Äitini on masentunut

Huolestunut-lapsi

Hei olen 16v poika ja surettaa koska äitini on hyvin masentunut. Se alkoi yhtäkkiä tänään päivällä ja olen siitäasti koittanut piristää tekemällä kotitöitä ja antamalla piristäviä neuvoja. Äitiäni masentaa koska hänellä ei ole läheisiä ystäviä tai kumppania tällähetkellä joiden kanssa voisi viettää aikaa ja töitäkään ei ole joten jokainen päivä on samanlaista, tylsää. En enää keksinyt mitään ideaa kuinka voisin piristää häntä ja neuvottomana tulin tänne tekemään oman ensimmäisen keskustelun. Pyydän neuvoja miten voisin piristää äitiäni. Kiitos etukäteen.

6

223

Vastaukset

 • Hei, Huolestunut-lapsi

  Toivottavasti et ole enää huolestunut äitisi voinnin takia, kirjoituksestasi on pian viikko. Ehkä äitisi on jo paremmalla mielellä. Kaikilla ihmisillä on erilaisia oloja, myös alakuloa. Mutta kun äidilläsi ei ole työtä, ei kumppania eikä läheisiä ystäviä on hyvin mahdollista, että mieliala painuu alas pitemmäksi aikaa, Jos tilanne on edelleen sama, voit sanoa äidillesi olevasi huolestunut ja että hänen kannattaa etsiä itselleen apua. Sen enempää sinun ei tarvitse tehdä, hän aikuisena ihmisenä toimii sen jälkeen toivottavasti omaksi ja teidän parhaaksi ja hakee apua.

  Kaikkea hyvää,
  Pirkko-pappi

  • Outo asenne kirkolta, masennus lähtee jos on työ, poikaystävä ja ystäviä. Ihan puppua.


 • Olet todella reipas nuori poika, joka tulee tänne kertomaan!

  Ehdotan että menet jonkun ammattiauttajan puheille ja kerrot just tämän saman mitä olet kertonut täällä.
  Ja annat sen ammattiauttajan auttaa!

  Ei ole sinun tehtäväsi ollenkaan toimia äitisi terapeuttina. Sinulla on oma elämäsi ja sinun ei pidä missään nimessä antaa äitisi ongelmien pilata sinun nuorta elämääsi!

  Ota kiireellä yhteyttä ammattiauttajaan ja anna hänen selvittää tämä asia!

  Voimia sinulle ja menestystä sinulle!
  Olet tosi hieno 16-vuotias!

 • Moi aloittaja, elä välitä tästä "raisio-tyypistä".
  On usein täällä "toimimassa".

  Juttele ammattiauttajan kanssa, hän auttaa.

 • Tuolla nettisivulla on tietoa mielenterveyteen liittyvistä asioista. Käy surffaamassa ja soita jollekin yhteyshenkilölle. https://www.finfamiuusimaa.fi/
  Olet tosi urhea poika. Olisipa kaikilla tuollainen lapsi. Kuitenkin sinun pitäisi saada elää nuoruuttasi ilman huolta. Voit jutella koulun/opiskelupaikan terveydenhoitajalle huolenaiheistasi. Älä jää asian kanssa yksin, tarvitset tukea. Ei ole sinun syysi, että äitiäsi masentaa, etkö voi yksin auttaa häntä.
  Sydän sinulla on kultaa, voimia!

 • Tarkoitin kirjoittaa, että et voi yksin auttaa häntä.

Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.