Tee eläinsuojeluteko!

eräs.eläinten.ystävä

"TEE ELÄINSUOJELUTEKO
Ota yhteyttä, jos pihallasi/nurkissa hiippailee, pellonlaidassa vilahtaa, arka ihmistä karttava kissa (varsinkin haja-asutusalueella), tai jos tiedät että jossain on villiintyneitä kissoja.
Sisä-Savon alueella (Suonenjoki, Rautalampi, Tervo ja Vesanto)
Sisä-Savon Löytöeläimet Aija Oksanen 040-7228996
Valvontaeläinlääkäri Heidi Brisk 044-7499409
Talvi on tulossa, ja kissa ei pärjää pakkasessa. On tuskallinen kuolema kuolla nälkään, pakkaseen ja sisäsiittoisuuden aiheuttamiin ongelmiin."

Teksti on suora lainaus Sisä-Savon löytöeläimet -Facebook-sivuilta.

15

530

Vastaukset

 • "Kissojen hylkääminen edelleen iso, jopa kasvava ongelma Suomessa. Arviolta 20 000 kissaa vuodessa päätyy löytöeläinten talteenottopaikkoihin, kuolee hylättynä luontoon tai lopetetaan ei-toivottuna.

  – Kissa kärsii vähäarvoisen lemmikin maineesta. Moni ei ole valmis maksamaan kissasta mitään ja laiminlyö sen terveyden ja hoidon. Kissojen annetaan lisääntyä vapaasti ja pennuista hankkiudutaan eroon julminkin keinoin. Kun kissaan kyllästytään, se saatetaan hylätä, sanoo SEY Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton vs. toiminnanjohtaja Maria Lindqvist.

  Kadonnutta kissaa ei useinkaan etsitä löytöeläinten talteenottopaikasta, sillä eläimen omistajalta peritään hoitopäiviltä koituneet kulut. Vain joka kymmenes löytökissa pääsee takaisin omaan kotiinsa.

  Tunnistusmerkityllä ja rekisteröidyllä kissalla on kuitenkin aina omistaja, joka on siitä vastuussa. Pakollinen tunnistusmerkintä ja omistajatietojen rekisteröinti nostaisivat kissan hintaa muutamalla kympillä. Samalla kissoja hankittaisiin harkitummin, niiden hylkääminen vähenisi ja kissan arvostus nousisi.

  – Kissa jätetään helposti oman onnensa nojaan, koska moni ajattelee, että uuden saa ilmaiseksi. Kun kissalla ei ole rahallista arvoa, ei omistaja välttämättä ole valmis maksamaan myöskään kissan hoidosta. Vapaana liikkuvaan kissaan ei välttämättä kiinnitetä huomiota etenkään taajaman ulkopuolella, mutta kissa ei pärjää Suomen luonnossa. Etenkin talvipakkanen aiheuttaa paleltumia ja koituu monen kissan kuolemaksi.

  Tunnistusmerkintä antaisi signaalin, että kissakin on arvokas. Se myös auttaisi ehkäisemään pentutehtailua, kun jokainen asiallisesti tunnistusmerkitty pentu olisi jäljitettävissä.

  – Kun pennunostajat osaisivat kysyä tunnistusmerkintää, vaikeuttaisi se merkitsemättömien pentujen myymistä. Kävisi myös nopeasti ilmi, jos yksi ja sama henkilö myy paljon huonosti hoidettuja, sairaana luovutettuja pentuja. Kasvattaja olisi helpompi saada tuomittua pentutehtailuun liitettävistä rikoksista, kuten petoksesta ja eläinsuojelurikoksista.

  Maaseudulla elää kymmenien, jopa satojen villiintyneiden kissojen laumoja tyhjilleen jääneissä rakennuksissa ja ihmisten asumusten liepeillä. Kissat ovat usein sairaita ja sisäsiittoisia. Kissojen perusterveydenhuolto, kuten ulkoilevien kissojen rokottaminen ja leikkautus, on laiminlyöty. Leikkaamattomien kissojen ulkoilukielto auttaisi vähentämään villiintyneiden kissapopulaatioiden ja ei-toivottujen pentujen syntymistä.

  – Luxemburgin tuoreen eläinsuojelulain mukaan leikkaamattoman uroskissan päästäminen vapaana ulos on kielletty. Samankaltaisesta laista olisi apua myös Suomen kissoille. Laki auttaisi myös vähentämään hylätyistä ja karanneista kissoista muodostuneita villiintyneitä kissapopulaatioita.

  SEYn Minäkin olen arvokas -maatiaiskissakampanja vaatii eläinsuojelulainsäädäntöön kissojen tilannetta parantavia uudistuksia sekä kannustaa omistajia pitämään kissoista hyvää huolta."

  Lähde: https://www.sey.fi/ajankohtaista/tiedotteet/831-suomessa-hylataan-20-000-kissaa-vuodessa-pakollinen-tunnistusmerkinta-ja-rekisterointi-auttaisi-vahentamaan-kissojen-hylkaamista

 • Facebookista löysin tällaisen tiedon: "Rekku Rescue ry (Official)
  20. huhtikuuta kello 20:38 ·
  Tiesitkö, että yksi leikkaamaton kissapari voi tuottaa 8 vuodessa yli 780 000 jälkeläistä? Tiedätkö sinä 780 000 hyvää kotia? Kodittomia kissoja on jo liikaa, joten olethan vastuullinen lemmikinomistaja ja leikkautat kissasi. Jokainen kissa ansaitsee olla toivottu ja rakastettu. Jokainen kissa ansaitsee hyvän kodin."

 • Kissa ei pärjää pakkasessa!

 • Kissaloukku on halpa ja sillä saat takkuiset naukujat kiinni, kollit saa houkuteltua valeriaanalla, ja sitä saat luultvasti eläinlääkäriltä. Kissat viedään netistä löytyvien ohjeiden mukaan steriloitaviksi.
  Helpompi, ja vähemmän vaivaa ja kustannuksia aiheuttava keino on ottaa yhteys johonkin metsästystä harrastavaan henkilöön, joka lopettaa kissat nopeasti ja kivuttomasti.

  • Pitkään on ollut lakimuutos voimassa, jonka mukaan toisten lemmikkikissoja ei saa ampua.
   Lueppa lakia.


  • (3) Metsästyslaki 28.6.1993/615

   5 §: Villiintyneeseen kissaan sovelletaan, mitä rauhoittamattomista eläimistä säädetään
   48 §: Alueen omistajalla tai haltijalla on oikeus pyydystää tai tappaa alueellaan oleva rauhoittamaton eläin (villiintynyt kissa). Tämä oikeus hänellä on silloinkin, kun metsästys oikeus alueella on metsästysvuokrasopimuksella luovutettu toiselle. Oikeus pyydystää tai tappaa rauhoittamaton eläin on myös rakennuksen omistajalla tai haltijalla, jos rauhoittamaton eläin tavataan rakennuksessa tai sen pihapiirissä, sekä metsästysvuokraoikeuden haltijalla ja metsästysluvan saaneella, jollei vuokrasopimuksesta tai luvasta muuta johdu.

   Lue vaan itse.


 • SEY:n eli Suomen Eläinsuojeluyhdistysten Liiton Facebook-sivuilta lainaus liittyen nimimerkin RealiTeetit kommenttiin:

  "Ylikomisario Petri Isokuortti muistuttaa, että pihalla liikkuviin vieraisiin kissoihin ei saa soveltaa metsästyslaissa säädettyä villiintyneen kissan tappo-oikeutta, vaan kissat pitää palauttaa joko omistajalleen tai toimittaa löytöeläintaloon."

 • Kissa on petoeläin ja sikiää aiemmissa kommenteissa kuvatulla tavalla. Suosittelen edelleen loukuttamista, ja jos lähinaapureilta kyselyn jälkeen ei omistajaa löydy, niin lopettamista. Kissatalot tukehtuvat kissoihin, ja kissa on vain eläin, äärimmäisen itsekäs ja kiittämätön, toisin kuin esim. koira. Irtokissa on peto joka ei kuulu suomalaiseen luontoon, siitäkin syystä ettei se selviä talvella ilman apua. Kissojen suojelijoiden tärkein tehtävä mielestäni on niiden sterilointi.
  Kissoja ja koiria lemmikkeinä ei voi verrata samana päivänäkään.

  • Minä olen ulkoiluttanut kissaani ja koiraani molempia niiden omissa flexeissä autotien varrella, jossa ei kevyen liikenteen väylää. Kissan voi opettaa yhtälailla kuin koiran ja se on yhtä korvaamaton lemmikki kuin koira. Jos et tätä ymmärrä, et tiedä kissoista mitään, enkä kehoita rasistiseen asenteeseesi perehtyneenä sinua edes koskaan ottamaan kissaa itsellesi tai edes lapsillesi.
   Olen sterilisoinut kissani. Vaan kuinka eroitat kissan sterilisoinnin, jos se on naaras?
   Oma kissani ei edes syö raakaa lihaa. Pitää olla kissan ruokaa pakkauksissa, joita saa kaupoista.
   Eikä kissani ulkoile yksinään.


 • Tein eläinsuojeluteon menemällä väliin kun huuhkaja nokki mustavalkoista (melkein musta) puolipitkäkarvaista kissaa v. 2015 (muistaakseni) puolenyön aikaa muutaman sadan metrin päässä kotoani. Suuren koiran kanssa menin tilanteeseen mukaan ja kissa pääsi hoiperrellen tilanteesta pois juosten. Lintu vihoitteli vielä seuraavat kolme päivää koiranulkoilutusreissulla iltauutisten jälkeen pihapiirissä ja seuraili mukana, mutta ei uskaltanut käydä kimppuun kun oli jättikokoinen koira mukana. Ja oma kissani on sisäkissa jota en yksin päästä ulos, mutta ainahan voi vahinkoja tulla ja jonkun kissa karata esim. vierailevan henkilön toimesta, joka jättää esim. oven auki tullessaan sisälle tai poistuessaan sisältä. Näin on ystävilleni, sukulaisilleni ja minun aiemmalle kissalle käynyt. Eläin ei siis ole aina tarkoituksella ulkona irti, vaan se on voinut karata. Kyseisessä tilanteessa itselläni olisi todella suuri hätä jos kissani karkaisi, sillä se on hyvin rakas. Älkää siis varsin pöllikö toisten rakkaita lemmikkejä, vaan palauttakaa ne aina omistajalle, jos ette tiedä onko eläin tarkoituksella irti. Myös kissojen jälkeläiset voivat näyttää vanhempiensa kopiolta ja siksi niitä voidaan luulla aina irtioleviksi.

 • Suonenjoella on tapana tulla kissoja tappamaan toisten kotinurkille,tämä tapahtui muutama vuosi sitten kuusi kilometriä keskustasta,omalla maalla.Teosta tehtiin rikosilmoitus mutta eihän näitä tutkita,kissaa jouduttiin käyttämään yli 1000 euron edestä paikattavana kun ei onneksi kuollut.Tekijä on tiedossa mutta ei tietenkään tunnusta mutta eipä ole tainnut autoa enää näkyä niillä kulmilla!!!Ja jos näkyy lasku löytyy tuulilasista tai tavoittaessa ihan omasta kädestä!SE EI OLLUT ELÄINSUOJELUA KUN LEMMIKKIKISSAA TULLAAN TOISTEN KOTINURKILLE JAHTAAMAAN!!!!

 • "Tällainen on SDP:n Näkkäläjärven tuomio: Osallistui kissan tappamiseen lapiolla, kaveriporukka jätti viestin oveen: ”Tapettiin sun katit”

  Syyttäjä korosti oikeudessa, ettei nelikolla ollut pätevyyttä kissojen tappamiseen (lopettamiseen), eivätkä he olleet toisaalta varmistaneet ennen ruumiiden polttamista, että kissat ovat kuolleet.

  Todistajana kuullun eläinlääkärin mukaan teot olivat aiheuttaneet kissoille kärsimystä."

  Toivottavasti kukaan ei täälläkään äänestä tätä kissan kidutusmurhaajaa.

  Täältä voi lukea koko aiheesta artikkelin:
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b69e7dfb-c588-40c3-b515-385e93ab7856

  • Psykopatiaan liittyy usein eläinten rääkkäämistä ja tappamistakin. En kyllä äänestäisi sellaista ihmistä koskaan.


 • Talvi tulee taas.

  Auta kissoja!

 • Tällä hetkellä on myös menossa kampanja, jossa kissoja kuljetetaan leikattavaksi tai niiden leikkaus maksetaan. Tämä pohjautuu vapaaehtoistoimintaan ja on lähtenyt liikkeelle kuolleen kissanpennun surullisesta kohtalosta. Eri puolilta Suomea onkin onneksi löytynyt ihmisiä, jotka ovat tulleet mukaan kampanjaan.
  Tavallisten ihmisten arkinen apu ja yhdistyvä voima muuttaa maailmaa. Kiitos heille jotka ovat jo kampanjaan osallistuneet ja kiitos heille jotka aikovat vielä osallistua. Eläintenystävät tekevät äärimmäisen tärkeää työtä ja kaikki työ eläinten puolesta on arvokasta <3

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  105
  4225
 2. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  79
  525
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  97
  510
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  433
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  18
  384