Onko joku onnistunut pääsemään lopullisesti irti

peliriippuvuudestaan

kerro vinkkejä saatat tehdä jollekin elämän suurimman palveluksen.

14

241

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tässä_aluksi

      laita pankkikortillesi nostoraja, alkuun esim nollaan ja sitten pariin kymppiin/vrk. Kortilla voit maksaa kaikki ostoksesi joten käteistä et tarvitse. Kotikoneellesi saat pelien esto-ohjelman Peluurin sivustolta.

    • Hei.
      Peliriippuvuuteen kannattaa hakea ammattiapua kuten muihinkin riippuvuuksiin. Peliongelma on sikäli vaikea, ettei sitä ulkopuoliset huomaa. Pelaaja saattaa olla erittäin suurissa vaikeuksissa, veloissa ja ahdingossa henkisesti eikä kukaan läheinen aavista mitään. Ammattiapua on saatavissa ja sen turvin pääsee alkuun, avun piirissä kannattaa pysyä riittävän pitkään. Toivoa pelittömistä päivistä on aina.

      Ystävällisesti,
      Pirkko-pappi

      • kirkko_huoh

        Kysyttiin neuvoa, ei peliriippuvuuden kuvailua.


      • KuolevaKirkko

        Kuoleva kirkko...
        Veronmaksajista pula, kun pitää täällä päivystää?


      • pelaava_kirkko

        Käyppäs Pirkko kertomassa tuo meidän seurakunnan kirkkoherralle, hän ei ole onnistunut lopettamaan.


      • pelaava_kirkko kirjoitti:

        Käyppäs Pirkko kertomassa tuo meidän seurakunnan kirkkoherralle, hän ei ole onnistunut lopettamaan.

        Hei.
        Onpa kurja juttu, että teidän seurakunnan kirkkoherralla on ongelma pelaamisen kanssa. Toivottavasti hän kykenee lopettamaan mahdollisimman pian. Hyvää viikonloppua sinulle,
        Pirkko-pappi


    • Friimanni

      Peliriippuvaisuus, kun se on pahaksi päässyt vaikea saada loppumaan. Rehellisesti itselle myötämällä sen kanssa voi elää, ja läheisille kertomalla että sairaus on nimeltä peliriippuvuus. Kaikkien adiktioiden tie paratumiseen, on se että myöntää itselle sen olemassaolo. Adiktiot ovat salakavalia, ihminen ei pysty tunnistamaan sen kehitysmekanismia ajoissa. Peliriippuvaisuus niinkuin kaikki muutkin riippuvaisuudet ovat erittäin rajoittavia tekijöitä elämässä. Voidaankin sanoa että," mitä vähemmän sinulla on riippuvaisuuksia ,sitä vapaampi olet ". Adiktioiden kohdalla, vaikkapa nikotiiniadiktio, kun sen olet kerran saanut on sinussa lopunikää. Kuitenkin on lohdullista että siitä voi päästä eroon, ja olla tupakoimatta. Jokainen tupakoitsijat tietää, miten vaikeaa on lopettaa, ja päästä kokonaan eroon tupakasta , mutta kyllä se onnistuu, niin että hyvä näin. Mitä taas tulee pahenevaan huumeongelmaan, niin sillä saralla maailmassa mennään todella huolestuttavaa suuntaan, mutta se onkin riippuvuuksista pahin mahdollinen, ja nopeimmin tappava.

      • leske

        Ei pidä paikkansa että huumeriippuvuus olisi nopeimmin tappava.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Huume
        Huume on synonyymi sanalle huumausaine[1] ja sillä tarkoitetaan yleensä kiellettyjä päihteitä.


      • Friimanni

        Juuri näin. Olet oikeassa, tarkoitin tässä huumesanalla keskushermostoon vaikuttavia stimulanttija, joiden kirjo on laaja ja monipuolinen. Tässä ketjussa niiden yksilöiminen on turhaa.


      • Friimanni

        Olen saanut aloitettua peliriippuvuuden vieroituksen. Eilen illalla tien vielä 10 € kenon, mutta tänään en pelaa mitään. Jo nyt on parempi olo.


      • Friimanni kirjoitti:

        Olen saanut aloitettua peliriippuvuuden vieroituksen. Eilen illalla tien vielä 10 € kenon, mutta tänään en pelaa mitään. Jo nyt on parempi olo.

        Hei Friimanni
        Tsemppiä sinulle pelittömyyteen. Puhut totta ja tietäen asiasta, vaikea siitä on päästä eroon, kun on pahaksi päässyt. Mahdollista se on. Kannattaa olla avun piirissä, riittävän pitkään. On hyvä myös ottaa asiasta selvää, lukea ja hankkia tietoa.
        Pirkko-pappi


      • Ylimielisyys

        Pirkko puhuu kuin lapselle, kirkon tapa puhua aikuisille.


    • Doneit

      No kuule!

      Ensin laitoin Veikkauksen kautta kortilla pelaamiselle vuoden tauon. Sitten lakkasin nostamasta yhtään käteistä. Nyt en ole pelannut latiakaan kahteen kuukauteen. Nyt kävelen sujuvasti koneitten ohi. Oikeastaan minulle on jo ihan sama, onko ne koneet siinä vai ei. Nyt on vuorossa tupakasta luopuminen. Selkärankaa se vaan vaatii.

    • 8458473639

      Lopetin muutamia vuosi takaperin. Jälkikäteen pohtiessa olen tullut siihen tulokseen että peliriippuvuuden syntymiseen vaikutti se, että elämässä oli yksi tai useampia isoja asioita huonosti. Monesti isot asiat liittyvät ihmissuhteisiin. Uhkapelaamaan ryhtyessä arkipäiväiset murheet unohtuvat nopeasti ja korvautuvat pelin tuomalla jännityksellä.

      Väitän myös että uhkapelurilla on enemmän tai vähemmän vinoutunut käsitys rahan kaikkivoipaisuudesta elämän kohottajana. Peliriippuvuuden syitä on helpompi hahmottaa vasta sen jälkeen kun peleistä on päässyt irti. Irtipääseminen voi tapahtua ammattiavun välityksellä, tai sitten pidemmän ajan kuluessa kun rahan merkitys elämässä vähenee. Olipa keino mikä hyvänsä, nopeampi on parempi. Uhkapelaaminen aiheutta krapulaan verrattavissa olevaa häpeää, joka lamaannuttaa ja estää kokemasta nautintoa. Uhkapelaaminen haittaa myös ihmissuhteita.

      Kun muistelen aikoja jolloin haaveilin isosta voitosta, tuntui että nuorena satanen, aikuisena muutama tonni olisi ollut kaikki mitä voi elämältä toivoa. Nyt kukkaron herraksi päästyä ja säästöjäkin hankkineena raha tilillä ei tunnu miltään. Elämä jatkuu olosuhteiltaan ihan samanlaisena kuin tähän asti. Motiivi uhkapelaamiseen on rauennut omalta kohdaltani. Voi kuullostaa kliseeltä, mutta uhkapeleistä voitettavissa oleva raha ei tuo onnea. Isokaan voitto uhkapeleistä ei ole kuin ykköstonneja. Kymppitonni ei ratkaise kenenkään elämän mielekkytttä ja sadan tonnin tai isommat voitot ovat äärettömän harvinaisia. Osuvat ehkä yhdelle uhkapelaajalle miljoonasta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5168
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1343
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1036
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      948
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      727
    Aihe