Kilpirauhasen liikatoiminta?

Kilpirauhanenko

Muutama viikko sitten huomasin, että kaulani on turvonnut vasemmalta puolelta kilpirauhasen kohdalta ja sitä lääkärille näytettyäni sain lähetteen ultraan.
Kilpirauhasverikokeet näyttivät ihan normaalia.
Oireina on myös käsittämätöntä hengenahdistusta ja kuukautisten häiriintymistä sekä alilämpöä.
Kaulan alueella vasemmalla on myös särkyä mikä säteilee vasempaan korvaan ja leukaan asti.
Onko kenelläkään todettu kilpirauhasessa ongelmia vaikka verikokeet ovatkin olleet normaalin rajoissa?
Jotakin ongelmaa silti täytyy olla, koska kaulassa on selvä suurentunut kohta kilpirauhasen kohdalla ja varmaan nämä kaikki särytkin ovat siitä lähtöisin.

11

2282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PauKii2017

      Itselläni todettiin kilpirauhasen liikatoiminta verikokeista, mutta ne piti olla jotkut tietyt verikokeet, koska ensin jossakin verikokeissa ei näkynyt mitään, mutta sitten yks lääkäri osasi laittaa oikeat kokeet niin todettiin tosi vakava liikatoininta ja sain saikkua kaks viikkoa. Minulla liittyi siihen myös hengenahdistus kevyttäkin liikuntaa tehdessä (kävely, pyöräily) ja kuukautiset meni ihan sekaisin (tosi kovia kramppeja ja melkein oksentamista tosi kovat vuodot). Näiden lisäksi hikoilua, vaikka ei ollut erityisen kuuma ja äänen lähtemistä. Mitään kaulanturvotuksia ei ollut. Suosittelen vaatimaan lisää verikokeita P-T4-V ja P-TSH.

    • Ultrassa selviää moni asia - toivottavasti et joudu jonottamaan kauan...epätietoisuus on kuluttava juttu - toivottavasti saat oikeellisen hoidon mahdollisimman pian!

    • struumanhuumaa

      Minulla tuli noita oireita, kun kilppari alkoi painamaan henkitorvea. Pääsinkin aika nopeesti leikkaukseen, jossa poistettiin koko kilppari. Kilpparikokeet oli aiemmin ihan normaalirajoissa. Str

    • korvataaskipeä

      minulla alkoi oikean korvan kipu ja säteili leukapieleen myös.korva terve.lisäksi kuristava tunne kaulalla,palan tunne kurkussa, nopeaa sykettä,rytmihäiriöitä,painon nousua,lievää ripulia,silmän kipuilua,muistiongelmia,hajamielisyyttä,vösymystä....
      kilppariarvot oli raameissaan ja ultrassa todettiin struuma oikealla ja vasemmalla 0,7 mm kysta(?).
      lääkäri sanoi ettei aiheuta toimenpiteitä,labrat uudiks 6 kk kuluttua.
      myöskään korvakipu,eikä rytmihöiriöt liity hänen mukaansa struumaan.itse olen toista mieltä...
      nyt ootan pääsyä endogrinologille.

    • Hashimoto

      Kilpparissa tulehduksellista liikatoimintaa tai häiriötä lisäkilpirauhasissa tulee ensiksi mieleen. Mitä ne kilppariarvot on, tsh, t4v, t3v? Endokrinologi juuri oikea osoite.

    • Struuma

      Tsh 1,32 ja t4v 12,88 ja tpoab alle 28

      • Hashimoto

        Arvot viittaisivat vajaatoimintaan, joskin t3v pitäisi tietää. Tämän vasta-aine-testin mukaan ei tod. näk. ainakaan autoimuunia tyreoidiittia, mutta Tyg-vasta-aineet olisi vielä hyvä tietää, kun syytä miettii.
        Syynä voi olla virusperäinen tulehduskin. Kyseiset oireet voi kestää vaikka muutaman viikon ja sitten tilanne helpottuu. Näin on itsellä muutaman kerran ollut. Mutta toivotaan, että endolla selviää.


    • Struuma

      Kyllä tuntuu että jotain vikaa kilpparissa on.
      Nyt kolmena päivänä aamuisin vatsa kipua, maha meinaa olla vähän löysä. Yhdistän tämän asian asmupalaan kun syön maitorahkaa. Mitään mahaongelmia ei ole ennen ollut. Eikös maidon sieto voi heiketä kilppariongelmaisilla? En keksi muutakaan yhteyttä. Nyt testiin että jätän rahkan pois.
      Toivon todella että endolla asiaan tulee selvyyttä ja jotain lääkettä löytyisi vaivaan.

      • Hashimoto

        Jos autoimmuunipohjainen kilppariongelma, niin etenkin silloin voi olla muita autoimmuunitauteja, esim. myös keliakia on yleisempi. Maito ja muut kalsiumia sisältävät tuotteet myös heikentävät lääkkeiden imeytymistä, eli vähän katsottava milloin ottaa.

        En pidä tod.näk. herkistymistä maidolle yhtäkkiä. Mutta myös lisäkilpirauhanen voisi tulla kyseeseen. Struuma ja sen seurauksena tullut vajaatoiminta mielestäni kaikkein todennäköisin. Osaatko sanoa johtuuko hengenahdistus siitä, että struuma painaa henkitorvea vai jostain muusta syystä (mutulla siis)?


    • struuma

      mulla tuntuu selkeästi että struuma painaa,niin vaikeampi hengittää.varsinkin selällään ollessa.
      mistä johtuu että välillä struuma oireilee enemmän välillä vähemmän? eli välillä hirveä kuristuksen tunne ja pala kurkussa tunne.ja välillä tuntuu vain lievä muljahdus kun nielaisee.
      kasvaako struuma silloin kun nuo oireet voimakkaat?

      • Hashimoto

        Jaa-a, en nyt osaa tuohon suoraa vastausta antaa. Ainakin osittain voinee syynä olla kaulan alueen lihasten käyttö, sillä varmaan pienikin muutos tuntuu selvänä henkitorvessa. Pääsetkö jo pian sinne endolle? Nimittäin jos hengitysvaikeutta esiintyy, niin ei ole oikein vetkutella.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe