Omia mietteitä ja keskustelua aiheesta kannabis

itsepresidentti

Pohdin tässä iltani ratoksi muutamia kannabikseen liittyviä juttuja.
Kannabiksen käyttö on ristiriitainen tapaus. Jotkut ihmiset lääkitsevät masennustaan ja ahdistustaan kannabiksen avulla. Jos seurauksena on itselle parempi olo, miksi se olisi väärin? Jos kannabiksen käyttö riistäytyy käsistä tai siitä tulee addiktio, niin silloin se on huono homma. Myös kannabispsykoosiin vaipuminen tai kovempiin aineisiin siirtyminen ei ole kovin hyvä ratkaisu. Jos lääkintätarkoitukseen käytetty kannabis parantaa sairauden, niin miksi se olisi huono ratkaisu?

Lähdetään liikkeelle tyypillisistä kliseestä, jotka käydään läpi jokaisessa kannabiskeskustelussa.
Onko kannabis loppupeleissä niin kauhea päihde, kun siitä kerrotaan. Alkoholin kuvataan olevan paljon vaarallisempi aine kuin kannabis. Alkoholi on laillista ja kannabis ei. Kannabikseen liittyy tabuja ja paljon stereotypioita. "Kun käytät kerran kannabista, vaivut psykoosiin ja alat käyttämään suonensisäisiä. ." Kannabikseen liittyvä porttiteoria on uskottava, ja pidän itsekin sitä jokseenkin järkeenkäyvänä. En silti itse täysin allekirjoita tätä teoriaa. Ensimmäisestä kerrasta ei jää koukkuun. Porttiteoriaa voisi soveltaa minkä tahansa aineen kanssa. Lapsena käytetään sokeria, sitten siirrytään vahvempaan aineeseen, kofeiiniin. Sitä kautta sitten siirrytään ehkä alkoholiin. Lopulta tehdään Sillanpäät ja örvelletään autolla, kun tuli vedettyä vähän piristävämpä.

Suurin osa kannabiksen totaalikieltäjistä on sellaisia, ketkä eivät ole kokeilleet kyseistä ainetta. Sama pätee nuoriin alkoholinkäyttäjiin. Ennen tuota mahtavaa 18-vuoden rajapyykkiä puhutaan alkoholista kamalana asiana, jota kenenkään ei pitäisi käyttää. Mutta yllätys, sitten kun lainkuuliainen kansalainen pääsee täysi-ikäiseksi, niin ollaan heti kittaamassa keskikaljaa. Ehkä sama asia pätisi myös kannabiksen kanssa. Jos tuon kauhistuttavan huumeen lakisäädöksiin tehtäisiin myönnytyksiä, myös nämä totaalikieltäytyjät voisivat kokeilla kannabista turvallisin mielin. Kannabista ei pidettäisi niin pahana asiana, jos se olisi laillista.

Toiset rentoutuvat juoden lasin viiniä, toiset syömällä suklaata. Joku tarvitsee rentoutuakseen kannabisjointin. Miksi siis kieltää harmiton polttelu? Vaikka kannabiksella on paljon haittavaikutuksia, voi siitä olla myös hyötyjä. Se vapauttaa endorfiinia ja saa ihmisen luovaksi. Voit tehdä aikamatkan tai matkustaa toiseen ulottuvuuteen omalta kotisohvalta. Todellisuuden kuva muuttuu, ja alat näkemään tiettyjä asioita erilaisista, laajemmista näkökulmista.
Joten ihmiset, keskustelua!

8

446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vitu nistit

    • Jesseonäijä

      Olen aivan samaa mieltä kanssani. Kannabiksen pitäis olla laillista koska kannabis on jees ja rauhottaa eikä se edes oo niin paha asia mitä nää kukkahattutädit antaa olettaa.

    • Kannatötterström

      Nukun paljon paremmin kun imaisen parit henkoset höyrystimestä. Minulla on traumaperäinen stressihäiriö ja kannabishatsit iltaisin auttavat nukkumaan asettumista. Rauhoittavia lääkkeitä en ole koskaan saanut, koska ne aiheuttavat riippuvuutta, mutta en oikein ole ikinä käsittänyt, että ketä varten ne sitten on tehty. Mutta olen mielummin ottanut näitä hatseja, kun toleranssi pysyy paremmin aisoissa ja ei tule viekkareita. Psykoosi ei ole pelottanut koskaan. En edes tunne ketään, jolla sitä olisi tullut, mutta alkonistejä tiedän montakin, jotka ovat juoppohulluuspäissään tehneet kaikkea mielenkiintoista.
      Pidän psykoosipelottelua valheena. Polttajien määrä on kumulatiivisesti kasvanut 60-luvulta asti, mutta psykoosisairauksien (skitsofrenia etc.) määrä on pysynyt vakiona niin kauan kuin niitä on tilastoitu, eli monta vuosikymmentä.
      Kannabiksen ja alkoholin haitat, kun asettaa vierekkäin, saadaan aika realistinen kuva siitä miksi alkoholin rinnalle olisi hyvä saada vaihtoehtopäihde. Alkoholi se porttihuume kuitenkin on. Sillähän kaikki aloittavat.
      Verrataanpa pelkästään ihmisiä, joista toinen on viikonlopun täysin pöllyssä ja toinen umpitunnelissa: kummalla on maanantaina kivempaa töissä/kumpi on työkykyisempänä maanantaina töissä? Polttajat ainakin tietävät vastauksen. Ihmisellä on kuitenkin taipumus päihtymykseen tietoisuuden aiheuttaman stressin takia ja halu lievittää sitä on ihan luonnollista.

      • kannabis_psykoosi_iskee

        "Kannabiksen ja alkoholin haitat, kun asettaa vierekkäin, saadaan aika realistinen kuva siitä miksi alkoholin rinnalle olisi hyvä saada vaihtoehtopäihde."

        Sekakäyttö ei kyllä ole hyvä vaihtoehto.

        "Ihmisellä on kuitenkin taipumus päihtymykseen tietoisuuden aiheuttaman stressin takia ja halu lievittää sitä on ihan luonnollista."

        Suosittelen pohtimaan, mikä siinä omassa elämässä on pielessä jos sitä täytyy paeta huumemaailmoihin. Terve ja tasapainoinen ihminen ei tarvitse huiumeita mihinkään.


    • BÖÖÖÖÖÖÖÖGI

      minun mielestäni kannabis pitäisi laillistaa koska se voisi oikeasti olla avuksi joillekkin ihmisille

    • juunääsperkele

      Itse ehdotan, että et kokeile kannabista vaan siirryt suoraan subutexin piikittämiseen, koska siihen se kuitenkin johtaa ja siltä ei voi välttyä.

    • jyrkkäeilaillistamiselle

      Kannabis tulee säilyttää laittomana, koska se yksinkertaisesti on monella tavalla haitallinen aine. Kaikki ei tietenkään tule ehkä koskaan kokemaan sen haittavaikutuksia, ja vaikka haitat on suht harvinaisia, niitä kuitekin on lievistä henkisistä häiriöistä äkkikuolemaan asti. Viimevuoden puolella luin tapauksesta, kun nuori ensikäyttäjä oli kuollut käytön yhteydessä. Syy sydänkohtaus.

      Kannabishuuruisissa yhteisöissä tietotaso ja denialismi on tietenkin muodostunut käyttöä puolustavaksi, että mitään siellä ei koskaan myönnetä. Jopa tutkimuksia väitetään salaliitoksi tai jonkun epärehellinen instanssin teettämäksi. Ja sitten ne rinnastukset XD "Yhtä hyvin voit kuolla suojatiellä... alkoholi on kuules paljon pahempi myrkky" jne. Voi hyvä jumala tätä myötähäpeää... Toivon kyllä, että kannabis tulee olemaan pysyvästi laiton aine.

      • KarmeeNarkki

        Itse olen kannabiksen ongelmakäyttäjä. Haluaisin lopettaa mutta päädyn aina takaisin polttelemaan enemmän tai vähemmän. Suurimmat haitat aineella on rahan meno ja ongelmanratkaisukyvyn suht vähäinen heikentyminen. Minulle on aivan sama onko kannabis laillista vai ei koska rangaistukset käytöstä ovat minimaaliset ja saatavuus ei ole koskaan ollut ongelma. Jos et ole kokeillit kannabista etkä sen suuremmin aiheeseen perehtynyt niin ei ole kovin järkevää tulla huutelemaan typeryyksiä foorumeille. Jos joku polttaa kannabista se ei ole sinulta mitenkään pois. Tottakai läheiset ovat huolissaan käytöstä koska aine on laitonta mutta älkää ulkopuolisena yrittäkö kontrolloida sitä mitä muut tekevät keholleen ja mielelleen vaan keskittykää siihen omaan raittiiseen ihanaan elämäänne.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1819
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      82
      1606
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe