Traakkipuussa tuholaisia (kuva)

auttakaakasvinystävää

Mitä tuholaisia nämä ovat?

http://aijaa.com/vMct4c

Ostin juovatraakkipuuni heinäkuun alussa ja se näytti hyvinvoivalta. Sumuttelin sitä vedellä suht usein, koska meillä on kuiva huoneilma. Nyt en ole n. kahteen viikkoon sumutellut ja tänään huomasin noi tuholaiset.

Otin kostealla rätillä valkoiset tuholaiset pois. Niitä ei ollut kaikissa lehdissä. Otin pois myös huonoimmat ja alimmat lehdet. Nyt kasvi näyttää ihan hyvältä, mutta joissain kohtia on tuholaisten jäljiltä keltaisia laikkuja.

Itse epäilen, että nuo ovat ansarijauhiaisen munia. Meidän takapihan alppiruusussa oli niitä ja välillä vein traakkipuun ulos, mutta en koko päiväksi, enkä alppiruusun viereen.
Vai olisiko ne villakilpikirvoja, mutta ei nuo näytä villaisilta/pörröisiltä?

Mitä kannattaisi vielä tehdä? Selviääkö kasvi?

6

712

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • poltinkarva

   Näyttävät ansarijauhiaisilta

  • BioAnsa

   Suosittelen Bio Kill sumutinpulloa, tehoaa parhaiten jops hankalasti hävitettäviin vihannespunkkeihin. Tavallinen moniteho Raid sattaa myös tehota, mutta aiheuttaa vauriota monien kasvien lehtiin, huonekasveille tarkoitettua ei jostain syystä ole useinkaan liikkeissä ja on paljon kalliimpaa, myyvät pikkupurkeissa. Ei tuokaa Bio Kill halvinta ole, mutta riittoisaa ja ilmeisesti turvallisempaa, sumu ei myöskään leviä joka paikkaan. Uudet kasvit kannattaisi sumuttaa varmuuden vuoksi heti kun tuo sisälle, ihmetyttää miten usein niissä tulee tuholaisia, sama ostaapa liikkeestä tai vaikka kirpputorilta.

  • jenniina1111

   Kasvi suihkutilaan jätesäkkiin. Suihkuta säkkiin pyretriinipohjaista tuholaismyrkkyä runsaasti ja sulje pussi pyykkipojilla heti. Anna vaikuttaa yön yli. Suihkuta lehdet. Vaikeammatkin tuholaiset tuhoutuvat.

  • Viidakkojaska

   Ansarijauhiainen jostain yksittäisestä sisäkasvista häviää luultavasti ihan heittämällä viimeistään talven alkaessa, kun avustaa vesipesulla ja poistamalla kaikki näkyvät elukat eri elämän vaiheissaan aina tarvittaessa. Kyseessä nimenkin mukaisesti elukka joka viihtyy parhaiten kasvihuoneessa (englannin nimessä vielä selvemmin: greenhouse white fly).

   Jos tarvetta isoon tuholaistorjuntaan, niin ehdottomasti systeemiset (ja mielellään ruiskutettavat/sumutettavat) pyretroidit parhaita. Paras mielestäni Substralin tuholaishyönteis-sumute, vaikuttava aine asetamipridi. Hyvä, neljännen sukupolven pyretroidi, löytyy myös Raidin torakka ja muurahaisaerosolista, mutta aika häijyssä katkussa joutuu elämään jonkin aikaa sen käytön jälkeen. Koska, jos sumuttaa/ruiskuttaa jotain, niin silloin sumutetaan/ruiskutetaan kunnolla kasvi/kasvit kauttaaltaan aineella ja tarvittaessa käsittely toistetaan (mielellään eri vaikuttavalla aineella). Pussissa pitäminen ei tuo mitään erikoista hyötyä hajuhaitan leviämisen estämisen lisäksi. Jos käyttää perus pyretriiniä, niin se hajoaa pussin valottomassakin tilassa silti todella nopeasti. Jätesäkki johon 2x2 metriset kasvit mahtuisivat ei tule vastaan ihan joka paikassa - eikä tällaisia kasveja kukaan varmaan mielellään paikasta toiseen kantele ja pussittele. Se raidin "kukka" tai perusraidi jossa siis sama pyretriini tehoaineena on kyllä aina parempi vaihtoehto kuin erilaiset saippuapesut. Saippuat eivät ole mitään super tehokkaita tuholaistorjunnassa perus vesipesuun verrattaessa ja ne tekevät solutuhoa aina vaikkei sitä ulospäin näkyisikään ja kasvin "sisäinen" elämä kärsii siitä tarpeettomasti.

   Ja kannattaa muistaa: Jos myrkyttää, niin jonkinlaisia esteettisiä vaurioita kasveissa on syytä odottaa vaikkei välttämättä kaikkiin niitä tulekaan. Jos tämä pelottaa mutta tuntuu että on pakko myrkytellä, niin kannattaa kysellä jostain koristekasvien kasvattajalta mitä myrkkyjä laittavat kasteluveteen millekin lajille ja missä määrin.. ja sitten kysyä mitä maksaa jos ostat pullon mukaan ;-)

   • jenniina1111

    Oman kokemukseni mukaan muovipussi auttaa hävittämään vaikeasti sumutteilla hävitettäviä tuholaisia. Esim. kilpikirvojen ja kehrääjäpunkkien kanssa on ollut ongelma kunnes keksin tuon muovipussikikan. Voi olla, että kun muovipussiin sumuttaa, leviää myrkky tasaisemmin kasvin joka paikkaan. Voi myös olla, että se tehostaa vaikutusta kun myrkky ei pääse heti haihtumaan. Tiedän ja ymmärrän, ettei kaikkia kasveja saa mahtumaan jätesäkkiin. Jos on niin isoja kasveja, niin muut konstit käyttöön.

    Hajuhaittoja helpottaa juuri tuo mistä kirjoitin, eli kasvi suihkutilaan myrkytyksen ajaksi ja sen vaikutusajan jälkeen heti suihkutetaan.


  • Hhhhkckfufufu

   Ei selviä

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nyt Sanna Marin sitten esittää katuvaa, voi päivää sentään!

   Sannukka vaatii, että kulttuuriin kohdistetut leikkaukset perutaan....siis niin pelle pääministeri kuin olla voi. SDP:n tuoreet kannanotot ovat herät
   Maailman menoa
   614
   9724
  2. Some repesi! Linda Lampenius jakoi alusvaatekuvan: "Wow!", "Siis niin UPEA kuva!", "Fantastiskt!"

   Linda Lampenius on jakanut Instagramissa kuvan mallivuosiltaan, jossa on ysärityyli kohdillaan... Lampenius tunnettiin Suomessa lähinnä viihdetähtenä,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   4753
  3. Satu Tuomisto näpäytti Sofia B, oli ollut kuntosalilla täydessä meikissä .

   Eikö voi edes kuntosslilla käydä ilman monen sentin kasvomeikkiä, siitä nähtiin et teatteria on se salilla käyminenkin sillä .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   195
   3043
  4. "Tyttöjen kanssa ulos"

   Keski-ikäinen vaimoni lähtee "tyttöjen kanssa ulos" ja pukeutuu kaikkein seksikkäimpiin pikkuhousuihin mitä kaapista löytyy. Ne eivät paljoa peitä eik
   Sinkut
   296
   2931
  5. Wow! Dannyyn, 79, liitetty Helmi Loukasmäki, 20, aistikkaana punaisissa kynsissään: "Kuuma kaunotar"

   Helmi, 20, on lähtenyt ulkokuvauksiin syksyn ihmeitä kummastelemaan. Danny, 79, puolestaan lähtee keikkarundille vanhojen kavereidensa kanssa: Kai Lin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   2927
  6. Espen Andersen Bråthen, siinä tekijä, asiaa tutkitaan terroritekona

   Varmuus on tullut, että tyyppi on kääntynyt islamiin. Eli on siis suvakkojen suosikkeja. Näin Norjassa. Joko somessa musset juhlii, kuten Lars Vilksi
   Maailman menoa
   90
   1260
  7. Piikitykset tulisi lopettaa!

   Koronarokotukset pitäisi keskeyttää - haittavaikutuksia on jo liikaa - pitkäaikaisvaikutuksia ei tunneta - teho on huono ja lyhyt - luonnollinen immun
   Maailman menoa
   354
   925
  8. Sensuuri kaatoi Tokentuben.

   Ja mikä ajoitus, tänään äänestetään rokotepassista ja on mielenosoitus siitä eduskuntatalon edessä.
   Maailman menoa
   275
   796
  9. Martina leijailee taas jossain pilvissä

   Revenge body tulee kuulemma olemaan tajunnan räjäyttävä😂. Joku pilipali ohjelma mikä tulee jostain maksulliselta kanavalta. Kyllä on suuret luulot yh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   735
  Aihe