Kumpi parempi rotikka, vai bullmastiffi?

eivillakoiria

siis ihan lapsiperheseen olis tulossa. Ei ole tarkoitus siis opettaa mitään vahdin taitoja, vaan ihan seurakoiraksi. Kumpi näistä sopii paremmin seurakoiraksi. Narttu voisi olla paras ratkaisu, koska ne ovat rauhallisempia ja kiintyvät lapsiin enempi. Urokset saattavat dominoida.

12

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eheinoitakandee

      Ota molemmat vaikka,tatskana,paitaan tai talullun.Mut älä ota lemmikkinä,niistä pelkkää murhetta,stressiä ja harmia.Ei lapsille iloa,vaan pelkoa kavereiden loukkaantumisesta.Et jos haluat perheelle iloa koirasta,valitse rotu,jota lapsetkin voi turvallisesti ulkoiluttaa jne.
      Noista monet luopuu,kun ei jakseta,pärjätäkkään.

    • enilmasekskaahuolis

      Ei oo seurakoiria kumpikaan,vaativat kunnollisen perustottelevaisuuskoulutuksen,ei suositella ekaksi koiraksi.Joten ota vaan suosiollla se lapsirakas ja turvallinen buudeli ensin.Eikä kunnon miehet tarvii mitään ekonjatkeita,ni tarviitko sä oikeesti?

    • Labu

      Mikäli molossimainen ulkomuoto kiinnostaa, niin enemmin suosittelisin labradoria. Rodun sisälle mahtuu eri linjoista polveutuvia yksilöitä, joten voitte hyvinkin löytää sen pullapossun laumanne jatkoksi. ÄLKÄÄ ostako, mistä tahansa aivan jo lastenne turvallisuuden takia, sillä koiran tulee polveutua tunnetusta ja tiedetystä linjasta luonteen&terveyden osalta!

      Musta tai ruskea labukka hivelee vaativankin omistajan silmää ja ilahduttaa koko perhettä :)

      • Punkerolabbis

        Lähinnä muistuttavat ulkoisesti kävelevää, hyllyvää ruokamainosta.


    • Onneihquja

      Ota ihan kumpi rotu vaan. Mutta ota ensin avioero. Ja hommaa ne lapset huostaanottoon. Hyvää loppuelämää sulle ihqujen koizzuli mussukoittesi kanssa.

    • harkitsehyvätjahuonot

      Kumpikaan ei ole hyvä valinta,turhia riskejä molemmat.Lapsilla on kaverit,ja ne olis kiva päästää kyläänkin.Mutta kun koira, voi pitää uhkana vieraita lapsia,ja hyökätä....Et pitäis vahtia ettei vieraat lapset tuijota, kävele kohti,huuda,naura, metelöi muuten,leki liian rajusti, juokse, hypi, ilakoi.Et niiden pitäs vaan olla paikallaan ja tuijottaa lattiaan,tai parempi,kun eivät enää tulis kylään,kun koira hermostuu ihan joka kerta enemmän.....eli ,valitse joku järkevämpi rotu, vaikka joku erikoinen.Mutta turvallinen lapsien kannalta,ota selkoa roduista,älä luota sokeana rotumääritelmään.Kyllähän rotikoistakin sanotaan vaika mitä,mutta kun kuuntelee niistä luopuneita,kuulee sen karun totuuden.Monilla on elämä helpottunut,kun on stiten koirasta luovuttu, kuulemma stressitasot itsellä laskenu,ja lapsilla kavereita enemmän.Et mieti oikeesti valintaasi.

    • tewtwetwet

      Kumpi vaan ni perheessä ei oo enää pitkään lapsia vaan koira jolla on massu täynnä

    • Aidosti_ihmettelevä

      eivillakoiria ja muut ko. koirien kaltaisista tykkääjät, voisitteko ihan rehellisesti, provosoitumatta tai liioittelematta kertoa miksi pidätte tuon näköisistä/luonteisista koirista?
      Olen niin monesti pohtinut kadulla vastaan tulevan koiranomistajan luonnetta ja sitä pitääkö hän koiraansa turvallisuuden vuoksi vai mikä on peruste?

    • miksikaikki

      luulevat rotikoiden olevan jotain hulluja tappajia. Onhan sillä Teemu Selänteelläkin ollut aina rottiksia ja nytkin ottivat taas sellaisen. Hyvin ovat senki lapset säilyneet hengissä. Ei pidä yleistää, että kaikki niistä ovat hulluja ja mielenvikaisia.

      • Nokoska

        se teemu on ollut nopeampi ja ehtinyt saattaa haudan lepoon herra ties kuinka monta rotikka jo. Ei sillä muuten niitä niin montaa olisi ollutkaan.


      • riehuuräyhäärykii

        Se on se käytös kun ohitat sellaisen oman koirasi kanssa.Pistävä katse, riekkuminen ja huutaminen hihnassa kuola lentäen.Pakon omainen yritys tulla agressiivisessa mielessä vieraan koiran luo.Sitä näkyä ei hevillä unohda, sellasia olen nähvyt kymmenkunta, ja yhden vahan melko leppoisan.

        Mistä moinen käytös johtuu, ja miks, melkeinpä kaikki niistä tekee niin? Joku kokenut varmaan valaisee käytöksestä syitä.

        Jos on ostamassa rotua.Otappa kaverisi/tuttavasi tavallinen sosiaalinen koira mukaan.Ja kysy kasvattajalta voiko kävellä yhdessä lenkin, tai muuten näyttäytyä koirat toisilleen.Siinä se käytös näkyy.


    • kapaaaaaala

      Googlaa seurakoirat. Ongelma förbi!

      Sukupuoli on koiran kohdalla paljon pienempi homma kuin rotu, tai edes yksilö. Kyse ei ole vain mitä sinä/te haluatte vaan mitä koira tarvitsee. Käyttökoiran sulkeminen seurakoira-lokeroon ja siihen liittyviin toimintoihin on eettisesti ja moraalisesti väärin. Seurakoirat ovat seurakoiria juuri siksi että niistä on jalostettu pois kaikki muu kuin ihmisen miellyttäminen -mikä on mahtava koiraihmisenä!- mutta se tuo ihmiselle myös vastuun.


      4 marsua voisi olla paras ratkaisu. Marsut ovat älykkäitä, oikeasti.

      Isoin kysymys silti auki........

      Miksi valitsitte palvelus/suojelu/käyttö -koirarodut mutta ette halua sitä mitä he/hän juurikin on ja mihin jalostettu?'

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2663
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2440
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2081
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe