En ole kukaan

livetsvisa

Täytän ensi viikolla 70-vuotta. Ei ole ketään, jonka kutsuisin "juhlimaan" (ei ole mitään syytä juhlia). Toisaalta helpotus, toisaalta suru.

47

826

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikävä_kuulla

      Otan osaa. Olen itse tällä hetkellä 49-vuotias. En ole koskaan aiemmin elämässäni ollut näin masentunut, mitä olen nyt. Liian monta ongelmaa samanaikaisesti päällä elämässäni. Isäni teki itsemurahan ollessaan 48-vuotias. Olen liian herkkä tähän kovien ihmisten maailmaan, voi olla, että seuraan isäni tekoja :( On vaikeaa elää, kun ei saa apua ongelmiinsa, ainoastaan vähättelyä saa osakseen.

      • sdfvdfffff34v

        Helpooa kuvitella minkälaisena se vähättely voisi ilmetä:
        "Miljoonilla on kuitenkin asiat paaaljon huonommin ku sulla", heittää joku "neropatti". Mieleen tekee vaan silpasta kusisella rätillä silmille sellaisen sanojaa.
        Tuo ja sen kaikenlaiset muunnokset ovat niin tyhjien kulkusten helinää että voi pahaa päivää.
        Kurjuuden laatu kun ei oo aistein mitattavissa oleva seikka eikä sitä voi päätellä puutteiden määrästä.


    • moniameitä

      nykyään jo kai enempi väestöstä elää yksinäistä taloutta, se on harmi meidän yhteiskunnassa, itsekin jo pitkään yksin, se vain on niin, että kaikki eivät ole valmiita enä ikääntyneenä niin valmiita /helposti luomaan uusia ystävyyssuhteita, huomannut isestänikin, jotenkin vain ne "vanhat" tuttavat,- enempi kaipaa, vain että elämä muuttuu ikääntyessä, kai se on pakko hyväksyä, paljon meitä yksinäisiä, -syystä ja syystä ?? Itse en enää edes etsi "ketään", jotenkin vain edes ns. hyvänpäivän" tuttuja, onhan sekin jotain, niin...?? Olen aloituksena kirjoittavaa nuorempi, en vain jaksa vielä työelämässä olevana, juurikaan enempää, kuin: työ/koti. Yksinäisyys on voimia vievää, vaan jos ei jaksa enää "juosta sinne ja tänne", eipä sitten paljon vaihtoehtoja..., niin se menee.

      Voisithan aloittaja tutustua vaikka kauppa-asioilla / tutustua/pyytää rohkeasti kylääm, -kahville, tms. jutusteleen, ja onhan kai naapureita joihin voisi tutstua, tms.

      • alatiyksinollut

        Ikäni olen miekin yksinäinen ollut. Ei tule kukaan käymään tahi edes syntymäpäiviä muista.
        Olen jo yli kuudenkymmenen, joten surulliatahan tää elo ollut.
        Joutais vaikka jo pois, vaan jos asustelisit lähellä, niin kerkeisnhän tuota Sulle aloittaja kahvit ja kakunkin tuomaan, kun ei tässä näitä kiireitäkään oo.
        Etukäteis onnittelut kuitenkin näin virtuaalisesti Sinulle.


    • ikänsä_yksin_elänyt

      ONNITTELUT Aloittajalle!
      lähettää 69-v. ikänsä yksin elänyt pk-seudulta

    • Keissa

      Onnittelen sinua täyttäessäsi tasavuosia ja saan meiltä palstalaisilta sympatiaa. Kun tuo päivä on, kirjoita niin olen hengessä mukana.

    • OnneaOnnea

      Juu onneks olkoon näin ennäkkoon täältäkin.
      Ja niihän tässä tuppaa köymään, et mitä enemmän noita vuosirenkaita saa, nii. aitä vähempään noi kaverit ja tutut käy, kun niin valitettavan moni tipahtaa matkalla kelkasta. Mut minkäs teet. Tarttis vissiin alkaa opettelemaan hankkimaan uusia kavereita ennenku ihan kaikki loppuu? Koska on täs mulla viel sentään jokunen jäljellä, mut eihän sitä sit 70 v tiiä? Jos nyt ikinä näillä ei-niin-terveellisillä elämäntavoillani niin vanhaks edes elän? :D :/

    • Osleidys

      Sydämelliset Onnentoivotukset Aloittajalle Syntymäpäiväsi Johdosta!

    • Tunteissamukana

      Onnea syntymäpäiväsi johdosta
      Voisipa viettää niitä kanssasi

    • veljmies

      Täytin 70v joku vuosi sitten. Typeryydessäni annoin veljen perheen tulla sitä pilaamaan. Jäi huono maku niistä juhlista. Sai jäädä viimeiseksi sen lajin "juhlista".

      Jutun opetus. Ällös ikinä lupaa kenenkään tulla kotirauhaasi rikkomaan ellet ole siihen itse valmis.

    • Keissa

      Olisi varmaan kiva perustaa yksinäisten facebook-ryhmä ja sitten muistaa virtuaalisesti kun jollain on synttärit: syödä vaikka kakkua ja viestitellä sillä tavoin ja nykyään on tubettaminen ja jotkut pitävät yllä livestriimejäkin.

    • vielävirkeä

      onnea sinulle. minullakaan ei ystäviä, ja jos jonkun kutsun käymään, niin eivät tule. ja lapsetkaan ei pidä enää yhteyttä. vanheneminen on kurjaa. kukaan ei enää välitä..haluaisin ystäviä, mutta ei ole.

    • JunioriSenioriksi

      Jättionnittelut halin kera sinulle! Järjestä ihan itse itsellesi synttärit. Laita hyvää ruokaa, juo vahvat kakkukahvit, laula ja tanssahtele. Lopuksi kiitä itseäsi ja haistata muille pitkät...

      Googleta ensin kansalliset seniorit ja laita sitten perään kokeeksi vielä vaikkapa oma paikkakuntasi.

      Kansalliset Seniorit järjestävät tapaamisia, retkiä, jotain kävelyitä ja ties mitä toimintaa. Heillä on monilla paikkakunnilla toimintaa, eikä osallistuminen edellytä senioreiden asioihin paneutumista tai mitään järjestötoimintaa, jos ei nappaa.

      • JunioriSenioriks

        Oman paikkakuntani Kansalliset Seniorit ry näyttää varsin monipuoliselta. Ainakin mitä tulee lähiaikojen tapahtumiin.

        Monet tapahtumat ja piirit toistuvat jatkuvasti. En katsonut heidän kalenterista/aikataulusta oliko viikottain esim. vesijumppaa... tms. Tokihan.

        Luettelenpa niitä tarkemmin:

        Kylpylämatka, lukupiiri, seniorijooga, kuntotanssi, senioriliikunta, keilailu, ohjattu vesijumppa, kokkikerho, murrepiiri, teatterimatka, elokuva, elokuvakerho, kulttuurikävely, hengellinen keskustelupiiri, käsityökerho, kuntosali, Tai chi, seniorikahvila...

        Kyllä on senioreille menoa ja meininkiä. Kuinkahan paljon jäsenyys maksaa.. vai oliko se ilmainen. En tullut katsoneeksi. Vaik onhan se terveydestäkin kiinni mitä voi tehdä. Itse valikoisin sisäänujuttautumiseen ja porukan alkutarkkailuun noista vaik vesijumpan tai elokuvan
        Niissä ei tarvitse ottaa väkisin kontaktia.

        Aloittaja. Röyhistä rintaasi ja pistä tossua toisen eteen. Kyllä sinä olet joku! Sinä olet ylpeästi sinä! JookostaJoo? Onnea vielä kerran sunulle livetsvisa.


    • livetsvis

      Kiitos teille kaikille onnitteluista ja oman yksinäisyytenne jakamisesta. Olen saanut kaksi onnittelukorttia, toisen Ellokselta (olen joskus 10 vuotta sitten tilannut jotain) ja toisen pankista. Lapsilta ei tullut.

      Menen yhdeksi yöksi hotelliin H:iin, pyörin kaupungilla, ostan itselleni lahjan, käyn elokuvissa ja itken illalla itseni uneen. Elämä jatkuu.

      • ainayksin11111

        No korteista viis! Hyvä suunnitelma merkkipäiväksi. Toivottavasti olet illalla tyytyväinen ja itku ei tulekaan. Taidan painaa mieleeni tuon viettotavan. Onnittelut sinulle!


    • keissa

      Se täyttäjä olet sinä. Hemmottele itseäsi hyvin ja lahja kannattaa ostaa. Elämä jatkuu aivan varmasti jos niin on tarkoitettu. Vielä kerran onnittelut, jos se merkkipäivä on huomenna tai vaikka tänään.

    • Keissa

      Miten synttäripäiväsi meni?

      • livetsvis

        Kiitos hyvin. Ei itkettänyt. Kaiken kruunasi hotellin hyvä aamiainen. Ajattelin, että on ihan hyvä, että elämä hiipuu vähitellen. Että kukaan ei edes huomaa, kun täältä lähtee. Sitten, kun aika tulee.


    • KUISVITUTTAA

      Saitko viestin luulis vituttavan mieheltä? LUULIS NYT VITUTTAVAN.

      • livetsvis

        Tuntuu ihan mukavalta tämä syntymäpäivän jälkeinen elämä. Ei se niin tärkeä päivä ollutkaan, kuin ennen sitä ajatteli.


    • eisynttäreitä

      Miksi ihmeessä syntymäpäiviä pitäisi juhlia? Turhaa touhua.

      Olen itse hieman nuorempi kuin aloittaja, enkä koskaan ole juhlinut mitään. Työpaikalla järkkäsin asiakkaille kaikenlaisia juhlia ja osallistuin työpaikkkojen juhliin, jos huvitti, ne oli mukavia. Ylipäätään arki on ollut parasta, en ymmärrä jouluhössötystä ja muuta perhe- ja kotimössykkää.

      Sanoisin aloittajalle ja muillekin, ettei kannata rakentaa ongelmaa asiasta, jossa sitä ei ole. Noin syntymäpäivän ulkopuolella saatat kokea itsesi yksinäiseksi, siinä voi olla ongelma. Olet ilmeisesti hyvin perinteinen ihminen etkä viihdy yksin. Perinteisille ihmisille on hyvin paljon järjestö- ja muuta toimintaa, josta löytää toisia ihmisiä vieläpä vanhemmalla iällä. On kansalaisopistot sun muut. Tietysti, jos asut jossain korvessa, niin tilanne on toinen. Mutta jos vietät syntymäpäiviä, niin luultavasti myös kuulut kirkkoon, seurakunnilla on käsittääkseni monenlaista vapaa-ajan ohjelmaa.

      • livetsvis

        Syntymäpäivänä huomaa oman yksinäisyytensä, kun kukaan ei muista. Mieluummin kuitenkin teen juhlaa muille. En ole "perinteinen" ihminen ja viihdyn yksin. Olen intohimoinen lukija. Olen ammatikseni tutkinut ja kirjoittanut, yksinäistä puuhaa sekin. Siinä onkin osasyy siihen, että joskus tuntee itsensä yksinäiseksi, ei ole ollut työkavereita. Olen myös koko ikäni opiskellut jotain. En kuulu kirkkoon, eikä se ole mitenkään asian ydin tässä. Asun kaupungissa. Ikäiseni ihmiset ovat mummoutuneet, itse olen hyvin nuorekas ja mielipiteissäni moderni. Saan varoa sanomisiani ikäisteni ihmisten seurassa.


      • eisynttäreitä

        Minä en edes huomaa omia syntymä- tai nimipäiviäni. En ole tottunut niitä viettämään.

        Sen sijaan minua toisinaan kyllästyttää tämä yhteiskunta, jossa oletetaan että yksin asuminen on poikkeustilanne, josta kaikki haluavat eroon. Yksin asuminen on kallista eikä voi asua siellä, missä huvittaisi asua ja missä olisi harrasteita vaikka muille jakaa. Ja toinen mikä harmittaa on, kun tuntuu että kaikki ympärillä höösäävät vain yhtäsamaa kotia, perhettä, jouluja, juhannuksia ja koiran kaiman hautajaisia. Viimeisimmässä työpaikassani oli sama asia eli ei ne työkaverit välttämättä ole ratkaisu henkiseen yksinäisyyteen.

        Jos en viihtyisi itseni kanssa , niin suututtaisi. Nyt suututtaa vain se, että tulee vanhaksi eikä voi enää olla työelänmässä ja eläke on surkea.


      • livetsvis

        On hyvä, että on "joulut", "juhannukset" tai vaikka ne "koiran kaiman hautajaiset", sillä ne nostavat arjen edes hetkeksi juhlaksi. Ei ihminen jaksa samaa arkista menoa. Lisäksi jouluna voi muistaa esimerkiksi köyhiä lapsia lahjoittamalla heille leluja tai jotain tarpeellista. Antaminen kun on autuaampaa kuin ottaminen. Antaessaan saa itsekin.
        Vanhuus ei ole aina helppoa. Silloin ihminen alkaa katsella taaksepäin ja ehkä surra elämänsä "vääriä" valintoja, joita ei voi enää korjata.


      • eisynttäreitä

        Minä ihmettelen suuresti, miksi arkea halveksitaan. Sanotaan harmaa arki ja muuta vastaavaa. Arki ei koskaan ole mielestäni harmaata, vaan se on täynnä värejä. Pakkojuhlinta sen sijaan on perseestä.

        Ja mikä vanhana vituttaa eniten on asiat, joihin ei ole voinut vaikuttaa. Ei kaikkea voi itse valita.


    • synntärionnea

      Paljon onnea sinulle!

      Olisihan se kiva käydä kahvilla ja jutella.

    • maailmassa.monta

      Onnittelen Sinua ystävä hyvä näin jälkikäteen. Jos olet ystävää vailla, minusta saat sellaisen kirjeystävän muodossa, jos laitat sähköpostiosoitteesi. Voisimme jakaa elämän iloja ja suruja kirjoitellen, jos haluat.

    • w4eytaqe5u

      Me kaikki olemme yhtä, mutta meidät on opetettu erillisyyteen. Olemme yhtä kaiken elollisen kanssa, sen mitä tekee toiselle, tekee myös itselleen.

    • kahvit_on_ihan_ok-

      Minä tulen luoksesi kahville, jos asut 50 km säteellä. Asun Valkeakosken suunnassa. Kivaa, ettet kuulu niihin täydellisiin ihmisiin, jotka järjestävät hienot juhlat ja kutsuvat hienoja sukulaisiaan ja maailman hienoimpia ystäviään. Ja tarjoilun hoitaa ystävä, joka on kokki.

      Osta nyt prepaid ja laita numerosi. Ne, jotka oikeasti olisivat tulossa kahville, ovat yhteydessä. Minäkin olen. En tosin voi tulla, jos asut liian kaukana.

    • alma_52

      Minä haluaisin mielelläni tutustua noin mielenkiintoiseen ihmiseen. Olemme ehkä samanlaisia, olen nuorempi, mutta olen tajunnut olevani introvertti sosiaalisuudestani huolimatta. Tämä piirre minussa lienee tehnyt elämsätäni niin yksinäisen. Laita tänne jokin sp-osoite, niin täältä saat palstalta monia tuttavuuksia.

    • livetsvis

      Minullakin on ollut joskus ihmisiä ympärilläni, mutta he eivät ole tuntuneet "omilta", eivät ole samalla aaltopituudella. Olen ihmisten seurassa kohtelias, vaikka ihmiset olisivat millaisia. Mielessäni sitten ihmettelen heidän tietynlaista tyhjyyttään. Se saattaa olla väärä arvio, sillä kaikki eivät halua tuoda heti sisintään, eikä omia ajatuksiaan esiin. He ovat kenties tulleet varovaisiksi petyttyään liian monta kertaa ihmisiin ja haluavat näyttää itsestään vain sen pintapuolen. Olen itse syvällinen ihminen, enkä harrasta tyhjänpäiväistä pintaviihdettä. Siksi kenties luovutan helposti, että en vaikuttaisi tiukkapipolta. No, itse olen tilanteeseeni syyllinen ja tyydyn siihen. Elämää ei ole kovin paljon jäljellä.

      Kiitos ehdotuksista, en kuitenkaan etsi seuraa tätä kautta. Luontevat tilaisuudet tulevat, jos ovat tullakseen.

    • ronp

      itsemurha vois olla hyvä ratkaisu,ellei jaksa odottaa sitä luonnollista kuolemaa.

    • livetsvis

      Itsemurha ei ole vastaus mihinkään elämän ongelmaan. Siitä kärsivät jälkeenjäävät. Ongelmat ovat ratkaistavissa. Toivottavasti. Tai sitten päättää vain kestää.

      • Ketkä "jälkeen jäävät"? Kyllä itsari on nimenomaan ratkaisu, se viimeinen ja lopullinen. Jos täällä ypö-yksinäinen syrjäytynyt ei saa enää päättää edes omasta kuolemasta, niin jopas olet sadisti tai muuten vaan henkinen typerys.


      • zdj

        Niin, Joillakin ei ole juurikaan läheisiä. Itselläni vain vanhemmat ja heistäkin aika voi jättää milloin vain. Ei sisaruksia, ei lapsia saati puolisoa. Kenen vuoksi sitä sitten lopulta eletään?!


    • Intuitiota

      Onnea sinulle näin jälkikäteen! Saman idean tein omilla pyöreillä syntymäpäivilläni eli varasin huoneen helsingistä ja toivoin syntymäpäivän vain olevan pian ohi, tiesin yksin uneen myös nukahtavani.
      Vaikutat älykkäälle ja mielenkiintoiselle ihmiselle, toivon sinulle kaikkea hyvää elämääsi!

      • NiinNäitäRunojaLöytyy

        "älykkäälle ja mielenkiintoiselle"

        En ole naristti tai muu sellainen, mitä täällä etsitään. Kuitenkaan suomen kielessä taivutus ei ole ihan oikea, anteeksi , jos tuntuu hiusten halkomiselta.

        Pitäisi olla: "vaikutat älykkäältä ja mielenkiintoiselta". Oletkohan se ihminen, joksi olen aina epäillyt, kielen murre on itäsuomalainen taivutusmuoto, joka on kirjakielessä "väärä". Minusta se kuulostaa huonolta, toivottavasti tuttuni ei alkanut puhua noin.

        5: Kieli, kirjallisuus ja identiteetti
        http://www02.oph.fi/etalukio/aidinkieli/kurssi5/tuntomerkit.html'

        "Kansanrunouden tuntomerkit

        Näytteet havainnollistavat kalevalaisen kansanrunon tuntomerkkejä. Opit ne runojen yhteydessä olevien tehtävien avulla.

        Oheinen tunteita kuvaava runo lienee kansainvälisesti tunnetuin suomalainen rakkausruno, jonka erään toisinnon (muunnelman) Goethe aikanaan saksansi ja piti sitä maailman kauneimpana rakkausrunona. Runosta on saatu talteen kaikkiaan 157 toisintoa, mikä myös kertoo sen saamasta suosiosta.

        "Jos mun tuttuni tulisi,
        ennen nähtyni näkyisi,
        sille kättä kääppäjäisin,
        vaikk ois käärme kämmenpäässä,
        sille suuta suikkajaisin,
        vaikk ois suu suden veressä,
        sille kaulahan kapuisin,
        vaikk ois kalma kaulaluilla;
        vielä vierehen menisin,
        vaikk ois vierus verta täynnä.""


        : ), älä siitä suutu, että puutuin oikeinkirjoituksen. Olen ihan kiva, sullekin voisin jutella, uskon, että sinäkin olet kiva. Nyt menen kyllä jo koisimaan.

        Runoja lapsille
        https://varssyja.wordpress.com/runoja-lapsille/

        " Synnyit tähdenlennosta,
        ruusunkukasta hennosta,
        taivaan sateenkaaresta,
        äidin ja isän haaveesta.
        #2
        Sisu, 14.05.2008 "


    • ramaza

      Mulla oli synttärit eilen. kukaan ei onnitellut.

      • onnittelut4

        Paljon onnea vaan!


      • Tiedän tunteen. Mennyt monta synttäriä... Viikkoja kuluu, kukaan ei kaipaa, soita, tule käymään. Olin kerran ystävän juhlissa, kutsuttuna, katkaisin siellä jalkani.
        Eipä tullut tuo ystävä edes sairaalaan katsomaan, ei tullut kyllä muutkaan.


    • Finn-Jävel

      Enpä tiijä täytänkö 70? Eipä sillä niin väliä, olen jo kaiken kokenut ja nähnyt, toivoa soppii että pääsee kun lampun sammuttais!

      • JokuRotiSanoiJänis

        Et ole, niin minäkin luulin, että tiedän ja näin jo paljon.

        Sillä on väliä. HIttoa on tyhmää täältä kaukaa yrittää kepillä "ojentaa" ketään. Hitto, että kyllästyttää vääntää rautalangasta.

        Miksi et vaan voi uskoa ketään ja mitään, mitä on jo tuhansin sanoin sanottu? Kaikki on niin, että ottaisin kaulasta kii ja halaisin ja sanoisin, että aletaanpas nyt jutella tässä nokitusten.

        Minä tiedän miten asiat voi onnistua. Olen itse hoitanut itseä erittäin vaikeasta tilanteesta ja nyt vielä valvon, siis aika hyvin.


        Tässä on puhelin, kun en voi omaa numeroa antaa, tekstari kävisi, en vaan jaksa valvoa.
        https://www.mielenterveysseura.fi/fi/tukea-ja-apua/kriisipuhelin-apua-elämän-kriiseihin


    • Elämä on tollast. Ite just koht 50 ja ajattelin kyllä tehä suikkarit ennen kuin olen samassa jamassa kuin aloittaja.

      • Toivoaonyhä

        Senkö vuoksi ettei sinulla ole mitään tarkoitusta elää?


    • livetsvis

      Kiitos kaikille kommenteista. Vuosi on mennyt, taas syntymäpäivä tulossa. Lähden matkalle. Ei tunnu enää pahalta, että ei ole ketään. Riittää, että olen.

      • Onneton.erkki

        No nyt ap täyttää 71v.
        Vieläkö tuo onneton on elossa, vai onko potkaissut tuolin altaan.
        Hei haloo!
        Täällä odotetaan mielenkiinnolla uutisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe