Miten säästät

degg44s

Mites säästät kun ei töitä saa, ei ole saanut 10 vuoteen.

8

1607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • säästöön

      Hyvin yksinkertaisesti. Kun käyt kaupassa kortilla esim. 16 kertaa kuukaudessa eli neljä kertaa viikossa, siirrä säästötilille tai ilmaistilille 0,50-1,00 euroa per kerta. Kuukaudessa sinulla on 16,00 euroa. Vuodessa vajaat kaksi sataa.

      Toinen mahdollisuus on, että otat säästöpossun ja säästät euron possuun joka kaupassa käynnin jälkeen tai siirrät rahapäivänä säästötilille 25-100,00 euroa per kuukausi. Vuoden lopulla sinulla on 300-1200,00 euroa. Onhan se ainakin minulle hyvin paljon.

    • Yksinkertainen-asia

      Niin yllättävää kuin onkin, ainoa mahdolllisuus säästämiseen on pitää menot pienempänä kuin tulot. Tämä oivallus koskee ihan jokaista tuloista riippumatta.

      • Indiviidu

        Kuluja katsomalla ainakin minä olen tavallisena tallaajana satojentuhansien sijoitussalkun kasannut. Säästöissäkin täytyy sutten katsoa kuluja: hyvin hajautettu pörssisalkku ja sijoitusasunnot.
        Hyvät pohjat sain kotoa: äitini oli rutiköyhä, mutta hänellä oli aina siis aina! rahaa! - Kyse on valinnoista ja ennen kaikkea hintatietoisuudesta. Saitailu ei ole itsetarkoitus, mutta sen voi ottaa älyllisenä haasteena, jolle voi itsekin makeasti nauraa.
        Kieltämättä "nyky-yhteiskunnassa" voi syntyä "paineita" kulutushysteriaan muuutta sillehän voi aina haistattaa pitkät paskat...


    • pennisuuriraha

      Joskus menot kasvaa yllättävän suuriksi ja silloin kannattaa maksaa velka pois, niin kuin pystyy, että itselle jäisi edes ruokaraha. Sekin voi pienellä eläkkeellä olla tiukassa. Siksi pennikin on suuri raha kuun lopussa, jos joka päivä siirtää tilille säästöön rahaa tai edes kerran kuussa. Kerranhan se kirpaisee, kun jättää jotain käyttämättä ja jättää säästöön, eikä käytä kaikkea.

    • kelanjonoon

      Jos et ole 10 vuoteen töitä saanut, olet joko perustyön vieroksuja tai liian sairas tai vanha tai asenneongelmainen työllistymään. Suomi on tälläkin hetkellä työpaikkoja pullollaan, jos kelpuutat muutkin kuin ministerin salkut.

    • kaikkitulot

      Minä olen hyvin koulutettu, korkeakoulutasoinen koulutus takana. Olin vuosia sijaisena ja työttömyystöissä, joita minun aikoinani sai pariksi vuodeksi kerrallaan. Tämä johtui siitä, etten halunnut etelään töihin, eikä vakinaista paikkaa saanut. Lopulta jäin työkyvyttömyyseläkkeelle. Näin ollen eläke on pieni, mutta eipä sossu mitään anna. Omillani olen saanut säästettyä niin, että alkukuusta, kun eläke tulee, laitan ylijäämäosan, jota en ruokaan käytä, pankkitilille, joka on ilmaistili. Tätä sitten säästän, kuin puolukkaa pyllyn uurteessa, sillä se on ainut, mitä jää ja se on yleensä 50,00 ja vain se yleensä jää tilille, eikä mene ruokaan, kun vähennän laskua. Viime kuun ruokalaskuni, johon kuuluu kaikki nostetut ja saadut rahat oli 163,00 euroa ja tässä kuussa noin 171,00 euroa ja siihen ei kuulu lahjaraha 30,00, joka menee yleistarpeisiin. Kun vähennät vaate ja ruokakustannuksia, katso ensin kaikki tarjoukset. Minä menen kauppaan kolme kertaa viikossa, kympillä kerrallaan. Silläkin saa pussin täyden ruokaa ja keväällä sain neljässä kuukaudessa säästettyä 330,00 pankkitilille pihistäen kaikessa ja jättäen harrastukset.

    • hyvinkin

      Kuluja karsimalla, joka kuu alkukuussa säästöön rahaa. Harrastuksista, ruoasta ja vaatemenoista voi säästää.

    • erotaoma

      Minä olen säästänyt pääasiassa tilille. Tilillä raha pysyy, päin vastoin kuin kotona, josta naapuri purkin pohjasta korjasi melkein kympin ohi mennen ja ihmetteli seuraavan kerran käydessään, kun ei se voinut häntä ajatella, vaan tuhlasi kaiken purkin pohjalta. Hän olisi ottanut viitosen. Jotkut ihmiset eivät oikaisuista ja keskusteluista huolimatta erota omaa ja vierasta, joten säästän pankkiin. Pankkiin säästyy muutama kymppi ja vähitellen olen saanut jonkin verran.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe