Aihe

KalPalle ei käykkään enää KalPaten?

Oikea_palsta_

Liigakausi 2017-2018 on pian alkamassa. Jo perinteiseen tapaan LätkäKene ottaa kantaa KalPa:n otteisiin ennen Liigakauden alkua, sen kuluessa ja päättyessä. Viimekausi oli kaikille yllätys. KalPa sai kauden päätteeksi peräti hopeaa, joka oli uskomaton suoritus niinkin materiaaliltaan kapealle joukkueelle kuin KalPa tuolloin oli. Tapahtui pelillinen ihme, joita tapahtuu aniharvoin näillä leveysasteilla. Kerrankin KalPa:ssa naksahti kaikki osaset oikealle kohdalleen, vain se suurin, eli Mestaruus jäi harmittavasti saamatta, eikä himoittu Liigan mestaruusviiri vieläkään korista Niiralan Montun kattoa.
KalPa menetti käytännössä kaikki viimekauden avainpelaajat rahakkaammille seuroille. Tässä onkin yksi syy, miksi Mestaruuden voittaminen Kuopioon on niin vaikeaa. Hyviä ja voittavia pelaajia on vaikea sitouttaa Kuopioon, koska aina on seuroja, jotka ovat valmiita maksamaan tekijämiehistä enemmän kuin KalPa. Voittavan kiekon "dynastiaa"on erinomaisen vaikeaa rakentaa Kuopioon, johtuen KalPa:n taloudellisista resursseista.
Moni kiihkeä KalPa fani varmaan olettaa, että kun viimekaudella savutettiin finaalipaikka hyvinkin matalanprofiilin materiaalilla, niin sama temppu varmaankin onnistuu myös alkavalla kaudella. Toki se on mahdollista, mutta ei kovinkaan varmaa. Se, että pelilliset asiat taas loksahtaisivat edellisen kauden tapaan lähes täydellisesti kohdilleen myös tälläkin kaudella, olisi kyllä jo sensaatiomainen ihme. Jos KalPa pelaa huhtikuussa 2018 taas finaalissa Mestaruudesta, niin voidaan todeta että tässä on jo nyt ylemmät voimat vahvasti kuvioissa mukana.
Suuri kysymys on, onko lähteneiden pelaajien tilalle tulleet uudet pelaajat lähteneiden veroisia? Oleellista on myös maalivahtikaksikon Godla-Hovinen otteet kauden aikana. EHC- ja harjoituspelit eivät ole antaneet mitenkään erityisen luotettavaa kuvaa maalivahtiosastosta. Jos maalivahtiosasto vuotaa, on voittavaa kiekkoa varsin vaikeata pelata.
Syyskausi näyttää vahvasti suuntaa koko KalPa:n kaudelle. KalPa:lle hyvä syyskausi on erityisen tärkeää, koska KalPa tuntuu yleensä enemmän sulavan mitä pidemmälle kevät etenee.
Mikäli KalPa ryssii alkukautensa, saa paniikki joukkueessa äkkiä vallan, ja koko kausi on siinä tapauksessa vaarassa romahtaa täysin. Mielenkiintoista nähdä, kuinka kokematon päävalmentaja Sami Kapanen pitää hermonsa kasassa, jos KalPa liukuu tappioputkessa heti kauden alkupuolella.
LätkäKene veikkaa, että KalPa on runkosarjassa 9. sijalla, ja pääsee näin ollen säälipleijareihin. Säälipleijareista KalPa selvittää tiensä varsinaisiin pleijarehin, joista kuitenkin tipahtaa pois ensimmäisellä kierroksella.
Keväällä näemme, pitikö Kenen veikkaus KalPa:n osalta paikkaansa.
Hyvää Liigakautta 2017-2018 KalPa-faneille kuin muillekin asiasta kiinnostuneille!

5

130

  Vastaukset

  • Jos lyhyt kommentointi näin finaalivastustajan leireistä käsin on suotavaa, niin mielestäni S. Kapasen kommenteista jo Niiralan montun jäällä viime keväänä kauden päätyttyä saattoi havaita, että menestyksen tavoittelu Kuopioon ei ole hänelle mikään lyhyen näön projekti. Henkistä kanttia vaihtelevienkin tulosten suhteen siis todennäköisesti riittää, vaikka voimakas henkilökohtainen sidos valmentamaansa seuraan voi tietty jossain tilanteissa ehkä tuoda painolastejakin.

   Myös KalPan tämän kauden maalivahtiosasto on ainakin ennakkoon ihan vankan näköinen. Kyllä ne suuremmat haasteet näyttäisivät olevan noissa kenttäpelaajiston melko massiivisissa menetyksissä ja suuressa vaihtuvuudessa - sekä valmennuksellisesti tietty sopivan, tuloksekkaan pelityylin ja roolien rakentelussa uudelle miehistölle.

   Siinä vain pari ajatusta heijasteluiksi - hyvää alkanutta kautta myös itsellesi/-nne. Eikä täällä mitään finaaliuusintaa vastaan keväällä 2018 - joskin siihen on vielä molemmilla osapuolilla pitkä matka. :-)

  • Hyvin on Kalapalla syyskausi lähtenyt käyntiin verraten pelaajameteriaaliin. Kuka hullu "poislukien Lätkäkene_"voisi odottaa muuta?

  • Odotetaan kunnes Sami Kapanen itse hyppää kaukaloon. Siinä olisi sitten Omistaja - Valmentaja - Pelaaja.

   KalPalla menee muuten hyvin, mutta se maalintekijä puuttuu. Samin pitäisi raoittaa kukkaron nyörejä ja jyödä taaloja tiskiin (kuten Ari Lahti KuPS:n kohdalla) Hankkia KalPalle kunnon maalinsylkijä. Rahat saisi takaisin sitten keväällä sarjasijoituksen ja tuloksen mukaan.

   Vapailla markkinoilla on kyllä pelimanneja:

   SM-liigan siirtomarkkinoilla vapaana todellisia timantteja – kuka kaappaa viime kauden maalitykin?
   https://www.leijonat.com/2017/09/16/sm-liigan-siirtomarkkinoilla-vapaana-todellisia-timantteja-kuka-kaappaa-viime-kauden-maalitykin/

   Esin; Jerry D’Amigo

  • KalPalta puutuu edelleen se pelintekijä ykköskentän keskushyökkääjä. Tästä mestistason Unkarin pojasta Sebokista ei ole siihen.

   Onhan tuo naurettavaa, että KalPa on tehnyt vain 52 maalia, kun Kookoo tehnyt 80 maalia tai Ilves 72 maalia. Onneksi KalPan puolustus ja maalivahti ovat pelastaneet mitä pelastavissa on.

   Sami rahaa tiskiin ja ykköskentän keskushyökkääjä Kuopioon. Teemu Ramstedt meni Lukkoon.

  • Sami ja vaimo ovat laittaneet unelmatalonsa myyntiin vuoden asumisen jälkeen. Nyt on kuulemma aika elää omia unelmia. Vuosi sitten unelmat olivat toisenlaisia.
   Nyt on kaipuu luontoon ja eläinten pariin. Ei ihme, talonsa Kuopion Kanavarannassa on kivikasan keskellä oleva laatikko, rantaviivaa 23m. Levoton paikka. Myyntihinta yli 800 000 euroa. Alunperinkin huono ostopäätös, saa nähdä millä hinnalla lopulta myyvät.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25349
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16359
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15105
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   111
   12677
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   84
   1917