Miten yhdistää työ ja krooninen ripuli?

mikrok

Onko teillä vinkkejä miten yhdistää työ ja krooninen ripuli?

Ripuli vangitsee usein kotiin, vie aikaa ja kaikki voimat. Itse voin tehdä paljolti etätöitäkin, mutta on uuvuttavaa yrittää tehdä aamusta iltaan 7pv viikossa, että saan vain normaalin 38 tunnin työviikon pulkkaan. Lääkärin näkemys on, ettei krooninen suolistontulehdussairaus (pahenemisjakso) aiheuta työkyvyttömyyttä, kun on etätyömahdollisuus. Osasairausloma ei siis ole mahdollista. Pitääkö tällaisessa tilanteessa koettaa neuvotella osa-aikatyö (siis ilman Kelan tukea) vai mitä neuvoisitte?

Entä miten hoitaa töissä ruokailu? Toistaiseksi olen pitänyt omia eväitä, mutta joskus olisi lounastapaamisia, joista ei oikein voi kieltäytyä.

Työmatkat ovat sitten oma lukunsa. Mitä jos on ehtinyt varata matkan ja sitten tauti paheneekin juuri kun pitäisi matkustaa?

Entä sitten jos jää työttömäksi? En usko että työvoimatoimisto sallii vain osatyön hakua.

11

1783

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vatsavaivainen

      Onko tuo työterveyslääkärin näkökulma vai keskussairaalan näkemys tilastasi? Kannattaa keskustella työnantajan kanssa ja ettiä kunnollinen lääkäri tähän asiaan, niin ehkä helpottaa.
      Onko tilasi noin huono,että et pysty edes pientä ruokataukoa pitää päivisin.
      Eihän työkkäri nyt voi estää hakemasta osatyötä, jos ei muuhu pysty.
      Onko ongelmaasi tutkittu ja haettu mahd.hoitokeinoja.

    • mikrok

      Työterveyslääkärin näkemys. On siis suoliston tulehdussairaus, tutkittu viitisen vuotta sitten kun paha vaihe. Kunnollisia lääkkeitä ei ole toistaiseksi löytynyt (kortisonista alkoi olla enemmän haittaa kuin hyötyä ja toista kokeiltua en sietänyt ollenkaan). Eli koetan elää Imodiumin varassa - joskus se auttaa, joskus ei ollenkaan ja joskus saa kivuliaan tukoksen joka päättyy räjähtävään ripuliin. Mutta eihän Imodium tulehdusta paranna, pieni kuume on ja pysyy.

      Ruokataukoja siis ehtii pitää, mutta kun mitään ei voisi syödä! Toiset pitävät hirveän epäkohteliaana jos lounastapaamisella vain juo yrttiteetä.

    • mikrok

      Mitenkä te muut vatsavammaiset olette onnistuneet? Millaisessa työssä vaivan kanssa pärjää parhaiten? Oletteko saaneet sairauslomaa jos tauti yltynyt pahaksi?

    • Vatsavaivainen

      Tilanteeni on erilainen kuin sinulla, mutta elämäni helpottui kaikin puolin kuin sain avanteen, se voisi olla ratkaisu, mutta empä ole ikinä kuullut tuohon vaivaan olisi sovellettu tätä vaihtoehtoa. Tähän asti kyllä saanut sairaslomaa kun tarvinnut.

    • vatsanpelastus

      Osta Berberiinia luontaistuotekaupasta ja ota sitä 2 tablettia aamuisin. Se on luontainen antioksidantti ja poistaa suoliston tulehdusta. Vatsa rauhoittuu heti. Googleta "vuotava suoli". Onko sinulla jokin autoimmuunisairaus ?

    • hallloota

      Berberiinistä voi tulla vaarallisia seurauksia, sydän ym.
      Älkää missään nimessä alkako syömään sitä ennenkuin tiedätte perusteellisesti haitoista !

    • vatsanpelastus

      Kuten aina,jos on muitakin sairauksia, tulee ottaa selville mikä käy ja mikä ei. Keskustelu lääkärin kanssa. Minä aloin syömään Berneriiniä avanteen poiston jälkeen, koska vatsani oli monta kuukautta sekaisin. Siihen loppui vatsavaivat. Poistaa hiivaa myös suolistosta. Kannattaa googlettaa. Tulehdus on poistunut. Olen käynyt jo kontrollissakin 2 krtaa ja kirurgi sanoi, että suolistoni on erinomaisessa kunnossa. Tiedän monia, ketkä käyttävät sitä Chronin tautiin.

    • mikrok

      Minä olen syönyt berberiiniä yhden tabletin päivässä ja seurana Iocidinia (4 päivässä). Yhdessä ne auttavatkin jonkin verran, ripuli pahenee aina, jos ne loppuvat. Tosin viime aikoina tuntunut että Iocidin alkanut menettää tehoaan (alussa se auttoi tosi hyvin). Ehkäpä berberiiniannosta voisi nostaa kahteen.

      Minulla on siis kaikenlaisia autoimmuunisairauksia, suolistossa mikroskooppinen koliitti ja toistuvasti mikrobi-infektioita. Joskus olen saanut lyhyitä antibioottikuureja ja niillä ripuli paraneekin, mutta alkaa yleensä uudestaan parin-kolmen viikon päästä.

    • vatsanpelastus

      Kaikilla, kenellä on autoimmuunisairauksia on vuotava suoli. Antibiootit tappavat suoliston hyvät bakteerit. Nosta berneriinin annos kahteen ja kannattaa kokeilla gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota. Löysin Wellberries-palvelusta hyviä reseptejä. Itse menen luontaistuotekauppaan kysymään neuvoa ja luontaista hoitoa yleensä ensin. Varsinkin vatsaongelmissa, jos lääkäri on ymmällään. Vatsassa voi olla esim hiivaa yms haitallisia juttuja. Maitohappobakteerit, riittävän vahvat sellaiset, ovat myös tärkeitä nykypäivän homerakennuksissa, että vastustuskykyä saa lisättyä.

    • mikrok

      Paasto on ainut keksimäni varma keino jolla voi hoitaa työmenot ja muut pakolliset kotoapoistumiset. Se vain on raskasta kun joskus pitäisi syödäkin että jaksaa. Lääkärit eivät tunnu ymmärtävän miten pahasti krooninen ripuli invalidisoi (siis muutakin kuin vangitsee kotiin). Työpistettä ei voi siirtää vessaan eikä jatkuvassa pikkukuumeessa, huonosti syöneenä ja uupuneena jaksa tehdä vaativaa henkistä työtä.

    • mikrok

      Pitää täydentää: Kelakaan ei usko ripulin aiheuttavan työkyvyttömyyttä! Minulla oli 2vk sairausloma pahimmassa vaiheessa (yksityislääkäriltä) koliitin perusteella. Eihän se tietenkään riittänyt ja sen jälkeen piti ottaa palkatonta vapaata toipumiseen (antibioottikuuri pelasti taas kerran). Nyt Kela haluaa selvityksen miten ripuli vaikutti työkykyyn. Kuulostaa uskomattomalta. Miten Kelan työntekijät hoitavat oman työnsä ripulissa? He siis tietävät sen salaisuuden miten työ ja ripuli yhdistetään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1595
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1263
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1037
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      930
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      861
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      858
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      61
      779
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe