Koulukiusaamisen Mekka

YlittääJälkensä

Nivala taitaa olla varsinainen koulukiusaamisen Mekka. Nivalassa ei tarvitse itse provosoida eikä tehdä mitään väkivallan kohteeksi joutumisensa eteen. Toisaalta, jos olet persoonallinen itseänsä ilmaiseva tyyppi, niin Nivalassa ainoa sallittu tapa ilmaista itseä onkin sitten urheilu. Jälkeenpäin täytyy olla tyytyväinen, että en itse yrittänytkään ruveta pätemään siinä ympäristössä kulttuurin saralla.

Niin, ja tästä muuten puhutaan vielä, kun Nivalan homehtuvien ja väkivaltaisten koulujen traumatisoimat ihmiset toipuvat ongelmistaan ensin sen verran, että pystyvät puhumaan. Mutta sitä odotellessa olisi vielä aikaa vaikka pystyttää kiusaamisen sankareille ja väkivallantekijöille vaikka patsas jos toinenkin ja juhlia nivalalaisten historiallisia saavutuksia.

Ihmettelen, miten Nivalassa yleensä asuu vielä sivistynyttä väkeä. Luulisi, että he kaikki olisivat äänestäneet jaloillaan. Joku siinä Nivalassa viehättää. Minä en tiedä mikä. Miettikää sitä.

14

932

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • YlittääJälkensä

      Kun olen aika kaukana Nivalasta, ja on aika minimaalinen riski saada täältä lankoja pitkin turpiin, niin päätinpä vielä sen verran hirnahtaa Nivalalaisille, että missä ne teidän NHL-pelaajat oikein viipyvät? Niitähän piti nousta kuin sieniä sateella, kunhan jäähalli saadaan pystyyn. Missä vika? Menevätkö nivalalaisten suuret lahjat aivan haaskiolle? Muistan kyllä, että suunsoittajat olivatkin kaukalossa yllättävän pehmeätä kauraa.

      No tiedän. Vika on tietenkin valmennuksessa. Täytyisi vain panostaa jääkiekkoon enemmän.

      • jotakinON

        eix nivalasta oo ainaki muutama parempi nimi lähteny ajan saatossa suurempiin ympyröihin

        atte ohtamaa, pasi nielikäinen ja henri sandvik ainakin


    • YlittääJälkensä

      Tarkistin kyllä. Minulla on tapana tarkistaa faktat. Nielikäinen ei ole pelannut NHL:ssä. Nivalalaisten uho koski nimeenomaan NHL:ää ja sinne pääsemistä. Olisin kyllä suonut enemmänkin menestystä näille kolmelle. Tunnenkin yhden heistä henkilökohtaisesti.

    • sikaahässin

      kouluun ei pitäisi kenenkään olla pakko ,mennä.
      sellaisista kasvaa vaan pakkoyhteiskunnan nöyriä kengännuolijoita.

      hyi hyi

      • koulutusta_lisää

        Olisiko kannattanut kuitenkin käydä vähän enemmä koulua? Näyttää jääneen pahasti kesken.


    • OlisikoKannattanut

      Ja mitäs minä siitä koulusta sitten hyötyisin? Kerro nyt ihmeessä kun noin viisas olet?
      Ennen sai töitä helpommin kuin nykyään. Riitti, että osasi hommansa. Nykyään ei riitä
      moniin ammatteihin edes 3 vuotinen istuskelu puupenkillä 8h/päivässä. Pitää oikein "jatkokouluttaa".
      Olen koulut käynyt, ala-astetta sen 6 vuotta ihan normaalia koulua ja siitä ylä-asteella vaaditut kolme vuotta. Koskaan en ole luokalleni jäänyt.
      Siitä ammattikouluun ainakin yht. n. 5 vuotta kaiken kaikkiaan.

      Päivääkään en ole oikeassa työssä ollut, koska ei vaan kiinnosta.
      Se miten tulen toimeen, jääköön omaksi yksityisasiakseni, mutta sen sanon, että
      koulunkäynti on tätä nyky-yhteiskunnan pakotusta, josta suurin osa on täysin turhaa pelleilyä.

      En voi siis suositella ja hyvin menee.

      Ps. Luen paljon kirjallisuutta, mutta silloin, kun haluan lukea.

      • koulutusta_lisää

        Suomesta vasta tehdään pakkoyhteiskuntaa, jossa ei tahdo pärjätä edes kouluja käyneet. Silti tuntuu, että eletään pakkoyhteiskunnassa.
        Kaikki sosiaalituet ajetaan hiljalleen alas ja työttömät pakotetaan töihin, mutta ilman palkkaa. Valtiovalta ajattelee, että ihminen tarvitsee työtä, vaikkei siitä palkkaa saisikaan. Siis työtä, ei rahaa! Suurella osalla työttömiä se ongelma on kuitenkin rahan puute, ei työn puute.
        Itselläni olisi paljon mielenkiintoisempaakin tekemistä kuin työ, mutta rahaa pitää kuitenkin tienata jostain. Kukaan ei valitettavasti maksa minulle siitä, että teen mitä haluan ja milloin haluan. Minä en lue kirjallisuutta juuri yhtään, enkä edes halua.

        Kouluissa pitäisi opettaa miten kaikki toimii, siis sossun luukusta lähtien. Nykyään vaatii tolkuttomasti opiskelua ja tietoa jotta osaisi hakea edes sen mikä oikeasti kuuluisi saada. Kukaan sitä ei kenellekkään anna vapaaehtoisesti.
        Kohta ei tosin kuulu saada mitään, ellei sitä ole työllään ansainnut. Eikä tahdo saada, vaikka olisikin työllään jotain ansainnut. Palkat alas ja hinnat ylös, kiinteitä maksuja jokaiselle lisää ja lisää! Niin ne markkinat ilmeisesti saadaan elpymään ja Suomi nousuun. Enpä usko.

        Et siis huomaa alla olevassa tekstissä mitään vikaa?
        "kouluun ei pitäisi kenenkään olla pakko ,mennä.
        sellaisista kasvaa vaan pakkoyhteiskunnan nöyriä kengännuolijoita."
        Et puhunut itsestäsi, vaan yleistit sen koskemaan kaikkia, myös niitä, jotka eivät kykene omatoimisesti yhtään mihinkään.

        Kaikki eivät ole samanlaisia kuin sinä, jotkut vaativat enemmän opiskelua ja aikaa kuin toiset, muutama ei opi vaikka kuinka opettaisi/opiskelisi. He, jotka eivät opi nopeasti, eivät myöskään ole innokkaimpia opiskelijoita ja jäisivät hyvin nopeasti kaiken ulkopuolelle, eivätkä kykenisi toimimaan tässä yhteiskunnassa ilman apua.

        Harvaa ammattia pystyy tekemään ilma opiskelua, harva palkkaa ketään pystymetsästä, eli on pakko ensin opiskella. Edes vähän. Omatoimisesti tai koulussa.

        Kuinka moni oppisi lukemaan tai laskemaan ilman peruskoulua? Kuinka moni osaisi jotain toista kieltä? Kuinka moni muuttaisi muualle, jos ei muusta edes tietäisi mitään? Kuinka nopeasti paikalliset murteet erkanisivat omiksi kielikseen, jos vain harva osaisi kirjakieltä ja murre muuttuisi sukupolvelta toiselle aina vain enemmän omanlaisekseen?
        Kuinka moni osaa rakentaa tietokoneen, jolla sinäkin ilmeisesti värkkäät, ilman opiskelua?
        Kuinka moi osaisi tehdä kirjan, siis ne mitkä sinä olet lukenut, tai haluat lukea?

        Jos et olisi edes peruskoulua käynyt, et varmaan lukisi paljoa, tai edes tietäisi mistä sitä luettavaa voisi löytää. Tietäisitkö edes mitä sinä haluaisit lukea?
        Jos ei ole koulussa opetettu, tai missään muuallakaan, mistä kukaan tietää mitä kaikkea tässä maailmassa on? Kaikki tieto mitä sinun päässäsi nykyään on, on lähtenyt opiskelusta, on se sitten koulun penkillä, tai jossain muualla.
        Et siis voi suositella, että sinä olet se kuka sinä nyt olet, sen sijaan haluaisit ilmeisesti olla se versio itsestäsi, joka ei ole koulua käynyt.
        Valitettavasti joudut kuitenkin tyytymään siihen mitä olet, paitsi jos haluat opiskella lisää.

        Hyvä että menee hyvin, mutta miten paljon paremmin sinulla voisi mennä? Saatko parannettua elämääsi ilman opiskelua, vai tyydytkö nykyiseen?
        Jos olet opiskellut tarpeeksi, ja tiedät tästä maailmasta ja yhteiskunnasta tarpeeksi, voit valita. Mutta se valinta vaatii ensin kuitenkin aika paljon opiskelua.

        Ps. Moni ajattelee koulun penkin kirjaimellisesti kouluun, luokkaan, mutta elämä on yhtä koulun penkkiä.


      • OlisikoKannattanut

        Hieno kirjoitus ja asiaa.


    • Pakko-muuttaa-muualle

      Aloittaja puhuu täyttä asiaa!!
      Kommentoijista kyllä huomaa jotka yrittää tätä mätäpaisekylän moraalia puolustaa. Täällä on kaikenlainen ilkeily ja kiusanteko kaikkine vandalismeineen sallittu. Se yks saatanan sakkikunta on pahin. Heitä on paljon ja "he" saavat tehdä aivan mitä huvittaa. Ketään ei kiinnosta ja kukaan ei voi asioihin puuttua.
      Auta armias jos oot koulukiusattu. Kukaan ei kiusaamiseen puutu. Ja jos vähääkään puuttuu, kiusatun rooli syvenee juoruineen sun muineen paskoineen. Mikään ei pysy salassa. Keneenkään et voi luottaa koska "heitä" on joukossa paljoko n ja he pitävät yhtä.

      • koulutusta_lisää

        Kiusatut, puolustautukaa ja hakekaa apua, ei saa jäädä yksin odottamaan että kiusaaminen loppuisi itsekseen.

        On yksi ja sama mihin porukkaan kukakin kuuluu, koulukiusaaminen on kielletty.
        Jos opettajat eivät puutu asiaan, ilmoittakaa poliisille, eikä tarvitse ilmoittaa "paikalliselle" poliisille, jos tuntuu ettei se vaikuta mihinkään "erinnäisistä syistä johtuen". Asiasta voi ilmottaa naapuria kauemmaskin, ja niin isolla äänellä, että se kuuluu varmasti. Mitä enemmän väkeä asiasta nostaa metelin, sitä parempi.
        Kerätkää todistusaineistoa ja dokumentoikaa kaikki, niin tekemänne valitukset, eli mistä, miten ja kenelle on asiasta valitettu, kuin kaikki kiusaaminenkin.
        Mikäli päättävässä asemassa olevat eivät reagoi, valittakaa heistä ylemmälle taholle ja useammalle. Periksi ei saa antaa, muuten ns. kiusaamiskulttuuri ei lopu ikinä.

        Eläkää antko periksi muuttamalla, vaan vaatikaa, että se KIUSAAJAA MUUTTAA MUUALLE!!!!

        Koulussa pitää pystyä keskittymään opiskeluun, ei varomaan kiusaajia. Koulusta pitää saada "työkalut" tulevaan elämään, ei turpaansa.


    • YlittääJälkensä

      Eli tilanne on siis edelleen sama kuin ennenkin Nivalassa. Tätä vähän arvelinkin. Eivät asiat muutu itsestään, jos ei niille mitään tehdä.

    • AITSIIHPÖPÖ

      Kyllä muaki o kiusattu oikeestaan koko ikä.
      Ihmetyyppejä noi kiusaajat.
      Osa jatkaa kiusaamista myös koulujen jäläkeen!
      Ei voi kuin nauraa niille.
      Spedejä ovat!
      Nauru ja huumori on parasta lääkettä ja lisään musiikki.

    • Ylpeekummajainen

      Kyl täs elämässä oppii ainaki sen, ettei kannata välittää niistä.
      Elämänkoulusta voi tulla voittajana ulos.

    • Anonyymi

      eikös ne lestat ole pahimpia kiusaajia?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3401
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1439
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1218
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      163
      793
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      772
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe