asiassa jos toisessakin, ja jokainen saa olla oma itsensä. Omassa aineessani en ole ottanut mitään erilaisia perhemuotoja esille, koska jokainenhan valitsee itse perhemuotonsa - ja osa haluaa olla sinkkuna, kuten itse olen.

      Kouluille tulee monenlaista materiaalia ja koulut ovat sidoksissa yhteiskunnan toimijoihin, mutta toimintaa ohjaa opetussuunnitelma, johon kannattaa tutustua. Kaikkea kivaa ei yksinkertaisesti ole aikaa käsitellä ja tuskin koko vuotta jaksaa kukaan kelata seksluaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Jos haluaa aiheeseen perehtyä, voi liittyä vaikka Setaan, mutta koulussa ei ihan ole kyllä läpäisyteemana "monenlaiset perheet".

      Opettajalla on aika suuri vapaus opettaa haluamallaan tavalla. Kerran muistan, kun oppilaat halusivat puhua homoseksuaalisuudesta terveystiedon tunnillani, ja annoin siihen mahdollisuuden. Opetin myös riippuvuusteemaa, esim. tupakoinnin haittavaikutuksia terveydelle, ja jotkut lapset polttavat silti. Elikkä summa summarum, kaikki koulussa opittu ei muuta ihmistä ja pysy mielessä loputtomiin. Jos on monenlaisia perheitä nyt, heitä on tulevaisuudessakin, vaikka koulussa ei joka aineessa käsiteltäisi aihetta.

      Tervetuloa koulun arkeen, tunteja voi tulla seuraamaan kuka tahansa, sillä opetus on julkista.

    • aikahyvin

      Mitä muita sukupuolia on kuin tytöt ja pojat? Sattumoisin olen käynyt koulua ja opiskellut 15 vuotta, mutta vielä ei ole muita sukupuolia opinahjoissani näkynyt.

    • FaktatSuoriksi

      Ihmisiä syntyy munasolun ja siittiösolun yhdistelmästä (jos nyt ihan scifijutut rajataan pois). Teoriassa on neljä vaihtoehtoa, ihminen voi tuottaa a) munasoluja, b) siittiöitä, c) molempia, d) ei kumpiakaan. Vaihtoehto c ei taida olla realistinen, muut kolme ovat. a) on nainen, b) mies ja c) esimerkiksi androgyyni. Jos korvien välissä ihminen on mielestään jotain muuta, niin tunteen ja sen aiheuttaminen tekojen vahvuudesta riippuen hoitoon, avohoitoon tai vapaalle jalalle. Ei tämä sen vaikeampaa.

      • "Ihmisiä syntyy munasolun ja siittiösolun yhdistelmästä (jos nyt ihan scifijutut rajataan pois). Teoriassa on neljä vaihtoehtoa, ihminen voi tuottaa a) munasoluja, b) siittiöitä, c) molempia, d) ei kumpiakaan. Vaihtoehto c ei taida olla realistinen, muut kolme ovat. a) on nainen, b) mies ja c) esimerkiksi androgyyni. Jos korvien välissä ihminen on mielestään jotain muuta, niin tunteen ja sen aiheuttaminen tekojen vahvuudesta riippuen hoitoon, avohoitoon tai vapaalle jalalle. Ei tämä sen vaikeampaa"

        Ihmisen sukupuoli määräytyy jo hedelmöityksessä. Ihmisellä voi biologisesti olla vain kaksi sukupuolta. He ovat joko miehiä tai naisia. Jos olisi olemassa joku kolmas sukupuoli, niin herää kysymys, miten tämä kolmas sukupuoli lisääntyy. Jos hän ei ole mies (siittäjä) eikä synnyttäjä (nainen) niin kuinka hän lisääntyy? Lisääntyykö hän jakautumalla kuten solu vai miten? Siihen olisi hyvä saada vastaus niiltä, jotka kuvittelevat, että ihminen voi olla jotain muuta sukupuolta kuin mies tai nainen.

        Se, että mies kokee olevansa nainen tai nainen kokee olevansa mies, ei ole mikään uusi sukupuoli. Hän on joka tapauksessa, kokemisestaan riippumatta, joko mies tai nainen.
        Päädymme aina siihen, että kaikki ihmiset ovat aina olleet, ovat nyt ja tulevat aina olemaan miehiä ja naisia eikä mitään muita sukupuolia.

        Opetushallituksen opas kouluille sukupuolisesta tasa-arvosta valehtelee ja petkuttaa oppilaita tässä ja monissa muissakin kohdissa.
        Kun Opetushallitukselta on tivattu, kuinka monta sukupuolta ihmisellä on, se ei kyennyt vastaamaan siihen.


    • FMX_soppa

      Saksassa problemi. Sanat kun ovat sukua joko der, die,das. Koko sanasto ja kielioppi pitää laittaa uusiksi. Joku sen kyllä pian vaatii. Ettei loukattaisi jonkun herkkiä tunteita. Se on iso näytelmä se.
      Ja eihän se tähän jää. Tulee kyborgit ja robotit. Täytynee ruveta käyttämään vaippoja. Vessaan ei uskalla mennä.

    • Suomen Opetushallituksella on virheellinen käsitys tasa-arvosta. Se näyttää kuvittelevan, että tasa-arvoa on se kun lapset suggeroidaan uskomaan, ettei ole olemassa erikseen poikia ja tyttöjä.
      Opetushallituksessa ei näytetä ymmärtävän, että ihmiset on luotu miehiksi ja naisiksi ja että tästä syystä he ovat erilaisia jo syntyperäisesti. Tämä biologinen tosiasia pitäisi ottaa huomioon liikuntatuntien järjestämisessä ja kaikessa muussa opetuksessa ja toiminnassa. Lapsilta ei saa riistää heidän oikeutta omaan sukupuoliseen identiteettiinsä, vaan sitä tulisi päin vastoin korostaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      448
      4795
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1712
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1448
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1349
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1306
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1181
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      990
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      875
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe