Narsistin viestintä

Gheitsgt

Tästä on varmasti ollut täällä juttua jos kuinka paljon, mutta silti on nyt tunne, että pakko johonkin saada kirjottaa ulos tätä pahaa oloa. On/off-suhde narsistiin (tai ainakin hyvin vahvat narsistiset piirteet omaavaan henkilöön). Hän kyllä syyttää asiasta kun asiasta mutta itseen jos kohdistuu, niin kääntää heti takaisin. Miten joku voi olla noin sokea oman käytöksensä suhteen? En minäkään virheetön ole ja myönnän mokani mutta tämä henkilö ollut jo 2 vuotta uhri ja ihminen, joka ei koskaan tee väärin. Raaka esimerkki olkoon että hän aamusta alkaen alkaa haukkumaan ilman kunnon syytä. Illalla keskustelu päättyy siihen, että minä halusin riidellä. Miten kenenkään tervejärkisen pää kestää tuota viestintää? Kuinka sekaisin sitä voi mennä? Yrittänyt lukea kaksoissidosviestinnästä ym.ja hyvin tutulta kuulostaa. Tämä on järjetöntä, koska normaali riitely ei ole lähelläkään tälläistä käytöstä.

14

575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdfghj

      Luulen että asioiden vääristely ja valehtelu pohjautuu siihen että narsisti uskottelee itse itsensä uskomaan omia juttujaan. Kun niihin uskoo itsekin, on helppo olla vakuuttava.

      Olen törmännyt vastaavaan ihan "ei-narsistien" kanssa, ja jollain tasolla teemme sitä kaikki. Ikävät asiat vain muuntuvat mielessä, erityisesti ajan kanssa, itselle parempaan suuntaan. Kun on oikein kipeistä asioista kyse, sellaisista joita ei jaksa käsitellä, musta voi muuttua mielessä hyvinkin valkoiseksi, ainakin vaaleaksi.

      Narsismi on vaurio minuudessa, kyvyttömyys käsitellä todellista minuutta virheineen ja heikkouksineen. On periaatteessa siis normaali selviytymiskeino vähän vääristellä ikäviä asioita, mutta narsistin kyseessä ollessa ihmisen normaali ei-täydellisyys on jo liian vaikeaa käsitellä. Normaali minuus kestää sen ettet ole paras, rikkain, tunnetuin, kaunein, menestynein jne. Narsistin minuus taas ei oikein kestä vähempää kuin olla paras, rikkain, tunnetuin, kaunein ja menestynein. Ja vaikka niitä ei tietenkään olekaan, narsisti ajattelee että hänen kuuluisi olla, hän ansaitsisi olla. On muiden syy ja vika ettei asiat mene niin kuin niiden pitäisi mennä. Mieli suojelee narsistia hirvittävältä kohtalolta, eli tavalliseksi kuolevaiseksi tunnustautumiselta, kääntämällä kaiken automaattisesti narsistin eduksi.

      Narsisti on tuohon itsensä huijaamiseen kasvanut lapsesta saakka. Se on osa häntä. Narsisti nostaa itseään jatkuvasti, usein muita alentamalla kun faktapohjaa ei nostolle löydy. Narsisti valitsee seuransa sen mukaan, missä on helpoin itseään nostaa ja muita alentaa. Etsii ne, jotka suostuvat alennettavaksi.

      Narsisti tarvitsee kuitenkin muita epätoivoisesti, on huomionarkkari. Sitä ei voi tuntea olevana yläpuolella jos alapuolella ei ole ketään. Sitä ei voi tuntea olevansa yläpuolella, edes olemassa, jos ei ole ketään teoin ja sanoin todistamassa sitä.

      • etsinjotakinjalöysin

        Tästä löytyi todella paljon hyvää asiaa. Kiitos kirjoittajalle.


    • Minulle_outo

      Minulle outo ajatus, että narsisti jaksaisi haukkua ketään koko päivää, tai edes pitkään. Narsismiin kuuluu impulsiivisuus ja he ovat aina oikeassa... niin eivät kai ne koko päivää käytä nokatusten haukkumiseen. Suivaantunut läheisriippuva voisi sinnikkäästi tuota yrittää..
      No, tämä vain minun vaatimaton ajatus... Minun narsisti-psykopaattini on varsin edustava otos siitä mitä narsismi on. Minusta narsisti on sellainen on tai off tyyppi, eivätkä he oikeastaan osaa edes riidellä. Riita kun on vastavuoroista...

      • Niin_min

        Niin minulla myös aspergertyyppinen läheinen ihminen (kaksi tai kolmekin) menneisyydessä, jolta myös tuollaista voisi odottaa. Joskus monen tunnin kävelyretki mennyt haukkumista kuunnellessa, jossa haukkumisessa ei päätä ei häntää, ei mitään perusteita. Samoin asiat kääntyvät täysin päälaelleen, että ei myönnä sellaista koskaan tehneensä.


      • narsistijaksaa

        Puhua samasta asiasta kyllä monta päivää.
        Vuosikymmenien kokemuksella hän palaa aina
        muka kärsimiinsä asioihin, hän ei luovuta.


      • Olisiko_
        Niin_min kirjoitti:

        Niin minulla myös aspergertyyppinen läheinen ihminen (kaksi tai kolmekin) menneisyydessä, jolta myös tuollaista voisi odottaa. Joskus monen tunnin kävelyretki mennyt haukkumista kuunnellessa, jossa haukkumisessa ei päätä ei häntää, ei mitään perusteita. Samoin asiat kääntyvät täysin päälaelleen, että ei myönnä sellaista koskaan tehneensä.

        Olisiko niin että a puhuu ja käyttää minua kun luennoi idioottimaista luentoaan ihmiskunnalle, että ei ajattele minun sitä kuuntelevan ja kärsivän siitä, koska hänen sanansa on koko totuus ja hän on sitä työstänyt kerran ihan omassa päässään. Niin totuushan se siinä. Meni syteen tai saveen.


    • jkjugjjmd

      Ap kirjoitti "Miten joku voi olla noin sokea oman käytöksensä suhteen?".

      Kun ymmärrät ja tiedostat tosiasian että narsistin tunne-elämän kehittyneisyys on 2-vuotiaan lapsen tasolla niin ei tarvitse enää kysellä miksi tai miten. Vie aikaa tajuta että aikuinen ihminen voi olla vakavasti tunnevammainen vaikka esim. ammatillisessa mielessä saavuttanut korkeimmat yliopistolliset arvot. Suhde narsistiin on emotionaalisesta näkökulmasta aina epätasavertainen äiti-lapsi -suhde.

    • Mitä_hän

      Mitä hän oli ennen tuota mainitsemaasi kahta vuotta?

      • luultavastikin

        Jotenkin laiminlyöty.
        Vanhempien hylkäämä kahden
        ensimmäisen vuoden aikana.


      • Joo_mutta
        luultavastikin kirjoitti:

        Jotenkin laiminlyöty.
        Vanhempien hylkäämä kahden
        ensimmäisen vuoden aikana.

        Joo mutta miten suhde alkoi? Oliko tämä heti tällainen? Kun narsistilla on yleensä se pyöritysvaihe jalustallenostoineen.


    • myrkkyä

      Jätä tuo myrkyllinen ihminen ja siirry elämässä eteenpäin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe