Aurinkopaneeli parvekkeelle

Saatoniklari

Eli tarkoitus on irtisanoa sähkösopimus kerrostalokaksiosta ja tuottaa tarvitsemani energia aurinkopaneeleilla. Minä sain ylimmässä kerroksessa ja parveke on 6m leveä ja katettu, anto lounaaseen.

Asun yksin enkä käytä esim telkkaria lainkaan, kokkaus ei tarpeen kun syö työpaikkalounaan ja taloyhtiöllä on pesukone talon alakerrassa. Ainoa mihin virtaa tarvitsen on jääkaappi, läppärin lataus ja pari väliä.

Mitä mieltä olette, saanko laittaa paneelit parvekkeelle lasituksen sisäpuolelle. Miten akut, saanko säilyttää niitä komerossa tai parvekkeella?

20

497

  Vastaukset

  • Luin tekstisi. Vittu että repesin! Tää oli hyvä. Itsekin olen huumorimiehiä, ja on mahtavaa lukea toistenkin irrotteluja. Kunnon pahkasika-meininkiä!

   • lol


  • Tunnen yhden 40v miehen, joka on työttömänä, elarit ja yhtiövastikkeet maksettavana. Auton laittoi pois pari vuotta sitten. Hän kerran puheli kanssa tuommoista, että olisi sähkötön asunto ja vettäkään ei kuluisi kun käy vessassa ja suihkussa uimahallilla joka on vieressä.

   No, ajatuksena ihan mielenkiintoinen. Voisiko parvekkeet ja seinäpinnat ottaa taloyhtiöissä yleisemminkin sähköntuotantoon, johan noita on tehtaissa ja toimistorakennuksissa. Toki se, että aurinko-energiaa tuottaisi asukas eikä taloyhtiö, siinä on jotain, sanoisiko "äijämeininkiä".

   Pelastuslaki kieltää minkään räjähtävän tai kaasuuntuvan syttymisherkän aineen varastoinnin asuintiloissa, kellareissa tai häkkivarastoissa, käsittääkseni akut luetaan tähän. Eli voitaisiinko sanoa että parveke on ainoa paikka jossa akkuja saa pitää, silloinkin ne on hyvä olla esim erillisessä puulaatikossa, jossa on vuotosuoja, eli akun korkeudelle asti astia, johon mahdollisesti vuotava neste jää. Toisaalta laatikossa on oltava tuuletusreikää, jotta tuuletus pelaa. Muistettava on myös lämpötila, kesähelteelläkään parvekkeen lämpötila ei saa nousta yli 40 asteen kaasuuntumisvaaran takia. Sanomattakin on selvää, ettei parvekkeella saa tupakoida tai polttaa kynttilää. Ei siis mitään tulta/kipinää.

   Sitten itse sähkön tuotanto. Tarvitset paneelin, sulakerasian ja akun. Koska käyttö on jatkuvaa ja säännöllistä, kannattaa hommata säädin, ei tule vahinkoja. Jos haluat jotain laitetta käyttää 230V virralla, tarvitset myös inventterin. Jos haluat helpolla päästä, tilaa valmis paketti, tässä 850€ maksava perussysteemi. https://www.jn-solar.fi/fi/aurinkosahkojarjestelmat-mokille/180-jn-145-w-jarjestelma-230-ah-akustolla.html. Tuosta puuttuu vain se inventteri.

   Vaikka aurinkosähköjärjestelmät voi asentaa itse, on siinä oltava varovainen, väärillä kaapeleilla tai vanhalla "datsunin akulla" saadaan aikamoista tuhoa aikaan ja tulipalon vaara on todellinen. Netissä on aurinkosähkön asennusoppaita jotka olisi hyvä osata ulkoa ennen kuin aloittaa asentamisen.

   Menestystä kokeiluihin. Maailma ei mene eteenpäin jos joku ei kokeile joskus jotain uutta. Suomessa pyritään kaikenlainen luovuus tappamaan jopa lainsäädännöllä.

  • Aurinkopanelin tuotto ei tosiaan riitä kahvinkeittimelle, sähköhellalle tai mikroaaltouunille eikä edes silitysraudalle. Syötkö loma-aikoina ulkona? Vai meinasitko hankkia kaasuhellan? Mitä sanoo talon säännöt? Valoille ja radiolle ja televisiolle aurinkopanelit nykyään riittävät hyvin sopivan akuston kanssa. Tädilläni on kesämökki saaressa ja panelivirta riittää jopa vesipumpulle. Mutta se silitysrauta... sähkömies kielsi sen!

  • Panelien asennukseen pitää ehkä saada taloyhtiön lupa. Julkisivukysymys. Akut voivat olla nykyään hyytelöakkuja, niistä ei mitään ongelmaa synny. Jääkaappi on kyllä aika kova syömään virtaa, riittäkö paneleiden teho?

   • Nykyajan jääkaapit eivät syö virtaa nimeksikään.
    v_virtanen=vähävirtanen kuten vähäpoika


   • Ei tarvi jos ne ovat parvekkeen sisäpuolella eivätkä edes näy maan tasalle asti. pitääpä kokeilla, tuossa on nurkasssa pari paneelia, akku ja säädin.


  • Kesällä saattaisi riittää jääkaapille ja läppärin latailuun. Talvella ei riitä valoihin eikä latailuun, jääkaapista puhumattakaan. Tosin talvella parveke muuttuu jääkaapiksi, jopa pakastimeksikin.

  • Paneelien lisäksi joudut ostamaan agregaatin ja akkulaturin parvekkeelle, niillä teet sitten sähköä loka-marras-joulu-tammi-helmikuut.

  • Mielenkiintoista, otanpa esille taloyhtiössä kun kohta on kokous. Meillä on 20 metriä korkea ikkunaton seinä etelään. Siihen saisi kymppitonnilla jo aikamoisen rakennelman, ei ole kasvustoa edessä ja kaukana metsä, ei ole näköhäiriöitä kenellekään. Tuollahan voisi tuottaa ilmastointivirran ja pihavalaistuksen (led) koko talveksi. Kyselempä lisää, saisi näitä yhteisiä tiloja halvemmalla pidettyä ja yhtiövastikerahoja parempaan käyttöön.

  • Kaasupullo parvekkeelle. Kaasulamppu olkkariin. Jääkaappi toimii kaasulla. Filtti, jolla antaa savumerkkeinä vanhaan tapaan viestintää palokunnalle, että se peite on tulessa.
   Katuvalosta haaroitus läppärin laturiin, ellei loisvirrasta saa potkua. Eiköhän se siitä urkene elämä.
   Pelastusarmeijasta saa hynttyitä, hieman eväspussiakin. Kesällä voi kävellä ilman kenkiä, se onnistuu kaupungissakin. Kesällä näin erään tummaihoisen nuoren kävelevän keskustassa avoijaloin. jne.

  • Miksi sähkösopimus pitäisi purkaa - laskutus perustuu kulutukseen, jos et kuluta et maksa.

   Jos laitat aurinkopanelit parvekkeelle laita samalla led-valot kämppään nykyisten rinnalle. Jos tulee pitkä pimeä kausi, voit käyttää sähköyhtiön tarjoamaa sähköä ja kun aurinko palaa jatkat panelien tuotannon parissa puuhastelua. Investointi maksaa ja takaisinmaksuaika on monta vuotta edellyttäen, että laitteet pysyvät kunnossa.

   • Vielä tyhmempää on maksaa perusmaksuja, vaikka ei kuluta sähköä lainkaan.


   • Todella tyhmää maksaa perusmaksuja - kun sopimuksessa ei ole mitään perusmaksua, kaikki laskutus perustuu kulutukseeen. Ota selvää ja tavaa sähkölaskusi uudelleen, nyt on kyse kerrostalosta ei navetasta.


  • Omassa laskussani lukeen: Perusmaksu 0.00 €/kk, joko maksat tai et, se lukee sopimuksessasi.

  • Ensin pitäis tehdä suunitelma A sitten plant B😒

  • Kumpaan vanhojen aloitusten nosto kuuluu?

  • Itekkin laiton pari vuotta sitte aurinko paneelit patrsille. Sähkö yhtiö on kuitenkin lähetellyt laskuja siitä lähtienkin. En ole ensimmäistäkään rahan puutteen takia pystynyt maksamaan. Miks ne lähettää laskuja vaikka olen heille ilmoitellut useaan kertaan että minulla on panelit sähköjä varten enkä ole kiinostunut heidän sähköistään.
   Vuokra isäntäkin kävi katsomassa ja näki panelit ja puisteli vaan päätään.
   Outoa toimintaa sähköyhtiöillä!

   • No, kun ne sähköt kerrostalossa nyt vain tulevat sen taloyhtiön liittymän kautta, sitä ei voi muuksi muuttaa!!!


   • Niin, ihme toimintaa vuokranantajan osalta, vuokrasuhde kuin olisi pitänyt jo nyt purkaa!


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmuni saavutti puolueen luottamuksen

   Juuri kun Kulmuni on saavuttanut täyden luottamuksen Keskustapuoleen todellisilta johtajilta hän ilmoittaa 5 minuutin kuluttua erostaan ministerin pes
   Suomen Keskusta
   293
   6898
  2. Terroristien kanssa yhteistyötä?

   Tekikö suomen viranomaiset yhteistyötä terroristien kanssa? Auttoiko Isis naiset pakoon? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006530615.html
   Maailman menoa
   54
   2272
  3. Sofia kotona kun Stefan juhlii

   Ravintolan avajaisia Tapiolassa. Eikö Sofiaa huolittu mukaan? Sofian ystävä sielä kuitenkin näytti olevan.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   914