Pitäisikö hankkia hevonen?

Heppatytsy

Olen 15 vuotias tyttö joka on ratsastanut n. 6 vuotta. Olen nytten käynyt ratsastamassa yhdellä suomenhevosella jo yli vuoden jonka säkä on 164cm ja joka on ex ravuri ja olen tutustunut siihen hyvin ja tiedän miten sitä pitää ratsastaa/käsitellä jotta se tekisi kanssani yhteisyötä ja tiedän myös paljonko sille pitää antaa esim. ruokaa ja muuta sellaista. Olen hypännyt sillä 80cm yksittäisenä, mennyt koulua he C ja mennyt maastossakin aika usein. Nyt kun se on myynnissä ja haluisin ostaa sen (tiedän kyllä paljonko se maksaisi vuodessa) ja vanhempanikin sanoivat että se olisi ihan kiva, mutta vanhempani eivät tiedä hevosista juuri mitään niin kannattaisiko minun hommata se? Meillä olisi kyllä tilaa laitumille ja aitauksille. On yksi hehtaarin kokoinen pelto ja yksi hehtaarin metsä(metsä on turvallinen, ei mikään kauhean tiheä ja aika tasainenkin) ja pikku(sopivan kokoiselle) tallillekin olisi paikka ja minulla aikaakin on ihan liika. Kertokaa mielipiteenne että kannataisiko minun hommata hevonen vaikka olenkin ratsastanut vasta 6 vuotta. (Saataisiin myös sen shetlanninponi kaveriksi ja olen huolehtinut, liikuttanut ja tehnyt kaikkea hauskaa senkin kanssa. Eli tiedän molemmat todella hyvin)

12

212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jankuttaja

      Montako kertaa olet esittänyt saman höpötyksesi täällä somessa. Hanki nyt jo elämä.

      • Tämä on ensimmäinen kertani kuule täällä kirjoittamassa mitään joten älä tule tänne valittamaan vaan kertomaan mitä kannattaisi tehdä!


    • Kuulekuule

      En kuule. Toistan korostukseen vuoksi, hanki elämä.

    • Moni hankkii oman hevosen ratsastettuaan nelisen vuotta ratsatuskoulussa kerran viikossa ja hyvin pärjäävät omansa kanssa. Lähes kaikille tulee jossain vaihessa ongelmia ensimmäisen oman kanssa, joten jos omassa perheessä ei ole kokeneita hevosihmisiä apuna, on syytä hankkia tukiverkostoa muualta, mikä voi olla hankalaa jos hevonen/hevoset ovat omassa tallissa. Jos siis päädyt ostamaan oman, varmista, että tarvittaessa todellakin saat osaavaa apua jos itselläsi menee sormi suuhun.

      Onko teillä paikkaa missä ratsastaa? Kenttää tms? Tunneilla olisi suotavaa käydä vaikka tunnetkin hevosen, koska kokonaan omin nokkineen ratsastaessa tulee helposti tehneeksi virheitä joita ei itse huomaa, mutta joista saattaa ajan kanssa tulla ongelma.

      Ja jos joudutte rakentamaan tallin, kannattaa ottaa selvää nykyisistä määräyksistä millainen sen on oltava. Tarvitsette myös tilaa heinälle ja kuivikkeille, varusteetkin pitäisi sijoittaa jonnekin, ja lantalan suhteen kunnalla voi olla jotain omia määräyksiään, ainakin jos asutte lähelläkään taajamaa. Tuleeko talliin kantovesi vai automaattiset juomakupit? Jotta talli pysyisi lämpimänä kovilakin pakkasilla, sinne on vedettävä sähköt, ja mahdollisesti ne vesiputket, ja se kaikki maksaa.

      Hevonen itsessään ei välttämättä paljon maksa eikä kotitallissa ylläpitokaan, mutta alkuvaiheessa kustannukset ovat kovat, jos kaiken joutuu rakentamaan, joten ottakaa selvää mitä kaikkea täytyy hankkia ja mitä rakentaa ja paljonko se tulisi maksamaan.

      Jos kukkaronne kestää kaiken tarpeellisen ja sinulla on joku jolta voit ongelmatilanteissa pyytää apua, en näe mitään estettä miksi et voisi hevosta hommata.

      • Oikeakysyjä

        Kiitos tiedosta, sinusta oli paljon apua!😊


      • Lässytyksenmm
        Oikeakysyjä kirjoitti:

        Kiitos tiedosta, sinusta oli paljon apua!😊

        Älä lässytä.


    • Esitelmää

      Lampinajadille. En pyytänyt esitelmää, ainoastaan vastauksen kysymykseeni. En saanut esitelmästäsi mitään irti.

    • Valitan. Kysymykseesi "kannattaako hankkia" ei voi vastata vain kyllä tai ei. Se riippuu monesta asiasta, ja niitä asioita yritin tuoda esiin. Jos vastaus ei miellytä, niin ei voi kuin valittaa. Vaikka niinhän sinä jo teitkin.

      Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

    • z--

      En kyllä missään nimessä voi suositella että noin kokemattomana (kyllä, 6 vuotta on tosi vähän, HeC-taso on vasta alkeiskurssin ylittänyt ja "aika paljon" ei ihan vakuuta). Ei ainakaan omaan pihaan.

      Vaikka voi olla, että kaikki menisi hyvin, tossa on _todella_ isot riskit. Ja vaikka sanotaan että kantapään kautta oppii, niin siinä vaiheessakärsijänä on se hevonen.

      Jos haluat hevosen, vie se ammattilaisen pitämälle tallille. On aina apua tarvittaessa ja joku vähän katsoo teidän perään. Ihan oikeasti sitä apua tulee tarvitsemaan.
      Usein se harrastaminen isommassa tallissa on myös mukavampaa, kun on kunnon puitteet (kunnollinen kenttä, lämmin varustehuone, kunnollinen pesupaikka hevoselle jne...) ja saa myös seuraa halutessaan vaikka maastoreissuille.

      Aikaa sulla on ehkä nyt liikaa, mutta kuinka kauan? Peruskoulu sulla loppuu parin vuoden sisällä ja sen jälkeen pitäisi opiskella. Se vie jo enemmän aikaa. Entä jos haluat lähteä opiskelemaan jonnekin kauemmas? Tai haluat muuttaa pois kotoa? Kuka hoitaa hevoset jos asut muualla?

      Jos hevonen on täysihoitotallissa, et ole niin sidottu siihen, vaan riittää että käyt tallilla kerran päivässä. Etkä tarvitse useampaa hevosta, yksi riittää. Maailma ei kaadu edes siihen että joka päivä ei atllille ehdi ja aina voi hankkia hoitajan/vuokraajan. Kotitallille on vaikeampi saada hoitajaa ja haluaako vanhemmat edes ketään vierasta pyörimään pihapiiriin.

    • osatsemmonen

      Osta semmonen hevonen, jonka voi sipaista voileivän päälle.

    • Ropsotti

      Osatsemmoselle: Onko sinulla aina nälkä vai onko leipäsi päälle laitettavat loppuneet? Mene kauppaan, sieltä löytyy yhtä ja toista leipäsi päälle, eiköhän sieltä löydy myös hevosen lihaa muodossa jos toisessakin. Ja myös sinun kukkarollesi sopivaa.

    • Horsinn

      Jos pärjäät todella hevosesi kanssa, ja uskot, että pystyt suorittamaan tavoitteesi hevosesi kanssa. En kyllä itse suosittelisi helppo c tason perusteella. Mutta jos saat hyvät apujoukot niin eihän se niinkään paha juttu voi olla.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4349
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      239
      2143
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1580
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      158
      1401
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      256
      1129
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1077
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1054
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1045
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      939
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      933
    Aihe