Raskaana ja suhteessa kaikki vialla

Newsomenow

Hei. Nyt tarkotus purkaa tänne omaa päätä etten ihan tukahdu tähän ihan ku joku juuri pisti pussin päähäni!
Eli mun ja miehen suhde on mennyt kamalaksi lisäksi olen 12vk raskaana.
Mies flirtailee jatkuvasti muille naisille lisäksi puhuu että menee omassa kotimaassaan naimisiin piankoin(afrikkalainen). Oma tukiverkosto ei tiedä tilannetta kunnolla kun yksi hyvä ystävä ja ystävä tietää että mies käyttää minua hyväksi ja valehtelee. Ja miehen pari kaveria on painostanut minua auttamaan miestä suomessa. (minähän tarvin apua että pääsen tästä ilman uhkailuja)
Mies selvästi pakenee vastuutaan mitä virheitä on tehnyt ja odottaa minun viihdyttävän itseään.
Ajauduin huomaamatta tähän alisteiseen asemaan ja jotenki itse meni "hukkaan".
Sitten tämä varmaan omannaiseuden puolia kun ymmärrän/näen miehen epävarman puolen ja se tekee lähtemisestä vaikeaa ja hänellä on ollut vaikea sopeutua suomeen(hyvä jos itse selviää omista paperi asioista) Mies on minua nuorempi ja takertuu välillä kuin pikkulapsi ja moni lennokas ajatus menee yli realiteetteja.
(kulttuurin vaihdos?)
Miten voin suojata itseni näiltä loukkauksilta/kontrolloimiselta/henkseltä väkivallalta kun tukiverkko olematon?
Lisäksi en ole ainut nainen jota mies halveksii vaan myös puhuu rumasti muista naisista,suomalaisista ja muista jotka ei suostu auttamaan häntä.
Mies on muslimi mutta ei rukoile(??) mutta tajuan et se on kyllä kulttuuri tai joku sairaus mikä saa miehen noin pahaksi ja ei halua että pääsen irrottautumaan kunnialla tai ongelmitta vaan täytyy lytätä.(harvoin suoraa haukkumista mutta paljon epäsuoraa)
Miten voin hyväksyä omantilanteen ja estää itseä vajoamasta? Itsessä paha vika on se "paha ylpeys" että haluan itse aina ratkoa ja selvitä yksin vaikeista tilanteista ilman apua ja en voi uskoa millään että olen joutunut tähän mihin moni muukin suomalaisnainen.
Miehessäni kunnioitan ja arvostan kuitenkin hänen henkilökohtaisiajalojaperiaatteitaan (jotka oppinut uskonnosta) ja rakastaa lapsia. Minua mies kuitenkin pitää uhkana kun pidän omia asioitani ominani enkä ole niin avoin puhumaan?
Tuli pitkä litania.. itsessäki tunteiden osilta paljon kehitettävää kun en ole henkisesti vielä mikään menestyvä ihminen..

2

147

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mamma1234

   Eniten mua ihmetyttää miksi olet semmoisessa suhteessa missä on pahaolla? Miksi annat toisen kohdella itseäsi noin? Jos tämä jatkuu niin ajaudut huonoon jamaan ja itsetuntosi murskantuu. Sun pitää ajatella myös tulevaa lastasi joka kasvaa mahasassi ei ole hyvä että äitillä on pahaolla. Se voi myös vaikuttaa lapseen.

  • Handeli2

   Hankala tilanne! Mutta pääset kyllä eteenpäin! Et ole miehelle mitään velkaa ja vaikka hän tarvitsisikin sinun apuasi selviytyäkseen, hän on aikuinen. Kulttuurierot varmasti ovat suuret, mutta se ei ole sinun vastuullasi. Jos miehellä olisi yhtään kapasiteettia ja halua, hän sopeutuisi ja opettelisi itselleen uutta kulttuuria ja tapoja. Ottaisi vastuuta ja välittäisi. Voi olla, että hän on hukassa tai masentunut, mutta sekään ei ole sinun kannettavaksesi tarkoitettu asia. Olen nähnyt läheltä hyvin eri kulttuureista tulleita miehiä, heillä on ollut myös hyvin eri koulutustausta, ja osa on tehnyt töitä ja pärjännyt, saanut toki apuakin uudessa kulttuurissa. Osa on mennyt eteenpäin naisen kannatellessa häntä aikansa, mutta sopeutuminen vaatii myös omaa panosta ja vastavuoroisuutta. Jos miehesi haluaisi aidosti olla kanssasi, arvostaisi sinua ja yrittäisi parhaansa, olisi tilanne toinen.

   Arvosta itseäsi. Oli mies sitten kantasuomalainen tai ulkomaalainen, pitää hänen osoittaa arvostustaan ja välittämistään. Puhu asiasta neuvolassa. Olisiko jokin monikulttuuristen perheiden ryhmä, josta saisit tukea? Tai joku neuvolapsykologi/perhetyöntekijä/tukihenkilö, joka auttaisi sinua irtaantumaan miehestä?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

   Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
   Maailman menoa
   390
   3857
  2. Vernu Vasunta

   On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
   Suomussalmi
   133
   2697
  3. En kelpaa sinulle

   Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
   Ikävä
   128
   1875
  4. Taidat vanhempi nainen

   Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
   Ikävä
   73
   1320
  5. Voi nainen...

   Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
   Ikävä
   51
   1192
  6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

   Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
   Maailman menoa
   172
   1189
  7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

   Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
   Ikävä
   72
   1167
  8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

   Miehelle kysymys :)
   Ikävä
   64
   1125
  9. Naiselle kysymys

   Mitä oikein näet minussa?
   Ikävä
   51
   952
  10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

   Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
   Maailman menoa
   291
   930
  Aihe