TAAS KYNTÄÄ!

eituotaei

Ei nosta Apple diilit, eikä muutkaan diilit näköjään. Osake on kuin ajopuu, menee mihin virta vie. Onko tästä sijoitukseksi muuten kuin warre-pelaajille?. Tätäkö se "omistaja-arvon kasvattaminen" on?. Onneksi on enää 1/3 siitä mitä muutama vuosi sitten ja kutakuinkin omillaan irtauduttu.

5

1223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdsk

      Tätä on eläkesalkustani noin 10%, vuodessa käynyt merkittävästi ylipainoon. Ei minulla tämän kanssa kylläkään mitään kiirettä ole, mutta se on kieltämättä pieni kauneusvirhe, että kurssi on enää alle 10% ostojen keskihintaa korkeammalla.

    • ostinlisää

      Tottakai kyntäminen on turhauttavaa, mutta ei se johdon tai firman vika ole. Pörssi hinnoittelee niin kuin hinnoittelee - joskus siinä on järkeä, usein ei.

    • gdgdsg

      Ei voi ku ihmetellä omistajia kun ei laiteta johtoa vaihtoon , tulos tai ulos pitäisi olla tän tason yrityksessä , menee tällämenoa lopullisesti usko jos jtkn vielä jäljellä , missä on ne kovapalkkaiset innovaattorit nyt , voisi tehä jtkn palkkansa eteen. ?

      • muistaettä

        Firman johto ei päätä pörssikurssia.


    • toivossa.hyvä.elää

      Firman johto ja yhtiökokous viime kädessä siunaa mm. nämä älyttömät pääoman optimointiohjelmat - kun ei ääliöt muuta keksi niin kipataan rahat yhtiöstä vessanpytystä alas.
      Aletaan nostella osinkoja ja ostellaan omia osakkeita ynnä muuta, vaikka bisnes itsessään menisi persiilleen oikein kunnolla. Kirjanpitokikkailuilla saadaan kaikki näyttämään niin kivalta ja voidaan kivapuhehehkutuksia viljellä osavuosikatsausten yhteydessä.

      Here-yhtiö ostettiin aikoinaan n. 6 miljardilla, sitä alaskirjattiin vuosikausia ja lopulta myytiin reilulla 1,5 miljardilla. Tappioita siitä ainakin 4,5 miljardia. Mikkisoftayhtiö maksoi matkapuhelinliiketoiminnon alasajon yhteydessä reilun 5,5 miljardia, yhteensä saivat rahaa n. 7 miljardia euroa noista. Ja mitä tehtiin ?

      Yli 5 miljardia osinkoihin ja pääoman optimointiohjelmiin - eli omien osakkeiden ostoon ja sitä kautta rahan vessan pytystä alas huuhtaisuun - firma itsessään ei ole tuona aikana näihin päiviin käytännössä tuottanut mitään, nuo rahat vaan on käytetty ko. asioihin ja kenties lisäksi verkkoyhtiön alaskirjauskuluihin - nyt ne miljardit vaan on loppu.
      Ei ole mikkisoftamiljardeja enää törsätä ääliömäisyyksiin. Se, että siihen mikkisofta kaupusteluun yleensä ajauduttiin oli se kaikkien ääliömäisyyksien äiti, vaan se on nyt tämän yhtiön historiaa.

      Mikäli ransmannien maalailut tämän nykyisen yhtiön verkko-osuuksien häviämisestä ruottin maan suuntaan käyvät toteen - kenties ranssujen suosiollisella avustuksella sikäläisen verkkoyhtiön alasajosta suivaantuneena - edessä voi olla yhtä kivikkoiset ajat kuin v. 2008 kännypuolen lähtiessä loputtomaan syöksyyn virheratkaisujen seurauksena.

      Kenties kyetään vielä vuosikausia käyttämään muita tuloja ja rahanlähteitä verkkorahareiän paikkaamiseen mutta lopulta tulee eteen tulee siitäkin luopuminen - muiden osien myyminen yhtiöstä olisi todella idioottimaista. Vaan toimivalta johdolta voidaan odottaa mitä tahansa - sen ovat menneet vuodet opettaneet.

      2000 kurssihuiput oli reilut 60 euroa, vuosikausien omien osakkeiden osteluiden ja idiotismin jälkeen nyt heilutaan 4 eurossa.

      Kyllä ne kohta taas keksivät toimivassa johdossa uuden kuningas ajatuksen ja myyvät lisää yhtiöstä pois ja niin on taas rahaa omien osakkeiden ostoon - sillä ja muilla idiootti päätöksillä saadaan kurssi pudotatettua 2 euroon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9479
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      392
      4017
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2790
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2554
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      178
      2538
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1803
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1632
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1590
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1403
    Aihe