Kuopion väestö

kjjg

Huonoa on ollut Kuopion väestönkehitys tammi-elokuussa 2017. Ilman maahanmuuttoa väkiluku olisi laskenut. Muihin suurempiin kaupunkeihin verrattuna maahanmuuttoa on Kuopiossa kuitenkin vähän ja ero näyttää vain kasvavan vuosi vuodelta. Tätä vauhtia Kuopio taantuu muuttotappiokunnaksi lähivuosina.

106

2398

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Julkulasta

      Oletko ottanut ne valkotakkisen hoitajan tuomat lääkkeet? On nukkumaan menoaika.

    • 543465eyryhjyh

      Ihan asiaa aloittaja puhuu. Se kauppakamarin lanseerama 200 000 asukastakin on vissiin sen yhden huonotasoisen wannabe-kirjailijan aivopieruja.

      • Aivopierijä

      • Jothos

        Siinä onkin oikein märkä päiväuni Pohjois-Savon kunnille. Päästä liittymään Kuopioon. Ja palvelut ei kun paranee.


    • kerpele_

      Määräkö korvaa laadun ?

      • kevväällä.latu.märkänöö

        Märkä korvaa ladun, sehän on luonnonlaki.


    • Kd8kekdid

      Mieluummin hitaampi väestönkasvu kuin heikkenevä huoltosuhde... jota nykyisenlainen maahanmuutto heikentää entisestään.

    • kasvua_sekin

      Eipä siitä kauaa ole kun näiden Suoli24:n älyköiden näkemyksen mukaan Siilinjärvi on kuihtumassa pois ja sen on liityttävä Kuopioon. Tuskin ympäristökunnista enää ymmärrystä löytyy Kuopioon liittymiselle kuin pakon edessä mutta kyllä ympäristökunnista tulee eläkeläisiä viettämään eläkepäiviään Kuopion palveluiden äärelle.

      • ghjkj

        Eipä hyvältä näytä Siilinjärvenkään tilanne. Väkiluku on vähentynyt yli 100:lla tammi-elokuussa 2017.


      • jdgashdfhasf
        ghjkj kirjoitti:

        Eipä hyvältä näytä Siilinjärvenkään tilanne. Väkiluku on vähentynyt yli 100:lla tammi-elokuussa 2017.

        Täytyyhän metsän eläimillekin löytyä elintilaa.


      • Anonyymi

        Mitenkä siilinjärvi liitetään Kuopioon. Naulaamalla vai liimaamalla.


    • hartikainen_

      Kuopiossa onkin huutava pula osaavista koneinsinööreistä.

      • Turhaaporukkaa

        Näin on, kouluttamattomia aputyömiehiä meillä kyllä riittää ihan omasta takaa, niillä vaan ei ole oikein työhaluja.


      • 543654uytuytu

        Minulla on kovat työhalut, mutta filosofian hyveiden mukaan olen oppinut hillitsemään halujani.


      • NekkuMatti

        Piällysmiehiä siellä onkin omasta takaa. Tekijät vaan puuttuu.


    • syrjitty.kansanosa

      Tämähän ongelmahan on helppo korjata, muutetaan vaan laskentaperusteita ja otetaan väestönlaskentaan mukaan hautausmaalla olevatkin niin väestö tuskin vähenee enää koskaan 💡
      Onhan se nyt väestönosan syrjintää jos ei lasketa mukaan vain siksi että asunto sattuu sijaitsemaan pari metriä maanpinnan alapuolella. Tasa-arvovaltuutettu, missä oikein piileksit?

    • olisiko_se_yksi

      Montako avointa koneinsinöörin työpaikkaa Kuopion tapauksessa tarkoittaa oikein huutavaa pulaa ??

      • hartikainen_

        Sinulla taisi tuo "koneinsinööri" mennä ohi hilseen. Laita googleen hauksi koneinsinööri ja katso mitä se antaa vastaukseksi.


    • ylikansoitus.seis

      Ihmiset ovat perseestä, enempää ei kaivata ja lisääntymistä pitäisi hillitä.

      • ihmispaskoja

        Niin, joku voisi selittää miksi vitussa ihmisiä pitää olla enemmän? Mitä sinä itse hyödyt siitä, että ihmispaskoja olisi enemmän?


    • urbaanisavo

      Huonolta näyttää valitettavasti Kuopion tilanne.

      Kuopioon pitäisi saada kunnon työpaikkoja, eikä mitään sellutehtaita keskustan tuntumaan, jotka kyllä tuovat rahaa, mutta ajavat saasteillaan ja hajuillaan loputkin asukkaat pois.

      Keskusta (valitettavasti ei se puolue) on täysin kuollut; tyhjiä liiketiloja toinen toisensa perään. Kuopion keskus sijaitsee nykyään jossain huitsinnevadassa, jonne ei ole käytännössä muulla keinolla asiaa kuin peltilehmillä. Arvelin jo Matkuksen rakentamisen aikoihin, että se tulee olemaan todella iso virhe. Kaupungin keskustan tulisi olla se elävin paikka, ei joku automarkettihelvetti metsän keskellä.

      Uudet rakennushankkeetkin vaikuttavat joitain poikkeuksia lukuunottamatta hyvin vaisuilta. Rakennetaan keskusta täyteen lasiparvekehirvityksiä niin, että se vaikuttaisi mahdollisimman paljon masentavalta lähiöltä. Umpikorttelit ja tiivis rakennuskanta loistavat poissaolollaan. Ei ihme, että porukka haluaa pois.

      Tuskin tilanne tulee tästä muuttumaankaan, eiköhän sieltä tule uudeksi kaupunginjohtajaksi joku kepulainen jostain hemmetin juankosken peräreiästä "kehittämään" kaupunkia.

      • Julkulasta_kajahtaa

        Kato pitkästä aikaa Julkulan arkkitehtiosasto on herännyt. Pitkään aikaan tämä umpikorttelifetissi ei olekaan kirjoitellut tälle palstalle.


      • urbaanisavo

        En ole tänne ennen kirjoittanut, enkä koskaan ole mistään "Julkulan arkkitehtiosastosta" kuullutkaan, mutta sen veikkaan tämän tunnereaktion perusteella, että siellä on jotain asiaakin ollut taustalla.


      • Auto.sillä.kulkee.kaikki

        Keskustassa kun suhtaudutaan vihamielisesti autoilijoihin niin sehän näkyy heti keskustan suosiossa, ei sinne huvita tulla istumaan ruuhkassa, matelemaan ahtailla kaduilla, etsimään toivotonta pysäköintipaikkaa muualta kuin torin alta, esim. satamaan on niin pitkä matka että ei ole oikein järkevää jättää autoa torin alle ja sitten juosta asioille satamaan asti mutta kun sielläkään ei ole milloinkaan vapaita parkkipaikkoja.
        Automarketteihin on helppo mennä autolla ja käytännön totuus näyttää edelleen olevan se että kävelykeskustat ovat vain utopiaa ja unelmaa, käytännössä auto on niin kätevä arjen apuväline että valtaosa käyttää sitä asiointiin. Kyllähän se nyt onkin kömpelöä käydä vaikka kaupassa jollain pyörällä tai bussilla, kesähelteellä maidot ja muutkin tuotteet kerkeää pilaantua kuumuudessa ennenkuin kotiisi kerkeät, kylmäketju katkeaa ja muutenkin hankala kuljettaa isoa ostoskassia pyörällä tai bussillakin. Autossa on niin paljon säilytystilaa että isommatkin ostokset mahtuvat mukaan, ilmastointi pitää kesähelteelläkin sisätilat viileänä joten elintarvikkeet säilyvät paremmin jne.
        Pistän nimmariksi 80-luvun kampanjalauseen joka pitää edelleen täysin paikkansa.


      • fhjk

        Tukholmassa enää noin 25 prosenttia 18-vuotiaista suorittaa ajokortin. Suomi seuraa viiveellä perässä. Tulevaisuudessa yhä harvempi käyttää pikkuautoa liikkumiseen kaupungistumisen edetessä ja maaseudun tyhjentyessä.


      • kgd

        Kuopiossa voisi edelleen tehostaa keskustan ja lähiympäristön täydennysrakentamista, koska halukkuus keskustassa asumiseen on lisääntynyt. Keskustassa asuessa myös pärjää hyvin ilman omaa autoa.


      • a063
        fhjk kirjoitti:

        Tukholmassa enää noin 25 prosenttia 18-vuotiaista suorittaa ajokortin. Suomi seuraa viiveellä perässä. Tulevaisuudessa yhä harvempi käyttää pikkuautoa liikkumiseen kaupungistumisen edetessä ja maaseudun tyhjentyessä.

        Ajokortin omaavat ovat huomattavasti valveintuneimpia jalankulkijoinana kuin nämä tulevaisuuden urbanisoituneet. Edelliset opettavat jälkeläisensäkin tuntemaan luonnonlait ja heidän sukunsa säilyy myös kaupunkiolosuteissa.


      • Hanki_Darwinin_palkinto

        Oikotiellä hakutuloksella Kuopio keskusta 210 asuntoa myynnissä. Paljonko haluat lisää?
        Tämä umpikortteli idiootti voisi ampua itsensä. Kuopion keskusta tätyteen umpikortteleita.


      • urbaanisavo
        Hanki_Darwinin_palkinto kirjoitti:

        Oikotiellä hakutuloksella Kuopio keskusta 210 asuntoa myynnissä. Paljonko haluat lisää?
        Tämä umpikortteli idiootti voisi ampua itsensä. Kuopion keskusta tätyteen umpikortteleita.

        "Kuopion keskusta täyteen umpikortteleita"

        Ehdottomasti samaa mieltä.


      • kjhhg

        Samaa mieltä minäkin. Riittävä rakennustehokkuus edellyttää umpikortteleita, koska keskustan rakennuskorkeutta säännellään.


      • Fingerpurilainen

        Minun mielestä korttelit pitäisi olla ympäriajettavissa. Suoritus ei ole onnistunut jos auto jääkin katolleen...


      • Anonyymi

        Ei paisko tuulet "kattoa" jos se rakennetaan teräsbetonista vahvojen betonipilareiden päälle ja kannen päälle rakennetaan vaikkapa 2-3 kerroksia kiinteistöjä.
        Kannen päälle voi tehdä aukion missä ravintoloita terasseineen yms palveluita.
        Kannen alla säilyy kauppatori joka on sateelta suojassa mutta kuitenkin avoin joka puolelta.


    • kaupungistuminen_on_in

      Kaupungistuminen ja urbanisaatio ovat globaaleja megatrendejä. Ihmiset muuttavat maaseudulta kaupunkeihin. Sama ilmiö on ollut näkyvillä pitkään myös Suomessa ja tahti tulee tulevaisuudessa kiihtymään. Vaikka Sipilät ja muut kepulit horisisi mitä, ei muuttoliike tulee enää kääntymään toiseen suuntaan. Työpaikat ja palvelut sijaitsevat kaupungeissa, ihmiset haluavat asua niissä ja se on myös kaikessa suhteessa tehokkaampaa kuin se, että ihmiset asuvat levällään.

      Nämä trendit ja lainalaisuudet koskettavat vahvasti myös Kuopiota. Kuopion täytyy tehdä kaikkensa, että se säilyttää/lisää houkuttelevuutta muualta tulevien silmissä, panostaa kaikessa suhteessa kasvuun, kehitykseen ja ihmiten viihtyvyyteen eri palvelujen muodossa. Kuopiossa on tehty tämän eteen hyvää työtä ja nyt tätä työtä pitää jatkaa. Muuten voi olla, että tipahdetaan kelkasta ja paluutta siihen kyytiin ei enää välttämättä ole.

      • Eikiinn

        Kuopion kaupungissa eläminen on kallista. Ja tilaa ei ole tai mitään kiinnostaa / kauppoja / palveluita

        Kaupungin mielikuva on aika keskussa

        Olen käynyt viimeksi keskustan aluella yli 10v sitten... ja kaikki tututtuni käy vain harvemmin.


      • sfgj

        Itse asun keskustassa. Kaikki palvelut on kävelymatkan päässä. Viisi kauppakeskusta, muutama tavaratalo ja pienempiä kauppoja useita. Teatteri, musiikkikeskus, elokuvateatterit, jäähalli, jalkapallostadion, tori, satamatori. Lähellä Väinölänniemi, Valkeisen puisto ja Puijo virkistäytymiseeen. En muuttaisi lähiöön tai Petoselle.


      • muuttolintuEE

        Olen asunut helsingissä ja tampereella.. Hassua, että nyt kun asun kuopion keskustassa, tuntuu kuin asuisi lähiössä..


      • en_ole_robotti_

        Heko heko osta lego. Keksi parempi trollaus.


      • lkjg
        muuttolintuEE kirjoitti:

        Olen asunut helsingissä ja tampereella.. Hassua, että nyt kun asun kuopion keskustassa, tuntuu kuin asuisi lähiössä..

        Todella hassua. Missä lähiössä Hgissä tai Treella on yhtä monipuoliset palvelut kuin Kuopion keskustassa.


    • ei_kiesus

      Kerro "isfgj" mitkä viisi kauppakeskusta ovat mielestäsi kävelymatkan päässä Kuopion keskustasta??

      • Isfgj

        Sektori, Aapeli, H-talo, Apaja, Minna.


      • oikeastaan_seitsemän
        Isfgj kirjoitti:

        Sektori, Aapeli, H-talo, Apaja, Minna.

        Vihtori, Torikulma.


      • mulla.ei.ole

        Joutomiehillä on aikaa kävellä vaikka Helsinkiin asti...


      • Jothos
        Isfgj kirjoitti:

        Sektori, Aapeli, H-talo, Apaja, Minna.

        Niinpä, kaikki edellä mainitut puolityhjiä.Mahtuisivat kaikki vaikka yhteen keskukseen.


      • Isfgi
        Jothos kirjoitti:

        Niinpä, kaikki edellä mainitut puolityhjiä.Mahtuisivat kaikki vaikka yhteen keskukseen.

        Ai niin, kauppahalli unohtui. Hyvin käy väkeä sielläkin.


    • parodoksi

      Kuopion uskomaton muuttovoitto jatkuu edelleen varmaankin ja ainoastaan pakolaisten voimin:

      http://www.savonsanomat.fi/savo/Väki-vähenee-Pohjois-Savossa-vain-Kuopioon-muuttovoittoa-ja-sinnekin-niukasti/1059561#cxrecs_s

      • bushi

        Maahanmuutto hillitsee odotettavissa olevaa väestökatoa, joka johtuu väestön ikääntymisestä ja syntyvyyden laskusta.


      • Ib88ka

        Kuopion muuttovoitto on ainakin aiemmin perustunut pitkälti lähikuntien asukkaiden keskittymisestä Kuopioon.


      • piiteri
        Ib88ka kirjoitti:

        Kuopion muuttovoitto on ainakin aiemmin perustunut pitkälti lähikuntien asukkaiden keskittymisestä Kuopioon.

        Juankosken ilmeinen muuttotappio vaikuttaa nyt negatiivisesti Kuopion muuttovoittoon verrattuna viime vuoteen. Samoin vähentynyt maahanmuutto, Myös Etelä- ja Länsi-Suomi houkuttaa itäsuomalaisia työmahdollisuuksillaan.


      • Pakolaisia ei lasketa muuttovoimaan ainoastaan turvapaikan saaneet jotka jää asumaan Kuopioon.


    • 56tiyutfytyryt

      Kyllä tämä Kuopio on muuttunut muutenkin aika hiljaiseksi paikaksi. Isoissa marketeissa käy kuhina ja ihmisiä ajelee teitä pitkin kuka minnekin. Yrittäjyyttä ajavat tahot hypettävät kuinka kaikkia on niin upeeta, mahtavaa ja kehitys kehittyy. Kaiken tuon jälkeen arki ja elämän meno täällä Kuopiossa vaikuttaa kaikesta huolimatta aivan pystyyn kuolleelta. Ihan sama olisi muuttaa jonnekin kehyskuntaan ja selvitä asumisesta halvemmalla.

    • dfsdfhdhsdfs

      Oli odotettavissa, että helsinki, tampere, turku kolmio voittaa tämän kisan. Muu suomi alkaa hissukseen taantua.
      Ei voi mitään, varsinkin kun ei tosissaan yritetä.

    • tilastonikkari

      Tähän asti voimakkaasti kasvanut Pohjois-Pohjanmaa on alkanut menettää väkeä. Mistähän se johtuu?

      • savå

        Tilastokeskuksen virheestä.


      • savå

        Sama virhe Kuopion luvuissa. Muuttovoitto parisataa suurempi kuin ensin ilmoitettiin.


    • 1000taalankysymys

      Aito ostovoimaisen väestön kasvu on kaikkien hyväksi.
      Mutta Kuopion kasvu taitaa perustua eläkeläisten (paluumuuttajien) ja opiskelijoiden määrän kasvuun.
      Ainakin Männistöstä ja keskustasta ollaan tekemässä eläkeläisten paratiisia ,ja opiskelijoille tehdään valtava kampus Savilahteen.

      Olennainen pointti on, että mistä saadaan niitä työpaikkoja?

      • bushi

        Myös eläkeläiset maksavat veroja, kuluttavat ja käyttävät palveluita.


      • 1000taalankysymys
        bushi kirjoitti:

        Myös eläkeläiset maksavat veroja, kuluttavat ja käyttävät palveluita.

        Lähinnä terveyspalveluja ja nekin veronmaksajien piikkiin.
        Lapsiperheet kuluttavat eniten. Pitää hankkia asunto ja lapsille lisätilaa asunnoissa, lasten harrastukset yms. maksavat, pitää olla auto ,kakkosauto ja paljon muuta tarpeellista.
        Eläkeläiset ovat jo ostonsa tehneet ja asuntokin on yleensä maksettu. Lähinnä he työllistävät terveyspalveluja ja matkatoimistoja.
        Siksi on tärkeää hankkia lapsiperheitä Kuopioon. Siksi on harmillista, että Fimeaa ei saatu tänne.


      • Hyväkuopio

        Kuopiolla on nyt hyvä draivi päällä, vaikka sitä täällä kuin yritetään selitellä ja vähätellä.


      • jepppp
        1000taalankysymys kirjoitti:

        Lähinnä terveyspalveluja ja nekin veronmaksajien piikkiin.
        Lapsiperheet kuluttavat eniten. Pitää hankkia asunto ja lapsille lisätilaa asunnoissa, lasten harrastukset yms. maksavat, pitää olla auto ,kakkosauto ja paljon muuta tarpeellista.
        Eläkeläiset ovat jo ostonsa tehneet ja asuntokin on yleensä maksettu. Lähinnä he työllistävät terveyspalveluja ja matkatoimistoja.
        Siksi on tärkeää hankkia lapsiperheitä Kuopioon. Siksi on harmillista, että Fimeaa ei saatu tänne.

        ”... veronmaksajien piikkiin”. Myös useimmat eläkeläiset ovat itse VERONMAKSAJIA, jotka ovat tehneet pitkän työuran. Vastaavasti kaikki työikäiset eivät maksa veroja, joten turha väheksyä eläkeläisiä. Monet palveluntuottajat työllistyvät eläkeläisten ansiosta.


      • Uussaw
        1000taalankysymys kirjoitti:

        Lähinnä terveyspalveluja ja nekin veronmaksajien piikkiin.
        Lapsiperheet kuluttavat eniten. Pitää hankkia asunto ja lapsille lisätilaa asunnoissa, lasten harrastukset yms. maksavat, pitää olla auto ,kakkosauto ja paljon muuta tarpeellista.
        Eläkeläiset ovat jo ostonsa tehneet ja asuntokin on yleensä maksettu. Lähinnä he työllistävät terveyspalveluja ja matkatoimistoja.
        Siksi on tärkeää hankkia lapsiperheitä Kuopioon. Siksi on harmillista, että Fimeaa ei saatu tänne.

        Ne eläkeläiset kuitenkin saavat eläkettä, jota kuluttavat kaupungissa. Ainakin niin kauan kuin heistä ei tule terveydenhuoltokuluja, saattavat eläkeläiset olla hyvinkin plussaa kaupungille. Tosin kun lopulta niitä kuluja alkaa tulla, niin miinukselle taitaa mennä eläkeläisten asuttaminenkin.

        Lapset taas eivät saa sitä eläkettäkään ja päästessään lopulta työelämään, muuttavat stadiin.


    • pitänee_iloita_tuostakin

      Varmaankin eläkeläisten mahtava muutto puuttui Tilastokeskuksen luvuista, oli vain Kuopioon tulleet maahanmuuttajat

      • Valeemävaletilasto

        Ei kannata iloita. Herkii vielä vituttamasta.


      • fhhj

        Vai on esimerkki, pikemminkin taitaa olla trollaus. Eiköhän suurin osa ole aivan tavallisia pitkän työuran tehneitä eläkeläisiä, jotka elävät eläkkeellään ja maksavat veroja. Monet muut loisii ryyppyringissä, ei eläkeläiset.


      • sivusta_seurannut
        fhhj kirjoitti:

        Vai on esimerkki, pikemminkin taitaa olla trollaus. Eiköhän suurin osa ole aivan tavallisia pitkän työuran tehneitä eläkeläisiä, jotka elävät eläkkeellään ja maksavat veroja. Monet muut loisii ryyppyringissä, ei eläkeläiset.

        Ikävä kyllä tuo on täyttä totta. Sanon näin sivusta.
        Olen seurannut tuon naispuolisen henkilön touhuja
        varmaan kymmenen vuoden ajan ja mikään ei yllätä,
        mitä hän tekee tai on tehnyt.


      • tissutellen
        fhhj kirjoitti:

        Vai on esimerkki, pikemminkin taitaa olla trollaus. Eiköhän suurin osa ole aivan tavallisia pitkän työuran tehneitä eläkeläisiä, jotka elävät eläkkeellään ja maksavat veroja. Monet muut loisii ryyppyringissä, ei eläkeläiset.

        Valitettavasti moni eläkeläinen tissuttelee viinan kanssa itsensä hautaan ennenaikaisesti näin säästyy verorahoja!


      • lamakuopio

        Kuopion hyvä tavoite olisi 100.000 asukasta vuonna 2040. Toivottavasti se ei alitu. Asuntorakentaminen hiljenee ja työpaikat vähenee. Kuopiossa on tällä hetkellä yli 2000 asuntoa myynnissä ja vuokra-asuntoyhtiöillä satoja asuntoja vapaana. Kun väki vähenee, asunnot eivät mene kaupaksi. Lisäksi kunnallisvero nousee, koska Kuopio tekee mittavia investointeja velkarahalla ja kalliit elinkaarihankkeet rassaavat taloutta pitkään.


      • Pessimistipettyy
        lamakuopio kirjoitti:

        Kuopion hyvä tavoite olisi 100.000 asukasta vuonna 2040. Toivottavasti se ei alitu. Asuntorakentaminen hiljenee ja työpaikat vähenee. Kuopiossa on tällä hetkellä yli 2000 asuntoa myynnissä ja vuokra-asuntoyhtiöillä satoja asuntoja vapaana. Kun väki vähenee, asunnot eivät mene kaupaksi. Lisäksi kunnallisvero nousee, koska Kuopio tekee mittavia investointeja velkarahalla ja kalliit elinkaarihankkeet rassaavat taloutta pitkään.

        Harmittaako hirveesti kun Kuopio kasvaa?


    • kasvaako_Kuopio

      Kukapa kertoo millaisella kohinalla kasvaa Kuopion työpaikat??
      Finnpulpin tulossa olevia tuhansia työpaikkoja ei kannata vakavasti ottaen pitää luvuissa eikä myöskään kaupanalan osa-aikaisia tms työpaikkoja!

    • savolainenjunttila

      Kuopio on sisäsiittoinen junttila, jonne muualta tulleen on vaikea sopeutua. Muualta tullut eristetään helposti ja hänestä tehdään kaikkien halveksima hylkiö.
      En yhtään ihmettele, että miksi Fimean väki ei halunnut tulla Kuopioon, ja eräs toinen firma on vähin äänin palannut sinne mistä se tuli suurin odotuksin. Eräs firma meni konkurssiin vuodessa muutettuaan Forssasta Kuopioon.
      Jotain mätää tässä paikassa on.

      • Hienopaikka

        Jaa. Minut on otettu hienosti vastaan ja olen viihtynyt ja sopeutunut loistavasti.


      • Hienopaikkka

        Tuosta en tunnistanut itseäni. Minulla on sängyssäni vain yksi rakastajatar, joka muutti mukanani ja viihtyy myös oikein hyvin.


    • Julkula_kutsuu_

      Kyllä jollain Julkulan potilaalla on kova kiima mummelia kohtaaan. Kuinka vinksahtanut täyyy olla, että jaksaa joka päivä kijroittaa mummelista ja sitä mukaa Suomi24 ylläpito poistaa viestit. Tästäkin keskustelusta on poistettu yli 20 viestiä ja muutama viesti joita ylläpito ei ole vielä huomannut poistaa.

    • en_usko_tilastoo

      Kun savolainen avaa suunsa niin Kuopio kasvaa!! Uskokaa nyt!

    • qqwaq

      No onhan tuo ainakin sielä: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712122200599596_u0.shtml
      " Kuopion väestönkehitys tammi-elokuussa 2017. Ilman maahanmuuttoa väkiluku olisi laskenut. Muihin suurempiin kaupunkeihin verrattuna maahanmuuttoa on Kuopiossa kuitenkin vähän ja ero näyttää vain kasvavan vuosi vuodelta. Tätä vauhtia Kuopio taantuu muuttotappiokunnaksi lähivuosina" Jätkä meinas väkisin lisätä väestöä,naamakin näkyy mitävittua sivuilla,lusii Kuopion vankilassa...varmaan väittää olevansa syytön sakkovanki. No toivottavasti,liukastuu suihkussa...

      • bushi

        Miten Varkauden seudulla tehty rikos liittyy Kuopion väestö -keskusteluun?Tämän keskusteluketjun aloituksen jälkeen ilmeni, että Tilastokeskuksen väestötiedot Kuopion osalta olivat virheelliset. Kuopion väestö onkin edelleen reilussa kasvussa ja hyvä niin.


      • busshit
        bushi kirjoitti:

        Miten Varkauden seudulla tehty rikos liittyy Kuopion väestö -keskusteluun?Tämän keskusteluketjun aloituksen jälkeen ilmeni, että Tilastokeskuksen väestötiedot Kuopion osalta olivat virheelliset. Kuopion väestö onkin edelleen reilussa kasvussa ja hyvä niin.

        Kun väki vähenee, savolaisen mielestä se lisääntyy. Kiero savolainen ei valehtele, vaan savolaisen mielestä tilasto valehtelee ja Tilastokeskuksen väestötiedot ovat täynnä virheitä.


      • fghjl
        busshit kirjoitti:

        Kun väki vähenee, savolaisen mielestä se lisääntyy. Kiero savolainen ei valehtele, vaan savolaisen mielestä tilasto valehtelee ja Tilastokeskuksen väestötiedot ovat täynnä virheitä.

        Äskettäin Tilastokeskus julkaisi oikeat väkilukutilastot. Kuopio kasvoi 500:lla ja Juankosken muuttotappio vähennettynä olisi kasvanut n. 600:lla.


    • hohhhjjoo

      Kuopio ei ole kasvukeskus. Onko joku edes joskus muuta väittänyt. Väki muuttaa etelään ja ilman tehtyjä kuntaliitoksia näyttäs aika pahalta. Ainut mikä kasvaa on velka per kaupunkilainen, parin vuoden sisällä tuplaantuu ja veronkorotuksia tiedossa kunnallisveroihin ja kiinteistöveroihin. Savon Sanomat 13.12.2017: https://www.savonsanomat.fi/savo/Veronkorotusta-väläyteltiin-Kuopion-budjettikeskustelussa/1082026.

    • muistanpa_hyvinkin

      Kannattaisikohan käydä vilkaisemassa tätä Kuopio- ketjua mitä tänne on kirjoiteltu pari - kolme vuotta sitten. Sieltä löytyy Kuopion kaupungin propaganda-trollien kirjoituksia missä verrataan Kuopion kasvua E-Suomen kasvukeskuksien kasvuun. Parasta kun siellä väitetään että Kuopion kasvu on suhteutettuna jopa niitä suurempaa!
      Niitä lukiessa tahtoo väkisenkin naurattaa!

    • ProvoMuttaTotta

      "Kuopion väestönkasvu jatkuu. Kuopion ennakkoväkiluku oli 118.234 vuodenvaihteessa (31.12.2017). Väestönlisäys oli noin 500 henkeä eli 0,4 % vuonna 2017"

      Missä muualla muka näin nopeaa kasvua? Eikö missään?? Arvasin!

      • lkdkfjklfkdslkjfdlkd

        Onko se mikään hyvä asia kun Kuopion suurin "työnantaja" on kaupunki itse...


      • tdysedy

        Tuo luku on yksi huonoimmista kasvukeskus luvuista.
        Muutaman vuoden ajan kuopio kasvoi yli tuhannella.. Nyt on luisuttu takaisin normi kasvuun.


      • pottapää1

        70% uusista oli ulkomaalaisia


      • masentava.itä-suomi
        tdysedy kirjoitti:

        Tuo luku on yksi huonoimmista kasvukeskus luvuista.
        Muutaman vuoden ajan kuopio kasvoi yli tuhannella.. Nyt on luisuttu takaisin normi kasvuun.

        Kukapa tänne haluaisi muuttaa kun elinkustannukset ovat huippukalliit mutta palkkojen ostovoima heikko, vähän työpaikkoja, liikaa kaikenlaista sekopäätä, nistiä ja juoppoa kaduilla rötväilemässä, jne.
        Oikeastaan ei oikein tule mieleen mitään positiivista tästä paikasta.
        Ainut mikä minua täällä vielä pitelee on työpaikka mutta jos se loppuisi tai sattuisin saamaan paremman ja parempipalkkaisen työpaikan muualta, niin muuttaisin erittäin mielelläni pois Kuopiosta ja koko tältä itäsuomen alueelta vaikka olen täällä syntynyt ja tähän saakka elänytkin. Masentava EU:n syrjäinen kehitysaluekolkka kaikenlaisine negatiivisine puolineen ilman mitään positiivista :/


      • Oodi__Kuopiolle

        Myös oodinistien pääjoukko on tänne muualta muuttaneita, tosin tuollaista yhden käden sormilla laskettavaa onnetonta porukkaa ei voi edes lukea kuuluvaksi Kuopion väestöön.


    • koettu_2v

      Monella paikkakunnalla asuneena voin sanoa, että Kuopio ei ole se paikkakunta jossa haluan asua pitempään. Vänkät ihmiset, kieroilu ja vahingonilo masentavat kenet tahansa. Savolainen mentaliteetti korostuu hyvin kiusaamisena työpaikoilla ja kouluissa.

    • KungFuKengät

      Kuopiossa pitäisi alkaa valmistamaan jotakin sellaista - mitä ei muualla valmisteta !

      Ihan sama mitä - kunhan joku saa siitä työtä ja toimeentuloa !

    • Galmaves

      No kohtahan sitä aletaan yksilöllistä tuotetta valmistamaan Kuopiossa - SELLUA nimittäin! Siinä kun tehdään Kallavedelle samat kuin Talvivaarassa, niin johan tulee ukkoo ympäri maailmaa ihmettelemään valtavaa KATASTROFIA! Hupsista, ny me ylitettiin 60-kertaisesti ilmoitetut päästöt. Sitten on virkamiestä ja tuomaria, Elyä ja luonnonsuojelijaa rannoilla ja julkisuudessa omia etuja ajamassa ja kaikki kynnellekykenevät Somessa viisastelemassa.

      • lkjhgi

        Ei Talvivaarassa tehdä sellua. Uudet sellutehtaat ovat vähäpäästöisiä ja Kuopioon suunnitellun tehtaan päästörajat ovat vielä tiukemmat kuin nykyisin toimivilla tehtailla. 1970-luvulla tehtaat vielä saastuttivat. Nykyisin vesistöt on puhdistuneet tehtaiden ympäristössä.


      • Ja_lehmät_lentää

        Uskot varmaan vielä hammaskeijuun ja joulupukkiin?


      • Viikon_vitsi
        lkjhgi kirjoitti:

        Ei Talvivaarassa tehdä sellua. Uudet sellutehtaat ovat vähäpäästöisiä ja Kuopioon suunnitellun tehtaan päästörajat ovat vielä tiukemmat kuin nykyisin toimivilla tehtailla. 1970-luvulla tehtaat vielä saastuttivat. Nykyisin vesistöt on puhdistuneet tehtaiden ympäristössä.

        Vähäpäästöisiä. Maailman suurin havupuusellutehdas ja suurimmat päästöt.

        Finnpulp: Kymmenen kertaa enemmän jätevettä kuin kaupungista

        Ympäristöluvassa sallittu vuotuinen päästömäärä Kallaveteen on mm. 7 300 kg fosforia, 365 000 kg kiintoainetta, 20 075 000 kg sulfaattia ja 146 000 kg AOX-yhdisteitä.

        Nutta nämä ovat lukuja jotka menevät tavalliselta sukankuluttajalta hilseen yli. Sormet eivät riitä laskemaan.


    • mikätäällähaisee

      Ihan 2010 - luvulla on tehty ne mittavat ympäristövahingot Kainuun Talvivaarassa.
      Jos Maailman suurin sellutehdas tulee Kuopioon, terveys-, haju- ja vesistöriski on olemassa.
      Vaikkei tehdasta ole vielä olemassakaan, jo nyt kiistellään siitä kuinka pitkälle Kallavedelle tulisi myrkkyputki vetää. Ei ainakaan vedenottamon läheisyyteen, eikä Saaristokaupungin lähelle. Voisiko sen vetää vähän Kuopiosta ohi, niinkuin tonne Leppävirran/Varkauden suuntaan?

    • Kaupungin_tiedotustrolli

      Muutama fakta Kuopion väestönkehityksestä ja taloudesta:

      2011 583
      2012 1 136
      2013 1 053
      2014 1 063
      2015 750
      2016 819
      2017 494

      Tietämättömille tiedoksi muutama kuntaliitos - Maaninka 2015 ja Juankoski 2017. Molemmat liitetyt kunnat olivat vahvasti muuttotappiokuntia ja niiden vaikutus näkyy Kuopion väestönmuutoksessa 2015 alkaen. Ilman niitä väestönkasvu Kuopiossa olisi yhä lähellä 1000 henkeä vuodessa.

      Lisäksi on hyvä huomata, että Kuopion tilinpäätös oli vuonna 2017 yli 18 miljoonaa euroa talousarviota parempi ja kaupungin velkamäärä pieneni.

      Lisäksi tämän päivän Savon Sanomat kertoo, että kuopiolaiset ovat 20 suurimman kaupungin otannalla kaikkein tyytyväisimpiä omaan kaupunkiinsa. Omalta osaltaan jokainen saa toki olla erimieltä enemmistön kanssa. Ja jos oikein pahalta tuntuu, niin kaupungintalon erikoisluvalla sjuosittelen poismuuttoa. Paranisivat nuo tunnusluvutkin samalla.

      • Kaupungin_tiedotuskolli

        Entiset Juankoski ja Maaninka menettävät siis vuosittain 500 asukasta vuodessa?
        Se tarkoittaa silloin sitä, että nämä alueet ovat täysin tyhjiä 14 vuoden päästä.
        Todella vaikea uskoa.


    • Pekkatrolli

      Trolli unohti:
      Karttula (liitetty Kuopioon 2011)
      Nilsiä (liitetty Kuopioon 2013)
      Kuntaliitokset kasvattivat Kuopion väkilukua, muuten ei kasvua.

    • Paluuta_suunnitteleva

      Uskaltaako sinne Kuopioon muuttaa enää? Lehdessä oli juttua, että 2040 suomessa on enää kolme kasvavaa kaupunkiseutua ja niihin ei Kuopio kuulu. Olen sieltä kotoisin ja veri vetää takaisin mutta en oikein viitsisi muuttaa kuolevaan kaupunkiin. Nytkään sieltä ei oikein meinaa löytyä töitä.. miten liene parin kymmenen vuoden päästä.

      • iliman_pilluu

        Ei kannata. Sellutehdas kun tulee niin Kuopio on kuin Tshernobyl.
        Kallavesi on haiseva lammikko ja joudut käytämään kaasunaamaria.


      • U8iw

        Finnpulp jos tulee, paranee työnsaantimahdollisuudet huomattavasti. Mollin sivuilla on kyllä työpaikkailmoituksia ollut muutenkin aika reilusti.


      • Paluuta_suunnitteleva
        U8iw kirjoitti:

        Finnpulp jos tulee, paranee työnsaantimahdollisuudet huomattavasti. Mollin sivuilla on kyllä työpaikkailmoituksia ollut muutenkin aika reilusti.

        IT-alan töiden suhteen onkin sitten nihkeämpää.


      • Niin_vissiin
        U8iw kirjoitti:

        Finnpulp jos tulee, paranee työnsaantimahdollisuudet huomattavasti. Mollin sivuilla on kyllä työpaikkailmoituksia ollut muutenkin aika reilusti.

        Sellutehdas työllistää vain 200 koulutettua apinaa tai kiinalaista. Ei mitään rakettitiedettä ole.


      • Ndie8
        Niin_vissiin kirjoitti:

        Sellutehdas työllistää vain 200 koulutettua apinaa tai kiinalaista. Ei mitään rakettitiedettä ole.

        Kokonaisvaikutus on aivan eri luokkaa kuin suoraan työllistyneet. Tuo kiinalaisten tuonti tehtaalle kuulostaa aina yhtä hassulta :) Rakennusvaiheen työt on tietysti asia erikseen.


      • Että_silleen_

        Niin kokonaisvaikutuksiin on laskettu kaikki mahdollinen haudankaivajista lähtien.


      • Bdi8ek
        Että_silleen_ kirjoitti:

        Niin kokonaisvaikutuksiin on laskettu kaikki mahdollinen haudankaivajista lähtien.

        Lähinnä huolto, puunhankinta yms.


    • RahaApina

      Kannattaa panostaa kaikkeen mikä lisää ihmisten kiinnostusta alueeseen. Vaikka siitä joutuisi kaupunki vähän maksamaan vuosittain, sellainen kuitenkin luo oman talous ekosysteemin joka on kuin puskuri kun menee huonommin.
      Tämä ajattelu malli on aika vierasta täällä, halutaan vaan kaikki rahat laittaa palveluihin sitä mukaa kun vähän rahaa näkyy jossain, entä sitten kun rahat loppuu?

      • Paluuta_suunnitteleva

        Panostuksia kaupungin keskustaan pitäisi jatkaa edelleen. Matkus on ihan kiva juttu, mutta se on näivettänyt aika paljon keskustaa ja keskusta on kuitenkin sitä kaupunkia mikä ihmisiä kiinnostaa, ei niinkään ne ostoskeskukset kaupungin ulkopuolella.

        Mutta kaikkein tärkeintä olisi tehdä Kuopiosta houkutteleva paikka yrityksille. Yritykset tarkoittavat työpaikkoja ja työpaikkojen perässä ihmiset muuttavat. Mielestäni kaikkien mahdollisten päättäjien ja Kuopion elinkeinoelämän pitäisi lobata agressiivisesti nopeampien junayhteyksien puolesta. Nyt matka Kuopiosta Helsinkiin kestää vähimmilläänkin neljä tuntia. Jos siitä saisi edes tunnin pois niin vierailut asiakkaiden luona Etelä-Suomessa helpottuisivat ja useammat firmat ehkä perustaisivat toimipisteitä Kuopioon ja varmasti syntyisi myös aivan uusia yrityksiä.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 49 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      3228
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2141
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1915
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe