Traakkipuussa tuholaisia (kuva)

auttakaakasvinystävää

Mitä tuholaisia nämä ovat?

http://aijaa.com/vMct4c

Ostin juovatraakkipuuni heinäkuun alussa ja se näytti hyvinvoivalta. Sumuttelin sitä vedellä suht usein, koska meillä on kuiva huoneilma. Nyt en ole n. kahteen viikkoon sumutellut ja tänään huomasin noi tuholaiset.

Otin kostealla rätillä valkoiset tuholaiset pois. Niitä ei ollut kaikissa lehdissä. Otin pois myös huonoimmat ja alimmat lehdet. Nyt kasvi näyttää ihan hyvältä, mutta joissain kohtia on tuholaisten jäljiltä keltaisia laikkuja.

Itse epäilen, että nuo ovat ansarijauhiaisen munia. Meidän takapihan alppiruusussa oli niitä ja välillä vein traakkipuun ulos, mutta en koko päiväksi, enkä alppiruusun viereen.
Vai olisiko ne villakilpikirvoja, mutta ei nuo näytä villaisilta/pörröisiltä?

Mitä kannattaisi vielä tehdä? Selviääkö kasvi?

6

1988

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poltinkarva

      Näyttävät ansarijauhiaisilta

    • BioAnsa

      Suosittelen Bio Kill sumutinpulloa, tehoaa parhaiten jops hankalasti hävitettäviin vihannespunkkeihin. Tavallinen moniteho Raid sattaa myös tehota, mutta aiheuttaa vauriota monien kasvien lehtiin, huonekasveille tarkoitettua ei jostain syystä ole useinkaan liikkeissä ja on paljon kalliimpaa, myyvät pikkupurkeissa. Ei tuokaa Bio Kill halvinta ole, mutta riittoisaa ja ilmeisesti turvallisempaa, sumu ei myöskään leviä joka paikkaan. Uudet kasvit kannattaisi sumuttaa varmuuden vuoksi heti kun tuo sisälle, ihmetyttää miten usein niissä tulee tuholaisia, sama ostaapa liikkeestä tai vaikka kirpputorilta.

    • jenniina1111

      Kasvi suihkutilaan jätesäkkiin. Suihkuta säkkiin pyretriinipohjaista tuholaismyrkkyä runsaasti ja sulje pussi pyykkipojilla heti. Anna vaikuttaa yön yli. Suihkuta lehdet. Vaikeammatkin tuholaiset tuhoutuvat.

    • Viidakkojaska

      Ansarijauhiainen jostain yksittäisestä sisäkasvista häviää luultavasti ihan heittämällä viimeistään talven alkaessa, kun avustaa vesipesulla ja poistamalla kaikki näkyvät elukat eri elämän vaiheissaan aina tarvittaessa. Kyseessä nimenkin mukaisesti elukka joka viihtyy parhaiten kasvihuoneessa (englannin nimessä vielä selvemmin: greenhouse white fly).

      Jos tarvetta isoon tuholaistorjuntaan, niin ehdottomasti systeemiset (ja mielellään ruiskutettavat/sumutettavat) pyretroidit parhaita. Paras mielestäni Substralin tuholaishyönteis-sumute, vaikuttava aine asetamipridi. Hyvä, neljännen sukupolven pyretroidi, löytyy myös Raidin torakka ja muurahaisaerosolista, mutta aika häijyssä katkussa joutuu elämään jonkin aikaa sen käytön jälkeen. Koska, jos sumuttaa/ruiskuttaa jotain, niin silloin sumutetaan/ruiskutetaan kunnolla kasvi/kasvit kauttaaltaan aineella ja tarvittaessa käsittely toistetaan (mielellään eri vaikuttavalla aineella). Pussissa pitäminen ei tuo mitään erikoista hyötyä hajuhaitan leviämisen estämisen lisäksi. Jos käyttää perus pyretriiniä, niin se hajoaa pussin valottomassakin tilassa silti todella nopeasti. Jätesäkki johon 2x2 metriset kasvit mahtuisivat ei tule vastaan ihan joka paikassa - eikä tällaisia kasveja kukaan varmaan mielellään paikasta toiseen kantele ja pussittele. Se raidin "kukka" tai perusraidi jossa siis sama pyretriini tehoaineena on kyllä aina parempi vaihtoehto kuin erilaiset saippuapesut. Saippuat eivät ole mitään super tehokkaita tuholaistorjunnassa perus vesipesuun verrattaessa ja ne tekevät solutuhoa aina vaikkei sitä ulospäin näkyisikään ja kasvin "sisäinen" elämä kärsii siitä tarpeettomasti.

      Ja kannattaa muistaa: Jos myrkyttää, niin jonkinlaisia esteettisiä vaurioita kasveissa on syytä odottaa vaikkei välttämättä kaikkiin niitä tulekaan. Jos tämä pelottaa mutta tuntuu että on pakko myrkytellä, niin kannattaa kysellä jostain koristekasvien kasvattajalta mitä myrkkyjä laittavat kasteluveteen millekin lajille ja missä määrin.. ja sitten kysyä mitä maksaa jos ostat pullon mukaan ;-)

      • jenniina1111

        Oman kokemukseni mukaan muovipussi auttaa hävittämään vaikeasti sumutteilla hävitettäviä tuholaisia. Esim. kilpikirvojen ja kehrääjäpunkkien kanssa on ollut ongelma kunnes keksin tuon muovipussikikan. Voi olla, että kun muovipussiin sumuttaa, leviää myrkky tasaisemmin kasvin joka paikkaan. Voi myös olla, että se tehostaa vaikutusta kun myrkky ei pääse heti haihtumaan. Tiedän ja ymmärrän, ettei kaikkia kasveja saa mahtumaan jätesäkkiin. Jos on niin isoja kasveja, niin muut konstit käyttöön.

        Hajuhaittoja helpottaa juuri tuo mistä kirjoitin, eli kasvi suihkutilaan myrkytyksen ajaksi ja sen vaikutusajan jälkeen heti suihkutetaan.


    • Hhhhkckfufufu

      Ei selviä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe