Pakko ajatukset ja kontrollin menettämisen pelko

Suruttaa

Moi!
Oon 23 vuotias nainen ja oon kärsinyt pakko-oireista ja pakko ajatuksista jollain tasolla läpi elämän. Jokin aika sitten huomasin että lääkkeet ei enää tehoa kun sain paniikki kohtauksia ja tarkistelin asioita joiden tiesin olevan turhaa. Menin lääkäriin ja sitä kautta minun lääkitys vaihdettiin. Minulla on ollut lapsesta asti ahdistavia pakko ajatuksia ja kontrollin menettämisen pelkoa, ajatuksia että mitä jos satutan jotain henkilöä tahallani. Mitä jos tapan jonkun. Viime aikoina (kahden viikon sisään) minulla on tullut kamalia ajatuksia että mitä jos menen ja murhaan minulle rakkaita ihmisiä. Nämä ajatukset pyörii päässä ja tuottaa sydämen tykytyksiä. Pelkään että mitä jos tekisin sen vaikka en todellakaan haluaisi tehdä ja tiedostan että nämä on pakko ajatuksia mutta minulle on tullut ahdistusta ja pelkoa että mitä jos oikeasti toteuttaisin tämän ajatuksen. 😢 Ennenkin minulla on ollut vastaavanlaisia ajatuksia mutta uuden lääkkeen aloittamisen jälkeen (nyt viikon syönyt) nämä ajatukset todella ahdistaa ja pelkään että jos päässä naksahtaa ja pelosta tulee totta!
Onko kenelläkään vastaavanlaisia kokemuksia?

11

3066

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miljaliisa

      Hei!
      Älä pelkää, ei ne ajatukset toteudu, ne on vaan ajatuksia. Rauhoita itseäsi kertomalla itsellesi, että nämä ovat pelkkiä ajatuksia, ei todellisuutta. Googleta EFT-terapia ja katso youtubesta video. Kokeile auttaako se.

      • Suruttaa

        Hei! Kiitos vastauksestasi. 😊
        Katsoin youtubesta ja yritinkin tehdä mitä siellä neuvottiin, mutta tuntui omasta mielestä vähän hassulta. Oman mielen valmentaminen kyllä kannattaa aina!

        Joskus mulla on ollut kausia että pakkoajatuksia tulee, mutten niistä ole niinkään ahdistunut. Nyt on sit kausi että ne todella ahdistaa ja pelkään tekeväni kamaluuksia. Vaikka yritän saada itseni ymmärtämään että nää on vaan pakkoajatuksia ja parempi kausi tulee taas mutta en tiedä miksi nyt pääkoppa on tosi sekaisin. Toivon että uudet lääkkeet alkais pelittämään eikä laittais pääkoppaa entistä enemmän sekaisin; siltä on vähän nyt tuntunut. Pikkusiskollakin (20v) ollut pakko ajatuksia joskus niin hänelle oon kertonut näistä. Myös äitin ja mun miehen kanssa oon jutellut tästä, ne on neuvonut vaan ajattelemaan että ne on pelkkiä ajatuksia. Mun mies auu nyt ulkomailla ensikevääseen asti... voi olla että ikävä ja stressi on laukaissut tän ahdistuksen nyt. Omia pakko ajatuksia en oo pelännyt vuosiin, ja nyt on kova ahdistus ja suruttaa että tämmönen on nyt päässyt käymään. Toivotaan että tästä kuopasta vielä nousen.


      • Minävaan23v

        Oletko kärsinyt pakkoliikkeistä? Minä oon 23 vuotias mies ja mulla on pakkoliikkeitä,varsinkin kasvoissa. Lisäksi on vaikeita pakko oireita, ocd todettu mutta nyt tutkitaan tourettea.


      • ApSuruttaa

        Ei oo oikeestaan mitään pakkoliikkeitä.
        Pakko-oireet liittyy lähinnä ajatuksiin ja asioiden tarkisteluun. Millasia pakko oireita sulla on?


      • Minävaan23v

        Tarkistelupakko, pakonomainen symmetrian tarve ja tosi tosi paljon kaikkea muuta.. jos kosken vaikka vasemmalla kädellä oven kahvaan, on pakko koskea oikeallakin. Sitten pakko oireet ja pakkoliikkeet tavallaan yhdistyy eli tulee monimuotoisia pakko oireita, esim vähän väliä teen sitä että ensin painelen silmiä tiukasti kiinni ja sitten painelen mahaa navan kohdalta oikean käden ranteella ja sen jälkeen kosken etusormilla molempiin kylkiini.


      • ApSuruttaa

        Ootko ikinä yrittäny olla sillein, ettet tee noita asioista, ja yrität antaa vaan olla, vaikka se oiski kärsimystä? Silleo et yrität katkasta sen kierteen? Mulla on joskus ollu kans noita et järjestelen asioita ja pitää koskea esim molemmilla käsillä. Sit tuli nii suurta ahdistusta et aattelin et nyt vaan lopetan tän!! Yrittää vaan olla sillei et nyt lopetan tän, täs ei oo mitään järkee, sit kärsii siitä tuskasta ettei tee jotain kyseista asiaa, mut se kyl helpottaa ku katkasee sen kierteen!! Tahdonvoimalla!!
        Mut pakko-ajatuksia en oikeen osaa hallita enkä osaa olla ajattelematta vaikka haluis... ne vaan tulee mieleen ja tuo ahdistusta...(kontrollin menettämisen pelko, et satuttaisin jotain). Noita fyysisiä juttuja mun on ollu helpompi katkasta...


      • Minävaan23v

        Jos koitan olla tekemättä niin se ahdistus kasvaa ja lisää tic oireita eli pakkoliikkeitä. Mulla on myös pakko koskea nenään ja napaan joka esineellä minkä käteen otan, jos puhelimessa puhun jonku kanssa on pakko vähän väliä ottaa puhelin pois korvalta ja koskea nenään.. ja mun pakko laskea kaikki portaat ym. Ja numerot täytyy olla parillisia aina esim telkkarin äänenvoimakkuus..onhan näitä hirveä liuta mitä ei edes kaikkia jaksa kirjoittaa..:D


      • Minävaan23v
        Minävaan23v kirjoitti:

        Jos koitan olla tekemättä niin se ahdistus kasvaa ja lisää tic oireita eli pakkoliikkeitä. Mulla on myös pakko koskea nenään ja napaan joka esineellä minkä käteen otan, jos puhelimessa puhun jonku kanssa on pakko vähän väliä ottaa puhelin pois korvalta ja koskea nenään.. ja mun pakko laskea kaikki portaat ym. Ja numerot täytyy olla parillisia aina esim telkkarin äänenvoimakkuus..onhan näitä hirveä liuta mitä ei edes kaikkia jaksa kirjoittaa..:D

        Vaatteiden kanssa on kans pakko oireita.. varsinkin paidat tuntuu että ne olis huonosti päällä vaikkei olekkaan ja niitä sitte pakko repiä ja nykiä olkapäistä..ja käytän paljon farkkulappuhaalareita nii mun pitää aina tosi tarkkaan kattoa että ne henkselit on samalla tasalla tai alkaa ahdistaan.. ja katon siis monesti päivässä että ne on samalla tasalla..


    • viiltäjäjack

      Mulla oli kans joitakin kuukausia sitten kun ahdistus oli pahimmillaan niin pakko-ajatuksia sekä paniikkikohtauksia. Pakkoajatukset olivat usein väkivaltaisia; kurkun viiltämistä... viiltelin läheisteni kurkkuja ajatuksissani.. mitä en todellakaan haluaisi tehdä oikeasti. Minua myös pelotti että olenko mä nyt hullu, toteutanko nämä joskus tajuamatta? Nää ajatukset oikeastaan katosivat siinä vaiheessa kun aloitin ahditukseen lääkityksen (escatalopramin) sekä varmaan suurin vaikuttaja oli se et TEIN AJATUKSIEN KANSSA TÖITÄ. Eli ajattelin: "Tämä on vain ajatus, ajatus ei voi vahingoittaa sinua eikä toisia". Tajusin että tää on oikeastivain ajatusta. Myös se ahdisti et näitä tuli KOKOAJAN, siis oikeasti joka minuutti tuli näitä mielikuvia. Lopulta annoin niiden vain tulla, enkä yrittänyt ees estää niiden tuloa.

      Mun ohje siis: anna ajatusten tulla ja myös mennä. Ajatukset eivät voi vahingoittaa. ne ovat vain ajatuksia.

      • ApSuruttaa

        Moi!
        Kiitti vastauksestasi.
        Nii, ajatuksiahan ne vaan on... mutta mua on ahdistanu ajatus siitä että mitä jos tekisinki ne kamalat ajatukset, pelko siitä että mitä jos päässä "naksahtais", itsensä kontroloiminen pettäis ja tekisinki moista. (vaikka en ikimaailmassa haluaisi.)
        Se "jos" ahdistaa, et mitä jos teenkin.
        Se on kamalaa ku päässä jo näkee sen tilanteen. Mulla oli aika elämässä kun näitä ei ollut... toivottavasti parempi aika taas koittais. 😞 Oon muutenki niin herkkä ihminen ja semmonen en tekis pahaa kenellekkään, ni tommoset pelot ahdistaa ja tuo ihan paniikkia ja sydämen tykytystä.
        Mut pitää uskoo et tulee taas aika kun menee paremmin, ei voi luovuttaa. 😊


    • ikuisestikiitollinenoon

      Tossa kannattaisi rukoilla.
      Ei missään nimessä ainakaan mitään joogaa tai mindfulnes inhotusta lisäksi " avuksi"
      Rukous.Raamattu. Apu löytyy Herralta.
      Usko minua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe