Pitkäaikaiset oireet ja ei apua lääkäristä.

Rexif

Hei,

Olen 34-vuotias mies. Sain noin vuosi sitten "kohtauksen" kaltaisen oireen. Olo oli kuin huumattu tai sama kun olisin vetänyt askin nikotiinit kerralla. Päässäni heitti ja kävely heitti lievästi vasemmalle. Olotila kesti ainakin 6 tuntia helpottaen hitaasti. Aamulla olin kuitenkin aivan kunnossa. Maaliskuussa sain vastaavan kohtauksen töissä. Päässä alkoi heittää kuin olisin vetänyt askin tupakkaa. Tuntui että aivot sammuvat ja pökerryn. Seuraavana päivänä minulle oli jäänyt tasapainohäiriö. Laivamainen keinunta. Sain vastaavia pienempiä kohtauksia myöhemmin, joista yksi aiheutti mm. näön sumenemisen kolmeksi päiväksi. Ravasin lääkärin vastaanotolla ainakin kymmenen kertaa. Verenpaine, sokerit, sydänfimi ja perus elintoiminnot olivat aina ok. Silmät kiinni kaatuilin takavasemmalle. Pahimmillaan tasapaino oli niin huono että tuntui ettei katu riitä kävellessä. Kävelin kuin humalassa ja olo oli todella huono.

Lopulta minut lähetettiin akuuttina päivystävälle neurologille: Keuhkokuva ok, pään TT ok, CRP ok, Maksa-arvot ok yms... Diagnoosi jännityspäänsärky ja Trptyl lääkitys.

Ei auttanut oireet jatkuivat ja jouduin ravaamaan päivystyksessä ja olin usein sairaslomalla. Sitten alkoivat jumalattomat selkäkivut. Sain lopulta uuden lähetteen neurologille joka laittoi minut pään ja niskan magneettiin. Punkkivasta-aineista ei viitteitä. Ei viitteitä esim. ms-taudista tai mitään oireita selittävää. Diagnoosi: Somaattinen segmentaalinen toimintahäiriö ja lääkkeeksi pregabalin.

Oireina olivat: Polttava kipu käsissä ja jaloissa, Valtavasti lihasten elohiiriä ympäri vartaloa: Hauiksissa, selässä, vatsassa, rinnassa, jaloissa, käsissä yms.... Vasemman jalan varpaat tuntuneet oudolta maaliskuusta lähtien.

Väsyneenä kivut lisääntyvät ja tulee keskittymisvaikeuksia. Vaikea esim. lukea tekstiä näytöltä. Silmäluomet alkavat roikkumaan väsyneenä.

Tasapainohäiriö on keväästä helpottanut, mutta vieläkin haparoin kääntyessä tai hämärässä. Ranka tuntuu heikolta ja huojun ja heilun varsinkin paikallaan seistessä.

Sitten alkoivat valtavat alaselkäkivut. Säteilee vasempaan jalkaan ja vasempaan kylkeen. Kyljessä kipu sähkömaista ja jaloissa pistävää. huoh... lääkkeeksi buranaa ja ibuprofeiiniä...

olen nyt puolivuotta sairastanut tätä paskaa ja mitään selkeää diagnoosia ei ole. Lääkkeinä nyt Zymbalta Pregabalin burana ibuprofeiini ja silti vitunmoiset kivut ja vaikea jaksaa varsinkaan kipujen kanssa.

Onko kellään mitään ideoita miten toimia?

en varmasti muista kaikkia testejä tai oireita, mutta vastaan lisäkysymyksiin.

11

1263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rexif

      Ja sitten on havaittu lihasheikkoutta, jota nyt aletaan kartoittamaan fysiossa. Ainakin alaraajoissa ja varmaan muuallakin. Varpaat jäävät koukkuun kipristellessä. Minulla oli myös alhainen D-vitamiini, johon syön nyt D-vitammiinia.

    • Expertti45

      Voisi olla myastenia gravis jos ei ole muistattu poissulkea. Jos on paha d vitamiinin puute niin se voi kanssa aiheuttaa hypokalsemiaa ja tollasia oireita mutta se on varmaan jo poissuljettu jos vitamiinit katottu

    • Rexif

      Kiitos vastauksesta! :)

      Lueskelin tuossa Myasteniasta ja aika hyvin oireet täsmäävät, mutta sitä ei ole ainakaan verikokein poissuljettu.

      Oireita mistä en ole lääkärille puhuneet ovat juuri nielemisvaikeudet ja se että hengittäminen tuntuu raskaalta. Nämä siis iltapäivisin ja silloin kun kivut ovat muutenkin kovat. En ole näistä puhunut, koska ajatellut että ne johtuvat väsymyksestä tai ovat psyko-somaattisia. Oireet nimenomaan ovat paljon lievempiä aamuisin ja useasti aamut ovat ihan ok vaikka tänäänkin on tosin varsin huojuva olo, joka kertoo siitä että iltapäivästä tulee helvettiä. Eilenkin iltapäivällä olin niin väsynyt että kotiin pääseminen tuotti tuskaa. En muistanut enää väsymyksen vuoksi edes vuosilukua. Pitää sanoa tästä lääkärille, jos hän näkee tämän vaihtoehdon tutkimisen arvoiseksi.

      Kiitos vielä kerran

    • kolarikokohta

      Kuulostaapa tutulta, itse kamppaillut lähes saman oirekuvan kanssa syytä ei löytynyt. Eniten haittaa että autolla ajo välillä äärimmäisen haastavaa ja tuntuu kuin olis humalassa, leijuva, todellisuus ei oo läsnä, toisina päivinä taas voi olla ihan ok. En pysty ohittamaan ketään, sivuttaisliike ajaessa mahdoton, jos mut ohitetaan sekin häiritsee mun tasapainoa, jotain, kun auto vilahtaa vasemmalta. Kävelyn mutkittelu, mulla kaaduttaa tasapaino oikealle taakse, jalan hermo-oireet, polttavaa särkyä selässä. Nielemisongelmaa, puhe puuroutuu.

      Pään magneetti ja ct otettu, ei löytyny mitään. Itse epäilen sisäkorvaa mutta tutkimukset lopetettiin. Kai tässä seuraavaa kohtausta oottaessa? Tasapainoni on niin huono sain lähetteen fysiatrille.

    • Rexif

      Moro Kolarikohta.

      Toissa viikon torstaina ajelin autoa ja siinä oli niin herkkä ohjaus että harmitti ajaa sillä. Kädet väsyy ajaessa ja kun ei ole kosketustuntoa mihinkään, niin tuntuu juuri tuolta kuin leijuisi tien päällä. Samoin junalla tai bussilla kulkeminen on ikävää, kun junan pysähtyessä tuntuisi kun itse jatkaisi matkaa eteenpäin. Asentohuimaustestit minulle on tehty 4 kertaa ja niissä ei ilmennyt mitään.

      Nyt vain makaan ja lepuuttelen että huomenna olisi voimia töissä ja samalla lihakset tekee elohiirtä,

      Minulla on ollut Juhannuksesta asti kovaa kipua alaselässä ja sekin röntgenkuvattiin, mutta mitään ei löytynyt. Ehkä nuo kovat selkäkivut johtuvat siitä että kävely viettää oikealle ja sitä kompensoin.

      Minulle määrättiin oma vastaava lääkäri, joka viikko sitten haastatteli minua pitkään ja nyt perehtyy sairaskertomukseeni sekä tehtyihin tutkimuksiin ja konsultoi tarvittaessa muita lääkäreitä, Sitten palaan hänen vastaanotolle ja toivotaan että hän keksisi mistä voisi olla kyse.

      Voimia ja paranemista sinulle Kolarikohta. Paskamainen sairaus. Ilmoittelen tänne, jos saan jotain diagnoosia.

    • kohtakokolari

      Mulla oli tollanen auto pari vka, vaihdoin parempaan ja muutenkin tukevampaan autoon, nyt ostin uudet renkaat jotka sopii tähän paremmin, aiemmat oli pehmeät, kaarreajo, ohitukset, tuuli tuntu niissä, nyt jämäkät tunnokkaat renkaat.

      Mä en saanu mitään dg, itse olen nyt vuoden päivät lueskellu ja oma dg on jännitysniska ja tai joku erikoisempi migreeni. Neurologi vähätteli ja sanoi oon ajnau vaan väsyneenä, paskat, kyllä mä erotan väsymyksen ja "hullut" olot. Hän ei kommentoinu päänsärkyjä ja pahoinvointia mitenkään, katsoi mgn kuvat jotka riittävän ok, syytä siel ei ainakaan ollut.

      Nyt pääsen fysioterapiaan tasapainon takia, siitäkin saattaa olla apua jos toimii, vaikka autoa ajaessa istuu siinäkin tarvii omaa kehoa hallita ja olla hyvä perstuntuma. Mutta, ei se selitä noita leijumisloloja ym.

      Mulla on myös toispuoleinen alaselkäkipu, ajoittain polttavaa särkyä, jostain asentovirheestä varmaan tosiaan tulee. Lantiota "oon käyttäny" osteopaatilla, nivelet nyt olleet paikoillaan jalkojen puutuminen on onneks loppunut.

    • waesrtdfyghujk

      Kannattaa miettiä mitä niille lekureille kertoo, esimerkiksi autolla ajosta ei kannata mainita. Lekurien velvollisuus on laittaa määräaikaiseen ajokieltoon neurologisten oireiden takia... googletelkaapa mitä Trafi sanoo asiasta.

    • Paapparainen

      Syötkö verenpainelääkkeitä? Minulla aiheutti Amlodipin-niminen lääke niin voimakasta huimausta vasemmalle, että piti ulkona kerran kävelyllä ottaa kaksin käsin kiinni aidasta, etten olisi kaatunut. Alkoholia liikaa nautittaessa maisemat alkoivat vilistää oikealle, joten lopetin maistelun kokonaan. Puolittamalla Amlodipin-lääkityksen pääsin tolpilleni.

      Satsaa muutama satanen terveyteesi ja kokeile päivittäin seuraavaa terveysjuomaa, josta on ollut minulle parannus moneen vaivaan, jotka ovat tällä hetkellä, jo vuosiin, muisto vain:

      http://puradyme.com/lifestyle/recipes/lemon-ginger-blast/

      Tässä on hyvä mehupuristin:
      http://www.amazon.de/Omega-VSJ843RS-Vertikale-Saftpresse-Silbrig/dp/B00O2TNGUQ?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o00_s00

      Uusimmassa Tekniikan Maailmassa testattiin ja suositeltiin seuraavia, halvempia puristimia: Wilfa SJV-150B, Kenwood JMP600WH ja Point POJE5621BL.

    • y4y4y34
    • kohtakokolarii

      Parempihan on kun olis ottanu kortin pois, neurologi sano ei näe syytä etten saa ajaa. Ei uutta aikaa ei mitään. Ei ole lääkityksiä mitään, eikä ole asentohuimaus se on testattu pariinkin kertaan. Mihinkään litkuihin tai tabuihin en rahaa laita.

    • mumisevat.tohtorit

      Tämä on tyypillistä. Elämme aikakautta, kun tiede tekee kuulemma valtavia läpimurtoja.!

      - Näissä neurologisissa yms. hermostollisissa sairauksissa se ei vaan sanottavammin näy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 187
      2128
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1982
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      157
      1659
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      136
      1614
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1214
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe