Rullaatirata

potkutkelkkaa

No niin nyt on "rullaatilaiset" saaneet kunnan KUSTANNUKSELLA tehdyn suunnittelun ja kustannusarvion rullaatiradasta teknisen lautakunnan käsittelyyn.
Oliskohan tuossa kannattanut uskoa jo alkutilanteessa ammattimiestä kustannusten arvioimisessa, sillä nyt tehtyjen tutkimusten ja suunnittelun mukaan kyseisen vouhotuksen hinnaksi tulisi 1 425 000,00 euroa, eli 360 000,00 euroa kilometri ... huh huh....
Ei siinä järki paljon päätä pakota jos vielä vaaditaan yhteiskuntaa nykyisessä tilanteessa mokomiin
hankkeisiin.
Miten sairaat, vanhukset, lapset, opetustoimi, sivukylien tienhoito ja monet muut tärkeät kohteet,
siltäkö sitä sitten säästetään ja "rullataan ja rullataan".
Teknisen lautakunnan kokouksen 21.9 esityslista ja myöhemmin pöytäkirja on nähtävänä kunnan
nettisivuilla, eihän tietenkään ko. lautakunta kokouksessaan ole rakentamispäätöstä
tehnyt, eivät se sentään hölmöjä ole.
Seuraammehan tilannetta.

59

1878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaarakiipijä

      Pittäähän se rullaatirata olla,rälläätirata meillä jo kylällä on..Onko kustannukset laskettu paikallisen yrittäjän taksoilla? Ei ne säästetyt rahat vanhuksille ja vammaisille tule.Taitavat mennä herrojen palkkoihin.

    • patuvain

      Kyllä se nyt pitänee se rullausrata tehtä lopultakin ei miteän sosialitoimimenojen korotuksia
      ilikeävät olla vailla puolet rylläysratan kustannuksista vailla.niin
      eihän semmoinen käy kun meillä on monta joka uskaltaa laskee rullalla. seon tulevana kesänä tehtävä seon kyllä että kunnan ränti kärsii jos ei yhtä puoltatoistamiljoonaa eruo löyty tämmöseen kannattavaan hankeeseen.

    • vaaranlaskija

      Tosiaankin kyllä rullahiihtorata on tarpeen kunnassa, nyt talousarviota laadittaessa pitää siirtää kaikki sivukylien kunnan hoidossa olevien teitten kunnostukseen ja auraukseen varatut määrärahat ehdottomasti rullahiihtorahastoon. Eihän 1,5 miljoonalla saa kun pari kertaa pintamurskeen kaikkiin kunnan sorateihin.
      Muistakaapa talousarvion laatija tosiaankin mistä muusta se tulo tulee kunnan kukkaroon, jos ei rullahiihtoradasta.

      • ihmetyskummastus

        Ei voi olla totta?? tähänkö on tultu?? varmaan vitsiä nuo tarinat, tämmöisenä aikana kun kunnan talous saatu johonkin malliin niin tuommoiseenko laitetaan yhteiskunnan euroja?


    • Khlukunen

      Ei ole vitsiä tuo juttu kyllä se on eholla päättäjille, sitä on jokäsitelty , ja nyt onseuraavassa valtuustossa.
      Saa nähdä tosiaan mikä on valtuutettujen kanta, ja mitähän utopioita vielä keksitäänkään ennenkä ollaan suoritustilassa

      • marginaali

        Pitäähän meillä saada rullaatirata,kun on kuulemma tulossa paljon käyttäjäryhmiä,jotka maksavat siitä hyvästä,että saavat rullata.Lisäksi siihen ampumahiihtostadion,jotta saadaan kansaivälisiä kilpailuja,joitten kisaoikeudet sitten kunta maksaa.


    • naapurikunnasta

      Kerrrankin jossakin kunnassa suunnitellaan tulevaisuutta misä on jotakin järkeä. Rullarata, kuin ampumarata ovat juuri sitä mitä tulevaisuus kaipaa. Eikä se 1.5 milliä pitemmänpäälle tunnu niin pahalta, tänäpäivänä saa kaikenlaista rahaa tuolta maailmalta kun osaa hakea. Jos ei uskalleta investoida tulevaisuuteen, kehitys pysähtyy, ja sitten itketään että meillä ei ole sitä eikä tätä.

      • eierkkikää

        Ei se 1,5 milliä tunnu pahalta kun pukataan kaikki hoitoa tarvitsevat vanhukset yms. rullatuolilla rullaatirattaa alas jyrkimmästä kohti niin vankka petäikkö hoitaa lopun ja laitetaan muut sairaat ja hoijettavat sinne naapurikunnan kontolle niin kyllä täällä passaa höllötellä ja oottaa ruusuista tulevaisuutta ja kultaista käjenpuristusta. Laitappa naapurikuntalainen niitä auramiehiä teijän kstannuksella tänne tulemaan kun näyttää tuo talavi tulevan.


      • rullailija33

        Aina sama laulu..turha näitä on panna vastakkain.Kyllä vanhukset ja tiet aurataan niihin suunnatuilla rahoilla.Vetovoimaa kuntaan vaan eri sektoreilta.


      • runoilijoitako

        Suunniteltua oman edun tavoittelua.


      • VetoajaVoimia
        rullailija33 kirjoitti:

        Aina sama laulu..turha näitä on panna vastakkain.Kyllä vanhukset ja tiet aurataan niihin suunnatuilla rahoilla.Vetovoimaa kuntaan vaan eri sektoreilta.

        Vanhuksetkin aurataan?


    • vieraaltamaalta

      Taivalkoski on talviurheilupiireissa tunnettu paikka. Täytyy vain ihmetellä ketä tahoja sairastaa jos tätä vietäisiin pitkälle tulevaisuuteen. Olen käynyt parina talvena talkoissa talviurheilutapahtumissa, ja täytyy sanoa, ei tällaista yhteishenkeä näillä kairoilla ole. Harmittaa kun kelkkakerho ei järjestä ensitalvena endurokisoja oltais tultu taas poikien kannssa talkoisiin.

    • KummunPatruuuna

      Pesiövaaraan koko sakki. "Voi kun minnuu palelee!"

    • putikka

      Eiköhänse jo riitä , se unien selevittely, ja kämmeniin kahtelu, nyt ollaan uuvvella vuosituhannella, ja on uuvvet kujeet.

      • joopajoojaa

        Kontiolahden puhallus.


    • laskeskelija

      No niin, juuri tänään lenkkeillessäni vaaralla kuulin työmiehiltä ettei hiihtoliitto salli talvilatujakaan siihen vaikeaan maastoon mihin on suunniteltu rullarataa.
      Ensi talven talvi SM-kisoihin ei kuulemma saa ottaa juuri rullaradalle vaadittua vaikeaa osuutta.
      Onkohan nyt järkevää sijoittaa siihen, tuollaisia rahasummia avustuksista huolimatta, jos ei ole suoritettu kunnollista taloustutkimusta tähän liittyen kunnan tulevista menoista ja tuloista , sillä vaikka esitetään kansainvälistä toimintaa, niin ei ko. käyttöjärjestäjät tule tänne ilman vakuuksia tappion maksajasta, johon ei riitä paikallisen asiaa ajavan tahon resurssit ja ei toden näköisesti pitkässä juoksussa kunnan resurssitkaan, joten tässä on päättäjillä punnituksen paikka, sillä mitä meidän hyvin pärjäävä pieni kunta tarvitsee tullakseen edelleen näin hyvin toimeen verrattuna valtakunnalliseen tasoon.

      • Kuulopuheita

        Ei ne työmiehetkään aina tiedä. Ne osuudet ovat muksna kisoissa.


    • naapurikunnasta

      Laskeskelija puhuu viisaita sanoja, mutta niin kuin Tuntemattomassa sanotaan, ei pidä jäädä tuleen makamaan. Kyllä röyhkeä hyökkäys on se joka vie parempaan tulevaisuuteen. Siinähän voi käydä niinkuin entiselle miehelle, että hyvää se on vaika ei saisikkaan.

      • mölökkynen

        Hyväähän se on varsinkin jos toiset kustantaa ja toiset kerää potin.


      • mutkamaela

        Ja nyt pittää vaatia kuntaa seuraavaksi rakentamaan se golffikenttä se vasta rahhoa kuntaan tuopi ja mainetta kaikille sitä kaipaaville. Heti vaajitaan lissäystä tallousarvijoon!


    • rahasalkku

      Yleensä tällaisissa hankkeissa, knnan rahoitusosuus on 20-30% kustannusarviosta. Mikä se parempaa taloudenhoitoa, kun ottaa rahat pois, ja kehittää kuntaa matkailullisesti tunnetumpaan suuntaan.
      Jos jättäisitte riitelyn politiikan ulkopuolelle, ja keskittysitte paremman huomisen luomiseen.

      • 148-30

        Oletko harkinnut, että opiskelisit äidinkieltäsi?


      • populisti

        On tulossa maksimissaan 50%.


    • murteet

      Ei se äidinkieli näillä palstoilla ole se tärkein asia. Taivalkoskelaiset ovat aina koittaneet puhua äidinkieltä, ja vältelleet murresanoja, mutta huonolla menestyksellä. Eiväthän Kaenuulaeset ja Savolaesetkaan ujostele murteella puhumista, oikeastaan se on hauskaa kuultavaa. Minusta on parempi osallistua, kun ruveta pelkäämään, että sattuikuha se pilkku ja piste okeaan paekkaan.
      Käyttäkää murresanoja, se on kielen rikkaus.

      • kaenuustapäen

        Niin ja toesten rahoja.


    • laskelmoiva

      Tassähän on nyt selvä vedonpaikka rullaradan alkuunpanijoille, kun aloitteentekijät ovat kerran varmoja hankkeen kannattavuudesta, niin heidänhän on täytynyt teettää kannattavuuslaskelmat jolla kustannukset peitetään, ja näin ollen he varmaan esittävät kunnan päättäjille laskelmat jotka osoittavat hankkeen maksavan itsensä kohtuullisessa ajassa takaisin. On hienoa, että on näin aloitteellista väkeä meidän pienessä kunnassamme, ja täytyy todeta heidän jämäkkyytensä, että kun he varmaan takaavat itse tämän hyvän hankkeen kannattavuuden, tsemppiä ja oikeita päätöksiä valtuutetuilta ja varmaan takaukset tulevat hetinmiten.

      • Kuulopuheita

        Tällä hetkellä siellä taitaa olla suurin. kehityksen jarru tämä nykyinen rinne- ja hotellipuolen yritys. Ei taida heillä urheilu paljoa kiinnostaa. Urheiluseurat yrittävät kyllä kaikkensa siitä heille isot kiitokset.


      • yhessäetteenpäin

        Saisimmeko kuulopuheille perusteita, muuten saattaapi tuntua, että on tarkoitushakuista mustamaalaamista.


      • Pesiövaaran_rullaseura

        Joko rullaatirataa on aloteltu värkkäämään ?


    • naapurikunnasta

      Onkohan Taivalkoskelaisilla putkinäkö. Ympäristökunnat ovat mielenkiinnola seuranneet,tätä hanketta, ja toivoneet etä joko nyt saataisiin tähän lähialueelle suomen huippu kesäharjoittelupaikka.

    • toenperrään

      Kaikki itkevät että kylä kuolee, eikä tulevaisuus näytä paremmalta.
      Ei sitä hyvää ja parasta saa, jos ei ole valmis tekemään uhrauksia. Kyllä se on niin että köyhä köyhtyy jos ei osaa sijoittaa tulevaisuuteen.

    • maankamaralla

      Siitä se kylä virkiää kun rullaatirata tehhhään. Voi taivahan jumala nuita ajatuksia, että puolitoista miljoonaa johonkin vaaranrinteeseen vedetystä asfalttiradasta, nauraahan sillä naurismaan aijatkin. Kyllä se on sillälailla jotta ei tänne tule maksavia käyttäjiä rullaradalle se on tyhjä uskotellakkaan. Esimerkiksi Vuokatissa on rullaradan lisäksi hiihtoputki joka takaa myös rullaradan käytön, lisäksi kaikki muu mitä urheilija tarvitsee. Seuraavaksiko rakennetaan hiihtoputki? Ahneus,ahneus ja ahneus se siivittää tämmöisiä utopistisia ajatuksia, se on niin, että kohtuus se tulee olla kerjätessäkin.

    • puoluetoveri

      Vaikka puhuvat että, Taivalkoskea johta keskusta ja lesdaatiolaiset, niin on siellä yksi tulenpunainen kommunisti.
      Kommunistin periate on että kaverille ei mitään.

      • kuulemma

        Joo vaikka olisikin, mutta jotkut saakin tekemänsä vääryydet anteeksi joka ilta.


    • ekokokonoomi

      Nyt kirjoitti Risto Tyni asiaa Penrjantain ( 01.12 ) koillissanomissa Taivalvaaran liikunta paikoista.
      Kyllä tosi on että jo vuosikausia aikaisemmin rakennetut suorituspaikat pitää rakentaa loppuun ja turvallisiksi käyttäjille.
      Onko tämä rullaatiklikki luullut päässeensä ylimmäiseksi määrääjäksi Taivalvaaran liikuntapaikkojen käytössä ja rakentamisessa, ja jos joku ei ole heidän kanssaan samaa mieltä on heidän vihollinen, ja siinä ohessa haukutaan alueen kaikki muutkin käyttäjät.
      Suomessa on jo ihan riittävästi rullaatiratoja ja muita asfalttialueita ja lisäksi muilla on hiihtoputket ja urheiluopistot yms. lähimaastossa joten turhaa on kuvitella suurten rahojen tulevan rullaatiradan mukana, On suurta pluffia vaan esittää Taivalkosken kuihtuvan ilman mokomia hömpötyksiä.
      Kuten Tyni esittää olemassa olevat paikat turvallisiksi ja kuntoon, ennmin vaikka jäähalli nuorisolle.

    • Muistaaks

      Jäähallikin kaatui aikoinaan siihen kun tulikin tuo melontakeskus tapetille.

    • yhessäetteenpäin

      Löytyyköhän faktaa, että nämä kaksi olisivat olleet vastakkain. Ja aivan sama! Jos nyt keskityttäis tähän päivään eikä viime vuosituhannen muisteluun. Puntaroitas yhessä, mikä parraiten vie meitä etteenpäin tänäpäivänä.

    • Kuulopuheita

      Miksihän käyttäjät tuovat nämä puutteet nyt vasta esille. Olisihan korjaukset pitänyt tajuta tuoda esille heti kun ilmenivät. Miksi oltu vain hiljaa.

    • uskoisin

      Yhessäeteenpäin on aivan oikeassa yhdessä avoimesti selvittää ja puntaroida asioita. Näillä keskustelu palstoilla on paljon viisaita nämäkin kun keskustelisivat avoimesti kunnan kanssa, niin asiat varmaan saisi erilaisen valon.

    • vieläänestää

      On mukava huomata että, on kokonaisuuttakin ajattelevat järkevät ihmiset alkaneet ottaa kantaa tähän asiaan. Kyllä meillä täällä Taivalkoskella on asiat on ainakin kohtalaisesti, jos ei oikeastaan hyvin, verrattuna moneen muuhun kuntaan.
      Tällöin juuri pitää olla kaikessa järki mukana päätöksiä tehdessä, ei saa sokaistua, eikä antaa tunteille valtaa että. joillakin on se taikasauva jolla kaikki järjestyy.
      Naapurikunnastakin on vanha esimerkki "kultasormesta" jonka luultiin tietävän ja osaavan kaiken, mutta..mutta.. syvälle sukellettiin sielläkin.
      Järkeä mukaan, ja katse todellisuuteen sinne kauemmaskin.

    • suhteellisuustaju

      Jos liikuntapuolelle on vuosittain pistää reilut satatuhatta, niin eikait pitkällä aikavälillä yksi miljoona paljon tunu.

      • uskoisin

        Kävin sunnuntaina hiihtämässä siellä ja ajattelin samalla Tynin Riston kirjoitusta teiden ylityksen suhteen ja tulin kyllä hieman eri tulokseen kuin oli kirjoitettu.
        Tuo ratahanke on ajatuksena hyvä, mutta aika ei ole ehkä vielä kypsä noin suurelle kertainvestoinnille. Tai jakaa rakentaminen osiin. Ja samalla vaikka linjata pois niiltä osin, mihin on kallis tehdä.
        Kaikella liikuntaväellä tulee olla mshdollisuus harrastaa lajiaan kunnossa olevilla paikoilla.
        Toisaalta mietin myös ketä tarkoitetaan sillä klikillä, ainakin siellä paikallisessa hiihtoseurassa eivät tunnu läheskään kaikki olevan täysin tämän hankkeen kannalla ja haluaisivat yhteistyön kaikkien kanssa toimivan .


    • PDs

      No niin uudet polliitikot otteekee kantaa, puolueesta riippuen...

    • PDi

      Kunnnajohtaja vaihtoi jo kolmatta kertaa puolansa. Nyt PS ;)

    • ISNM

      Taivalkoski on paras paikka asua ja olla. Pidetään siitä huolta, ja asiat kunnossa. ps: Muuallakin asunut ja kokenut...

    • Rullahiihtelijä

      https://rullahiihto.fi/viewtopic.php?f=9&p=129

      Uudelle rullahiihto.fi foorumille on avattu asiaa seuraava viestiketju. Olisipa hienoa jos vaikka Taivalkosken paikalliset hiihdon harrastajat kirjautuisivat ja kommentoisivat suunniteltua rataa rullahiihdon kannalta, nythän tämä keskustelu lehdissä on painottunut talouspuoleen niinkuin yleensäkin tällaisissa asioissa.

    • Ukapuka

      Poliitikot kantaa ja näkemyksiä... Ketä ollaan äännestettykään sinne ? Missä Tutti porukka?

    • Saxw

      Ei mithään rul raotoja,yhtä tyhjän kanssa...

    • ilmanrullaatirataa

      Vai vielä rullaatirata!? Eihän ole rahaa millä pitää hyppyrimäkiä kunnossa eihän pääse Japanin pijat harjoittelemman toisivathan hekin rahaa kuntaan Onhan mäet kyiteski jo tehtynä

    • jamuutakorullaamaan

      Priorisointi on tämän päivän sana ja jos insinööri sen sanoo että ykkönen on ykkönen niin se sitten on ykkönen ja pulinat pois.

    • ekonomi

      Koillissanomien meille soitettiin palstan mukaan Taivalkosken kuntaa syytetään Taivalvaaran pohjavesialueen vaarantamisesta sinne esitettyjen rullahiihto-ja ampumaradan rakentamisen vuoksi.
      Ensinnäkään kunta ei ole ollenkaan hankkeen alkuunpanija, eikä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta päättäjätkään ole lämmenneet hankkeelle.
      Sinällään hanke on hieno, mutta päättäjien mukaan täytyy ensinnäkin muistaa Suomen mittakaavassa erittäin harvinaisesta ja mittavasta ulospurkautuvasta pohjavesivarannosta, ja lisäksi Taivalkosken maantieteellinen asema Suomessa ja jo olemassa olevat vastaavat, hyvin saavutettavat harjoituskeskukset, sijaitsevat alueilla joihin harjoituspaikkojen käyttäjät hakeutuvat.
      Esitetyt käyttäjälaskelmat eivät saatujen tietojen mukaan perustu todellisuuteen, vaan virheelliseen
      laskelmiin amatöörisuunnittelijoitten tekeminä.
      Lisäksi on mainittava, että jos esim. Suomen hiihtoliiton kanta on hankkeelle myönteinen, niin on ymmärrettävää, että he olisivat mielissään jos joka kylään rakennettaisiin täydelliset harjoitusolosuhteet muitten kustannuksella, tähän harhautukseen ei Taivalkoskella sorruta.

      • poromies

        Ylläoleva on selvästi sanottu mokomastakin kouhotuksesta.


    • puukarhu

      Olipa mukavaa kuultavaa että, on saatu ihan päällikkötason rullaati harjoittelijoita lähetettyä
      etelän leirille, kyllä siellä nyt kunto lihoo ja saataan ponnekasta potkua lajiin.
      "tillin tallin tulkku, hyvin luistaa....... sullaruksi"

    • Anonyymi

      Järki voitti!
      Iso kiitos siitä kunnanvaltuustolle.

      • Anonyymi

        Mitähän tarkoitat,kun sanot ,että järki voitti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitähän tarkoitat,kun sanot ,että järki voitti.

        Siinäpä pohtimista, ehkä se avautuu kun huomaat että, järki voitti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinäpä pohtimista, ehkä se avautuu kun huomaat että, järki voitti.

        Nou hani nou mani. Järki voitti...
        Tälle enkkua....


    • Anonyymi

      Taisi haaveet sukeltaa Kylmäperän lähteikköön, ja hyvä niin.

    • Anonyymi

      Se on Posion Pyrintö joka on paras, sielläpä panostetaankin hiihtäjiin, eikä rahanahneuteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe