Jokostas luvian jussit

Sataa.sataa.ropisee

Siellä ne viljapellot odottaa jusseja, niin tai taitaa vielä tuleentuu mene ja tiedä. Taitaa jäädä palkkapussi aika laihaksi tänävuonna, silloin kun oli kaunista jussit istui baarissa ja nostelivat housujaan, nyt pellot on märkinä ja vilja mustaa kuin rämpän piru. No jää peuroille ruokaa talveksi, valtio maksaa tai eu jusseille palkan.

21

431

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitoshyvästäruuasta

      älä horise joutavia,viljelijöille ei mitään palkkaa makseta .jos tarkoitat katokorvauksia,sinulla on vanhaa tietoa,niitä ei nykyään ole olemassa.hyvä se on palkannauttijan possastella ,jos vahinko työssä sattuu työnantaja maksaa,ja jos jää työttömäksi valtio elättää.olisi vain oikeus ja kohtuus jos viljelijöille korvattaisiin menetykset,loppupelissä olemme kaikki heistä riippuvaisia,synteettistä ruokaa ei ole vielä keksitty.viljelijäkin tarvitsee rahaa elääkseen,tällä nykymenolla kohta ei kukaan enää viljele,ja mitä sitten syömme.

      • Nuhapumppu

        Pitäisikö valtion eli suomenkansan maksaa viljelijälle siittä että viljat jäävät peltoon, niiden eteen tehdään työtä 4 viikkoa vuodessa, menkää töihin verokirjalla onhan siinä 11 kuukautta luppoaikaa. Olisi muutenkin aika jättää nuo kivikot ja ruoppaiset meren pohjat viljeleättä, laittakaa metsälle. Ja viljeleminen on vappaa ehtoista pelleilyä, saksassa on tullut hyvä sato lidistä saa hyviä sämpylöitä.


    • Huhuhuh

      Tämähän on taas ilmiselvä provosoi. Jokainen joka ei ole sokea, näki että silloin kun oli kaunista, vilja ei ollut valmista. Kamala vuosi, toivottavasti henkinen kantti kestää

    • Pitää.vakuuttaa

      Mitä..... eikö teillä ole vakuutuksia, kasvavan tuotannaon vakuutuksen saa op ainakin tekee sellaisia. On tyhmyyttä jos ei vakuuta omaisuuttaan, vakuutukset on työnantajalla vakutuukset on itselläni näin se menee jussi hyvä.

    • puhutaanpa.totta

      Se hyvä tässä EU:ssa on että ei tule ruokapulaa jossakin on aina sentään hyvä sato ja siitä riittää Suomeenkin asti. Kyllä kai erillaisia korvauksia maksetaan unionissakin ja tänä vuonna jo etuajassakin, ainakin pankkien tietojen mukaan. Kyllä myöskin maanviljelijä voi ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi ja saada työmarkkinatukea, kuten muutkin kansalaiset. Siinä vain rajataan satokauden tulot pois, ettei korvauksia kahdesta paikasta sentään tule. Sama oikeus on kaikilla yrittäjillä kuten palkansaajillakin.

    • kaupunkilainenko

      Vaikuttaa että Luvialla muutaman ihmisen kateellisuus ja katkeruus ylittää moninkertaisesti järjenjuoksun. Onko avaaja kateellinen ja vahingoniloinen _kaikille_ joilla menee paremmin kuin hänellä (tai niin kuvittelee) vai pelkästään maanviljelijöille?

    • Aivoruoska

      Telaketjut puimurin alle niin ne kerää mailmallakin märjistä pelloista viljaa, meinaan jos haluja on.

      • ruikuttajaviljeliä

        Löpöä saa tilattua vai tarvitseeko senkin saada ilmaiseksi.


    • Lakohon.mänöö

      Nyt kun sattui sadepäivä voisi mennä vaikka ostamaan uusi traktoori tai lava-auto, on sitten vehkehet kunnos kun kaunista tuloo.

    • kyrpi.s

      Maajussi-nussi!

    • Piste.ja.pilkku

      Valtio on antamassa 25 miljoonaa jusseille rahaa, minkä helvetin takia tuota joukkoa vedetään yhteiskunnan rahoilla perässä. Eihän mitään muutakaan yritäjä joukiota rahoiteta , no jussit saa taas uudet bakut pihaan.

      • Katkerilletiedoksi

        Pieni vilkaisu kooklelta riittää. Kateellisille tiedoksi että viime vuonna on annettu 3.6 miljardia euroa yritytukia yrityksille.


      • puhutaanpa.totta

        Voiskohan joku tiedustella vaikka työvoimaministeriltä paljonko hänen alansa burjetti oli, eli paljonko rahnaa meni työttömyyskorvauksiin ja työvoimatukeen. Päätoimisia viljelijöitä kun on muutama tuhat ja harrastajat mukaan lukien noin 50,000 työttömiä taas lähes puoli miljoonaa, kun mukaan tulee koulutuksessa ja tukitöissä olevat. Ei taida oikein demokraattisesti ja tasa-arvon mukaisesti korvaukset jakaantua.


    • Menoks.sano.annilenox

      Työntekijät lähtevät töihin, mitähän jussit tekee..... valmistelevat baariin lähtemistä. Työntekijä on korvauksensa ansainnut, työntekijä maksaa sentään veronsa, miten on mahdollista ettei jusseilta jää yhtenäkään vuonna verotettavaa tuloa, pihat täynnä uusia laitteita kun investointeja tehdään ei tarvitse maksaa siloin veroja, mutta käsi pitkänä odotetaan almuja valtiolta kun vanhoilla merenpohja pelloilla uiskentelevat jotsenet ja nauttivat viljaisaa päivän menua.

    • Näin.on.närreet

      Se on nyt aivan selvä asia,että elämme sellaisia aikoja että ilmastonmuutosten johdosta pitää käsittää että kaikki tilat ei ole enää viljelyskelpoisia eikä ole oikeutettuja saamaan samaa korvausta mitä hyvin hoidetut ja isot tilat saavat. Kaiken näköiset kuraprunnut on aikansa elänyttä elämää, istuttakaa puita kasvamaan taikka päivitäkää peltonne tähän päivään, poistakaa ne 70 luvun salaojatutket mitkä ei ole toiminut enää 30 vuoteen, kaivakaa uudet sarkaojat ja salaojitakaa pellot uudelleen. Mutta ehdotan että laitakaa puita kasvamaan ja menkää sinne kortistoon jos sieltä saa sitä rahaa niin helpolla.

    • siemenn

      Maanviljelijät saa keskimäärin 40% tuloistaan tukina ja maksavat vain puolet eläkemaksuja muihin yrittäjiin verrattuna. Jonkun mielestä tuo on oikein.

    • Liukuhihnalla

      Sanokaahan minua viisaanmat mitä viljelijät tekee seuraavan kuudenkuukauden aikana. Työmiehen on lähdettävä joka aamu ansioon ei saa mitään korvauksia mistään,eikä voi istua baarissa ja puhua paskaa.

    • ohranjyväsilmässä

      Lähdemmä lomailemahan ethelän lämpimän aurinkhon. Työt tul tehtyä.

      • Lomilleeee

        Jetsulleen näin! Työt on tehty, renki hoitaa puut mettästä. Mää kyl jourun lähtemään yksi ko emänt on töissä. Mut kai siält jottai seuraa saa.


      • Elätit

        Renki voi hoitaa sitä emäntää myös,itse tuskin siihen pystyt.


    • metsurimanu

      Poikkea Tallinnan kautta. Sieltä saa halvan ja hyvän kotiapulaisen mukaan, jolle sopii työ kun työ ja ovat kielitaitoisiakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2813
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1954
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1806
    6. 157
      1795
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe