Vihaan kerrostalossa asumista

En_voi_sietää

Yläkerran asukkaiden tömistelevää kävelytyyliä, kaapinovien kovaäänistä paukuttelua, joka-aamuista heräämistä joskus klo 04.00-05.00 aamulla. Metelöinti jatkuu usein klo 00.00 asti, joten saan nukuttua yhtäjaksoista unta tilanteesta riippuen noin 4-5 tuntia, mikä on liian vähän minulle. Vihaan kotona yksin olemista, en halua tehdä mitään, kun olen kotona. Istun koneen ääressä kuullokkeet korvilla. En pysty keskittymään mihinkään häiritsevien äänien vuoksi. Aion irtisanoa asuntoni ja myös työpaikkani tämän asumishäiriön vuoksi. En jaksa enää mitään ylimääräistä stressiä. Olen henkisesti ihan loppu. Mikä avuksi? Kaikki vain vähättelevät ongelmaani, eihän kukaan muu tämän ongelman kanssa elä kuin minä. Tuntuu kuin olisin jatkuvan kiusanteon kohteena :( ei ole kivaa elämää tällainen.

5

1073

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etsiuutta

      voisitko ajatella etsiä uusi asunto, erilaisesta talosta, ei toki kaikki asunnot/kerrostalot ole läheskään mainitsemasi kaltaisia.

      • EiPaljoaAuta_

        Olen viimeiset 13 vuotta saanut kärsiä erilaisista häiriötekijöistä keroostaloasumisen suhteen, alkaa mennä usko kohta koko hommaan :( Muutan kohta kesämökille asumaan ja laitan tavarat varastoon. Menetän muuten mielenterveyteni.


    • Iflugö

      Kerrostaloissa seinät tuntuu olevan paperia. Itseänikin häiritsee, kun joku on rappukäytävässä, käyttää hissiä, käy vessassa, imuroi, siirtää huonekaluja?, paiskoo ovia ja huutaa toisilleen. Naapurissa on kello, joka lyö puolentunnin välein ja parvekkeen alle (josta kaikuu parhaiten) kerääntyy ikäihmiset keskustelemaan. En yleensä vihastu mistään, mutta ärsyttävät äänet kyllä raastaa aivoja!

      Kerrostalon äänet todella häiritsevät ja keskittyminen on vaikeaa, mutta luulenpa ettei se paikan vaihtaminen niin paljon auta, koska eihän esim. Tömistely nyt kauhean äänekästä ole sinänsä. Minulla usein käy niin, että kun naapurit hiljenee, häiritseviksi ääniksi tulee tuuli, autot tai linnut. Minulla on siis kyse on enemmän tarkkaavaisuuden siirtämisestä pois äänistä kuin äänien poistamisesta. (Äänien ärsytys ovat tavallaan sivuoire stressistä, ei itse niin paljon aiheuta stressiä)

      Väsyneenä äänet ovat tietysti kamalampia, joten itse nukun lähes joka yö kuulosuojaimilla, jotka yleensä otan pois vasta kun olen kunnolla herännyt. Kuulosuojaimista voisi olla apua, mutta niitä ei saa käyttää koko ajan tai niihin tottuu, ei voi olla ilman niitä ja alkaa kuulla niidenkin läpi 50m päähän tulevan bussin. (On kokemusta)

      Onko lähelläsi metsää johon voisit mennä viettämään aikaa? Minulla on tapana vaeltaa metsään istuma-alustan kanssa, jossa voin olla rauhassa ja esim. kirjoittaa vihkoon tai lukea. Toinen lempipaikkani on kirjasto, koska siellä on yleensä hiljaista ja sinne voi ottaa koneen mukaan ja ne pienetkin äänet voi peittää kuuntelemalla kuulokkeista musiikkia. Muita hyviä paikkoja voisi olla esim. puisto tai joskus jotkin rauhalliset kahvilat. Ei sitä aina kotona tarvitse olla. Kotootakin toki voi löytää hyvän huoneen, esim. Vaatekomeron, joka on täynnä tavaraa (äänieristeinen). Toki voihan sitä itsekin vähän rakentaa. Esim. Patjat ovat hyviä äänieristeitä.

      Tärkeintä on, että löydät paikan rentoutua ja nukkua, koska hyvin levänneenä jaksaa paremmin keskittyä ja kuunella melua. Rentoutumisenkaan ei tarvitse aina olla sitä, että vain makoilee tai se perus käy joogassa. Itse asiassa rentoutuminen on vähän sama asia kuin kiinnostavan asian tekeminen ja mahdollisesti siihen uppoutuminen. Esim. Jos pitää uimisesta tai nyrkkeilystä. Eivät nämä ole kauhean "rentoja" lajeja, mutta siinä ajatus on tekemisessä, jolloin aivot "lepää" ja jälkeen on hyvä olo. Minulla usein maalaaminen rauhoittaa, koska siihen uppudun niin intohimoisesti, että unohdan kaikki kerrostalon ärsyttävät äänet -ja joskus jopa nälän ja janon.

      Jos todella haluat muuttaa, mene kuuntelmaan asuntoja ison tien varresta. Niihin on yleensä rakennettu hyvät äänieristeet, koska eihän kukaan haluaisi asua sellaisen tien vieressä, jos äänet kuuluu sisälle. Tai toinen mahdollisuus on maalle, jossa ainoa ääni on se tuuli ja kesäisin heinäsirkka.

      Jaksamista!

      • Kokemusta_on_

        Sama vika, olen käynyt sanomassa muutaman kerran yläkerran naapureille telkan huudatamisesta (huudatti päivisin ja myöhään illalla) ja muista äänistä, laittanut isännöitjiältä saadut järjestyssäännöt postiluukusta. Kannattaa lähestyä naapuria, monissa kerrostaloissa on hiljaisuusaika 22-07, sitä pitää noudattaa tai saa varoituksen tai jopa häädön, ota vaikka joku mukaan jos et yksin uskalla mennä, me käytiin pari kertaa mieheni kanssa sanomassa, vaikkei hän asu luonani. Tiedustele isännöitsijältä asiaa. Päivisinkin mua monesti häiritsee äänet ja laitan aina musiikkia/telkka päälle niin se auttaa. Öisin nukun joskus korvatulpat päässä jos jostain tulee meteliä (nykyisin jos tulee nii yleensä ulkoa). Kannattaa etsiä uudemmasta talosta kämppää jos vaan on varaa, niissä on paremmat eristykset. Myös stressin vähentäminen auttaa, ei stressaannu niin paljon äänistä. Mutta öisin kyllä pitää olla hiljaista, siihen on isännöitsijän puututtava!


    • porvarillinenmaa

      Varsinkin kun suomessa kerrostalo asuminen on hyvin epätasa arvoista verrattuna omakoti talossa asumiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      48
      4964
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3257
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1395
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1235
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      71
      929
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe