Koiran turha haukkuminen toisille koirille

Jeppe4890

Hei olen tällaisessa tilanteessa kun olen koiran kanssa ulkona ja koira näkee toisen koiran nii alkaa sellaisen vihaisen koiran haukunta toista koiraa vastaan, onko se joku ilmaisu et haluu tervehtiä vai muuten vaan olen aina sanonut toiselle koiran omistalle et haluu tutustuu, eikä ole räyhä koira et tekis pahaa

7

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NäinVoisiToimia

      Aloita vastaehdollistamistreenit. Googleta vaikka. Vie aikaa mutta kannattaa.

    • poispysy

      Aik harvassa on koirat jotka vihasella haukulla ilmentää tutustumishalunsa. Luultavammin varoittaa sitä toista että älä tule lähelle. Kannattaa puuttua siihen.

    • HMVorig

      Koirasi lienee nuori yksilö? Ja sinulle ensikoira? Nuorilla koirayksilöillä näyttäisi olevan jokseenkin yhdentyyppinen tapa tervehtiä lajitoveria. Se on juurikin usein tuo vihainen. Se kuitenkin muuttuu kun ikää tulee lisää. Kun oma kokemuksesi samalla karttuu, yllätyt kuinka paljon erilaista sävyä siltä vielä löytyykään. En ole varma johtuuko tuo koirasta vai ihmiskorvan kehittymättömyydestä huomata sävyerot kun on juuri hankkinut koiran. Itsellä meni vuosia ennenkuin opin kuulemaan erot. Että on oma ääni tervehtiä vastakkaista sukupuolta, samaa sukupuolta, pentua, sitä joka on arka, sitä joka tuntuu pelottavalta, sitä joka halutaan tappaa kilpailijana, jne. Mutta vuoden iässä koirani olin koirani kanssa samassa tilanteessa, vain yksi tapa tervehtiä lajitoveria.

      Kehottaisin tuossa mainitussa tilanteessa varmuuden maksimoimiseksi kysymään kumpaa sukupuolta se vastaantulevan koira on. Ja päästämään koiraasi tutustumaan ensisijaisesti vain eri sukupuolta oleviin. Näin varmistat sen että ristiriitatilannetta ei pääse syntymään, erityisesti herrahaukut kun ovat kovasti kiinnostuneita mittaamaan mieskuntoaan(se kun parantaa mahkuja daamien silmissä). Samaa voi esiintyä myös tyttökoirien kanssa, mutta se on harvinaisempaa.

      Valikoimalla seuraa koirasi puolesta suojelet samalla sitä ettei joudu yllättäen toisen osapuolen hyökkäyksen kohteeksi. Ja mallioppimisella opi miten "kuuluu" käyttäytyä. Kerran päällekäyty koira oppii helposti vihaiseksi remmirähjäksi.

      Eli jatka samalla linjalla, eli kysy "sopiiko tavata? Mutta jätä samaa sukupuolta olevien kohtaamiset väliin ellei vastaantuleva koira ole jo iäkkäämpi, joka jo nähnyt kaiken maailmassa. Kerrot vain koirallesi että nyt tämä ei onnistu, ehkä seuraavalla... jatketaan matkaa. Muutenkin puhu koirallesi paljon. Vähitellen koiralle puhuminen tuottaa koiran luottamuksen kykyihisi.

      Ja yksi asia. Kun olet löytänyt sopivan kaverin, ja annatte yhteisestä sopimuksesta koirien leikkiä hihnan ollessa päällä, niin varokaa tilannetta jossa ne hihnat menee solmuun. Se tietää yleensä tappelua koirien ahdistuessa kun omistajat selvittää solmuja.

      Ja vielä toinen. Kun olet poistumassa tilanteesta jossa koirat ovat nokikkain, niin älä missään tapauksessa kiristä hihnaa. Vaan kehota koiraa "Tule mennään, tavataan kaveri taas toiste". Kiristyvä hihna on usein merkki koiralle että olet huomannut toisessa jotain omituista, suorastaan vaarallista, ja uskollisena ystävänäsi ottaa tehtäväkseen pelastamisesi.

      Vielä kolmaskin. Kun olette kahden jonkun kanssa pysähtyneet leikkimään, ja jostain tulee kolmaskin, niin mieluiten lähde tässä vaiheessa pois. Mielellään koirat toki leikkivät laumassa mutta erimielisyyksien mahdollisuus kasvaa exponentiaalisesti jos porukassa yksi on eri sukupuolta.

      • hyviäneuvojatosin

        Minulla ei ole yksikään koiristani ikinä haukkunut kun vastaan tulee toisia, nuoruudesta huolimatta joten en menisi vannomaan että on tapa tervehtiä. Muulta osin nimim HMvorig antoi tosi hyviä neuvoja.


    • äläpakotakohtaamaan

      Jos se rähisee,haukkuu tai murisee.Se yrittää ajaa tulijan kauemmas itsestään,ei todellakaan halua tutustua.JOten älä käske muiden tuoda koirasi luo koiriaan.Koirasi ei ole sosiaalinen yksilö,se ei halua olla muiden koirien kaveri.Ymmärrä koiraasi.
      Sama kun itse huutaist vastaantulijoille,et menkkää pois,en halua olla teidän kanssaa tekemisisä,ja uhkailisit,haistattelisit siinä.Ei silloin olisi järkevää vierelle halailemaan tulla,ja käsipäivää tarjota tervehtien.Vaan jättää rauhaan,ja poistua paikalta.

    • KoiranLihaaKiitos

      Koira ei kunnioita sinua.

      Sinä et omista koiraa. Koira omistaa sinut.

      Näinpä koira tekee mitä hyvittaa, kun laumanjohtajaa ei ole.

      • johtajahallitsee

        Onhan laumanjohtaja,selkeästi se koira ;)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1592
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1359
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1192
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1169
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      44
      1038
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      67
      818
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      815
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      696
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      184
      693
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      634
    Aihe