Kuka tuhosi SDP:n

jljljljlkjoj

SDP kaatui Kekkosen jälkeiseen aikaan. Se rakensi hyvinvointivaltion liki valmiiksi. Apuna oli Maalaisliitto, joka sai omansa kehityksesssä.

Koivisto katkaisi hölmöyttään kehityksen. Päästi Kokoomuksen hallitukseen. Sitä Kekkonen ei olisi missään nimessä tehnyt. Se on selvää kuin pläkki. Hyvinvointi-Suomen alamäki alkoi juuri tuolloin. Lukekaa tilastoja työttömyydestä sekä julkisesta velasta, esim. vuonna 1989. Eikö kerro mitään? Työttömyys 3,9% - julkinen valtionvelka 0%. Sanooko mitään? Miksei kehitys jatkunut?

Kokoomus pääsi hallitukseen ja alkoi uusliberalistinen politiikka. SDP:n keltanokat olivat siinä mukana täysin rinnoin. En tässä jatka pidempään historiariikkiä, mutta syyt ovat selvillä.


SDP on mennyt 30 vuotta metsään. SDP ei ole Kokoomus ja yksityistämispolitiikan ei pitäisi kuulua sen kategoriaan. Niin on vain käynyt. Lipposen aikana yksityistettin mm. valtion energiayhtiö, josta tuli Fortum - tosin vain puoleksi. Mitä järkeä? Mikään muu Pohjoismaa ei ole yksityistänyt energiayhtiöitään. Lipponen olisi varmaan myynyt Suomen öljytuotannonkin Shellille, jos meillä öljyä olisi ollut niinkuin Norjalla. Norja ei yksityistänyt öljyntuotantoaan. Norjan kansa saa kiittää viisaita poliitikkojaan. Suomessa viisaita poliitikkoja ei ole.

Norja teki viisaan päätöksen, kun ei liittynyt EU:iin. Jos olisi liittynyt, niin Norja olisi joutunut yksityistämään kansalaistensa öljyvarat ja "lahjoittamaan" ne jollekin kansainväliselle suuryritykselle. Hyödyn olisivat saaneet vain tämän yhtiön osakkeenomistajat. Perusteena olisi käytetty kilpailulainsäädäntöä. Se on yksi suuri kusetus koko kilpailulansäädäntö. Sen tarkoitus on vain saattaa julkiset yhtiöt ja palvelut suuryritysten huomaan.

Olette muuten SDP:n kansanedustajat aika pässiä porukkaa. Kenen asialla olette -
suuryritysten ja kansainvälisen globaalin kapitalistin vai työtään tekevän työntekijän sekä pienen yrittäjän?

7

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niinväärin

      AY miehet tekevät alaisilleen huonon sopimuksen ja palkaksi korottavat omaa palkkaansa 50%.
      Toinen AY mies ohjaa Tampereen rahaa sukulaistensa yritykseen , lähes nissisläistä toimintaa.

      • MeTehtiinSe

        Demarien ja Vihreiden epäisänmaalliset DDR-aktiivit tuhosivat hyvinvointivaltion. DDR:n ja Moskovan kouluttamia desantteja. Kähmintää omiin taskuihin, kansalta pois. Lipposen-Halosen hallitusneuvotteluissa jo sovittiin suuntaviivat ja tulevat leikkaukset. Leikattiin sieltä, missä ei olisi ollut leikattavaa. Leikkaukset ja arvopohjan murentaminen ovat kantaneet hedelmää.
        Kokonaisen ikäluokan verran syrjäytyneitä alle 30-vuotiaita, eläkeköyhyys, ikääntyneiden äitien köyhyys, syntyvyys 1860-luvun nälkävuosien tasolla.
        SAK-SDP:n talous voi hyvin, AY-pomot ja muut AY-nilkit voivat hyvin. Vuokrakiskontaa, verovapaat edut. Työpaikkakiusaaminen AY:n monopoli.


      • Onanias_Runkman

        Tämä onkin monitahoinen mielipide. Yhden mielestä kallis, toisen mielestä kallis tuloratkaisu. Ja olemmat niin perkeleen oikeassa, mielestään.
        Kaikki täällä tietävät, kuka palkat (ay-pomojen) nosti, mutta sillä totuudella ei saa provosoivaa tekstiä aikaiseksi. Todellisuushan on karu: liittohallitus nosti palkat, omat miehet siis.


    • tässätotuus

      RKP.n homottajat ostivat ja tuhosivat SDP:n ja johdattivat sen pois työläisiltä. ... Ja sinisilmäisyydessään laspen asteelle jäänyt Paavo Lipponen uskoi kaiken rkp-paskan mitään kyseenalaistamatta.

      • RahallePersotPunikit

        Oikein. RKP:n homottajat sekä KGB:n ja DDR:n käsikirja ja muu mädättäminen.
        SAK otti rahaa idästä ja lännestä. Kaikki kelpasi. Vuokrakiskonnasta nostetaan verovapaat osingot. Verovapaat AY-jäsenmaksut ansaitsematonta tuloa.


    • Taavi.Tienvieri

      Se mikä on tuhonnut kaikki poliittiset liikkeet kautta historian on varsin proosallinen !

      Yhdenkään liikkeen olemassaolo ei ole kestänyt "sosiaalisen tarpeen" loppumisen jälkeen. Kas kun päästään kahvoihin kiinni unohtuu se mihin alunperin oli lähdetty. Puuhailu ja rinta rottigilla kehuminen miten ollaan kansan asialla vaihtuu kuten nähty on soolosoittamiseksi.
      Jo eduskuntaan pääsy saati sitten ministeriys vaatii "korkeuspäätä" sitä ja nöyryyttä tunnustaa se, ettei ihan kaikki toteudu eikä edes ole toteuttamiskelpoistakaan.

      Höyrähtäminen kuten nähty on milloin mihinkin on leimallinen piirre kun kerran "rahahanojen alle" on päästy. Toki voitonmaksimointi on yrittäjälle se millä toiminta voi jatkua, mutta kansanedustajalle se tuskin sitä on.

      Hauskinta on se , että olettaa olevansa korvaamaton. Hauska on myöskin Ilkka Taipaleen kommentti kansanedustuslaitoksesta. Olen ollut 14 vuotta "hullujenhuoneella" ja 11 vuotta eduskunnassa ja näen sen ,ettei suuriakaan eroja noilla ole. Siis voiko olla niin että tuo "kiintiö" on ymmärrettävissä suhteella 11 vastaa 14 vuotta toisessa laitoksessa ?
      Taipale voisi tietysti selittää tuon asian !!

      Voi olla , että katsomalla "Haastattelutuntia" tarkasti selitys voisi avautua myös "kansalaiselle" ??

    • Kyllä suuri syy on sosialismismin ihannointi . SDP:n pitäisi muuttaa kurssia ja alkaa puhumaan pohjoismaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta ja kääntää katse länteen päin. Sosialismi on nähty, mihin se johtaa - väkivaltaan ja ihmisten alistamiseen.

      Margianaalivero% on maksimissa, samoin pääomaverotus. Nyt mennään jo sosialismiin, jos verotusta vielä kiristetään.

      Kysy sosiaalidemokraatilta, miten laitetaan AY- liikkeen riisto vuokra-asuntojen kautta kuriin. niin saadaan vastaukseksi että kiristetään pääomatulojen verotusta ja leikataan maataloustukia. AY-liike on vapautettu osinkojen verotuksesta, eivätkä saa maataloustukia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      8109
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4592
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2230
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2119
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1935
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1805
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1736
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1716
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1633
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe