Laskutusohjelmia yritykselle?

LaskutusRatkaisu

Millaisia laskutusohjelmia kannattaa hankkia kasvufirmalle? Itse en ole löytänyt sopivaa ratkaisua vielä, ja tällä hetkellä tehdään kaikki laskut Excelissä, joka on vaatii loppupeleissä aika paljon aikaa ja säätämistä viitenumeroilla, asiakasnumeroilla jne. Onko olemassa softaa, jonka avulla voi ihan itse muokata laskuja ja lähettää niitä asiakkaille, vai mitä suosittelette?

Kiitos etukäteen.

12

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Verenpaine-ja-Kalsium

      Minä suosittelen että käyt lääkärillä heti alkajaisiksi. Sinulla on joku paha sairaus päällä nyt.
      Se sairaus estää sinua löytämästä netistä laskutusohjelmaa oman "kasvufirmasi" käyttöön.

      By the way, ihan keskustelun pohjaksi. Mainitse kolme (3) eri laskutusohjelmaaa jotka olet tähän mennessä ehtinyt jo tutkia. Eikä mikään niistä soveltunut käyttöösi.

    • ExcelJyrää

      Excel ei sinällään ole huono tähän, jos osaa tehdä laskupohjan automaattiseksi, mikä edellyttää että hallitsee ainakin kaavat ja linkittämisen. Vielä paremman saa, jos osaa kirjoittaa sinne makroja.

    • YrittäjäLahdesta

      Kannattaa kokeilla esim. https://www.airue.net

      Ilmainen, ja ainakin Exceliin verrattuna valtava parannus. Löytyy kaikki oleellinen perustoiminnallisuus (Asiakasrekisteri, tuoterekisteri, automaattiset viitenumerot, myyntireskontra, maksumuistutukset, raportit, varastonhallinta yms.)

      Ainoa huono puoli jonka olen havainnut on, että ohjelmasta ei voi lähettää E-laskuja. Tosin sähköpostilaskut kyllä menevät automaattisesti perille yhdellä klikkauksella ja se on meille ainakin tähän asti riittänyt.

      • Kasvufirman-sopiva

        Soveltuuko tuo ohjelma nimenomaan kasvufirmoille, koska sellaisia suomalaisille kasvufirmoille sopivia ohjelmia olin haeskelemassa?


      • Voisiko.lääkäri.auttaa

        Normaali laskutusohjelma ei käy kasvufirmoille. Kasvufirmoilla pitää olla ohjelmassa "kasvu"-nappula. Muutoin ei onnistu. Kasvufirmoille ei oikein käy mikään muukaan. Se kasvu on niin tärkeää. Laajakaistaliittymäkään ei käy, pitää olla erillinen kasvuyritys-laajakaista. Kännyköiden kanssa on tuskaa. Operaattorit tarjovat erilaisia yritysliittymiä, mutta kukaan ei tarjoa kasvuyritysliittymää. Ei mikään ihme, että kasvufirman perustaminen ja hoitaminen on Suomessa niin vaikeaa. Ainoa, mikä on edes vähän sinne päin ovat nuo Kekkilän tuotteet.


      • Nyt-tarvitaan-tehoja

        Kasvuyrityksellä voi kasvaa laskutusmäärät expponenttiaalisesti. Ensimmäisenä vuonna 50 laskua, sitten seuraavana 5000 ja sitä seuraavana 500.000 laskua vuosittain. Tämän takia kasvuyrityksen laskutusohjelmassa pitää olla reilusti pelivaraa, ettei koneet mene jumiin just kun laskutus kasvufirmalla muuten pyörisi tosi hyvin.

        Seuraavana vuotena tulee jo 50.000.000 laskua, ja kaikki Excel-laskuviritelmät ja muut Visual Basik ohjelmat on auttamatta ulkona. Silloin pitää olla jos skaalattava pilvipalvelinohjelmisto, jolla laskutus kyetään suorittamaan.
        Tämä ihan vaan vastauksena kaiken maailman viisastelijoille.


      • YrittäjäksiSiirtynyt
        Nyt-tarvitaan-tehoja kirjoitti:

        Kasvuyrityksellä voi kasvaa laskutusmäärät expponenttiaalisesti. Ensimmäisenä vuonna 50 laskua, sitten seuraavana 5000 ja sitä seuraavana 500.000 laskua vuosittain. Tämän takia kasvuyrityksen laskutusohjelmassa pitää olla reilusti pelivaraa, ettei koneet mene jumiin just kun laskutus kasvufirmalla muuten pyörisi tosi hyvin.

        Seuraavana vuotena tulee jo 50.000.000 laskua, ja kaikki Excel-laskuviritelmät ja muut Visual Basik ohjelmat on auttamatta ulkona. Silloin pitää olla jos skaalattava pilvipalvelinohjelmisto, jolla laskutus kyetään suorittamaan.
        Tämä ihan vaan vastauksena kaiken maailman viisastelijoille.

        Kasvuyritys ei sinänsä tarkoita laskujen lukumäärän valtavaa kasvua, vaikka liikevaihto kasvaisikin exponentiaalisesti. Laskujen lukumäärän valtava kasvu tarkoittaa halvan tavaran tai palvelun myymistä suoraan kuluttajille. Jos vaikkapa esimerkiksi ottaa pelifirmat, niiltä tuskin lähtee valtavaa määrää laskuja eli joka pelin latauksesta ei tule omaa laskua, kun he eivät myy suoraan kuluttajalle, vaan käyttävät välissä app storea. Mahtaako app storeen lähteä laskua lainkaan vai tuleeko sieltä vaan tilityksiä sopimuksen mukaisesti?

        Jos sellaista kuitenkin halutaan, olisi varmasti ollut parempi kysyä laskutusohjelmaa, joka selviää miljoonista laskuista vuodessa. Varmaankin silloin laskutus hoidetaan jotenkin automaattisesti eikä käsin. Luultavasti laskutus on jotenkin automatisoitu tilauksiin ja tehty räätälöidysti juuri ko. palveluun, esimerkiksi noissa app storeissa.


    • isännöitsijä5

      Hanki Datamike laskutusohjelma tai joku muu paketti. Datamike on sentään ollut jo 25 vuotta markkinoilla. Jos laskutus on todella pientä niin LibreOffice tai Excel käy.

      • k.oodi

        Datamikessä on yksi tosi kenkkumainen ongelma. Nykyisin monet yritykset haluavat laskun eri paikkaan, esim tilitoimistolle suoraan. Datamikeen et voi ohjelmoida suoraan laskutusosoitetta, vaan sinun pitää perustaa laskutusosoitteelle uusi asiakaskortti ja sitten muistaa aina laskuttaessa, että pitää etsiä toinen laskutusosoite asiakaalle. TOSI TYPERÄÄ, et varmastia aina muista vaihtaa manuaalisesti laskutusosoitetta... KORJAUSTA ON ODOTETTU JO 10-VUOTTA, mutta vastaus on aina sama - valitse manuaalisesti. Ihme touhua, eikö taoto riitä koodaamaan????


    • isännöitsijä5

      Kyllä Datamikessä on mahdollisuus saada napin painalluksella toinen osoite. Isännöitsijänä käytän näin koko ajan kun hoidan myös paria autotalliyhtiötä, joissa laskuosoite vaihtuu koko ajan vaikka. Minulla on pari vuotta vanha versio.

      • k.oodi

        Joo, mutta sen pitäisi tehdä se automaattisesti, kun kerran olet johonki laskutusosoitteen syöttänyt


    • Kassajärjestelmä

      Suosittelisin kassajärjestelmää etsivälle ERPLY kassajärjestelmää (http://erply.com/fi/), erittäin tehokasta ja helppokäyttöistä myyntiohjelmistoa, jossa hallitset asiakkaat, tuotteet, varaston, laskut ym. yhdestä paikasta käsin ja koska järjestelmä on pilvipohjainen – mistä vain.

      Paketin mukana tulee:
      - Maksuton suomenkielinen asiakastuki
      - Maksuton etäohjaustuki
      - Maksuton ensimmäinen koulutus etäohjauksella
      - Maksuton käyttöönotto
      -Maksuton laitteistotuki

      Vähän kassajärjestelmän tärkeimmistä ominaisuuksista:
      Pilvipohjaisuus → Ensiluokkaisen Cloud-Hybrid teknologiamme ansiosta kaikki tapahtumatiedot tallentuvat turvallisesti pilvipohjaiselle palvelimelle - tämän johdosta tapahtumatietojen tallenus on automaattista, erittäin turvallista ja kaikki tiedot ovat helposti saatavilla.

      Toimii offline-tilassa → Myy milloin tahansa, missä tahansa - vaikka internet-yhteytesi olisikin epäluotettava.

      Synkronoi reaaliajassa → Kaikki tapahtuma- ja asiakastiedot synkronoitaan automaattisesti pilvipohjaiseen tiliisi, jotta voit seurata myyntitoimintaasi juuri silloin kun se tapahtuu.

      Yhteensopiva reagoiva → Ohjelmistomme toimii millä tahansa laitteella tai käyttöjärjestelmällä - pöytätietokoneilla, kannettavissa tietokoneissa, älypuhelimissa, tablet-laitteissa, Androidissa, Windowsissa tai iOS-laitteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että sinulla on mahdollisuus valita, mitä on liiketoimintasi kannalta järkevintä käyttää.

      Automaattinen asennus päivitykset → Ohjattu asennuspaketti on nopea ja helppokäyttöinen - ja laitteiden liittäminen onnistuu laittamalla vain johdot kiinni. Kun järjestelmä on saatu asennettua kaikki päivitykset tapahtuvat automaattisesti, joten järjestelmäsi on aina ajan tasalla.

      Verkkokaupan tuki → Erply on suunniteltu helpottamaan monikanavamyyntiä. Tuotehallinta ja varaston täydennys tehdään yhdestä paikasta. Tilaukset myyntiedustajilta, kivijalkamyymälöiltä, puhelimitse, sähköpostilta ja verkkokaupan kanavilta tulee yhteen keskitettyyn varastonhallintajärjestelmään. Näin varastosaldot pysyvät ajan tasalla kaikkien järjestelmien välillä.

      Kokeilet ERPLY kassajärjestelmää ilmaiseksi 30 päivää täällä: http://erply.com/erply-fi-rekisterointi/
      Ja jos on kysymyksiä, maksuton asiakastuki toimii ark. klo 9.00 - 17.00. Puh. 358 974790284 tai [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe