Nurmeksen tulevaisuus?

PoikaPorokylästä

Mitäpä mieltä olette tästä kierteestä joka on ollut menossa Nurmeksessa jo kauan:

- palvelut heikkenee kun pankit ja kaupat yksitellen katoaa...jäljelle jää ehkä Jukola ja S-pankki
- huoltoasemat muuttuu kylmäasemiksi, viimeksi Teboil
- paikallislehti ilmestyy kohta kerran viikossa ennenkuin lopettaa tai muuttuu nettiversioksi
- asuntojen hinnat laskee tai romahtaa kun kukaan ei uskalla ostaa...jos on tulossa putkiremontti... tai ei saa lainaa kun ei ole töitä...tai pankki ei anna lainaa muuttotappio paikkakunnalle...

Ja kun firmat laittaa lapun luukulle niin väki muuttaa muualle töiden perässä, jos pystyy... ja taas palvelut heikkenee kun asiakaskunta pienenee...

14

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täystyöllistettyala

      Varsinaisia huoltoasemia ei ole Nurmeksessa enää yhtään,joissa autoille tehtäisiin edes jotain pinempiäkään huolto-tai korjaustöitä. ABC.llä kään ei saa kuin pesuautomaatilla käynnin,jos pesukone on kunnossa,joten huoltoasema nimikettä ei voi antaa. Kumma juttu,koska pikkupajoillakin on monen viikon jonot,jos aikoo autoaan korjuuttaa,tai öljyjä vaihdattaa.

    • KiinnostustaOlisi

      Onko kaupungilla tyhjillään mitään paikkaa missä voisi tehdä pieniä auto remontteja? Teboililla olisi monttu vapaana, mutta sinne ei pääse.

    • PahaRahaSaha

      Hiljaisuus on arvokasta. Saha saisi vielä lopettaa, niin yölliset kolinat loppuisi. Rumat valotkin sieltä sammuisi yöllistä taivasta ja lumen väriä pilaamasta. Jonkun pitäisi aloittaa tutkinta sahan valosaasteesta.

    • rjuuky

      baarit taitaakin olla viikolla jo illat kiinni jos ei kokonaan kiinni,mihin iltaelämäkin on kadonnut ennen sitä oli vaikka kuinka keskellä viikkoakin

    • Hohhoijamitävielä

      Mitäpä jos käyttäisimme näitä paikallisia palveluita, niin ne säilyisivät täällä. On kylläkin tosi, että kun on pieni paikkakunta ja kilpailua vähän (nettikauppoja vastaan on turha edes kilpailla), niin hinnat nousevat varsinkin erikoisliikkeissä aivan pilviin.

      Ei vastusteta kaikkea uutta jota saamme paikkakunnalle, esim. Bomban myynti PKO:lle ja sen tekemät remontit tuntuivat aiheuttavan niin paljon närää erinäisissä keskusteluissa ettei tosikaan. Milloinhan sitä ollaan tyytyväisiä? Itse olen käynyt uudistetussa kylpylässä, voin ainoastaan kehua sitä. Mutta jo siitäkin on saatu valittamisen aihetta, milloin hinnasta ja milloin mistäkin. Osa jopa on lähdössä muualle kylpylään, vaikka lopulta maksaa saman ellei suuremman hinnan kyseisestä palvelusta.

      Toivon PKO:lle kaikkea hyvää ja toivon että myös Jukolan OK fuusioituisi mahdollisimman nopeasti.

      • Samaamieltämutta

        Ei nuo erikoisliikkeiden hinnat edes mitenkään poikkeuksellisen korkeita ole. Toki jos nettikauppoihin vertaa niin ollaan ihan eri sfääreissä mutta suurempien kaupunkien erikoisliikkeisiin tai marketteihin verrattuna Nurmeksen liikkeissä on ihan kilpailukykyiset hinnat. Toki osa hinnoista korkeampia ja se on ihan ymmärrettävää koska volyymit ovat pienemmät, mutta pitää osata katsoa asioita omaa nenää pidemmälle. Paikkakunnan palveluita käyttämällä ja yrityksiä tukemalla säästää loppujen lopuksi enemmän kuin sillä että saat jonkun H&M:n rätin muutamaa euroa halvemmalla kuin Pulkkisesta tai Saastamoisesta. Koska niin kauan kuin paikkakunnalla on yritystoimintaa niin se tarkoittaa myös sitä että paikkakunnalla on työpaikkoja ja sitä kautta verotuloja. Ja myös yritykset itsessään tuovat kaupungille verotuloja. Ja mitä enemmän verotuloja tulee tätä kautta niin sitä vähemmän kunnan tarvitsee käydä asukkaiden lompakolle, koska jostakin kunnan täytyy se sama rahamäärä kaivaa. Tämän kun ihmiset ymmärtäisivät niin pienet paikkakunnat voisivat paljon nykyistä paremmin. Mutta nykypäivän "hetimullekaikkinyt" -ihmiset ajattelevat lyhytnäköisesti ja tärkeintä on että saa jossakin yksittäisessä ostoksessa säästettyä muutaman euron, vaikka pitkässä juoksussa se valinta saattaa tulla monin verroin kalliimmaksi.


    • 2000

      Eikö Nurmes alkanut köpistymään salakavalasti 2000-luvun alussa???:D

    • Ydinkoealusta

      Nurmes tulee myydä 1€ Pohjois-Korean ydinkoealustaksi!!!:)

    • Eitilanneniinpahaole

      Meidän pitää käyttää oman paikkakunnan palveluita niin se on paras keino säilyttää ne tulevaisuudessakin. Nurmeksen tilanne on itse asiassa moneen muuhun samankokoiseen pikkukaupunkiin verrattuna hyvä. Täällä on kokoisekseen kaupungiksi vilkas elinkeinoelämä, esimerkiksi pieniä erikoisliikkeitä on enemmän kuin monessa pikkukaupungissa ja tarjonta on monipuolista. Lisäksi Nurmeksen teollisuus tai matkailu ei ole yhden toimijan varassa vaan jakautunut useisiin pienempiin toimijoihin. Sekin tuo vähän turvallisuutta kun ei olla yhden toimijan armoilla. Nurmeksen kulttuuritarjonta on tämän kokoiseksi kaupungiksi poikkeuksellisen laajaa ja monipuolista, ja myös urheilupuolella harrastusolosuhteet on kunnossa. Väestön ikääntyminen on tietysti ongelma mutta tässäkään suhteessa tilanne ei ole niin toivoton kuin monella muulla paikkakunnalla koska Nurmeksen muuttotappio ei ole mitenkään suuri ja se on ollut pienenemään päin ja kääntymässä jopa voittoiseksi. Kyllä minä sanoisin että Nurmeksen tulevaisuus näyttää kirkkaammalta kuin esimerkiksi Lieksan, ja kun me vaan pidämme huolen siitä että oikeasti käytämme ja tuemme paikallisia palveluita niin edesautamme sitä että Nurmes myös säilyy elinvoimaisena.

    • tuleenärää

      Pitäisi jakaa sitä hyvää tasapuolisesti,eikä vain paikallisille gryndereille,koska ahneesta tulee ajan kuluessa yhä röyhkeämpi ja ahneempi muutamien henkilöiden myötävaikutuksella.

    • nämä.kuriin

      Eiköhän pahin Nurmesta uhkaava asia ole se että huumeiden myynti on rajusti lisääntynyt, alle 16 vuotiaat jopa käyttävät niitä. Pitäisi saada kuriin nämä huumeenlevittäjät, voi niitä myydä kantasuomalaisetkin vaan pahimpia on eräät vähemmistöön kuuluvat nuoret miehet.

    • Älököllkobvc

      Oletan että jokin organisaatio pyörii Nurmeksessa huumeiden osalta.Romaneilla ei ole Nurmeksessa välttämättä niin laajapohjaista toimintaa.Ei riitä rahat ensin ostaa ja sitten myyntikin..no mitä se voisi olla ja kelle.Onko suhteita valkolaisia niin hyvin.Eiköhän nämä löydy paikallistasoisesti nämä huumeen välittäjät.

      • varmatieto

        Romanit myyvät eniten. Tiedän sen satavarmasti.


    • Anonyymi

      Oisko mitä tarjolla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe