Kysymys hylsyistä?

76253r

Oliko noissa sot.kivääreiden hylsyissä jotain että joitakin hylsyjä ei voi ladata uudelleen, muistelen että jos oli tietyn tyyppinen nalli niin hylsyä ei voinut ladata uudelleen?

3

580

  Vastaukset

  • joo, Perdan nalli hylsyissä on 2 pientä liekkireikää, joten ns normaalia nallinpoistopiikkiä ei voi käyttää. On olemassa eräänlaisia koukkuja, joilla saa perdan nallin pois. Muuten kyllä hylsyt, voi ladata uudelleen.

  • "Sako" valmisti aikoinaan vasaralataussarjaa jälleenlataajille. Siinä hylsy naputeltiin sarjaan kuuluvan alasimen päällä supistusholkkiin. Seuraavaksi hylsy täytettiin vedellä. Sitten pudotettiin kokovaippaluoti hylsyn suulle. Seuraavaksi luodinasetustappi. Sen päähän napakka lyönti vasaralla. Veden paine pullautti nallin alasimessa olevasta reiästä ulos. Hylsyyn tarttunut luoti irti,uusi supistus ja hylsy tyhjäksi uuniin kuivumaan. Nallipesä ei vaurioitunut kuten piikkipoistossa usein tapahtuu. Tuo ohje Berdan - nallitetulle hylsylle. Muutenhan tuo on aikamoista räpimistä.
   Itänaapurin e.m kaliiperin patruunoissa on yleensä Berdan tyyppinen nalli jossa on eri mitoitus kuin esim. suomalaisessa Berdan nallissa.
   Nykypatruunoiden Bokser nallihan irrotetaan piikillä. Jos Berdan nallinen hylsy eksyy sekaan niin hylsynpoistopiikki vaurioituu.

   • Itänaapurilla on hylsyt lakattuja tai kuparoituja rautahylsyjä,ei voi jälleenladata. Nalleina saattoi aikoinaan ladattavissa hylsyissä käyttää Vihtavuoren "Patanalleja". Ne oli tarkoitettu haulikon patruunoille mutta kyllä ne kestivät kiväärinkin patruunoilla.


  SEISKA.FI

  • Tämän takia Niko Ranta-aho ei saapunut käräjäoikeuteen: vastaa pahoinpitelysyytteeseen kesämökiltään - terveydelliset syyt esteenä!
  • Bloggaaja Natalia Salmelasta tuli äiti - katso kuva!
  • Nami! Uhkea Demi Rose poseeraa paljastavassa karkkiasussa: kaunottaren muhkeat pakarat varastavat huomion - katso!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   203
   6359
  2. Heti alkoivat "asiantuntijat" sössöttämään

   ettei hallituksella ole oikeus pistää ihmisiä pakkokaranteeniin https://yle.fi/uutiset/3-11487500
   Maailman menoa
   331
   2991