Öljyn määrä lisääntyy moottorissa!

Kotimekaanikko

Olen vuosien varrella oppinut seuraamaan öljymäärää säännöllisesti mittatikusta. Usein pinta laskee siten, että öljynvaihtovälin lopussa ollaan lähellä alamerkkiä.

Minulla on jo muutaman vuoden ollut C4 diesel ja siihen on tullut erikoinen vika: moottoriöljyn pinta nousee siten, että se on vaihtovälin lopussa pari senttiä ylämerkin yläpuolella. Auto tuntuu toimivan ihan normaalisti ja mitään erikoisia ääniä moottorista ei kuulu.
Mistä tämä voisi johtua, onko turmiollista moottorille ja pitäisikö tälle tehdä jotain?

5

6863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vetääkö moottori normaalisti, eikä savuta?

      Näennäistä öljymäärää saattaa lisätä kondensoitunut vesi, vuotava jäähdytinneste sekä mäntien ohi vuotava polttoaine. Joku näistä on syyllinen silloin, kun omistaja väittää, ettei auto kuluta öljyä lainkaan. ; )

      Jos jäähdytinnestettä ei katoa, paisuntasäiliössä ei näy kuplia koneen käydessä kuumana eikä öljyntäyttökorkin sisäpintaan näytä liisteröityneen vaalean limamaista öljyvesiemulsiota, ei liene syytä huoleen.

      Dieselin suutinongelma saattaisi ilmaista itseään sylinteriin ja sitä kautta kampikammioon valuvalla polttoaineella, mutta tämän pitäisi johtaa selkeisiin käyntiongelmiin ja moottorin vikavalon syttymiseen.

      Pätkäajossa kampikammioon kondensoitunut vesi haihtuu pois ripeällä ja pitkähköllä maantiemarssilla, jolloin taas öljyä vaikuttaa kuluvan näennäisen paljon. Etenkin dieselautolle pitäisi aina välillä antaa vähän lapikasta.

    • Tihennä_vaihtoväliä

      Todennäköisesti polttoainetta kertynyt öljyn joukkoon. Ei ainakaan paranna öljyn voitelukykyä.

    • entsitikkamies

      veikkaisin jäähdytysnesteen puolesta. Jos kannen tiiviste vuotaa hiukan, esim. kovilla kierroksilla täydellä teholla, ei sitä huomaa kun pellin avaa.

    • dieselongelma

      Tämä johtuu usein keskeytyneestä hiukkaspoltosta. Eli autosi polttaa noin 500km.n välein karstat hiukkassuodattimesta ruiskuttamalla moottorin palotiloihin poistotahdin aikana ylimääräistä polttoainetta joka sitten palaa hiukkassuodattimessa puhdistaen sen. Jos tämä tapahtuma katkeaa usein kun moottori sammutetaan jää mäntien päälle polttoainetta joka valuu voiteluöljyn sekaan.
      Tämä polttotoiminto näkyy ajotietokoneessa siten että kun nostaa kaasupolkimen moottorijarrutukselle näyttää hetkellinen kulutus noin 1 litra/100km. normaalistihan tuolloin se on 0.
      Siis tuon toiminnon ollessa päällä ei kannata ajoa lopettaa.
      Jos on päässyt käymään niin että öljynpinta on noussut kannattaa öljyt vaihtaa koska tuolloin voitelu ei ole hyvä sekä moottori pikeytyy ja karstoittuu ja ajan mittaan tulee monia kalliita ongelmia.

      • dieselongelma

        Jäi kommentoimatta että tuo ongelma esiintyy erityisesti autoilla joilla ajetaan pääasiassa lyhyitä matkoja jolloin tuo keskeytys tapahtuu usein, siksi diesel ei ole hyvä kaupunkiauto.
        Dieseleissä pitäisi olla varoitusvalo tms. indikaattori tuon toiminnan ilmaisemiseksi niin vältyttäisiin useasta moottoririkosta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1575
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1253
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1017
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      920
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      851
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      848
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      764
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe