Miten saat miehen osallistumaan kotitöihin?

JNSQ

10

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NickNailer

      Meillä vannotaan työnjaon nimiin. Minä teen ja suunnittelen rakennuksia kiinteistöjä ja vaimo hoitaa valmiita. Asennan ja huollan, mutta en käytä minkäänlaista kodinkonetta (pois lukien kahviautomaatti).

      Heti, kun vaimo suostuu rassaamaan viemäreitä, tarttuu kaivinkoneen puikkoihin, hankkii asennusluvat, opettelee hitsaamaan, palsmaleikkaamaan, ruiskumaalaamaan, muuraamaan, rappaamaan yms., vaihdamme rooleja.

      Siihen asti mennään näillä nuoteilla. PISTE

      • JNSQ

        Sehän kuulostaa toimivalta teille! Hienoa että olette löytäneet sopivan diilin. Kyllä mä oon törmännyt naisiin jotka on innokkaita sun mainitsemiin asioihin, mutta vaativat silti että mies hoitaa kaiken muunkin. Eipä tämä auta, naisen etuoikeus.


      • NickNailer

        Juu, toimii ja itse asiassa vaimon vaatimuksesta.

        Tästä seuraa myös yksi perustavaa laatua oleva ongelma. En mielelläni vie vaimoa työmaille. Siinä kävi viimeksi näin: onpas tosi hieno valaistus (epäsuorat, himmennettävät, erikseen kohdisettavissa olevat LEDit viimeisen päälle suunniteltuna ja toteutettuna). Ja sitten se päänsärky: Teet tollaset meillekin!

        Ja sama: viemäriin kytketty kuivausrumpu (ei puljausta kondenssiveden kanssa): ton tahtoo (ja tietysti saa).

        Tässä se kolikon toinen puoli.


      • JNSQ

        Joo, mä voin sen niin kuvitella että nainen innostuu kaikesta mitä näkee. Toinen paikka on sisustusliikkeet ja esimerkiksi asunto- ja mökkimessut. Siellä vasta lompakkoa rupeaakin ahdistamaan.


    • Ins1n00r1

      Kehotan puhumaan aiheesta. Sanoo rehellisesti ja rauhallisen asiallisesti, että passaaminen rasittaa mieltä ja kehoa. Jos ei muu auta, niin sopikaa viikon jakso, jonka aikana mies tekee kaiken kotityön. Siinä alkaa pikkuhiljaa mieskin oivaltamaan että miksi apu kelpaa. Itse olen olen osallistunut kotihommiin 30 vuotta, rakennusprojektien aikana vähemmän, mutta muulloin enemmän. Tiedän tasan tarkkaan sen tunteen kun astianpesukoneen tyhjennyksen ja täytön aikana tekee mieli huutaa: kun edes joskus joku jotakin, mutta kun kukaan ei koskaan mitään!

      • JNSQ

        Mutta entä jos naiselle ei kelpaakaan se taso millä mies tekee? Haluaa kuitenkin täsmällisempää tai suurpiirteisempää? Tämä on yksi klassinen miehen ja naisen ero, että mies on helposti joissain asioissa suurpiirteisempi eikä muutama koirankarva tuolin takajalkojen takana haittaa.


    • vaatiisumplimista

      Kyllä se on tasavertaistunut vaikka edelleen monet puolisot tykkää että ns. miesten työt kuuluu miehille ja naisten työt jaetaan puoliksi. Kotitaloustyöt ei pelkästään koske siivousta vaan pihan ja koko kiinteistön kunnossa pitoa.
      Kun tapasin vaimoni 1995 meillä jako meni näin että hän teki enemmän ruokaa ja minä satunnaisesti. Pyykinpesun hoin minä ensimmäiset 7 vuotta kunnes sain torut väärästä ohjelmasta. Miesten hommat hoidin minä yksin kun asuimme rivarissa ja siivoukset hoidettiin tasavertaisesti. Tosin minä aina ne ns. ikävät paikat.
      Mitä minua hieman risoi ja vieläkin että vaimoni antanaut vielä tänäkin päivänä muiden ymmärtää että hän tekee meillä kaiken. Se on ollut loukkaavaa. Muutimme 4 vuotta sitten 215m2 ok-taloon jossa etu ja takapiha. Sanomattakin selvää että päätin oikeastasti tasavertaistaa kotihoitotyöt.
      Osa ns. miesten hommista mikäli mahdollista ollaan sovittu että vaimo hoitaa.Hän hoitaa takapihan ja minä etupihan. Lisäksi sisätiloissa hän aloitti omatoimisesti rempata. Maalailli seiniä, saunaa etc. Heh, tästä sain torut hänen veljiltään että miten pistän hänet semmoisiin töihin. eivät ymmärtäneet että hän tehnyt omatahtoisesti.
      Poikani omatoimisesti aloitti pari vuotta sitten siivoamaan vieraiden tullessa kolmatta kerrosta ja satunnaisesti pesee pyykkiä. Myös leipoo silloin. Runsaspuustoinen ympäristö yllätti meidät suurella määrällä lehtitöitä syksyisin. Hoidimme ne yhdessä vaimon kanssa. Kaksi vuotta sitten kun oli kiire pyysin poikaa avuksi mutta hän vetosi ettei löydy haravaa. No yllätin hänet kolmannella haravalla.
      Yksi asia mikä siirtyi jostain syystä kokonaan minulle 4-5 vuotta sitten oli ruuan laitto, eli ruuan laitto. Tekee kun ollaan kutsuttu vieraita 2-3 kertaa vuodessa. Keväällä hän tosiaan yllätti minut kun paljasti vieraille jotka kuvittelivat että vaimoni tekee meillä kaikki ruuat että minä ne meillä teen. Heh, hieman kiitosta tasavertaisuudesta....Eli nyt kun teen noin 6-70% kotitöistä niin hän myöntää että hän ei tee kaikkea. Eli aika hyvin meillä tilanne asioiden hoidosta. Yksi asia mitä olemme harkinneet yhdessä että hankkisimme siivouspalvelun 1-2 kertaa kuukaudessa. Tuntuu ainakin Espoossa sen yleistyneen valtavasti..

      • NickNailer

        HÖH! On minullakin oma esiliina.

        Se on nahkaa ja sitä käytetään hitsatessa.

        Vaimo ei edes päästä keittiöön.


    • NickNailer

      Nämä teidän jutut saavat minut pitämään omasta elämästäni entistä enemmän.

      I do not need a man cave, I have a man life.

    • työnjako

      Pillua en anna ennenkuin ukko on omat työnsä tehny!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8366
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe