Myymälävartiointi

eiylimääräisiäostoksia

Pitkästä aikaa tuli käytyä entisellä kotipaikkakunnalla ja vierailtua Halpa-Hallissa. Olin äkkilähdöllä ihan vapaa-ajan vaatteissa ja tietysti oli tavarat hukassa eli kuljin edes-takaisin hakiessa omia ostoksiani. Jostain syystä sain vartijan ja pari myyjääkin perääni. Eipä tässä mitään, hyvähän se on ku palvelu pelaa, mutta kassalle saapuessani oli jo joku onneton vartijan syynissä. Rouva näytti ihan asianmukaisesti aiemmat ostoksensa, mutta vartija seurasi tapahtumia silmät kovana ja käsi "asekotelon" päällä kuinka käy. Samaan syyniin jouduin itsekin. Eikö Ylivieskassa ole normaalia kameravalvontaa, kuten täällä etelä-Suomessa? Ei tarvitsisi turhan takia leimata ihmisiä myymälävarkaiksi turhan takia? Pihalla tupakalla ollessa, ennen lähtemistä, tuli puheeksi muutaman ihmisen kanssa tämä toiminta. Ei kuulemma ole ensi kerta, että jopa vaatetuksen perusteella otetaan seurantaan niin myyjien kuin vartijoiden taholta. Seuraavan kerran, jos tulee vastaavanlainen tilanne, tulen ilmoittamaan siitä monelle taholle. Onko vartijatoiminta Ylivieskassa ihan lapsen kengissä, käyttäydytään uhkaavasti normaaleja, ostoksia tekeviä ihmisiä kohtaan? Mikä vartiointifirma ylipäätään toimii Ylivieskan alueella?

33

1125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarinoitta

      olen taru anneli,katselin pitkästä aikaa ylivieskan katukuvaa,olipahan muuttunut edukseen oli liikennevaloja isoja kauppoja ymm,yhtäjäin kaipaamaan missä on kirkko,ja toinen yleinen vessa asemalta

    • joopajoo55900

      Ei kauheasti mene läpi tuo potaska, joten odotellaan edelleen oikeita kommentteja.

      • hghghfghgfh

        Tietyt vapaa-ajan vaatteet kyllä ovat monasti pirin käyttäjien suosiossa.


    • varpoja

      Samaa se on muissakin liikkeissä. Liekkö sama vartiointifirma vai kierrätetäänkö noita vartioita eri firmojen välillä.

    • Ylivartija

      Ne on näitä poliisikoulun pääsykokeista pompanneita kakaroita joilla on noussu "virka" hattuun.

      • MyötäHäpeää

        Näin on ja tää on faktaa. Mutta ei täällä ole kuin kaksi jotka vartijana ns. "yli virkansa intoisia" :D. Naurettavaa ja naivihan se semmoinen valitettavasti on.


    • tarinoitta

      ei vartiolla ole kaupoissa aseita mukana huom.trolli ja tarua

      • AseOnPamppuKättäpidempää

        Eräänlainen "ase" se on pippurisumutinkin ja etälamautin(sitä ei tieten vartija saa),mutta sumutinkin luvanavarainen. Mutta joo käsiasetta ei varmaankaan saa olla,ei ainakaan pitäisi saada.


    • tryu

      Aloittaja jäänyt varmaan varkaudesta joskus kiinni, niin ottaa vieläkin luonnon päälle.

      • HuokaaSyvään

        Niinpä. Vituttaa nämä trollit, jotka näkevät mörköjä joka paikassa ja aina niin päin, että "virkamies" on paha, joka kiusaa "viatonta" kansalaista.


    • happeehappeeee

      ylivieskassa se on ollut, ei varkaudessa.

    • hölömöä

      On se inhottavaa tehä ostoksia kaupassa, jossa vartija kopistelee perässä. En oo ollu koskaan varkaissa, mutta tuo aiheeton vartijoiden syynääminen ja kädet tanassa seisominen on yliampuvaa. Syyttömistä ihimisistä tehhään syyllisiä viimeistään kassajonossa, jossa ylimielinen vartija kyttää huvikseen. Kauppiaat asentakoot niitä kameroita ja kytätköön sieltä. Ei tartte sitte jonossa olla arvioitavana vaatteiden tai muun käytöksen takia. En oo koskaan kuullu, että ylivieskan kaupoissa tapeltaisiin siihen malliin, jotta noita pikku-poliiseja pittää olla kaksinki kappalein toljottamassa.

      • 23lidli

        Helpotus kuulla, että teilläkin , on samalta kuullostavaa kaupan käyntiä, kuin täällä kemissäkin.


    • euroja

      vartijaa ei tarvita jos kaikki ihmiset ois rehellisiä,eise vartia tiedä kuka on rehellinen, vain sinä omalla käytökselläsi voit olla sitä tai tätä

    • htryug

      Se on se keltainen neste....

    • joniinvaan

      Vartijan tarkoitus on tietääkseni ottaa kiinni todelliset epäillyt myymälävarkaudesta, ei seistä tönöttää kassan takana ja tuijottaa kaikkia asiakkaita, kuten tässä tapauksessa. Vartijan pitää pysyä taustalla, kunnes on todellinen syy epäillä tai tutkia ihmisiä. Muualla maailmassa, on kameravalvonta tätä varten, jolloin vartija puuttuu asiaan epäillessä varkautta - ennenkuin epäilty poistuu liikkeestä. Miksi syyllistetään tai epäillään normaaleja asiakkaita turhan takia? Varkauksia on ollut ja tulee olemaan nyt ja aiemmin, mutta vartijoiden koulutus on jostain syystä kaikkia asiakkaita syyllistävä. Oisko jo aika laittaa näitä firmoja koulutukseen ja kuriin, mitä voi tehdä ja mitä ei?

    • euroja

      ei muutako peusta vartian-koulutuskeskus,olet muuten siinähyvä,muusta en sinussa tiedä,voit olla silti rasisti,koska pelkäät vartijaa

    • Jokutai

      Olisko tällä aloittajalla ollut pitkä ja leveä hame.

      • tinttititnniin

        Ylivieskassa parissa eri kaupassa käynti on sanalla sanoenahdistavaa. Joskus on melkein tappituntumalla kurkittu olan yli, ensimmäiseksi säikähdin, että pölliikö joku taskusta mutta ei, vartijahan siinä vain tarkisti työmaatansa.
        Ennenkuin koiranleuat arvelevan mun olevan kanttihousu, niin työssäkäyvä veronmaksaja olen, enkä ole koskaan varastanut.
        Ilmeisesti käytökseni on kaupassa on sen näköistä, että kiinnittää huomion mutta kuuluisi tuo ammattitaitoon ettei asiakasta ala ahdistamaan.


    • vanha_vartija

      Se on totta, että vartijan ei pidä tollottaa kassalla maksavia asiakkaita. Hyvä vartija on huomaamaton ja hoitaa virkansa vähin äänin ja elein.

      • ammattitaidottomuuttako

        Niinhän tuo mustikassakin tänään vartija ilmestyi kassalle kyttäämään viereen kun tulin ostoksineni paikalle. Kun olin saanut kortin lukijaan niin katosi kyttäämästä. Aivan niinkuin korillisen ruokaa kanssa juoksisin vain ulos liikkeestä.


    • Lyytimummo

      Menkääpä työn vieroksujat itse vartijoiksi! Työtä se on teidän mulkkujen vahtiminenkin. Ja kovaa työtä onkin!

      • tinttinnttuiu

        joko syyslomat on alkaneet kouluissa?


      • Anonyymi

        On varmasti juu. Kurja vierestä vahtia kun jonku mulkku tekee muijassasi sisään ulos liikettä... Toivottavasti olet jo löytänyt ihan oikeita töitä leikkipoliisi.


    • epäilevä111

      Olen huomannut saman asian, mutta sehän on kauppiaan kannalta hyvä asia jos saadaan hävikki kitkettyä, toisaalta rehellisillä ihmisillä ei pitäs olla mitään hävittävää. Onpahan turvallista käydä kaupassa jossa seurataan asiakkaita, ei tule muutenkaan yllätyksiä, voihan tänä päivänä sattua muutakin kuin myymälävarkauksia kuten uuteisista on todettu. Toisaalta jotku ihmiset aukoo pakettejakin ja laittaa tavaraa taskuun että mistäpä se vartija voi erottaa epärehelliset ja rehelliset. Tänä päivänä naamavärkki ei kerro mitään hyvästipukeutunut viattomankin näköinen voi olla epärehellinen...semmosta...totuutta, ei liian sinisilmäinen...

    • outoa.hommaa

      Itellä kävi taannoin kärkkäisellä sama homma. Tein veikkauksen pisteellä lottokauppoja nii vartija kyttäs parin metrin päässä asiointiani. Sinällään hyvä homma että valvonta pelaa mutta aika häiriintynyttä tuo vieressä kyytäys kyllä on.

      P.S. Mustalaisten kohdalla ymmärrän ja hyväksyn sen täysin.

    • eitietoa

      ITTELLÄNIKÄVI KÄRKKÄISELLÄ puhuttelin vartiaa oli tuttu mies,ei mitään negatiivista koska en ole varas

    • Käsikäyjakatsepysyy

      Jos vartijan täytyy selvittää kuka varastaa niin ei se ilman tarkkailemista onnistu. Siihen tosin riittää että seuraa missä ne asiakkaan kädet käy ja tavarat liikkuu ja sen ne ammattilaiset myös tajuaa.

      Sitten on näitä joka päivä kyttäkeikalla olevia amatöörikoltiaisia jotka seuraavat koko myymälän halki ja kassallakin pönötetään myyjän selän takana ja pidetään katkeamatonta katsekontaktia vielä ulos lähtiessä.
      Ei voi kuin päätään pudistaa että vittu miten tyhmää sakkia voi osa vartijoistakin olla vaikka arvostan tuonkin työn tekijöitä.

    • AzizTheCombatFighter

      Sitä se on ko ei aikanaan päässyt AUK:iin tai RUK:iin, ja Poliisikoulun pääsykokeissakin pomppasivat, niin jotenkin pitää päästä pätemään... "Respect my authority..."

    • VartijaksiEiPoliisiksi

      Haluaako esim. Kaikki sairaanhoitajat olla lääkäreitä? Niimpä... ei kaikki vartijatkaan halua olla muuta ku vartijoita. Uskomatonta yleistämistä.

    • EiYkalainenVartija

      Vartijan tehtävä on myös ennalta ehkäistä rikoksia, tässä tapauksessa varkauksia. Kassojen takana tarkkailu kuuluu vartijan työhön. Ei se sua syyllistä, tekee vaan työtään. Haluaisitko itse olla kaupassa, jossa esim. piripäät riehuu? Muistakaa että vartijat on turvaamassa myös teidän turvallisuutta kaupoissa.
      tollanen perässä seurailu on turhaa, sen myönnän, koska kauppaa voi tarkkailla myös kameroiden kautta, MUTTA kyllä se vartija joutuu siellä kaupan puolellakin näyttäytymään, juurikin ennalta ehkäisevän vaikutuksen vuoksi. Vartija tekee vaan työtään ja mietippä millaista sun mielestä olis tehdä omia töitäs ku sut yleistettäs stereotypioiden vuoksi? Et itse ole siinä tilanteessa niin helppo taas mollata muitten töitä. Veikkaan että täällä vartijoista valittajat ei tee ite töitä ja kokee alemmuuden tunnetta ku vartija tarkkailee kassan takana. Jos et varasta mitään, niin sullakaan ei oo mitään hätää, älä ota henkilökohtasesti.

      P.S joku täällä sano ”Vartija seisoo kädet vyöllään” katoppa millanen varustus vartijalla on vyössään voimankäyttö tilanteiden vuoksi. Helpointa ne kädet on pitää siinä vyöllä.

    • Virkaintoinenko

      Ei vartijan kuulu nöyryyttää 5 vuotiasta joka kauhoo karkkia pussiin, kompastuu nopeampien jalkoihin, kaatuu ja tiputtaa kauhan . Vartija tulee pienen ihmisen eteen vihaisena ja sanoo ettei saa sitä kauhaa uittaa siinä lattialla. Kyttäsi siinä parin metrin päässä joten varmasti huomasi että oli vahinko. Tämän jälkeen ei tytär halunnut tulla kysesiseen liikkeeseen mukaan.

    • Halpamainen-halli

      Tuli tässä itsekin huomattua Ylivieskan Halpa-Hallissa, että heti kun yhtään pidempään vertailee tuotteita hyllyjen välissä niin johan on vartija ilmestymässä paikalle kyttäämään tai ravaa ohi vähän väliä. Aivan raivostuttavaa tämmöinen pelleily, eikö asiakkaita arvosteta enää? Itse ainakin haluan rauhassa vertailla tuotteita ennen ostopäätöksen tekoa ja vaihdan liikettä kyllä jos sitä en saa tehdä ilman että vartija on heti hengittämässä niskaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe