Eduskunnan kyselytunti

alakuloinenvanhus

Kyllä taas tuntui pahalta katsoa ja kuunnella Eduskunnan kyselytuntia!
Vaikka oppositio vääntää rautalangalla pienituloisten eläkeläisten ongelmat nähtäviksi, niin ei vain mene perille, koska ei halutakaan ymmärtää. Vaihdetaan vain puheenaihetta ja puhutaan mieluummin työllisyystilanteen kohentumisesta, mikä ei auta yhtään nälissään sinnittelevää pienituloista vähiä eläkepennejään venyttävää vanhusta. Takuueläkeläisten 15 euron kuukausitulojen korotus on naurettavaa laastarointia, kun vertaa esimerkiksi siihen kuinka paljon suurituloiset saavat verohelpotuksia ensi vuonna. Vähin mitä Hallitus voisi nyt tehdä, olisi vuotuisten indeksikorotusten palauttaminen eläkkeisiin! Yleiset elinkustannukset ovat nousseet roimasti tänä vuonna; vuokrat, ruokamenot, sähkö, lääkkeet, terveydenhoito, hammashoito, silmälasit, matkakulut julkisilla ym. Ei voi olla oikein, että ikänsä raskaassa työelämässä puurtaneita vanhuksia kehoitetaan hakemaan Sosiaalivirastosta vapautusta maksamattomiin terveydenhoitomenoihinsa! Mielestäni se oli hävytön ehdotus ja osoittaa vain Hallituksen asenteen pienituloisiin.
Vaikka ei olisi takuueläkkeläinen tai pelkällä kansaneläkkeellä toimeentuleva, ei pieni työeläke riitä enää millään askeettiseenkaan elämiseen, terveyden hoitamiseen, virkistykseen tai rahaa vaativaan sosiaaliseen elämään. Köyhällä eläkeläisellä ei ole varaa harrastaa haluamiaan asioita, eikä ylipäätään tehdä juuri mitään normaaliin elämään kuuluvaa. Huoli huomisesta ja toimeentulosta vetää mielen apeaksi ja masentaa, vie yöunet ja sairastuttaa, vie ennenaikaiseen hautaan, mutta sehän tuntuukin olevan Hallituksen tavoitteena!

21

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuinkkovaonottaluu

      No ehkä sitten muistaa vihdon millaisia työväen puolueita nämä Kokoomus -Keskusta ja ex Ps on, kun kituutteelee ainakin ensi halltuskaudelle kukkaron pohjaa tuijoten . ... .Saas nähdä vieläkö siraan hoitajat äänestää Kokoomusta kun kuta työläisilta ja valtion hommissa puskevilta leikataan lomarahoista kolmannes.Kai ne menee vielä vaaliuurnille käsi ojolal pyytämään lisää samallaista vai jokohan alkaisi riittämään ja oppimenemään perille.

      https://yle.fi/uutiset/3-9842046

      Se on ikäänkuin työehtojen purku menossa kun kikytetään ja viedään lomarahat ja työttömiä piiritetään vastikkeeksi työhön vaikka työttömyysturva on Suomessa kansalaisten subjektiivinen oikeus ,joka on näinollen perustuslailla taattu vastikkeetomaksi turvaksi kaikille.´,kun työllä ei ole itseään elätettävissä...... ,eikä se ole jäänyt tältä hallitukselta eläkeläisetkään huomiotta.

      https://yle.fi/uutiset/3-9447778

      https://yle.fi/uutiset/3-9844445

    • väittääpyöreääneliskanti

      Mikä sönkkä Orpo on?

    • valheestajääkiinni

      Nyt tuli taas esille ettei urpo ole yksistään ahne vaan tyhmäkin.
      Sönkkäsi ettei veroja nosteta keneltäkään mutta unohti sanoa että isotuloisilta lasketaan ja pientuloislta nostetaan

    • kepelit

      Tärkeintä että Orpo ja Sipilä pärjäävät ja Orpo kehtaa, otti Ruotsista turvallisesta maasta 32 tuhatta elättiä ja osa terroristeja ja ikuinen elätys suomessa ja sama aikaan leikataan eläkeläsiltä ja työttömiltä, sairailta, itse nostaa iso palkkaa ja kerryttää eläkettä, Sipilä ja Orpo ovat vastuussa kansan kurjistamisesta ja maamme vaaralliseksi tekemisestä ja nämä kehtaa....

      • hukassaollaan

        Se on se kun työväestön edutus puuttu poliiittisella saralla tyystin. SDP joskus oli asialla, mutta eipä tuo senkummemmin hallituksessa viimeksi istuessaa työvästön asioita ajanut,Kreikkapaketteja kyllä.

        Nyt istuu sitten oppositiossa ihmettelemässä mistähän johtuu. Johtuu siitä että työtätekevien asemasta ei ole pidetty huolta etenkin työttömyyden kohdatessa ,eikä työmarkkinatilanteeseen ole kiinnitetty huomiota ,työntekijöiden edun ajon suhteen,vaan on annettu kehittyä pätkätyömarkkinat ja palkkatulolla toimeentulo on kurjistunut.


    • siistivät.tilastoja

      nekin tuhannet "työllistyneet" on taineet päästä eläkkeelle, aikuiskoulutukseen 9e päiväliksalla, ja monet opiskelemaan ja työn perässä muuttaneet ulkomaille.

    • Orpollaluistaa

      Kenenkään vero ei nouse?? Kuka Orpopiru maksaa ne välilisenveron nostot!!

    • vajaata

      Eduskunnan kyselytuntia katsoessa täytyy ihmetellä että millä eväillä Pirkko Mattila on Sosiaali ja terveysministeri, kun ei osaa koskaan vastata kansanedustajien esittämiin kysymyksiin. Vastaukset ovat vain , että hyvä kysymys ja keskusteluja käydään,mutta ei siis vastaa kysymykseen. Muut ministerit joutuvat vastaamaan kysymyksiin,vaikka ne olisivat Mattilan vastausalueelta.

      • mikäämmä

        Mattila on törppö.. Leikas tyhmyyttään diebeskorvaukset..


    • veikkaanpa

      Ei se tästä mihin muutu jos ei Kokoomusta saada pois hallituksesta ja hallituspohjaa kokonaan vaihdettua. Ainoa toivo on että SDP palaa linjoilleen ja ryhtyy poliittisesti sidoksissa ammattiliittohin hoitamaan työväestön asioita sen etujärjestönä. Jos tuo ihme tapahtuisi, jotta tuon näyttäisivät tekevän, niin ääni vyöry olisi ilmeinen näillä eväillä, mitä nyt on nähty.

    • eikiitosnäille

      Sdp ryhtynyt matupuolueeksi ei enää välitä suomalaiista, sdp pilvi torsti esiti että presidentti saa olla ulkomaalaissyntyinen eli sdp haluaa maahan paljon matuja ketään ei saa palauttaa ja presidentiksi somali tai irakilainen.
      Äänestän Perussuomalaisia en enää sdpi kun pettivät suomen.

      • herääkysymys

        Perussuomalaiset olivat täysivaltaisesti hallituksessa kun näitä leikkauksia tehtiin. Nyt tietty ääni muuttuu kellossa, kun puolue hajosi sisäisiin ristiriitoihin ja kahteen osaan.
        Sama porukka samat sävelet . Linjat suli ,aatteet väljähtyi kun hallitukseen kipusivat .Kuinka se siitä sitten muuttuisi jos sama porukka uudelleen saisi päätäntävalla hallitukseen nousten? Pelkällä maahan muutto politiikalla ei tämä maa työllisyys parane eikä talous kohene. Se on vain yksi osa alue politikasta, jossa vaaditaan linjauksia ja ratkaisuja, sillä ei yksinomaan maan asioita muuteta. Eikä se smmoinen oikein vakuuta että vallasta ei osata pitää kiinni vaan se menetettään kesken kauden.Herää kysymys.jos ei osaa hoitaa omia asioita,niin kuinka sitten toisten?


    • vaihtoon

      Väärähallitus!

    • onneksioppositiossa

      Persut on perseestä, heillä on kuntapäättäjissä kolme kertaa enemmän rikoksista tuomittuja, kuin muilla puolueilla. Persujen kuntapäättäjistä melkein 6% on rikostuomio päällä.

    • pertsaperusjätkä

      Jokainen tietää eduskunnan kyselytunnin olevan poliitikkojen ja Ylen teatteria kansalle demokratian nimissä. Kyselytunnilla alkaa hurskastelu ja etukäteen suunnitellut kysymykset, joihin saa mittatilausvastauksia, ainakin jos kysyjä on hallituspuolueen edustaja.

    • 652

      Totta, Mattilan evää ovat aika köykäiset mutta väliäkö sillä, eihän näistä asioista kukaan mukaan murhetta kanna, antaa köyhien kärsiä.

    • missämennäänmikämaa

      Sosiaalidemokraatit unohtivat taas kerran suomen rajat. Me olemmekin ylikansallinen valtio jolla on velvollisuus hoitaa maailaman ongelmia ja sehän käy koska suomelaisen pitää hoitaa ensin muitten ongelmat. Vanha sananlasku sanoo että pitää lakasita ensin omat portaat. Viäläkään meillä ei ole puoluetta jota voimme äänestää. Suomalinen kovan työn pienipalkkainen työläinen ei todellakaan voi, vaikka haluaisikin, jakaa rahaansa ulkomaisiin avustuskohteisiin. Meillä ei ole ainuttakaan hyvää kunnallista vanhanajan vanhainkotia. Meillä on vain joko omatoiminen pärjääminen tai pakkokuolettaminen pakkohoito-osastolla. Siitä välistä puuttuu turvallinen vanhuus. Ei se ole turvaa että ovikollo soi ja joku tuntematon hyökkää kirjoittamaan omaan vihkoonsa että käyty on. Ei se ole turvallisuutta että työtön hyppyytetään ivallisten ja ilkeitten työvoimaviraisten kuulusteltavana jalkapantoineen joka pitää päivittää ja jos ei ole päivitystä nälävankilan ovi heilahtaa. Ei se ole turvallisuutta että vieras mies tai nainen änkeää kotiin ja kiusaa jo ennestään kiusattuja vanhempia pelästyneen lapsen paetessa makuuhuoneeseen peittojen alle. "Äiti eihän ne vie minua väkisin". Jostain ulos-ottomies vie huonekaluja pihalle ja hätääntynyt yksinhuolaja antaa osakekirjansa kuittamatta poliisille. Vain pieni otos siitä kurjuudesta mitä todellisuus valvontakomissiosuomessa on. Onko suomalaisella olemassa pueluetta joka puolustaisi hänen elämäänsä, hänen oikeuksiaan olla olemassa elämäntilanteista huolimatta. Meidän juuremme ovat syvällä suomen graniittikalliossa . Me emme lähde kuin sopulit hakemaan oikeuksiamme muista maista. Kovaa tyhötä olemme menneet ulkomaille tekemään. Kovaa työtä olemme suomessakin tehneet ja saaneet elinkelpoista palkaa. Nyt palkkastakin tehdään pelkkä vitsi. Siis ei ole ketään jota voisi äänesttä paitsi tietysti herrat sillä herrojen pöydiltäkin tippuvilla muruilla ellää sentään muutaman päivän pidempään.

    • 775555

      Juuri meneillään olevalla eduskunnan kyselytunnilla hallitus ja hallituspuolueiden edustajat puhuvat täyttä soopaa. Useiden arvostettujen asiantuntijoiden mielestä sotemalli toteutuessaan huonontaa vanhusten, lapsiperheiden ja vähäosaisten eli köyhien asemaa oleellisesti. Miksi ihmeessä tuota ns uudistusta ajetaan kuin käärmettä pulloon? Vastaus on selvä. Hallitus toimii suurten kansainvälisten terveysfirmojen lobbarina, siis juoksupoikana. En ihmettele vaikka päättäjille maksettaisiin pimeitä palkkioita toimistaan.
      Kyllä Suomi on todellisuudessa pohjoismaainen korruptoinunein maa.
      Piirteli Mr Corruptio

      • hommatpahastlevällään

        päivän uutisointejen mukaan (21.5.2018), sotesta päätettäessä nyt joudutaan siitä päättämään ilman kustannusarviota. Ei ole uskkottavaa etttä sote etenee noilla eväillä ja jos etenee voi yhtähyvin lopettaa päättäjien virat ja heittää kolikolla vast edes päätöksistä. Kustannukset voivat olla miten tähtitietteelliset tahansa jotyen tokkopa sentään päättäjät ovat täysin vastuuntunnottomia tuossa suhtessa ja ja ovat vlmiitta hassamman kaiken.

        Saattapi olla että niin käy myös maakunta uudistukselle ja maakuntavaaleille toistamiseen ,sillä sen valmiimpaa ei ole tuossa suhteessa.

        https://yle.fi/uutiset/3-10200320

        Aktiivimallsta ollaan oltu kovin hiljaa .Eduskuntavaalit ovat n. vuoden päästä ja ne tulevat varmasti .Tuosta ei taideta haluta päättää ennen vaaleja ,sellainen kuva on muodostunut,sillävihreää tuolle näyttämällä nyt kokoomus ja Keskusta varmistavat itselleen poliittisen pohjakoskketuksen.

        Hallituksella on siis asiat levällään kuin jokisen eväät.


    • vaalivalein

      Ketkä kusipäät äänesti Sipilän tollot valtaan?

    • palturiapukkas

      Teippasko Orpokin korvansa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe