Islamin ja kristinuskon hyvät ja huonot puolet

Karmanpyörre

On sanottu että kristinusko olisi aivan tasavertainen islamin kanssa mitä tulee rasismiin, väkivaltaan, valloitus-sotiin tai tappamiseen. Onko asia näin?

60

1671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eimitäänhyvää

      Kummassakaan ei ole mitään hyvää. Paskaa molemmat.

      • Neutraaliuskoinen

        Ai ei mitään hyvää? Usko tuo toivoa ja mahdollisuutta paremmasta ihmisen mieliin. Vaikka näin ei tapahtuisi, on uskonto silti vaikuttanut ihmisen mieleen positiivisesti. Oletko lukenut Nicky Cruzin kirjaa Juokse poika juokse? Arvatenkaan et. Uskontoa voidaan ajatuksena käyttää hyvin, mutta myös pahoissa merkeissä. Ristiretket ja muslimien terroriteot näistä mainittuina huonoina. Mielestäni jokaiselle tulisi antaa vapaus uskoa mihin haluaa kunhan se ei vaikeuta tai vahingoita kenenkään muun elämää. Eli juuri siinä on vedettävä raja.


    • vatoslocos
      • Ilmeisesti et ole noteerannut kristittyjen tappavan noitia afrikassa?


    • DonaldTrumpOnParas

      Donald Trumpille paholainen on äärimmäisen saastainen miehitetty kaatopaikka.
      Kansojen sarjamurhaaja Putin Stalin. Rikos ihmisyyttä kohtaan joukkomurhaaja
      Putin. Taloudellinen kääpiö saatanan valtakunta kansojen joukkomurhaaja putin.
      Jokainen ihminen maailmassa haluaa lopettaa saatanan valtakunnan varmuudella.
      Tähän ei tarvita galluppeja, koska YLE ei sano suoraan, että putin on vain miehitys.
      Väärien uutisten levittäminen on YLE:n harrastus. Lenin on jo lopettanut Venäjän.

    • Laatokertoo

      Islamissa uskonnonvapaus tarkoittaa oikeutta harjoittaa uskontoa Koraanin mukaan - jopa oman Raamatun tuonti rajan yli estetään. Arabimaissa kristillistä kirkkoa ei saa rakentaa. Muslimien tavoitteena on ristiretkillä saada koko Lähi-itä haltuunsa. Muslimit toimivat ristiretkien aloittavansa osapuolena, joten heillä olisi täysi syy pyytää anteeksi aiheuttamansa kärsimystä.
      Raddatz kirjassa Von Gott su Allah: "Muhammed on ainoa uskonperustaja, joka velvoittaa kannattajansa "pyhään sotaan" eli vastustajien tuhoamiseen." Kristikunta saa uudistumisen armon. Islam juuttuu väkivallan kierteeseen ja vihaan ja terrorismiin. Islamiin eivät kuulu kristilliset arvot. Lähde: Timo Laato: Länsi-Suomen herännäislehti 9/2017.

      • dfdghdfjhg

        Kent Hovindilla on paljon hyvää asiaa puheissaan, on ollut jo vuosia. Uusimmassa puheessaan hän selittää Lähi-Idän konfliktin alkuperän tavalla, jota en ole ennen kuullut. Suosittelen: https://www.youtube.com/watch?v=f6olgbRWxDU


    • Kristityillä on oppi, että jos tekee jollekulle hyvää KERÄÄ TULISIA HIILIÄ HÄNEN PÄÄNSÄ PÄÄLLE. Eli jopa hyvää tehdään pelkän sadismin takia. Jotta voidaan myöhemmin riistää ja alistaa. Väitetään, että tuo toinen on velassa ja viedään hilut ja kullat.

      Islam opettaa, että hyvää tehdään aina omaksi eduksi eikä toisen vahingoksi. Jumala maksaa takaisin jos tekee vähänkin hyvää ja hän maksaa myös TAKAISIN JOS TEKEE VÄHÄNKIN PAHAA.
      Jumala on tarkka tilinpitäjä, joka ei jätä hyväntekijää palkitsematta.

      Kristityt opettavat myös, että pelastuminen tapahtuu yksin armosta tai uskosta ilman tekoja ja sen tähden monet pidättäytyvät tekemästä hyvää. Islamin opetus on Koraanissa selkeään hyväntekeväisyyteen kannustava.

      • jköokjölj

        ja tämän päivän uskonto on siis islam, huomenna sitten taas vaikka joku toinen, näinhän sulla tuppaa menemään..........


      • Neutraaliuskoinen

        Sanotaan kristinuskossa myös:
        "Kosta paha hyvällä."
        Koraanissa kannustetaan jihadiin, jonka pystyy tulkitsemaan monella eri tavalla. Kaiken muunkin pystyy tulkitsemaan monella eri tavalla, joten kumpaakaan näistä uskonnoista ei kannata noudattaa kirjaimellisesti.


      • Crus-

        Tuo tulisia hiiliä koskee ns. vihollisia, joille tehdään hyvää pahan sijaan.


    • obh123

      Täytyy erottaa uskonnon oppi ja uskonnon edustajat. Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, vaikka Muhammed julistikin tulleensa voittoisaksi terrorin avulla. Samoin kaikki kristityt eivät käännä toista poskeaan, vaikka Jeesus niin käski tekemään.

      " rasismiin, "

      Islamissa on paljon juutalaisia alentavia opetuksia. Lisäksi se pitää muslimeja "parhaimpina ihmisiä" ja juutalaisia ja kristityjä "ihmisistä pahimpina". Ainoastaan juutalaiset ovat eritoten rotu, siis rasismia juutalaisrotua kohtaan esiintyy islamin opissa. Lisäksi islamissa on käsitys että arabia on se kieli jolla koraania tulee lukea, mutta sehän ei ole rasismia varsinaisesti. Muslimi ei ole rotu, vaikka heillä on ylivertainen asema islamilaisessa yhteiskunnassa muihin uskontoihin nähden. Tosin muslimit usein puhuu rasismista jolla viitataan muslimien sortamiseen. Tosiasiassa islamissa on yli-ihmisajattelua jossa muslimi "rotu" on muiden yläpuolella.

      Kristinuskossa ei ole erotusta "juutalaisen ja kreikkalaisen" välillä, kuten uudessa testamentissa opetetaan. Joten rasismi ei kuulu kristinuskon opetuksiin. Juutalaisten erityisasema Jumalan valittuna kansana perustuu Jumalan lupauksille joista yksi on olla siunaus kaikille kansoille. Hän on tehnyt liiton Israelin kanssa. Se ei poista sitä etteivätkö muutkin kansat voisi palvella Jumalaa omissa maissaan.

      "väkivaltaan, valloitus-sotiin tai tappamiseen."

      Islamin oppi sisältää Muhammedin esimerkin(hadithit, siira) lisäksi myös allahin pyhän kirjan(koraanin) opetusta siitä kuinka muslimin tulee taistella väkivallalla vääräuskoisia ja tekopyhiä sekä väärintekijöitä vastaan. Tähän kuuluu valloitus-sodat ja tappaminen. Kyse ei ole vapaaottelukehässä tapahtuvasta jihadista vaan huomattavasti tappavammasta urheilusta.

      Kristinuskossa Jeesus opettaa ytimekkäästi että se joka tarttuu miekkaan, hukkuu miekkaan. Hän opetti myös kääntämään toisen posken ja rakastamaan vihamiehiä. Väkivalta, valloitus-sodat ja tappaminen ei tällä perusteella kuulu kristinuskoon, joka on uutta liittoa(uusi testamentti). Vanhan testamentin väkivalta on vanhaa liittoa. Kristinuskossa Paavalin opetus kyllä tunnustaa valtiovallan oikeuden kantaa miekkaa pahantekijän rangaistukseksi. Jeesus on kuitenkin ylin auktoriteetti ja hänen sanansa pätee myös valtioihin, eli kristinuskon oikeassa opissa vastustetaan sotaa viimeiseen asti.

    • Xenofon

      Kristinusko on rakkauden ja armon uskonto. Islam vihan ja koston.

      • Niin, onhan teidän jumalannekin kiltti ja ystävällinen.

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."
        2. Sam. 22:7-9 "Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa, Jumalaani minä rukoilin; ja hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, minun huutoni kohosi hänen korviinsa. Silloin maa huojui ja järisi, taivaan perustukset järkkyivät; ne horjuivat, sillä hänen vihansa syttyi. Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä."


    • Muslimit eivät ainakaan tietääkseni ole kaasuttaneet juutalaisia ja homoja.

      • obh123

        Jos haluat puhua kristinuskon ja syntisten kristittyjen erosta, kannattaisi puhua myös islaminuskon ja täydellisten muslimien erosta.

        "muslimien poliittinen käsi: islam" on tappaa jatkuvasti juutalaisia ja homoja, siinä missä "kristittyjen poliittinen käsi: natsit" tappoi juutalaisia ja homoja.


      • obh123 kirjoitti:

        Jos haluat puhua kristinuskon ja syntisten kristittyjen erosta, kannattaisi puhua myös islaminuskon ja täydellisten muslimien erosta.

        "muslimien poliittinen käsi: islam" on tappaa jatkuvasti juutalaisia ja homoja, siinä missä "kristittyjen poliittinen käsi: natsit" tappoi juutalaisia ja homoja.

        Natsit (kansllissosialismi) oli ideologia Saksassa toisen maailmansodan aikana. Islam on uskonto. Viimeksi kun tarkistin ideologia ja uskonto ovat eri asia. Väität siis että muslimit ovat yhtä väkivaltaisia kuin natsit. Tarviiko erikseen huomauttaa kuinka rasistiselta yuo kuullosta?


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Natsit (kansllissosialismi) oli ideologia Saksassa toisen maailmansodan aikana. Islam on uskonto. Viimeksi kun tarkistin ideologia ja uskonto ovat eri asia. Väität siis että muslimit ovat yhtä väkivaltaisia kuin natsit. Tarviiko erikseen huomauttaa kuinka rasistiselta yuo kuullosta?

        Uskonto ja ideologia ovat kolikon kaksi eri puolta ja vaikka reuna lomittain.

        On arvioitu että islam on tappanut 270 miljoonaa ihmistä sen historian aikana. Islam ei ole eikä siitä enää koskaan voi tulla rotua koska sitä on levitetty kaikkien rotujen pariin. Väitätkö että vain arabi muslimit ovat oikeita muslimeja?


      • obh123 kirjoitti:

        Uskonto ja ideologia ovat kolikon kaksi eri puolta ja vaikka reuna lomittain.

        On arvioitu että islam on tappanut 270 miljoonaa ihmistä sen historian aikana. Islam ei ole eikä siitä enää koskaan voi tulla rotua koska sitä on levitetty kaikkien rotujen pariin. Väitätkö että vain arabi muslimit ovat oikeita muslimeja?

        Voitko verrata banaaneja appelsiineihin? Et voi, joten et voi verrata ideologiaa uskontoon. Olivat kuinka kolikon kaksi eri puolta ne ovat silti eri asia eikä niitä pidä sekoittaa keskenään.

        ""muslimien poliittinen käsi: islam" on tappaa jatkuvasti juutalaisia ja homoja, siinä missä "kristittyjen poliittinen käsi: natsit" tappoi juutalaisia ja homoja.""

        Rinnastat siis islamin (uskonto) kansallissosialismiin (ideologia). Väität siis että jokainen muslimi olisi yhtä paha kuin natsi.

        Tarkkaa arviontia, löytyykö tälle lähde? Vai ihan omasta päästäsikö vedit? Kristinusko on pitkä ikäisempi kuin islam ja todennäköisesti sen historian aikana on tapettu enemmän kuin islamin. En tosin väitä että tietäisin tarkalleen.


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Voitko verrata banaaneja appelsiineihin? Et voi, joten et voi verrata ideologiaa uskontoon. Olivat kuinka kolikon kaksi eri puolta ne ovat silti eri asia eikä niitä pidä sekoittaa keskenään.

        ""muslimien poliittinen käsi: islam" on tappaa jatkuvasti juutalaisia ja homoja, siinä missä "kristittyjen poliittinen käsi: natsit" tappoi juutalaisia ja homoja.""

        Rinnastat siis islamin (uskonto) kansallissosialismiin (ideologia). Väität siis että jokainen muslimi olisi yhtä paha kuin natsi.

        Tarkkaa arviontia, löytyykö tälle lähde? Vai ihan omasta päästäsikö vedit? Kristinusko on pitkä ikäisempi kuin islam ja todennäköisesti sen historian aikana on tapettu enemmän kuin islamin. En tosin väitä että tietäisin tarkalleen.

        Kyllä appelsiini ja banaani ovat verrainnollisia kuin kaksi kolikon puolta.

        En väitä että jokainen muslimi on yhtä paha kuin jokainen natsi. On pahempia ja hyvempiä kummassakin joukossa.

        "Tarkkaa arviontia, löytyykö tälle lähde?"

        Googlettamalla löytyy. Itse olen kuullut arvion monessa yhteydessä, artikkeleissa, videoilla jne.

        Valitettavasti öljykriisin takia poliittisesti korrekti historiankirjoitus on lyönyt läpi valtavirrassa, joten et paljoa kuule islamin negatiivisista puolista.


      • obh123 kirjoitti:

        Kyllä appelsiini ja banaani ovat verrainnollisia kuin kaksi kolikon puolta.

        En väitä että jokainen muslimi on yhtä paha kuin jokainen natsi. On pahempia ja hyvempiä kummassakin joukossa.

        "Tarkkaa arviontia, löytyykö tälle lähde?"

        Googlettamalla löytyy. Itse olen kuullut arvion monessa yhteydessä, artikkeleissa, videoilla jne.

        Valitettavasti öljykriisin takia poliittisesti korrekti historiankirjoitus on lyönyt läpi valtavirrassa, joten et paljoa kuule islamin negatiivisista puolista.

        Appelsiini ja banaani ovat kaksi täysin eri asiaa.

        "En väitä että jokainen muslimi on yhtä paha kuin jokainen natsi. On pahempia ja hyvempiä kummassakin joukossa."

        Ei nyt ole kyse siitä olisiko jokainen muslimi yhtä paha kuin jokainen natsi. Nyt on kyse siitä että vertaat muslimeja natseihin. Se olisi sama jos vertaisi kristinuskoisia jihadisteiksi.

        "Googlettamalla löytyy. Itse olen kuullut arvion monessa yhteydessä, artikkeleissa, videoilla jne."

        Googletin tovin enkä mistään löytänyt artikkelia, videota tai mitään muuta joka olisi sanonut islamin takia olisi 270 miljoonaa ihmistä tapettu.

        Islamissa on yhtä paljon negatiivisia puolia kuin kristinuskossa.


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Appelsiini ja banaani ovat kaksi täysin eri asiaa.

        "En väitä että jokainen muslimi on yhtä paha kuin jokainen natsi. On pahempia ja hyvempiä kummassakin joukossa."

        Ei nyt ole kyse siitä olisiko jokainen muslimi yhtä paha kuin jokainen natsi. Nyt on kyse siitä että vertaat muslimeja natseihin. Se olisi sama jos vertaisi kristinuskoisia jihadisteiksi.

        "Googlettamalla löytyy. Itse olen kuullut arvion monessa yhteydessä, artikkeleissa, videoilla jne."

        Googletin tovin enkä mistään löytänyt artikkelia, videota tai mitään muuta joka olisi sanonut islamin takia olisi 270 miljoonaa ihmistä tapettu.

        Islamissa on yhtä paljon negatiivisia puolia kuin kristinuskossa.

        "Googletin tovin enkä mistään löytänyt artikkelia, videota tai mitään muuta joka olisi sanonut islamin takia olisi 270 miljoonaa ihmistä tapettu."

        Islamin oppi sallii esim. orjuuden Muhammedin esimerkillä. Se myös sallii samoin karavaanirosvouksen yms., valloitussodat, eri uskoon kääntyneiden surmaamisen, homojen jne surmaamisen ja paljon muuta josta seuraa kuolemaa.

        etsi esim. termillä : islam killed 270 million

        "Islamissa on yhtä paljon negatiivisia puolia kuin kristinuskossa."

        Mitä mieltä olet 25.9.2017 20:58 kirjoittamaani viestiin joka on aloitusviestiin vastaus?


      • otapas.selvää.ensin
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Appelsiini ja banaani ovat kaksi täysin eri asiaa.

        "En väitä että jokainen muslimi on yhtä paha kuin jokainen natsi. On pahempia ja hyvempiä kummassakin joukossa."

        Ei nyt ole kyse siitä olisiko jokainen muslimi yhtä paha kuin jokainen natsi. Nyt on kyse siitä että vertaat muslimeja natseihin. Se olisi sama jos vertaisi kristinuskoisia jihadisteiksi.

        "Googlettamalla löytyy. Itse olen kuullut arvion monessa yhteydessä, artikkeleissa, videoilla jne."

        Googletin tovin enkä mistään löytänyt artikkelia, videota tai mitään muuta joka olisi sanonut islamin takia olisi 270 miljoonaa ihmistä tapettu.

        Islamissa on yhtä paljon negatiivisia puolia kuin kristinuskossa.

        Lue vähän historiaa, niin tiedät onko islamin takia tapettuja vai ei.
        Mutta laitetaan nyt vähän tietoja sinulle, kun tuskinpas lähdet asiaa oikein tutkimaan kuitenkaan.

        Kooste islamin ja "kristinuskon" tapettujen määristä. Ja "kristinusko" lainausmerkeissä, koska siihen kuuluivat ristiretkien aikana katolailaiset!
        Et varmaankaan paljoa raamattua tunne, mutta käskikö Jeesus tappamaan? EI todellakaan, vaan päinvastoin.


        Motivaatio:
        Kristinuskossa puolustus/vapauttaminen
        islamissa hyökkäys/valloittaminen

        Oikeutus:
        kristinuskossa uudessa testamentissa 0% puhutaan "ristiretkistä"
        islamissa jihadista puhutaan 24% Medinan ajalta koraanissa, 67% Sirassa, 21% haditheissa

        Tiheys:
        Kristityillä 7-9 ristiretkeä
        islamissa yli 10000 jihaditaistelua ja terrori-iskua


        Alkamisajankohta ja aloittaja
        Kristinuskossa v. 1095 Paavi Autuas Urbanus II
        islamissa v. 632 Muhammed

        Loppumisajankohta:
        Kristinuskossa v. 1291
        islamissa ei koskaan!!

        Kesto:
        Kristinuskossa 200v.
        islamissa 1400v. ja jatkuu edelleen milloin milläkin oikeutuksella ja nimellä.

        Menetykset:
        Kristinuskossa 150000 henkeä molemmin puolin
        islamissa 60 miljoonaa kristittyä, 80 miljoonaa hindua, 10 miljoonaa buddhalaista ja 120 miljoona afrikkalaista

        Vastuunkanto
        Kristityt tuomitsevat kaikki ristiretket, katolilaiset katuivat ja pyysivät anteeksi retkiään.
        Islamissa ei koskaan tuomita edes ylemmillä tasoilla, päinvastoin keskimäärin kaikista 70% haluavat sharialain ja jihadin.

        Tajuatko, että kristityt ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä?
        Ketkä vainoavat kristittyjä? Toiset kristitytkö?
        Tiesitkö, että pelkästään Sudanissa islamilaiset joukot ovat tappaneet 1,5 miljoonaa kristittyä. 200 miljoonaa kristittyä kärsii vainoista YK:n raportin mukaan.

        Italialaisen tutkimuksen mukaan kristinuskon kaksituhatvuotisen historian aikana arviolta 70 miljoonaa kristittyä on menettänyt henkensä uskonsa takia, joista 45,5 miljoonaa 1900-luvun aikana, ei siis joskus keskiajalla!!
        International Society of Human Rights -järjestön mukaan kaikista uskontonsa takia vainotuista maailman ihmisistä kristittyjen osuus on jopa 80 prosenttia.

        Ymmärrätkö, että islam jatkaa alistamistaan kaikkialla joka päivä, tappamalla, tuhoamalla ja varastamalla.
        Raamattu sanoo, että saatana tappaa, tuhoaa ja varastaa, mutta Jeesus on tullut, että meillä olisi elämä.


      • obh123 kirjoitti:

        "Googletin tovin enkä mistään löytänyt artikkelia, videota tai mitään muuta joka olisi sanonut islamin takia olisi 270 miljoonaa ihmistä tapettu."

        Islamin oppi sallii esim. orjuuden Muhammedin esimerkillä. Se myös sallii samoin karavaanirosvouksen yms., valloitussodat, eri uskoon kääntyneiden surmaamisen, homojen jne surmaamisen ja paljon muuta josta seuraa kuolemaa.

        etsi esim. termillä : islam killed 270 million

        "Islamissa on yhtä paljon negatiivisia puolia kuin kristinuskossa."

        Mitä mieltä olet 25.9.2017 20:58 kirjoittamaani viestiin joka on aloitusviestiin vastaus?

        "orjuuden Muhammedin esimerkillä"

        Orjat, totelkaa maallisia isäntiänne. Pelätkää ja kunnioittakaa heitä ja palvelkaa heitä vilpittömin sydämin, niin kuin Kristusta.
        Efes 6:5

        Jos joku lyö orjaansa tai orjatartaan kepillä ja tämä kuolee siihen paikkaan, lyöjä on ansainnut rangaistuksen. Mutta jos orja pysyy hengissä päivän tai kaksi, isäntää älköön rangaistako; onhan orja hänen omaisuuttaan.
        2. Moos 20-21

        "valloitussodat"

        2. Moos. 15:3 "Herra on sotasankari, Herra on hänen nimensä."
        Jooel 3:9-10 (Herra puhuu) "... Alkakaa pyhä sota, innostakaa sankareita, lähestykööt, hyökätkööt kaikki soturit. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi."
        Jes. 42:13-15 "Herra lähtee sotaan niinkuin sankari, niinkuin soturi hän kiihoittaa kiivautensa; hän nostaa sotahuudonja karjuu, uhittelee vihollisiansa. 'Minä olen ollut vaiti ikiajoista asti, olen ollut hiljaa ja pidättänyt itseni. Mutta nytminä huudan kuin lapsensynnyttäjä, puhallan ja puuskun. Minä teen autioiksi vuoret ja kukkulat, ja kuihdutan niiltäkaiken ruohon; minä muutan virrat saariksi ja kuivaan vesilammikot.'"
        Heb. 12:29 "Sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli."
        2. Moos. 17:16 "... Herra sotii amalekilaisia vastaan sukupolvesta sukupolveen."

        "eri uskoon kääntyneiden surmaamisen,"

        Israel ei siis ole saavuttanut sitä, mitä se on tavoitellut; vain valitut ovat sen saaneet. Muut ovat paatuneet, niin kuin on kirjoitettu:
        -- Jumala on antanut heille turtuneen hengen, silmät, jotka eivät näe, ja korvat, jotka eivät kuule. Näin on yhä vielä.
        Ja Daavid sanoo:
        -- Tulkoon heidän pitopöytänsä heille ansaksi ja
        satimeksi,
        kompastukoot he siihen ja saakoot rangaistuksensa.
        Hämärtykööt heidän silmänsä niin, etteivät he näe. Paina heidän selkänsä aina kumaraan.
        Room 11:7-10

        Mene siis nyt ja kukista amalekilaiset. Julista heidät ja heidän omaisuutensa Herralle kuuluvaksi uhriksi. Älä sääli heitä vaan tapa kaikki, miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, härät ja lampaat, kamelit ja aasit.'"
        1. Sam 15:3

        Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia, tutkikaa asiaa ja selvittäkää se tarkoin. Jos käy ilmi, että sellainen iljettävä teko todella on tapahtunut, teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.
        5. Moos 13:13-16

        "homojen jne surmaamisen"

        Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.
        3. Moos 20:13

        Herra sanoi Moosekselle: "Sano Aaronille: Kukaan jälkeläisesi, jolla on jokin ruumiinvamma, ei saa milloinkaan tulla uhraamaan ruokaa Jumalalle. Uhraamaan ei saa tulla kukaan, joka on sokea, rampa tai kasvoiltaan tai ruumiiltaan epämuodostunut, kukaan, jolta on katkennut jalka tai käsi, joka on kyttyräselkäinen tai kitukasvuinen, jonka silmäterä on samentunut tai jolla on ihottuma, rupitauti tai vialliset kivekset. Kukaan pappi Aaronin suvun jäsen, jolla on jokin vamma, ei saa astua uhraamaan Herralle kuuluvia tuliuhreja; vammansa takia hän on kelpaamaton uhraamaan ruokaa Jumalalle. Hän saa silti syödä Jumalan ruokaa, sekä erityisen pyhää että pyhää, mutta väliverhon luo tai alttarin ääreen hän ei saa vammansa vuoksi astua, ettei hän häpäisisi mitään, minkä minä, Herra, olen julistanut pyhäksi."
        3. Moos. 21:16-23

        "paljon muuta josta seuraa kuolemaa. "

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."

        Enemmänkin löytyisi mutta tila alkaa loppumaan kesken. Ymmärsit kai jo pointtini.


      • otapas.selvää.ensin kirjoitti:

        Lue vähän historiaa, niin tiedät onko islamin takia tapettuja vai ei.
        Mutta laitetaan nyt vähän tietoja sinulle, kun tuskinpas lähdet asiaa oikein tutkimaan kuitenkaan.

        Kooste islamin ja "kristinuskon" tapettujen määristä. Ja "kristinusko" lainausmerkeissä, koska siihen kuuluivat ristiretkien aikana katolailaiset!
        Et varmaankaan paljoa raamattua tunne, mutta käskikö Jeesus tappamaan? EI todellakaan, vaan päinvastoin.


        Motivaatio:
        Kristinuskossa puolustus/vapauttaminen
        islamissa hyökkäys/valloittaminen

        Oikeutus:
        kristinuskossa uudessa testamentissa 0% puhutaan "ristiretkistä"
        islamissa jihadista puhutaan 24% Medinan ajalta koraanissa, 67% Sirassa, 21% haditheissa

        Tiheys:
        Kristityillä 7-9 ristiretkeä
        islamissa yli 10000 jihaditaistelua ja terrori-iskua


        Alkamisajankohta ja aloittaja
        Kristinuskossa v. 1095 Paavi Autuas Urbanus II
        islamissa v. 632 Muhammed

        Loppumisajankohta:
        Kristinuskossa v. 1291
        islamissa ei koskaan!!

        Kesto:
        Kristinuskossa 200v.
        islamissa 1400v. ja jatkuu edelleen milloin milläkin oikeutuksella ja nimellä.

        Menetykset:
        Kristinuskossa 150000 henkeä molemmin puolin
        islamissa 60 miljoonaa kristittyä, 80 miljoonaa hindua, 10 miljoonaa buddhalaista ja 120 miljoona afrikkalaista

        Vastuunkanto
        Kristityt tuomitsevat kaikki ristiretket, katolilaiset katuivat ja pyysivät anteeksi retkiään.
        Islamissa ei koskaan tuomita edes ylemmillä tasoilla, päinvastoin keskimäärin kaikista 70% haluavat sharialain ja jihadin.

        Tajuatko, että kristityt ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä?
        Ketkä vainoavat kristittyjä? Toiset kristitytkö?
        Tiesitkö, että pelkästään Sudanissa islamilaiset joukot ovat tappaneet 1,5 miljoonaa kristittyä. 200 miljoonaa kristittyä kärsii vainoista YK:n raportin mukaan.

        Italialaisen tutkimuksen mukaan kristinuskon kaksituhatvuotisen historian aikana arviolta 70 miljoonaa kristittyä on menettänyt henkensä uskonsa takia, joista 45,5 miljoonaa 1900-luvun aikana, ei siis joskus keskiajalla!!
        International Society of Human Rights -järjestön mukaan kaikista uskontonsa takia vainotuista maailman ihmisistä kristittyjen osuus on jopa 80 prosenttia.

        Ymmärrätkö, että islam jatkaa alistamistaan kaikkialla joka päivä, tappamalla, tuhoamalla ja varastamalla.
        Raamattu sanoo, että saatana tappaa, tuhoaa ja varastaa, mutta Jeesus on tullut, että meillä olisi elämä.

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."
        2. Sam. 22:7-9 "Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa, Jumalaani minä rukoilin; ja hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, minun huutoni kohosi hänen korviinsa. Silloin maa huojui ja järisi, taivaan perustukset järkkyivät; ne horjuivat, sillä hänen vihansa syttyi. Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä."

        Ps Katolilaiset ovat kristinuskoisia siinä missä muutkin.


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        "orjuuden Muhammedin esimerkillä"

        Orjat, totelkaa maallisia isäntiänne. Pelätkää ja kunnioittakaa heitä ja palvelkaa heitä vilpittömin sydämin, niin kuin Kristusta.
        Efes 6:5

        Jos joku lyö orjaansa tai orjatartaan kepillä ja tämä kuolee siihen paikkaan, lyöjä on ansainnut rangaistuksen. Mutta jos orja pysyy hengissä päivän tai kaksi, isäntää älköön rangaistako; onhan orja hänen omaisuuttaan.
        2. Moos 20-21

        "valloitussodat"

        2. Moos. 15:3 "Herra on sotasankari, Herra on hänen nimensä."
        Jooel 3:9-10 (Herra puhuu) "... Alkakaa pyhä sota, innostakaa sankareita, lähestykööt, hyökätkööt kaikki soturit. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi."
        Jes. 42:13-15 "Herra lähtee sotaan niinkuin sankari, niinkuin soturi hän kiihoittaa kiivautensa; hän nostaa sotahuudonja karjuu, uhittelee vihollisiansa. 'Minä olen ollut vaiti ikiajoista asti, olen ollut hiljaa ja pidättänyt itseni. Mutta nytminä huudan kuin lapsensynnyttäjä, puhallan ja puuskun. Minä teen autioiksi vuoret ja kukkulat, ja kuihdutan niiltäkaiken ruohon; minä muutan virrat saariksi ja kuivaan vesilammikot.'"
        Heb. 12:29 "Sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli."
        2. Moos. 17:16 "... Herra sotii amalekilaisia vastaan sukupolvesta sukupolveen."

        "eri uskoon kääntyneiden surmaamisen,"

        Israel ei siis ole saavuttanut sitä, mitä se on tavoitellut; vain valitut ovat sen saaneet. Muut ovat paatuneet, niin kuin on kirjoitettu:
        -- Jumala on antanut heille turtuneen hengen, silmät, jotka eivät näe, ja korvat, jotka eivät kuule. Näin on yhä vielä.
        Ja Daavid sanoo:
        -- Tulkoon heidän pitopöytänsä heille ansaksi ja
        satimeksi,
        kompastukoot he siihen ja saakoot rangaistuksensa.
        Hämärtykööt heidän silmänsä niin, etteivät he näe. Paina heidän selkänsä aina kumaraan.
        Room 11:7-10

        Mene siis nyt ja kukista amalekilaiset. Julista heidät ja heidän omaisuutensa Herralle kuuluvaksi uhriksi. Älä sääli heitä vaan tapa kaikki, miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, härät ja lampaat, kamelit ja aasit.'"
        1. Sam 15:3

        Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia, tutkikaa asiaa ja selvittäkää se tarkoin. Jos käy ilmi, että sellainen iljettävä teko todella on tapahtunut, teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.
        5. Moos 13:13-16

        "homojen jne surmaamisen"

        Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.
        3. Moos 20:13

        Herra sanoi Moosekselle: "Sano Aaronille: Kukaan jälkeläisesi, jolla on jokin ruumiinvamma, ei saa milloinkaan tulla uhraamaan ruokaa Jumalalle. Uhraamaan ei saa tulla kukaan, joka on sokea, rampa tai kasvoiltaan tai ruumiiltaan epämuodostunut, kukaan, jolta on katkennut jalka tai käsi, joka on kyttyräselkäinen tai kitukasvuinen, jonka silmäterä on samentunut tai jolla on ihottuma, rupitauti tai vialliset kivekset. Kukaan pappi Aaronin suvun jäsen, jolla on jokin vamma, ei saa astua uhraamaan Herralle kuuluvia tuliuhreja; vammansa takia hän on kelpaamaton uhraamaan ruokaa Jumalalle. Hän saa silti syödä Jumalan ruokaa, sekä erityisen pyhää että pyhää, mutta väliverhon luo tai alttarin ääreen hän ei saa vammansa vuoksi astua, ettei hän häpäisisi mitään, minkä minä, Herra, olen julistanut pyhäksi."
        3. Moos. 21:16-23

        "paljon muuta josta seuraa kuolemaa. "

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."

        Enemmänkin löytyisi mutta tila alkaa loppumaan kesken. Ymmärsit kai jo pointtini.

        "Enemmänkin löytyisi mutta tila alkaa loppumaan kesken. Ymmärsit kai jo pointtini."

        Ymmärsin: Raamatusta löytyy väkivaltaa, joten älkäämme puhuko islamin opin suhteesta heidän tekoihinsa. On olemassa tabu.


      • obh123

        Oma kykenevyyteni puhua tuomitsevasti esim. orjuudesta tasapuolisesti perustuu siihen että en löydä korkeimman uskoni auktoriteetin opetuksesta mitään mikä hyväksyisi sen. Jeesus opettaa että tulee "rakastaa lähimmäistänsä niinkuin itseään". Paavali opettaa että kristityn tulee tyytyä oloihinsa, myös orjien, eikä karata vaan käyttäytyä hyvin.


      • obh123 kirjoitti:

        "Enemmänkin löytyisi mutta tila alkaa loppumaan kesken. Ymmärsit kai jo pointtini."

        Ymmärsin: Raamatusta löytyy väkivaltaa, joten älkäämme puhuko islamin opin suhteesta heidän tekoihinsa. On olemassa tabu.

        Hienoa, miksi siis syytät islamia opin väkivaltaisuudesta jos raamatusta löytyy samanlaisia opetuksia?


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Hienoa, miksi siis syytät islamia opin väkivaltaisuudesta jos raamatusta löytyy samanlaisia opetuksia?

        Koska islamin opissa on väkivallan pyhitävää opetusta, toisin kuin kristinuskon opissa. Yksinkertaista.

        Täytyy kysyä: Salliiko tämä väkivaltainen kertomus MINUN tai kanssa kristittyjen ottaa mallia tai toteuttaa opetus?

        Sen selvittämiseen tarvitaa selkeä kiinnostus ottaa selvää mitä kristinusko todella opettaa.


      • obh123 kirjoitti:

        Koska islamin opissa on väkivallan pyhitävää opetusta, toisin kuin kristinuskon opissa. Yksinkertaista.

        Täytyy kysyä: Salliiko tämä väkivaltainen kertomus MINUN tai kanssa kristittyjen ottaa mallia tai toteuttaa opetus?

        Sen selvittämiseen tarvitaa selkeä kiinnostus ottaa selvää mitä kristinusko todella opettaa.

        "Koska islamin opissa on väkivallan pyhitävää opetusta, toisin kuin kristinuskon opissa. Yksinkertaista. "

        "orjuuden Muhammedin esimerkillä"

        Orjat, totelkaa maallisia isäntiänne. Pelätkää ja kunnioittakaa heitä ja palvelkaa heitä vilpittömin sydämin, niin kuin Kristusta.
        Efes 6:5

        Jos joku lyö orjaansa tai orjatartaan kepillä ja tämä kuolee siihen paikkaan, lyöjä on ansainnut rangaistuksen. Mutta jos orja pysyy hengissä päivän tai kaksi, isäntää älköön rangaistako; onhan orja hänen omaisuuttaan.
        2. Moos 20-21

        "valloitussodat"

        2. Moos. 15:3 "Herra on sotasankari, Herra on hänen nimensä."
        Jooel 3:9-10 (Herra puhuu) "... Alkakaa pyhä sota, innostakaa sankareita, lähestykööt, hyökätkööt kaikki soturit. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi."
        Jes. 42:13-15 "Herra lähtee sotaan niinkuin sankari, niinkuin soturi hän kiihoittaa kiivautensa; hän nostaa sotahuudonja karjuu, uhittelee vihollisiansa. 'Minä olen ollut vaiti ikiajoista asti, olen ollut hiljaa ja pidättänyt itseni. Mutta nytminä huudan kuin lapsensynnyttäjä, puhallan ja puuskun. Minä teen autioiksi vuoret ja kukkulat, ja kuihdutan niiltäkaiken ruohon; minä muutan virrat saariksi ja kuivaan vesilammikot.'"
        Heb. 12:29 "Sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli."
        2. Moos. 17:16 "... Herra sotii amalekilaisia vastaan sukupolvesta sukupolveen."

        "eri uskoon kääntyneiden surmaamisen,"

        Israel ei siis ole saavuttanut sitä, mitä se on tavoitellut; vain valitut ovat sen saaneet. Muut ovat paatuneet, niin kuin on kirjoitettu:
        -- Jumala on antanut heille turtuneen hengen, silmät, jotka eivät näe, ja korvat, jotka eivät kuule. Näin on yhä vielä.
        Ja Daavid sanoo:
        -- Tulkoon heidän pitopöytänsä heille ansaksi ja
        satimeksi,
        kompastukoot he siihen ja saakoot rangaistuksensa.
        Hämärtykööt heidän silmänsä niin, etteivät he näe. Paina heidän selkänsä aina kumaraan.
        Room 11:7-10

        Mene siis nyt ja kukista amalekilaiset. Julista heidät ja heidän omaisuutensa Herralle kuuluvaksi uhriksi. Älä sääli heitä vaan tapa kaikki, miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, härät ja lampaat, kamelit ja aasit.'"
        1. Sam 15:3

        Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia, tutkikaa asiaa ja selvittäkää se tarkoin. Jos käy ilmi, että sellainen iljettävä teko todella on tapahtunut, teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.
        5. Moos 13:13-16

        "homojen jne surmaamisen"

        Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.
        3. Moos 20:13

        Herra sanoi Moosekselle: "Sano Aaronille: Kukaan jälkeläisesi, jolla on jokin ruumiinvamma, ei saa milloinkaan tulla uhraamaan ruokaa Jumalalle. Uhraamaan ei saa tulla kukaan, joka on sokea, rampa tai kasvoiltaan tai ruumiiltaan epämuodostunut, kukaan, jolta on katkennut jalka tai käsi, joka on kyttyräselkäinen tai kitukasvuinen, jonka silmäterä on samentunut tai jolla on ihottuma, rupitauti tai vialliset kivekset. Kukaan pappi Aaronin suvun jäsen, jolla on jokin vamma, ei saa astua uhraamaan Herralle kuuluvia tuliuhreja; vammansa takia hän on kelpaamaton uhraamaan ruokaa Jumalalle. Hän saa silti syödä Jumalan ruokaa, sekä erityisen pyhää että pyhää, mutta väliverhon luo tai alttarin ääreen hän ei saa vammansa vuoksi astua, ettei hän häpäisisi mitään, minkä minä, Herra, olen julistanut pyhäksi."
        3. Moos. 21:16-23

        "paljon muuta josta seuraa kuolemaa. "

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."

        Samaa oppia on kristinuskossa.


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        "Koska islamin opissa on väkivallan pyhitävää opetusta, toisin kuin kristinuskon opissa. Yksinkertaista. "

        "orjuuden Muhammedin esimerkillä"

        Orjat, totelkaa maallisia isäntiänne. Pelätkää ja kunnioittakaa heitä ja palvelkaa heitä vilpittömin sydämin, niin kuin Kristusta.
        Efes 6:5

        Jos joku lyö orjaansa tai orjatartaan kepillä ja tämä kuolee siihen paikkaan, lyöjä on ansainnut rangaistuksen. Mutta jos orja pysyy hengissä päivän tai kaksi, isäntää älköön rangaistako; onhan orja hänen omaisuuttaan.
        2. Moos 20-21

        "valloitussodat"

        2. Moos. 15:3 "Herra on sotasankari, Herra on hänen nimensä."
        Jooel 3:9-10 (Herra puhuu) "... Alkakaa pyhä sota, innostakaa sankareita, lähestykööt, hyökätkööt kaikki soturit. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi."
        Jes. 42:13-15 "Herra lähtee sotaan niinkuin sankari, niinkuin soturi hän kiihoittaa kiivautensa; hän nostaa sotahuudonja karjuu, uhittelee vihollisiansa. 'Minä olen ollut vaiti ikiajoista asti, olen ollut hiljaa ja pidättänyt itseni. Mutta nytminä huudan kuin lapsensynnyttäjä, puhallan ja puuskun. Minä teen autioiksi vuoret ja kukkulat, ja kuihdutan niiltäkaiken ruohon; minä muutan virrat saariksi ja kuivaan vesilammikot.'"
        Heb. 12:29 "Sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli."
        2. Moos. 17:16 "... Herra sotii amalekilaisia vastaan sukupolvesta sukupolveen."

        "eri uskoon kääntyneiden surmaamisen,"

        Israel ei siis ole saavuttanut sitä, mitä se on tavoitellut; vain valitut ovat sen saaneet. Muut ovat paatuneet, niin kuin on kirjoitettu:
        -- Jumala on antanut heille turtuneen hengen, silmät, jotka eivät näe, ja korvat, jotka eivät kuule. Näin on yhä vielä.
        Ja Daavid sanoo:
        -- Tulkoon heidän pitopöytänsä heille ansaksi ja
        satimeksi,
        kompastukoot he siihen ja saakoot rangaistuksensa.
        Hämärtykööt heidän silmänsä niin, etteivät he näe. Paina heidän selkänsä aina kumaraan.
        Room 11:7-10

        Mene siis nyt ja kukista amalekilaiset. Julista heidät ja heidän omaisuutensa Herralle kuuluvaksi uhriksi. Älä sääli heitä vaan tapa kaikki, miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, härät ja lampaat, kamelit ja aasit.'"
        1. Sam 15:3

        Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia, tutkikaa asiaa ja selvittäkää se tarkoin. Jos käy ilmi, että sellainen iljettävä teko todella on tapahtunut, teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.
        5. Moos 13:13-16

        "homojen jne surmaamisen"

        Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.
        3. Moos 20:13

        Herra sanoi Moosekselle: "Sano Aaronille: Kukaan jälkeläisesi, jolla on jokin ruumiinvamma, ei saa milloinkaan tulla uhraamaan ruokaa Jumalalle. Uhraamaan ei saa tulla kukaan, joka on sokea, rampa tai kasvoiltaan tai ruumiiltaan epämuodostunut, kukaan, jolta on katkennut jalka tai käsi, joka on kyttyräselkäinen tai kitukasvuinen, jonka silmäterä on samentunut tai jolla on ihottuma, rupitauti tai vialliset kivekset. Kukaan pappi Aaronin suvun jäsen, jolla on jokin vamma, ei saa astua uhraamaan Herralle kuuluvia tuliuhreja; vammansa takia hän on kelpaamaton uhraamaan ruokaa Jumalalle. Hän saa silti syödä Jumalan ruokaa, sekä erityisen pyhää että pyhää, mutta väliverhon luo tai alttarin ääreen hän ei saa vammansa vuoksi astua, ettei hän häpäisisi mitään, minkä minä, Herra, olen julistanut pyhäksi."
        3. Moos. 21:16-23

        "paljon muuta josta seuraa kuolemaa. "

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."

        Samaa oppia on kristinuskossa.

        "Koska islamin opissa on väkivallan pyhitävää opetusta, toisin kuin kristinuskon opissa. Yksinkertaista. "
        "Samaa oppia on kristinuskossa."

        Muista banaani ja appelsiini. Kolikon kaksi puolta.
        Ne ovat verrattavissa toisiinsa vaikka ovatkin erilaisia. Olennainen ero on siinä mikä on relevanttia tänä päivänä. Kumpaankin uskontoon liittyy historiankirjoitusta ja opetusta.

        Islamissa käytetään väkivaltaisten jakeiden hyväksymiseen koraanissa määriteltyä abrogaatio sääntöä.

        Kristinuskossa taas käytetään väkivaltaisen aineiston vanhenemisen periaatetta, eli uutta ja vanhaa liittoa.


      • obh123 kirjoitti:

        "Koska islamin opissa on väkivallan pyhitävää opetusta, toisin kuin kristinuskon opissa. Yksinkertaista. "
        "Samaa oppia on kristinuskossa."

        Muista banaani ja appelsiini. Kolikon kaksi puolta.
        Ne ovat verrattavissa toisiinsa vaikka ovatkin erilaisia. Olennainen ero on siinä mikä on relevanttia tänä päivänä. Kumpaankin uskontoon liittyy historiankirjoitusta ja opetusta.

        Islamissa käytetään väkivaltaisten jakeiden hyväksymiseen koraanissa määriteltyä abrogaatio sääntöä.

        Kristinuskossa taas käytetään väkivaltaisen aineiston vanhenemisen periaatetta, eli uutta ja vanhaa liittoa.

        Banaania ja appelsiinia ei voi verrata toisiinsa, ne ovat kaksi täysin eri asiaa.

        "Olennainen ero on siinä mikä on relevanttia tänä päivänä. "

        Raamattusi opettaa sinut väkivaltaiseksi. Miksi et tottele?

        "Kristinuskossa taas käytetään väkivaltaisen aineiston vanhenemisen periaatetta, eli uutta ja vanhaa liittoa."

        Eli siis: "Koska tämä saisi minun uskontoni näyttämään huonolta se ei kuulu uskontooni."

        Väkivaltaisetkin raamatun osat ovat osa raamattua. Jos pidät joitakin raamatun oppeja vääränä voit samantien pitää niitä kaikkia vääränä. Joko uskot raamattuun tai et.


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Banaania ja appelsiinia ei voi verrata toisiinsa, ne ovat kaksi täysin eri asiaa.

        "Olennainen ero on siinä mikä on relevanttia tänä päivänä. "

        Raamattusi opettaa sinut väkivaltaiseksi. Miksi et tottele?

        "Kristinuskossa taas käytetään väkivaltaisen aineiston vanhenemisen periaatetta, eli uutta ja vanhaa liittoa."

        Eli siis: "Koska tämä saisi minun uskontoni näyttämään huonolta se ei kuulu uskontooni."

        Väkivaltaisetkin raamatun osat ovat osa raamattua. Jos pidät joitakin raamatun oppeja vääränä voit samantien pitää niitä kaikkia vääränä. Joko uskot raamattuun tai et.

        "Banaania ja appelsiinia ei voi verrata toisiinsa, ne ovat kaksi täysin eri asiaa. "

        Kumpikin hedelmiä Kummassakin kuori ja hedelmäliha. Kumpikin kasvaa puissa. Kummassakin kaloreita. jne.

        "Raamattusi opettaa sinut väkivaltaiseksi. Miksi et tottele?"

        Haluaisitko että minä tottelen? Kirjoita selitysteos ja perustele hyvin miksi kristittyjen pitäisi totella raamatun väkivaltaisia jakeita. Anna hyvät perustelut niin ehkä joku joskus tottelee..

        >"Kristinuskossa taas käytetään väkivaltaisen aineiston vanhenemisen periaatetta, eli uutta ja vanhaa liittoa."
        Eli siis: "Koska tämä saisi minun uskontoni näyttämään huonolta se ei kuulu uskontooni."<

        Uskovalle on olennaista mitä hän saa ja ei saa tehdä uskonnon lakien ja opetuksien puitteissa. Ne jotka ei tottele omaa versiotani uskontoni opista, saa mielestäni uskontoni näyttämään huonolta.

        "Väkivaltaisetkin raamatun osat ovat osa raamattua. Jos pidät joitakin raamatun oppeja vääränä voit samantien pitää niitä kaikkia vääränä. Joko uskot raamattuun tai et."

        Pitää myös ymmärtää mitä lukee. Tähän meille on annettu Pyhä Henki, joka voi avata sokean silmät. Jotta voi saada Pyhän Hengen, täytyy tulla uskoon.


      • obh123 kirjoitti:

        "Banaania ja appelsiinia ei voi verrata toisiinsa, ne ovat kaksi täysin eri asiaa. "

        Kumpikin hedelmiä Kummassakin kuori ja hedelmäliha. Kumpikin kasvaa puissa. Kummassakin kaloreita. jne.

        "Raamattusi opettaa sinut väkivaltaiseksi. Miksi et tottele?"

        Haluaisitko että minä tottelen? Kirjoita selitysteos ja perustele hyvin miksi kristittyjen pitäisi totella raamatun väkivaltaisia jakeita. Anna hyvät perustelut niin ehkä joku joskus tottelee..

        >"Kristinuskossa taas käytetään väkivaltaisen aineiston vanhenemisen periaatetta, eli uutta ja vanhaa liittoa."
        Eli siis: "Koska tämä saisi minun uskontoni näyttämään huonolta se ei kuulu uskontooni."<

        Uskovalle on olennaista mitä hän saa ja ei saa tehdä uskonnon lakien ja opetuksien puitteissa. Ne jotka ei tottele omaa versiotani uskontoni opista, saa mielestäni uskontoni näyttämään huonolta.

        "Väkivaltaisetkin raamatun osat ovat osa raamattua. Jos pidät joitakin raamatun oppeja vääränä voit samantien pitää niitä kaikkia vääränä. Joko uskot raamattuun tai et."

        Pitää myös ymmärtää mitä lukee. Tähän meille on annettu Pyhä Henki, joka voi avata sokean silmät. Jotta voi saada Pyhän Hengen, täytyy tulla uskoon.

        Olivat appelsiini ja banaani kuinka samanlaisia ne ovat silti eri asioita.

        "Haluaisitko että minä tottelen? Kirjoita selitysteos ja perustele hyvin miksi kristittyjen pitäisi totella raamatun väkivaltaisia jakeita. Anna hyvät perustelut niin ehkä joku joskus tottelee.."

        Miten muuten ajattelit pääseväsi taivaaseen?

        "Uskovalle on olennaista mitä hän saa ja ei saa tehdä uskonnon lakien ja opetuksien puitteissa. Ne jotka ei tottele omaa versiotani uskontoni opista, saa mielestäni uskontoni näyttämään huonolta."

        Se mitä ateistit tekevät tai eivät tee, ei vaikuta minuun yhtään millään tavalla.

        "Pitää myös ymmärtää mitä lukee. Tähän meille on annettu Pyhä Henki, joka voi avata sokean silmät. Jotta voi saada Pyhän Hengen, täytyy tulla uskoon."

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."
        2. Sam. 22:7-9 "Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa, Jumalaani minä rukoilin; ja hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, minun huutoni kohosi hänen korviinsa. Silloin maa huojui ja järisi, taivaan perustukset järkkyivät; ne horjuivat, sillä hänen vihansa syttyi. Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä."

        Kerro toki miten pyhä henkesi auttaa sinua tulkitsemaan tämän.


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Olivat appelsiini ja banaani kuinka samanlaisia ne ovat silti eri asioita.

        "Haluaisitko että minä tottelen? Kirjoita selitysteos ja perustele hyvin miksi kristittyjen pitäisi totella raamatun väkivaltaisia jakeita. Anna hyvät perustelut niin ehkä joku joskus tottelee.."

        Miten muuten ajattelit pääseväsi taivaaseen?

        "Uskovalle on olennaista mitä hän saa ja ei saa tehdä uskonnon lakien ja opetuksien puitteissa. Ne jotka ei tottele omaa versiotani uskontoni opista, saa mielestäni uskontoni näyttämään huonolta."

        Se mitä ateistit tekevät tai eivät tee, ei vaikuta minuun yhtään millään tavalla.

        "Pitää myös ymmärtää mitä lukee. Tähän meille on annettu Pyhä Henki, joka voi avata sokean silmät. Jotta voi saada Pyhän Hengen, täytyy tulla uskoon."

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."
        2. Sam. 22:7-9 "Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa, Jumalaani minä rukoilin; ja hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, minun huutoni kohosi hänen korviinsa. Silloin maa huojui ja järisi, taivaan perustukset järkkyivät; ne horjuivat, sillä hänen vihansa syttyi. Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä."

        Kerro toki miten pyhä henkesi auttaa sinua tulkitsemaan tämän.

        "Miten muuten ajattelit pääseväsi taivaaseen?"

        Yksin armosta me olemme pelastetut, emme tekojemme kautta.

        "Kerro toki miten pyhä henkesi auttaa sinua tulkitsemaan tämän."

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."

        *Jumala puhuu. Näin lopulta tapahtui israelilaisille ja heidän vihollisilleen tuomoiden aikana. Ei ohje jota imitoida.

        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."

        *Historiallinen Jumalan käsky israelilaisille. Ei ohje jota imitoida.

        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."

        * Jumalan kuvausta. Ihminen ei ole Jumala. Ei ohje jota imitoida.

        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."

        *Historian tai siihen aikaan tulevan historian profetia ja syyn selitys. Ei imitoitavissa.

        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."

        *Israelilaisten ahdingon profetiaa. Jumala toteutti tämän historiassa. Ei ihmisen tehtävä imitoida.

        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."

        *Jumalan viha ei anna kristitylle oikeutta vihata vaan Jeesuksen opetuksen mukaan vihamiehiä tulee rakastaa.

        2. Sam. 22:7-9 "Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa, Jumalaani minä rukoilin; ja hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, minun huutoni kohosi hänen korviinsa. Silloin maa huojui ja järisi, taivaan perustukset järkkyivät; ne horjuivat, sillä hänen vihansa syttyi. Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä."

        *Jälleen, kyseessä Jumalan viha, jota ei ole ihmisen tehtävä imitoida tai toteuttaa Jeesuksen opetuksen, eli kristinuskon, uuden liiton valossa.

        Tämä kaikki ei poista sitä etteikö kristitty voisi sanoa ja todeta Jumalan vihan toimivan tänäkin päivänä. Eri asia onko kristityn tehtävä toteuttaa tätä vihaa, ja vastaus on EI.


      • obh123 kirjoitti:

        "Miten muuten ajattelit pääseväsi taivaaseen?"

        Yksin armosta me olemme pelastetut, emme tekojemme kautta.

        "Kerro toki miten pyhä henkesi auttaa sinua tulkitsemaan tämän."

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."

        *Jumala puhuu. Näin lopulta tapahtui israelilaisille ja heidän vihollisilleen tuomoiden aikana. Ei ohje jota imitoida.

        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."

        *Historiallinen Jumalan käsky israelilaisille. Ei ohje jota imitoida.

        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."

        * Jumalan kuvausta. Ihminen ei ole Jumala. Ei ohje jota imitoida.

        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."

        *Historian tai siihen aikaan tulevan historian profetia ja syyn selitys. Ei imitoitavissa.

        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."

        *Israelilaisten ahdingon profetiaa. Jumala toteutti tämän historiassa. Ei ihmisen tehtävä imitoida.

        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."

        *Jumalan viha ei anna kristitylle oikeutta vihata vaan Jeesuksen opetuksen mukaan vihamiehiä tulee rakastaa.

        2. Sam. 22:7-9 "Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa, Jumalaani minä rukoilin; ja hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, minun huutoni kohosi hänen korviinsa. Silloin maa huojui ja järisi, taivaan perustukset järkkyivät; ne horjuivat, sillä hänen vihansa syttyi. Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä."

        *Jälleen, kyseessä Jumalan viha, jota ei ole ihmisen tehtävä imitoida tai toteuttaa Jeesuksen opetuksen, eli kristinuskon, uuden liiton valossa.

        Tämä kaikki ei poista sitä etteikö kristitty voisi sanoa ja todeta Jumalan vihan toimivan tänäkin päivänä. Eri asia onko kristityn tehtävä toteuttaa tätä vihaa, ja vastaus on EI.

        "Yksin armosta me olemme pelastetut, emme tekojemme kautta."

        Eli voit vaikka tappaa kymmenen ihmistä ja päästää taivaaseen koska uskot? Toisaalla ateisti lääkäri pelastaa kymmenen ihmisen hengen eikä pääse taivaaseen. Jos taivas olisi olemassa sinne pääsisi tekojen seurauksena ei uskolla.

        "Jumala puhuu. Näin lopulta tapahtui israelilaisille ja heidän vihollisilleen tuomoiden aikana. Ei ohje jota imitoida."

        Jumala tappaa ihmisiä ja sinä ohitat tämän olankohautuksella?

        "Historiallinen Jumalan käsky israelilaisille. Ei ohje jota imitoida."

        Nyt ei ole kyse siitä onko se ohje vai ei. Jumala on väkivaltainen ja haluaa ihmisten tappavan toisiaan. Kuinka voit palvoa jotakin näin raakaa?

        "Jumalan kuvausta. Ihminen ei ole Jumala. Ei ohje jota imitoida."

        Mukavalta kuullostaa jumalasi.

        "heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."

        *Historian tai siihen aikaan tulevan historian profetia ja syyn selitys. Ei imitoitavissa."

        Etkö osaa lukea?

        "Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."

        *Israelilaisten ahdingon profetiaa. Jumala toteutti tämän historiassa. Ei ihmisen tehtävä imitoida."

        En tiedä luitko kunnolla mutta jumala pakottaa ihmiset syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa. Haluatko todella elää ikuisesti tämmöisen tyypin kanssa?

        "Jumalan viha ei anna kristitylle oikeutta vihata vaan Jeesuksen opetuksen mukaan vihamiehiä tulee rakastaa."

        Nyt ei ole kyse siitä miten kristinuskoisen tulisi toimia. Nyt on kyse siitä kuinka väkivaltainen jumala on.

        "Jälleen, kyseessä Jumalan viha, jota ei ole ihmisen tehtävä imitoida tai toteuttaa Jeesuksen opetuksen, eli kristinuskon, uuden liiton valossa."

        Aika paljon vihaa jumalastasi löytyy. Eikö hänen pitäisi olla kiltti?

        "Tämä kaikki ei poista sitä etteikö kristitty voisi sanoa ja todeta Jumalan vihan toimivan tänäkin päivänä. Eri asia onko kristityn tehtävä toteuttaa tätä vihaa, ja vastaus on EI."

        En usko jumalaan ja minua ei ole murskattu vielä. Lisäksi ateisteja ja muita 'väärä' uskoisia ei olla vielä pakotettu syömään omia lapsia. Koskas se jumala näyttää vihansa? 'Ihan kohta' Koska? 'Ihan kohta'


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        "Yksin armosta me olemme pelastetut, emme tekojemme kautta."

        Eli voit vaikka tappaa kymmenen ihmistä ja päästää taivaaseen koska uskot? Toisaalla ateisti lääkäri pelastaa kymmenen ihmisen hengen eikä pääse taivaaseen. Jos taivas olisi olemassa sinne pääsisi tekojen seurauksena ei uskolla.

        "Jumala puhuu. Näin lopulta tapahtui israelilaisille ja heidän vihollisilleen tuomoiden aikana. Ei ohje jota imitoida."

        Jumala tappaa ihmisiä ja sinä ohitat tämän olankohautuksella?

        "Historiallinen Jumalan käsky israelilaisille. Ei ohje jota imitoida."

        Nyt ei ole kyse siitä onko se ohje vai ei. Jumala on väkivaltainen ja haluaa ihmisten tappavan toisiaan. Kuinka voit palvoa jotakin näin raakaa?

        "Jumalan kuvausta. Ihminen ei ole Jumala. Ei ohje jota imitoida."

        Mukavalta kuullostaa jumalasi.

        "heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."

        *Historian tai siihen aikaan tulevan historian profetia ja syyn selitys. Ei imitoitavissa."

        Etkö osaa lukea?

        "Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."

        *Israelilaisten ahdingon profetiaa. Jumala toteutti tämän historiassa. Ei ihmisen tehtävä imitoida."

        En tiedä luitko kunnolla mutta jumala pakottaa ihmiset syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa. Haluatko todella elää ikuisesti tämmöisen tyypin kanssa?

        "Jumalan viha ei anna kristitylle oikeutta vihata vaan Jeesuksen opetuksen mukaan vihamiehiä tulee rakastaa."

        Nyt ei ole kyse siitä miten kristinuskoisen tulisi toimia. Nyt on kyse siitä kuinka väkivaltainen jumala on.

        "Jälleen, kyseessä Jumalan viha, jota ei ole ihmisen tehtävä imitoida tai toteuttaa Jeesuksen opetuksen, eli kristinuskon, uuden liiton valossa."

        Aika paljon vihaa jumalastasi löytyy. Eikö hänen pitäisi olla kiltti?

        "Tämä kaikki ei poista sitä etteikö kristitty voisi sanoa ja todeta Jumalan vihan toimivan tänäkin päivänä. Eri asia onko kristityn tehtävä toteuttaa tätä vihaa, ja vastaus on EI."

        En usko jumalaan ja minua ei ole murskattu vielä. Lisäksi ateisteja ja muita 'väärä' uskoisia ei olla vielä pakotettu syömään omia lapsia. Koskas se jumala näyttää vihansa? 'Ihan kohta' Koska? 'Ihan kohta'

        "Aika paljon vihaa jumalastasi löytyy. Eikö hänen pitäisi olla kiltti?"

        Jos pitäisi, semmoinen raamattu olisi kirjoitettu. Itse otan raamatun sellaisena kuin se on kirjoitettu. Väitätkö että persoona joka on kiivasluontoinen ja kostaa isien pahat teot lapsille ei voisi olla kiltti? Minulle Jumala ainakin on ollut kiltti. Ja raamatustakin löytyy Jumalan kiltteyttä. Mutta kuten et sinäkään, en minäkään voi väittää että Jumala olisi rajoitettu kiltteyteen.


      • obh123 kirjoitti:

        "Aika paljon vihaa jumalastasi löytyy. Eikö hänen pitäisi olla kiltti?"

        Jos pitäisi, semmoinen raamattu olisi kirjoitettu. Itse otan raamatun sellaisena kuin se on kirjoitettu. Väitätkö että persoona joka on kiivasluontoinen ja kostaa isien pahat teot lapsille ei voisi olla kiltti? Minulle Jumala ainakin on ollut kiltti. Ja raamatustakin löytyy Jumalan kiltteyttä. Mutta kuten et sinäkään, en minäkään voi väittää että Jumala olisi rajoitettu kiltteyteen.

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."
        2. Sam. 22:7-9 "Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa, Jumalaani minä rukoilin; ja hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, minun huutoni kohosi hänen korviinsa. Silloin maa huojui ja järisi, taivaan perustukset järkkyivät; ne horjuivat, sillä hänen vihansa syttyi. Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä."

        Jumala ei ole kiltti vaan väkivaltainen. Oletko sokea kun et edes osaa lukea?


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
        1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
        Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."
        2. Sam. 22:7-9 "Ahdistuksessani minä rukoilin Herraa, Jumalaani minä rukoilin; ja hän kuuli minun ääneni temppelistänsä, minun huutoni kohosi hänen korviinsa. Silloin maa huojui ja järisi, taivaan perustukset järkkyivät; ne horjuivat, sillä hänen vihansa syttyi. Savu suitsusi hänen sieraimistaan, kuluttava tuli hänen suustansa, palavat hiilet hehkuivat hänestä."

        Jumala ei ole kiltti vaan väkivaltainen. Oletko sokea kun et edes osaa lukea?

        "Jumala ei ole kiltti vaan väkivaltainen. "

        Niinhän se tuppaa nyky-yheiskunnassa olemaan että lapsia ei saa piiskata. Väkivaltaisia isiä on ollut kautta historian. Raamatun Isän Jumalan väkivaltaan liittyy aina sanoma siitä että jotain on tehty väärin. Ja yleensä oman kokemukseni ja raamatunlukuni mukaan Jumala odottaa että ihminen tekisi parannuksen.


      • obh123 kirjoitti:

        "Jumala ei ole kiltti vaan väkivaltainen. "

        Niinhän se tuppaa nyky-yheiskunnassa olemaan että lapsia ei saa piiskata. Väkivaltaisia isiä on ollut kautta historian. Raamatun Isän Jumalan väkivaltaan liittyy aina sanoma siitä että jotain on tehty väärin. Ja yleensä oman kokemukseni ja raamatunlukuni mukaan Jumala odottaa että ihminen tekisi parannuksen.

        "Niinhän se tuppaa nyky-yheiskunnassa olemaan että lapsia ei saa piiskata."

        Ja sinäkö mielelläsi piiskaisit lapsia?

        "Jeesus opettaa että tulee "rakastaa lähimmäistänsä niinkuin itseään"."

        Miksi kukaan rakastaisi jumalaa jos jumala ei rakasta meitä?

        " liittyy aina sanoma siitä että jotain on tehty väärin."

        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."

        Kerro toki mitä väärää pienet lapset ovat tehneet kun heidät ruhjotaan. Kerro toki mitä väärää ovat raskaana olevat naiset (tai lapset joita he odottavat) tehneet kun heidät pitää halkaista.

        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."

        Tämäkin raamatun kohta kuulostaa enemmän saatanan tekosilta.

        "Ja yleensä oman kokemukseni ja raamatunlukuni mukaan Jumala odottaa että ihminen tekisi parannuksen."

        Odottaa ihmisen tekevän parannuksen. Ei siis auta ihmistä tekemään parannusta. Ei siis kannusta ihmistä tekemään parannusta. Eli ei siis yksinkertaisesti tee mitään. Ja rankaisee ihmisiä siitä että ei ole itse viitsinyt auttaa ketään. Miksi ihmeessä kukaan haluaisi palvoa jotakuta näin raakaa ja julmaa? Joko elelet pää pilvissä tai sitten et vain ymmärrä lukemaasi.


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        "Niinhän se tuppaa nyky-yheiskunnassa olemaan että lapsia ei saa piiskata."

        Ja sinäkö mielelläsi piiskaisit lapsia?

        "Jeesus opettaa että tulee "rakastaa lähimmäistänsä niinkuin itseään"."

        Miksi kukaan rakastaisi jumalaa jos jumala ei rakasta meitä?

        " liittyy aina sanoma siitä että jotain on tehty väärin."

        Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."

        Kerro toki mitä väärää pienet lapset ovat tehneet kun heidät ruhjotaan. Kerro toki mitä väärää ovat raskaana olevat naiset (tai lapset joita he odottavat) tehneet kun heidät pitää halkaista.

        Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."

        Tämäkin raamatun kohta kuulostaa enemmän saatanan tekosilta.

        "Ja yleensä oman kokemukseni ja raamatunlukuni mukaan Jumala odottaa että ihminen tekisi parannuksen."

        Odottaa ihmisen tekevän parannuksen. Ei siis auta ihmistä tekemään parannusta. Ei siis kannusta ihmistä tekemään parannusta. Eli ei siis yksinkertaisesti tee mitään. Ja rankaisee ihmisiä siitä että ei ole itse viitsinyt auttaa ketään. Miksi ihmeessä kukaan haluaisi palvoa jotakuta näin raakaa ja julmaa? Joko elelet pää pilvissä tai sitten et vain ymmärrä lukemaasi.

        "Miksi kukaan rakastaisi jumalaa jos jumala ei rakasta meitä?"

        Mutta Jumala rakastaa sinua ja kaikkia ihmisiä.

        16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. -Joh. 3:16

        >Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
        "Kerro toki mitä väärää pienet lapset ovat tehneet kun heidät ruhjotaan. Kerro toki mitä väärää ovat raskaana olevat naiset (tai lapset joita he odottavat) tehneet kun heidät pitää halkaista."<

        *Kyseessä ei ole käsky vaan profetia. Tuomion toimittajat ovat Israelin kansan kohdalla useasti hyökkääviä pakanoita. Käsittääkseni ne tekevät ihan iloisesti työnsä ottamatta käskyjä Jumalalta. Jumala myös tuomitsee nämä kansat raamatussa sen jälkeen kun ne ovat olleet rangaistuksena Israelin kansalle. Jumala rankaisee kansoja ja silloin myös lapset ja naiset ovat osa kansaa ja vastuussa kansan rikoksista.

        >Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
        Tämäkin raamatun kohta kuulostaa enemmän saatanan tekosilta.<

        *Taas kyse profetiasta. Ei ole kyse siitä että Jumalan enkelit valmistaa niiden pojat ja tyttäret ja pistää ne syömään vaan ihmiset itse tekee itse sen nälissään ja ilmeisesti aika korruptoituneina tai sitten ne syö juuri kuolleita lapsiaan.

        "Odottaa ihmisen tekevän parannuksen. Ei siis auta ihmistä tekemään parannusta. Ei siis kannusta ihmistä tekemään parannusta. Eli ei siis yksinkertaisesti tee mitään. Ja rankaisee ihmisiä siitä että ei ole itse viitsinyt auttaa ketään. Miksi ihmeessä kukaan haluaisi palvoa jotakuta näin raakaa ja julmaa? Joko elelet pää pilvissä tai sitten et vain ymmärrä lukemaasi."

        Taidat olla hieman tunnekuohun vallassa? Lue raamattu niin selviää kannustaako ja auttaako Jumala ihmistä tekemään parannusta. Ei kannata lopettaa vanhan testamentin jälkeen. (Vihje)


      • obh123

        "Jumala ei rakasta homoja. 'Kaikkia ihmisiä' on siis valhe." jne..

        Jumala vihaa syntiä. Jumala haluaa vapauttaa ihmisen synnistä. Jumala on PYHÄ ja ihminen joka on epätäydellinen ei kestä Jumalan pyhyyttä. Puf. lakkaa olemasta.

        "Vain siksi koska vanhatestamentti saisi jumalasi näyttämään huonolta ei tarkoita etteikö se kuuluisi uskontoosi."

        Ehkäpä siksi juuri kristityt lukee vanhaa testamenttia että se saa Jumalan näyttämään huonolta?


      • obh123 kirjoitti:

        "Jumala ei rakasta homoja. 'Kaikkia ihmisiä' on siis valhe." jne..

        Jumala vihaa syntiä. Jumala haluaa vapauttaa ihmisen synnistä. Jumala on PYHÄ ja ihminen joka on epätäydellinen ei kestä Jumalan pyhyyttä. Puf. lakkaa olemasta.

        "Vain siksi koska vanhatestamentti saisi jumalasi näyttämään huonolta ei tarkoita etteikö se kuuluisi uskontoosi."

        Ehkäpä siksi juuri kristityt lukee vanhaa testamenttia että se saa Jumalan näyttämään huonolta?

        Jos jumala kerran vihaa syntiä miksi hän meni luomaan sen? Miksei hän poista maailmasta syntiä jolloin kaikki tottelisivat jumalaa? Miksi jumala rankaisee ihmisiä synnistä kun on itse luonut synnin ja itse pystyisi poistamaan sen? A) Jumala ei ole kaikkivaltias eikä pysty poistamaan maailmasta syntiä. B) Jumala ei halua poistaa syntiä sillä muuten hän ei voisi kiduttaa ihmisiä.

        "Ehkäpä siksi juuri kristityt lukee vanhaa testamenttia että se saa Jumalan näyttämään huonolta?"

        Myönnät itsekkin jumalasi olevan väkivaltainen. Myönnät että koko uskosi on pelkkää harhaa.


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Jos jumala kerran vihaa syntiä miksi hän meni luomaan sen? Miksei hän poista maailmasta syntiä jolloin kaikki tottelisivat jumalaa? Miksi jumala rankaisee ihmisiä synnistä kun on itse luonut synnin ja itse pystyisi poistamaan sen? A) Jumala ei ole kaikkivaltias eikä pysty poistamaan maailmasta syntiä. B) Jumala ei halua poistaa syntiä sillä muuten hän ei voisi kiduttaa ihmisiä.

        "Ehkäpä siksi juuri kristityt lukee vanhaa testamenttia että se saa Jumalan näyttämään huonolta?"

        Myönnät itsekkin jumalasi olevan väkivaltainen. Myönnät että koko uskosi on pelkkää harhaa.

        "Jos jumala kerran vihaa syntiä miksi hän meni luomaan sen? "

        Jumala ei luonut syntiä Ensimmäinen paha oli lucifer eli saatana joka kääntyi Jumalaa vastaan. Sittemmin kuten on tullut tässäkin ketjussa ilmi, ihminen Jumalan kuvana ja vapaan tahdon omaavana olentona sai tietää hyvän ja pahan.

        "Miksei hän poista maailmasta syntiä jolloin kaikki tottelisivat jumalaa? "

        Ehkäpä siksi että ihminen lankeaisi uudelleen syntiin vanhassa luonnossaan. Mutta Jumala kyllä voi unohtaa tehdyn synnin kuten käy kun otetaan vastaan Kristuksen sovitustyö henkilökohtaisesti.

        "Myönnät itsekkin jumalasi olevan väkivaltainen. Myönnät että koko uskosi on pelkkää harhaa."

        Uskoni on Jumalan lahja. Siksi siihen ei vaikuta se mitä Jumala haluaa tehdä eri aikoina ja miten.


      • obh123 kirjoitti:

        "Jos jumala kerran vihaa syntiä miksi hän meni luomaan sen? "

        Jumala ei luonut syntiä Ensimmäinen paha oli lucifer eli saatana joka kääntyi Jumalaa vastaan. Sittemmin kuten on tullut tässäkin ketjussa ilmi, ihminen Jumalan kuvana ja vapaan tahdon omaavana olentona sai tietää hyvän ja pahan.

        "Miksei hän poista maailmasta syntiä jolloin kaikki tottelisivat jumalaa? "

        Ehkäpä siksi että ihminen lankeaisi uudelleen syntiin vanhassa luonnossaan. Mutta Jumala kyllä voi unohtaa tehdyn synnin kuten käy kun otetaan vastaan Kristuksen sovitustyö henkilökohtaisesti.

        "Myönnät itsekkin jumalasi olevan väkivaltainen. Myönnät että koko uskosi on pelkkää harhaa."

        Uskoni on Jumalan lahja. Siksi siihen ei vaikuta se mitä Jumala haluaa tehdä eri aikoina ja miten.

        "Jumala ei luonut syntiä Ensimmäinen paha oli lucifer eli saatana joka kääntyi Jumalaa vastaan."

        Jumala on luonut kaiken. Siis myös synnin. Jumala loi myös saatanan.

        "Ehkäpä siksi että ihminen lankeaisi uudelleen syntiin vanhassa luonnossaan. Mutta Jumala kyllä voi unohtaa tehdyn synnin kuten käy kun otetaan vastaan Kristuksen sovitustyö henkilökohtaisesti."

        Eli vastaatko A vai B? Jumala siis haluaa että ihminen lankeaisi syntiin jotta hän voisi lähettä ihmisiä helvettiin kitumaan. Jos jumala kerran unohtaa tehdyt synnit miksi hän rankaisee syntien teosta? Miksi hän lähettää ihmisiä helvettiin sen takia että he ovat tehneet syntiä jos hän kerran antaa anteeksi? Jos jumala antaisi kaikki synnit anteeksi helvettiä ei olisi ja jumala ei kiduttaisi ketään. Mutta koska helvetti on olemassa jumala ei anna syntejä anteeksi.

        "Ehkäpä siksi juuri kristityt lukee vanhaa testamenttia että se saa Jumalan näyttämään huonolta?"

        "Uskoni on Jumalan lahja. Siksi siihen ei vaikuta se mitä Jumala haluaa tehdä eri aikoina ja miten."

        Eli uskot sokeasti raakaan ja väkivaltaiseen jumalaan.


      • obh123

        11. Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen. -Pietarin emsimmäinen kirje 5:11


      • obh123 kirjoitti:

        11. Hänen olkoon valta aina ja iankaikkisesti! Amen. -Pietarin emsimmäinen kirje 5:11

        Nyt et keksi mitään sanottavaa, joten alat lainailemaan raamatusta lempikohtiaisi. Se ei silti muuta tosiasioita.


      • obh123
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Nyt et keksi mitään sanottavaa, joten alat lainailemaan raamatusta lempikohtiaisi. Se ei silti muuta tosiasioita.

        9. Niin he ryöstivät hänet ja ottivat hänen päänsä ja hänen aseensa ja lähettivät ne ympäri filistealaisten maata, julistaaksensa voitonsanomaa epäjumalillensa ja kansalle. -1. Aik. 10:9

        :-P


      • Neutraaliuskoinen

        En lukenut kaikkia kommenttejasi kimmokuu, mutta kaikki lukemani lainaukset olivat vanhasta testamentista. Ylimmäisenä seisoo Kristuksen sana. Hän on käskenyt kostamaan pahan hyvällä ja rakastamaan vihollisia. Uskonnon täytyy kehittyä ja sitä tapahtuu muunumuassa homouden hyväksymisellä. Islamistit vaativat homoudesta kuten muistakin tavallisesta poikkeavasta aviosta kuolemantuomiota. Ristiretkiä tehtiin
        pääosin 1100-1200-luvuilla. Natsit olivat erikoistapauksia eivätkä he toimineet Jeesuksen sanojen mukaisesti. Jihadilla (joka voidaan myös tulkita monella erilaisella tavalla) perusteltuja tekoja tapahtuu nykypäivänä. Siinä on selvä ero. Koraanissa kielletään tappaminen ja voimme myös miettiä lasketaanko islamistisia terroristejä muslimeiksi. Pahoittelen sekavasta viestistä ja ottakaa elämänne iisimmin, ei tarvitse olla niin typerä, että kuluttaisi aikaansa ja vihastuisi tämän tapaisilla keskustelupalstoilla :)


      • Neutraaliuskoinen kirjoitti:

        En lukenut kaikkia kommenttejasi kimmokuu, mutta kaikki lukemani lainaukset olivat vanhasta testamentista. Ylimmäisenä seisoo Kristuksen sana. Hän on käskenyt kostamaan pahan hyvällä ja rakastamaan vihollisia. Uskonnon täytyy kehittyä ja sitä tapahtuu muunumuassa homouden hyväksymisellä. Islamistit vaativat homoudesta kuten muistakin tavallisesta poikkeavasta aviosta kuolemantuomiota. Ristiretkiä tehtiin
        pääosin 1100-1200-luvuilla. Natsit olivat erikoistapauksia eivätkä he toimineet Jeesuksen sanojen mukaisesti. Jihadilla (joka voidaan myös tulkita monella erilaisella tavalla) perusteltuja tekoja tapahtuu nykypäivänä. Siinä on selvä ero. Koraanissa kielletään tappaminen ja voimme myös miettiä lasketaanko islamistisia terroristejä muslimeiksi. Pahoittelen sekavasta viestistä ja ottakaa elämänne iisimmin, ei tarvitse olla niin typerä, että kuluttaisi aikaansa ja vihastuisi tämän tapaisilla keskustelupalstoilla :)

        Oli testamentti sitten uusi taikka vanha yhtälailla molemmat kuuluvat raamattuun ja ovat yhtä tärkeitä. Jos vanhasta testamentista löytyy yksi epäkohta voimme saman tien alkaa epäilemään muitakin kohtia. Jos et siis hyväksy raakaa ja väkivaltaista jumalaa et myöskään usko Nooan arkkiin etkä luomiseen. Aika kumma juttu että uskovaiset yrittävät aina selittää että vanha testamentti ei ole muka tärkeä kun se saa jumalan näyttämään huonolta.

        Jos haluat uutta testamenttia niin ole hyvä:

        Room. 1:25-26
        Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.

        1. Kor. 6:9-10
        Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät.

        "Uskonnon täytyy kehittyä ja sitä tapahtuu muunumuassa homouden hyväksymisellä."

        Miten kävi AA-aloitteella? Kirkkohan erottaa pappeja jotka suostuvat vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja, ja monet fundishörhöt eroavat kirkosta koska sukupuolineutraali avioliitto on mahdollista. Ja aina valitetaan siitä kuinka avioliiton merkitys on kokonaan mennyttä. Uskonto eikä varsinkaan uskovaiset tule hyväksymään homoutta joten se ei myöskään kehity millään tavalla.

        "ei tarvitse olla niin typerä, että kuluttaisi aikaansa ja vihastuisi tämän tapaisilla keskustelupalstoilla"

        Niin, tänne kommentoiminenhan ei ole aikansa kuluttamista keskustelupalstalla.


      • krokgprojgopr
        Kimmo_Kuu_Seikkailuun kirjoitti:

        Oli testamentti sitten uusi taikka vanha yhtälailla molemmat kuuluvat raamattuun ja ovat yhtä tärkeitä. Jos vanhasta testamentista löytyy yksi epäkohta voimme saman tien alkaa epäilemään muitakin kohtia. Jos et siis hyväksy raakaa ja väkivaltaista jumalaa et myöskään usko Nooan arkkiin etkä luomiseen. Aika kumma juttu että uskovaiset yrittävät aina selittää että vanha testamentti ei ole muka tärkeä kun se saa jumalan näyttämään huonolta.

        Jos haluat uutta testamenttia niin ole hyvä:

        Room. 1:25-26
        Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan.

        1. Kor. 6:9-10
        Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät.

        "Uskonnon täytyy kehittyä ja sitä tapahtuu muunumuassa homouden hyväksymisellä."

        Miten kävi AA-aloitteella? Kirkkohan erottaa pappeja jotka suostuvat vihkimään samaa sukupuolta olevia pareja, ja monet fundishörhöt eroavat kirkosta koska sukupuolineutraali avioliitto on mahdollista. Ja aina valitetaan siitä kuinka avioliiton merkitys on kokonaan mennyttä. Uskonto eikä varsinkaan uskovaiset tule hyväksymään homoutta joten se ei myöskään kehity millään tavalla.

        "ei tarvitse olla niin typerä, että kuluttaisi aikaansa ja vihastuisi tämän tapaisilla keskustelupalstoilla"

        Niin, tänne kommentoiminenhan ei ole aikansa kuluttamista keskustelupalstalla.

        Olet aivan kuutamolla näistä asioista, aivan kuten nimimerkkisikin sen jo toteaa.


      • krokgprojgopr kirjoitti:

        Olet aivan kuutamolla näistä asioista, aivan kuten nimimerkkisikin sen jo toteaa.

        Hamsteri pyörässä ei taida tällä yksilöllä juosta tarpeeksi lujaa. Pahoittelen jos tekstini on liian vaikea selkoista sinulle. Voit toki perustella miksi olen 'kuutamolla' mutta turha syyttely ja vähättely on tietenkin aina parempi. (Ei sarkasmia)


      • Neutraaliuskoinen

        Raamattuhan on täynnä ristiriitaista tietoa. Miksi siis uskoa sokeasti kaikki tai olla kokonaan uskomatta? Tuollaiselle oireyhtymälle, jossa osaa ajatella vain kahta ääripäätä oli jokin nimikin, mutten nyt juuri muista. Itse uskon siihen, että jotain suurempaa kuin ihminen on olemassa ja kristittynä sitä on helpointa uskoa sen pohjalta, jota on Raamatun pohjalta oppinut. Miksi maailmassa ei olisi vain yhtä ainoata uskontoa, jos Jumala ihmiset haluaa uskovan häneen? Tämän takia mielestäni on turha ajatella, että kaiken tulisi olla juuri niin kuin Raamattussa. Ei uskoa ole sen takia, että tekisi kaiken kuten esimerkiksi Raamatussa vaan monet esimerkiksi läheisen ollessa epätoivoisessa tilassa rukoilee, vaikka ei olisi aiemmin uskonutkaan. Usko voi antaa toivoa ja helpottaa esimerkiksi yksinolon tunnetta, mutta se että hyväksyt vain joko fundamentalistit, jotka uskovat joka sanan tai ateistit, jotka eivät usko sanaakaan osoittaa sinulta selvää pienikatseisuutta. Kyllä suuri osa papeista, jotka uskovat Jumalaan eivät ole kreationistejä vaan uskovat myös evoluutioon. Suomessa keskustellaan homojen kirkollisesta avioliitosta, jolla itseni puolesta ei ole mitään väliä ja osa muslimeista vaatii homoudesta kuolemantuomiota. Sanottiin Raamatussa mitä tahansa niin on näiden välillä selvä ero. Ihmisellä on luontainen halu uskoa johonkin, etkö mua ole koskaan itse esimerkiksi toivonut tähdenlennosta, iloinnut neliapilsta, ajatellut vitsillä perjantai 13 päivää (joka muuten on ylihuomenna) tai esimerkiksi sylkenyt nähdessäsi mustan kissan. Vaikka et olisi itse tehnytkään mitään näistä, et voi silti tätä asiaa kieltää. Äläkä valita kauaksi asiasta eksymisestä. En ole kaukana asiasta. Ja tänne kommentoinnista vielä lisäsin :) - merkin, jotta ymmärtäisit vitsin, mutta liian monimukaista ja turhaa iloitsemista sinunlaiselle kun elämä on totista.


      • Kimmo_Kuu_Seikkailuun
        Neutraaliuskoinen kirjoitti:

        Raamattuhan on täynnä ristiriitaista tietoa. Miksi siis uskoa sokeasti kaikki tai olla kokonaan uskomatta? Tuollaiselle oireyhtymälle, jossa osaa ajatella vain kahta ääripäätä oli jokin nimikin, mutten nyt juuri muista. Itse uskon siihen, että jotain suurempaa kuin ihminen on olemassa ja kristittynä sitä on helpointa uskoa sen pohjalta, jota on Raamatun pohjalta oppinut. Miksi maailmassa ei olisi vain yhtä ainoata uskontoa, jos Jumala ihmiset haluaa uskovan häneen? Tämän takia mielestäni on turha ajatella, että kaiken tulisi olla juuri niin kuin Raamattussa. Ei uskoa ole sen takia, että tekisi kaiken kuten esimerkiksi Raamatussa vaan monet esimerkiksi läheisen ollessa epätoivoisessa tilassa rukoilee, vaikka ei olisi aiemmin uskonutkaan. Usko voi antaa toivoa ja helpottaa esimerkiksi yksinolon tunnetta, mutta se että hyväksyt vain joko fundamentalistit, jotka uskovat joka sanan tai ateistit, jotka eivät usko sanaakaan osoittaa sinulta selvää pienikatseisuutta. Kyllä suuri osa papeista, jotka uskovat Jumalaan eivät ole kreationistejä vaan uskovat myös evoluutioon. Suomessa keskustellaan homojen kirkollisesta avioliitosta, jolla itseni puolesta ei ole mitään väliä ja osa muslimeista vaatii homoudesta kuolemantuomiota. Sanottiin Raamatussa mitä tahansa niin on näiden välillä selvä ero. Ihmisellä on luontainen halu uskoa johonkin, etkö mua ole koskaan itse esimerkiksi toivonut tähdenlennosta, iloinnut neliapilsta, ajatellut vitsillä perjantai 13 päivää (joka muuten on ylihuomenna) tai esimerkiksi sylkenyt nähdessäsi mustan kissan. Vaikka et olisi itse tehnytkään mitään näistä, et voi silti tätä asiaa kieltää. Äläkä valita kauaksi asiasta eksymisestä. En ole kaukana asiasta. Ja tänne kommentoinnista vielä lisäsin :) - merkin, jotta ymmärtäisit vitsin, mutta liian monimukaista ja turhaa iloitsemista sinunlaiselle kun elämä on totista.

        En ole koskaan väittänyt kaikkien uskovaisten olevan fundementalisteja.

        "Raamattuhan on täynnä ristiriitaista tietoa. Miksi siis uskoa sokeasti kaikki tai olla kokonaan uskomatta? "

        No ensinnäkin jos raamattu kerran on täynnä ristiriitaista tietoa miksi uskoa mitään jos kaikki on ristiriitaista? Toisekseen jos yhtä raamatun kohtaa voi epäillä silloin voi epäillä kaikkia niitä.

        "Tuollaiselle oireyhtymälle, jossa osaa ajatella vain kahta ääripäätä oli jokin nimikin, mutten nyt juuri muista."

        Risteyksestä käännytään joko vasempaan tai oikeaan ei molempiin. Lisäksi en ole koskaan väittänyt jokaisen uskovaisen olevan fundamentalisti.

        "monet esimerkiksi läheisen ollessa epätoivoisessa tilassa rukoilee, vaikka ei olisi aiemmin uskonutkaan."

        Kyllä, minäkin kokeilin mutta ei auttanut mitään.

        "mutta se että hyväksyt vain joko fundamentalistit, jotka uskovat joka sanan tai ateistit, jotka eivät usko sanaakaan osoittaa sinulta selvää pienikatseisuutta. "

        En edelleenkään ole koskaan väittänyt jokaisen uskovaisen olevan fundamentalisteja.

        "toivonut tähdenlennosta,"

        En

        "iloinnut neliapilsta,"

        En

        "ajatellut vitsillä perjantai 13 päivää"

        En

        "tai esimerkiksi sylkenyt nähdessäsi mustan kissan"

        En

        "Vaikka et olisi itse tehnytkään mitään näistä, et voi silti tätä asiaa kieltää. "

        Eli kun en ole tehnyt mitään näistä, en ole tehnyt mitään näistä?


      • Neutraaliuskoinen

        Tylsä elämä sinulla varmaan, jos et ole tehnyt lapsena mitään edes pienesti taikauskoista.
        Tietysti Raamattu on täynnä ristiriitaista tietoa ja se täytyy kyseenalaistaa. Itse en usko ainakaan suoraan kristinuskoon ja uskon että Raamattu on ihmisten tekemä. Ihmiset tekevät virheitä. Virheitä voi olla Raamatussakin monessa kohtaa, jolloin mielestäni järkevintä on poimia hyvät ohjeet elämään. Jos sellaiseen uskoo, niin parempi se on ainakin sinun kannaltasi jos uskova haluaa tehdä sinulle hyviä asioita kuin pahoja.
        "Kokeilin muttei auttanut mitään."
        Uskoitko todella sen auttavan? Oletan, että et. Itseäni on Jumala auttanut rukoilemisen jälkeen, oli se sitten sattumaa tai ei, josta ei kannata kiistellä. Ei Jumalaa voi olla ihmiselle, joka hänet kieltää. Jos et usko, ei häntä silloin sinulle voi olla olemassa.
        Suurin osa ihmisistä uskoo, koska pelkää kuolemaa. On helpompi ajatella kuolemaa kun "tietää" elämän jatkuvan sen jälkeen. Sinäkin kuolet, eikä sinulla luultavasti ole 80 ikävuotta enempää aikaa elää, jolloin elät korkeintaan 29 000 päivää. Ei se vähältä kuulosta, mutta ei omasta mielestäni liialtakaan.

        Harmittaa, että liityin tähän keskusteluun, koska vastassa on selvästi järkevä ihminen, jolla on hyvät perustelut, vaikkakaan ei kaikkeen, mutta jonka kanssa olen silti eri mieltä.


      • Neutraaliuskoinen kirjoitti:

        Tylsä elämä sinulla varmaan, jos et ole tehnyt lapsena mitään edes pienesti taikauskoista.
        Tietysti Raamattu on täynnä ristiriitaista tietoa ja se täytyy kyseenalaistaa. Itse en usko ainakaan suoraan kristinuskoon ja uskon että Raamattu on ihmisten tekemä. Ihmiset tekevät virheitä. Virheitä voi olla Raamatussakin monessa kohtaa, jolloin mielestäni järkevintä on poimia hyvät ohjeet elämään. Jos sellaiseen uskoo, niin parempi se on ainakin sinun kannaltasi jos uskova haluaa tehdä sinulle hyviä asioita kuin pahoja.
        "Kokeilin muttei auttanut mitään."
        Uskoitko todella sen auttavan? Oletan, että et. Itseäni on Jumala auttanut rukoilemisen jälkeen, oli se sitten sattumaa tai ei, josta ei kannata kiistellä. Ei Jumalaa voi olla ihmiselle, joka hänet kieltää. Jos et usko, ei häntä silloin sinulle voi olla olemassa.
        Suurin osa ihmisistä uskoo, koska pelkää kuolemaa. On helpompi ajatella kuolemaa kun "tietää" elämän jatkuvan sen jälkeen. Sinäkin kuolet, eikä sinulla luultavasti ole 80 ikävuotta enempää aikaa elää, jolloin elät korkeintaan 29 000 päivää. Ei se vähältä kuulosta, mutta ei omasta mielestäni liialtakaan.

        Harmittaa, että liityin tähän keskusteluun, koska vastassa on selvästi järkevä ihminen, jolla on hyvät perustelut, vaikkakaan ei kaikkeen, mutta jonka kanssa olen silti eri mieltä.

        "Tylsä elämä sinulla varmaan, jos et ole tehnyt lapsena mitään edes pienesti taikauskoista."

        Sekö määrittää sen onko elämä tylsää vai ei? Lapset ovat taikauskoisia. Siksi kristinuskoiset yrittävät aivopestä heitä jotta saisivat lisää porukkaa.

        "Tietysti Raamattu on täynnä ristiriitaista tietoa ja se täytyy kyseenalaistaa."

        No niin mikä tässä sitten on ongelmana?

        "jos uskova haluaa tehdä sinulle hyviä asioita kuin pahoja."

        Koskaan yksikään uskova ei ole tehnyt minulle mitään hyvää.

        "Uskoitko todella sen auttavan?"

        Miksi ihmiset rukoilevat jos he tietävät että se ei hyödytä mitään?

        "Ei Jumalaa voi olla ihmiselle, joka hänet kieltää. Jos et usko, ei häntä silloin sinulle voi olla olemassa."

        En usko jumalaan sen takia koska hän ei ole ikinä tehnyt mitään kenenkään hyväksi. Ja jos hän ei tee ikinä yhtään mitään hän ei myöskään ole olemassa.

        "Sinäkin kuolet,"

        Sherlock.

        "Harmittaa, että liityin tähän keskusteluun, koska vastassa on selvästi järkevä ihminen, jolla on hyvät perustelut, vaikkakaan ei kaikkeen, mutta jonka kanssa olen silti eri mieltä."

        Sinua harmittaa siis keskustella järkevän ihmisen kanssa? Eiköhän täältäkin löydy muutama jonka kanssa haluaisit keskustella.


    • "orjuuden Muhammedin esimerkillä"

      Orjat, totelkaa maallisia isäntiänne. Pelätkää ja kunnioittakaa heitä ja palvelkaa heitä vilpittömin sydämin, niin kuin Kristusta.
      Efes 6:5

      Jos joku lyö orjaansa tai orjatartaan kepillä ja tämä kuolee siihen paikkaan, lyöjä on ansainnut rangaistuksen. Mutta jos orja pysyy hengissä päivän tai kaksi, isäntää älköön rangaistako; onhan orja hänen omaisuuttaan.
      2. Moos 20-21

      "valloitussodat"

      2. Moos. 15:3 "Herra on sotasankari, Herra on hänen nimensä."
      Jooel 3:9-10 (Herra puhuu) "... Alkakaa pyhä sota, innostakaa sankareita, lähestykööt, hyökätkööt kaikki soturit. Takokaa vantaanne miekoiksi ja vesurinne keihäiksi."
      Jes. 42:13-15 "Herra lähtee sotaan niinkuin sankari, niinkuin soturi hän kiihoittaa kiivautensa; hän nostaa sotahuudonja karjuu, uhittelee vihollisiansa. 'Minä olen ollut vaiti ikiajoista asti, olen ollut hiljaa ja pidättänyt itseni. Mutta nytminä huudan kuin lapsensynnyttäjä, puhallan ja puuskun. Minä teen autioiksi vuoret ja kukkulat, ja kuihdutan niiltäkaiken ruohon; minä muutan virrat saariksi ja kuivaan vesilammikot.'"
      Heb. 12:29 "Sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli."
      2. Moos. 17:16 "... Herra sotii amalekilaisia vastaan sukupolvesta sukupolveen."

      "eri uskoon kääntyneiden surmaamisen,"

      Israel ei siis ole saavuttanut sitä, mitä se on tavoitellut; vain valitut ovat sen saaneet. Muut ovat paatuneet, niin kuin on kirjoitettu:
      -- Jumala on antanut heille turtuneen hengen, silmät, jotka eivät näe, ja korvat, jotka eivät kuule. Näin on yhä vielä.
      Ja Daavid sanoo:
      -- Tulkoon heidän pitopöytänsä heille ansaksi ja
      satimeksi,
      kompastukoot he siihen ja saakoot rangaistuksensa.
      Hämärtykööt heidän silmänsä niin, etteivät he näe. Paina heidän selkänsä aina kumaraan.
      Room 11:7-10

      Mene siis nyt ja kukista amalekilaiset. Julista heidät ja heidän omaisuutensa Herralle kuuluvaksi uhriksi. Älä sääli heitä vaan tapa kaikki, miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, härät ja lampaat, kamelit ja aasit.'"
      1. Sam 15:3

      Jos saatte tietää, että jossakin niistä kaupungeista, jotka Herra, teidän Jumalanne, antaa teidän asuttaviksenne, on kelvottomia miehiä, jotka ovat viekoitelleet kaupunkinsa asukkaat palvelemaan muita, teille vieraita jumalia, tutkikaa asiaa ja selvittäkää se tarkoin. Jos käy ilmi, että sellainen iljettävä teko todella on tapahtunut, teidän on miekalla surmattava sen kaupungin asukkaat. Julistakaa kaupunki Herralle kuuluvaksi uhriksi, hävittäkää se ja surmatkaa sekä asukkaat että heidän karjansa.
      5. Moos 13:13-16

      "homojen jne surmaamisen"

      Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa.
      3. Moos 20:13

      Herra sanoi Moosekselle: "Sano Aaronille: Kukaan jälkeläisesi, jolla on jokin ruumiinvamma, ei saa milloinkaan tulla uhraamaan ruokaa Jumalalle. Uhraamaan ei saa tulla kukaan, joka on sokea, rampa tai kasvoiltaan tai ruumiiltaan epämuodostunut, kukaan, jolta on katkennut jalka tai käsi, joka on kyttyräselkäinen tai kitukasvuinen, jonka silmäterä on samentunut tai jolla on ihottuma, rupitauti tai vialliset kivekset. Kukaan pappi Aaronin suvun jäsen, jolla on jokin vamma, ei saa astua uhraamaan Herralle kuuluvia tuliuhreja; vammansa takia hän on kelpaamaton uhraamaan ruokaa Jumalalle. Hän saa silti syödä Jumalan ruokaa, sekä erityisen pyhää että pyhää, mutta väliverhon luo tai alttarin ääreen hän ei saa vammansa vuoksi astua, ettei hän häpäisisi mitään, minkä minä, Herra, olen julistanut pyhäksi."
      3. Moos. 21:16-23

      "paljon muuta josta seuraa kuolemaa. "

      Jer. 13:14 "Ja minä murskaan heidät, toisen toistansa vastaan, sekä isät että lapset, sanoo Herra. Minä en sääli, en säästä enkä armahda, niin että jättäisin heidät hävittämättä."
      1. Sam. 15:3 "Näin sanoo Herra Sebaot: Mene siis ja voita amalekilaiset, ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit."
      Naah. 1:2,6 "Kiivas Jumala ja kostaja on Herra. Herra on kostaja ja vihastuvainen ... Kuka seisoo hänen tuimuutensa edessä, ja kuka kestää hänen vihansa hehkua? Hänen vihastuksensa vuotaa niinkuin tuli, ja kalliot halkeilevat hänen edessänsä."
      Hoos. 14:1 "Samaria joutuu syystänsä kärsimään, koska se on niskoitellut Jumalaansa vastaan: he kaatuvat miekkaan, heidän pienet lapsensa ruhjotaan, ja heidän raskaat vaimonsa halkaistaan."
      Jer. 19:9 "Ja minä (Herra) panen heidät syömään poikiensa ja tyttäriensä lihaa, ja he syövät toinen toisensa lihaa siinä hädässä ja ahdistuksessa ..."
      Jer. 4:8 "Sen tähden kääriytykää säkkeihin, valittakaa ja parkukaa, sillä Herran vihan hehku ei ole kääntynyt meistä pois."

      Enemmänkin löytyisi mutta tila alkaa loppumaan kesken. Ymmärsit kai jo pointtini.

      • otapas.selvää.ensin

        Et siis vieläkään ymmärrä, että on kyse uudesta liitosta?

        Otapas nyt se kirja käteen ensin ja keskustele sitten, lue alusta loppuun saakka. ja lue sitten koraani, voit verrata niitä.

        Ja tiedoksesi, että vaikka kuinka katolilaiset lasketaan protestanteiksi, ei heitä voida silti pitää raamatun mukaan uskovina ihmsiinä. Miksikö? Jo pelkästään siksi, että he palvovat Mariaa.
        Papeilta on perhe-elämä kielletty, he sovittavat synniit lukemalla ave mariaa jne.
        Kaikki nuo ja paljon muuta, joka on täysin raamatun vastaista.

        Käskikö Jeesus lähteä tkemään ristiretkiä?
        EI käskenyt, vaan toimiaan päinvastoin.

        Ja taisit nyt mennä muuoinkin vähän asian vierestä, oli kaiketi kyse islamin nimissä tapetuista ihmisistä.


      • obh123

        Paavali kirjoittaa:

        24. Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? -Room. 7:24

        Jos ihminen tunnustaa turmeltuneisuutensa ja syntisyytensä, hän on mahdollisuudessa saada ottaa vastaan myös pelastus.

        16. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Joh. 3:16


    • tryhurtuyht

      Islamin huonot puolet: maailmassa ei ole yhtäkään sellaista muslimimaata, jossa toteutuisivat ihmisoikeudet, tasa-arvo tai uskonvapaus.

      Kristinuskon hyvät puolet: -se ei ole kultti, jossa palvotaan esimerkillisenä pidettyä lapseen sekaantujaa, orjakauppiasta, murhamiestä, seksiorjuuttajaa, kidututtajaa, murhauttajaa.
      -kukaan ei tee itsemurhaiskuja kristuksen nimeen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe