Miksi täällä on "ujous"-aihealue?

Sika1995

Miksi täällä on erikseen aihealueena ujous? Kun on henkinen hyvinvointi ja mielenterveys, ja ala-aihealueina esim. Masennus ja ahdistus, niin miksi hemmetissä näiden psyykkisten ongelmien joukossa on yhtäkkiä ujous? Ujous EI ole sairaus, ei psyykkinen häiriö. Ujous on luonteenpiirre, jonka kanssa voi elää ihan normaalia ja tervettä elämää. Olisin toivonut löytäväni täältä erillisen aihealueen sosiaalisten tilanteiden pelolle. Peloissa ja jännityksessä on liian paljon kaikkea, mikä ei liity siihen millään tavalla.

1

<50

  Vastaukset

  • Ujous on jokin pissistermi. En ole koskaan ymmärtänyt, mitä se tarkoittaa. Vanhoissa saduissa käytettiin adjektiivia ujo ja kääpiöissä oli Ujo-niminen.

   Suoli24 nyt ei ole muutoinkaan ihan loogisimmasta päästä, kun keskustelupalstoja nimetään. Mielenterveysjoukkoon mahtuisivat ujouden rinnalle myös köyhyys, rumuus, tyhmyys ja hitaus, vain muutamia mainitakseni. Yhtä lailla perusteltuja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maskisuositus tulee tällä viikolla

   Alatko käyttämään maskia kun liikut julkisilla paikoilla? Kyseessä on siis suositus, ei pakko.
   Maailman menoa
   189
   2557
  2. Sofia on 2 viikkoa Hangossa Stefun kanssa

   Kertoi ig. Mihis Isbe? Martina ei tytöstä huolehdi. Isbe ollut vain Hangossa Stefun suvulla. Vai hoitaako myös Sofia Isbeä Hangossa? Maralla ei ole
   Kotimaiset julkkisjuorut
   215
   2339
  3. Torppa sairaalaan

   Kas kas..oliko ullatus, että taas tapahtuu..
   57
   1182