PPO:n hallinto ei tarvitse lisää painetta !!!!

Kokemusta-painetyöstä

Painetta on jo tarpeeksi, tulos huononee aina paineessa. Hyvin menee ilman painetta.

26

616

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FörSkotti

      Minäkin oon painanut kauheasti.

      • Omilla_ajellaan

        Niin minäkin, mutta en koskaan toisten rahoilla.


    • Jokapäikantyrkky

      Tuossapa se tuli kiteytettynä.. vaikka on itseään esittänyt edustajaksi niin sitten kun vastuu pitäisi ottaa vastaan niin eipä kestetä painetta.. tulee esiin myös muissa yhteyksissä joista saamme lukea negatiivisessä mielessä myös muista edustuspaikoista..joissa ollaan mukana mutta ei ole saatu mitään kunnollista aikaan.. vaikka kuinka omakehu haisee joka käänteessä.. rehellisyys se kuitenkin maan perii..

    • Näinsevaintodellaon

      Noin se on. Naurattaa kun seuraa näitä kirjoitteluja kun selvästi hallinto yrittää vaientaa kommentit jos omistaja jäsenet jotain ehdottaa. Usein on ihan rakentavia ja hyviä visioita mutta ei niitä haluta edes pohtia kokouksissa.. siellä ei saa olla eri mieltä ja pahimmillaan juonitellaan ulos tai ainakin menee "virka" ja joutuu sivuraiteelle.. siellä kuuluu olevan myös ns. pyrkyreitä jotka ovat esittämässä itseään joka paikkaan, kyllä siinä maan hiljaiset lannistuu..

    • taastäällä9

      5vuotta sitten PPO:n arvo oli 174 milj. €. Nyt PPO:n markkinaarvo 57,55 milj. €, Tasearvo noin 100 milj. €. Luvattu tuplata 10 vuodessa, nyt mennyt 5 vuotta ja laskenut 70 milj. €. Tukiostoilla saatu markkinaarvo pysymään juuri ja juuri 700€/osuus. Jälkimarkkinoita ei ole olemassa, kukaan sijoitaja ei ole kiinostunut sijoittamisesta kun ei saa rahalleen vastinetta, eikä äänivaltaa. 8% tuottokin on jäänyt noista edellä mainituista luvuista johtuen lähinnä pannukakuksi. Silti hallintoneuvosto istuu perseellään ja kaivaa nenäänsä mutta ovat vain nyökyttelemässä kun hallitus häärää toimitusjohtajan kanssa omiaan.

    • tarvitseepainetta

      Milloin PPO:n hallintoneuvosto ottaa sille kuuluvan aseman ja alkaa eheyttämään Osuuskuntaa. Nyt omistajilla ei ole vaikutuskanavaa kokouksissa. Valtakirja pitäisi pystyä antamaan edustajalleen. Omistajat ovat keski-iältään jo iäkkäitä mutta eivät ymmärtämättömiä. Miksi heidän osallistumisensa estetään. Nyt joku hallintoneuvoston jäsen tekemään aloitteen valtakirjamahdollisuudesta.

    • IhminenjaElämä

      .. paha ei ole kenkään ihminen, vain toinen on tyhmempi toista.
      Paha on vain Katti Mattinen, joka kenkään kakki Tattisen.. joka on Hyvin Hygieeninen , 
      eikä tyhmempi tonttua toista, jolla polla ei leikkaa , ei loista.

      Siinäpä oodi asianosallisille , jäseniä mollaaville.. saamattomalle hallinnolle.

      Älkää nyt suuttuko koska näin se kenttä ajattelee ja selän takana naureskelee, nimet on tiedossa kyllä ja tyhmyys loistaa siellä 100 vuotiaan osuuskuntamme yllä

    • VanhanKellariin

      ..kuka pussasi ja ketä stadissa ? Ulos vaan kaapista..

    • kaikillevaan9

      Osuuskunta on osuuskunta. Jotta Kallet ja Villet ymmärtäisivät väännän
      rautalangasta yksinkertaisen mallin.

      Kylän isännät muodostivat osuuskunnan ostaakseen puimakoneen.
      Jokainen isäntä sijoitti hankkeeseen sen mukaan, kun oli varoja.
      Puimakone saatiin ostettua ja sillä puitiin elantoa taloille.
      Sitten tuli aika, että puimakone päätettiin myydä naapurikylään.
      Kauppa syntyi ja puimakoneesta saatiin jonkin verran rahaa.
      Osuuskunnan sääntöjen mukaan saadut rahat jaettiin omistajille
      sen mukaan, kuinka he olivat koneeseen sijoittaneet.
      Osuuskunnan omaisuuden omistaa osuuskunnan jäsenet.

      Näin olisi pitänyt toimia myös PPO:n tapauksessa, koska kysymyksessä
      on osuuskunta. Ei osakeyhtiö, ei pörssiyhtiö.

      Tässä PPO:n tapauksessa puimakone myytiin ilman jäsenten suostumusta.

      Sitten jälkeenpäin pidettiin kokous, jossa kysyttiin jäseniltä,
      että miten tämä niinku omasta mielestä meni.

      Sitä ennen kuitenkin oli peloteltu kaikkia alueen yrityksiä
      maailmanlopulla, jollei saada valtakirjaa äänestykseen.

      Sähköpostissa mainittiin mm. konkursseilla alueen yrityksille,
      joka oli täysi vale.

      Sähköposti löytyy varmaan vielä moneltakin yrittäjältä.

      Nyt rahat pantattiin epämääräiseen sijoitusosuuskuntaan.
      Osuuskunta PPO:n varat olisi pitänyt jakaa yllämainitulla tavalla.
      Ne jotka tosiaan olisivat halunneet jättää rahansa sijoitusosuukuntaan,
      olisivat toki saaneet sen tehdä.
      Omilla rahoilla saa tehdä mitä haluaa. Toisten rahoilla taas ei.

    • älyhoiäläjätää

      en ymmärtänyt edellistä kirjoitusta

      • Aapiskukko_käteen

        Et ilmeisesti ymmärrä paljon muutakaan lukemaasi.
        Tässä oli kiteytettynä osuuskunnan periaate kirkkaasti.


    • treqwq

      Röyhkeää vuotta 2018 ja korskeaa sijoitusvuotta !5vuotta sitten PPO:n arvo oli 174 milj. €. Nyt PPO:n markkinaarvo 57,55 milj. €, Tasearvo noin 100 milj. €. Luvattu tuplata 10 vuodessa, nyt mennyt 5 vuotta ja laskenut 70 milj. €. Tukiostoilla saatu markkinaarvo pysymään juuri ja juuri 700€/osuus. Jälkimarkkinoita ei ole olemassa, kukaan sijoitaja ei ole kiinostunut sijoittamisesta kun ei saa rahalleen vastinetta, eikä äänivaltaa. 8% tuottokin on jäänyt noista edellä mainituista luvuista johtuen lähinnä pannukakuksi. Silti hallintoneuvosto istuu perseellään ja kaivaa nenäänsä mutta ovat vain nyökyttelemässä kun hallitus häärää toimitusjohtajan kanssa omiaan.

    • painettatästä

      Kun tarkemmin tutkin ja perehdyin Osuuskunta PPO: n ja sen sidos-omistusyhtiöiden tilinpäätöksiin ja kirjanpitotietoihin niin tulin siihen tulokseen, että jäsenille voidaan palauttaa 16 439 000 € joka on vapaata sitoutumatonta pääomaa kuten kaikki tarkastus ja selvitysinstanssit ovat lausunnoissaan julkituoneet. Milloin teemme ao. päätöksen asiassa saadaksemme yhden kaikkia jäseniä tyydyttävän ratkaisun toteutettua ?

    • painetta34

      Tulipa mielenkiintoinen tilanne kun esitin osuuskuntaa koskevan kysymyksen, miksi kaikki vaikenee ?
      Mieleen tulee väistämättä seuraavia kysymyksiä :
      - onko edellinen tilikausi mennyt niin huonosti ettei uskalleta medioissa julkituoda tulosta..ei osuuskorkoa
      - onko jotain sellaista keskeneräistä joka voisi vaikuttaa osuuskunta kokouksen päätöksiin ?
      - halutaanko osuuskuntakokouksen aika ja paikka ajoittaa ajankohtaan jolloin jäsenien on vaikea osallistua
      - vai onko joku muu syy, esim sisäiset ristiriidat jotka vitkuttelevat ajankohdan esilletuontia.

      Joitain faktoja kaikki kuitenkin ymmärtävät toiminnasta, mm. yksi klikkaus niin tulostiedot tupsahtaa ruutulle ja kopioita on jaettavaksi, tilintarkastajat vaatii nähtäväksi lopullisen esityksen pian koska ovat "rajoitetusta evidenssistä " huolimatta seuranneet koko vuoden toimintaa sen osatekijöitä joista tilinpäätös muodostuu.
      Onko tehty joku jäsenaloite jota ei voidakkaan tyrmätä vaan se on tuotava kokoukseen tai onko jotain negatiivista tullut esille toiminnassa jota ei haluttaisi kokouksen käsittelyyn.. isojakin jääriä on olemassa

      Mihin on kadonneet kaikki lupaukset avoimuudesta ja suurista koroista jäsen kunnan hyvinvointia lisäämään kun ainoa esille tullut segmentoitu jäsenkuntaan kohdistuva toiminta on muutaman kymmenentuhannen euron liikevaihdolla toimiva bulvaani on yrittänyt ostaa osuuksia pilkkahintaan ? Mistä sinne on saatu noinkin tarkat tiedot jäsenistä ja heidän osuuksistaan ? Miksi niitä ei ole muiden saatavilla jotta voisi tarjota oikeaa hintaa niistä ?

      Osuuskuntakokous Ylivieskaan ja lauantaipäivälle. Saadaan jäsenien mielipiteet esille.

    • OikeaaPuhetta

      Kalajokilaakso lehti 5.3. 2018 " Kunnat ja kaupungit ovat huolissaan entisen PPO:n alueen dataverkon heikosta tasosta. Syyllinen on edesmenneen PPO:n johto kolmenkymmenen viimeisen vuoden ajalta. Se ajoi alas terveellä pohjalla olevan yhtiön eikä osannut edes myydä PPO:n rippeitä, vaan kenkkäsi ne Elisalle, josta julkisuudessa myös varoitettiin. Elisa perustettiin aikanaan tuomaan etelän rikkaille lisää rikkautta eikä kehittämään maan tietoliikennettä. " Kiitos viisaudestanne KorpiTassi, Kangasvieri, Kippola, Jokinen ja Männistö. Nyt ollaan langattomassa mobiiliyhteydessä niin. Mitä sillä PPO hallintoneuvostollakaan tehdään kun ei ajattele alueen parasta. Paras mitä voi tehdä on vaihtaa Elisa yhteydet DNA:han. Näköjään lehti sallii taas nimimerkit, nehän torpattiin silloin Vieska Energian myynnin aikoihin ja lähdesuojakin taisi pettää.

    • taevaanpoik

      Ompa kumma kun ei ole "raahen viisas" ohjeistanut palstoilla että sehän kannattais raahen kaupunginkin tehdä ppo osuuskunnan kanssa kuten oulun kaupunki teki oulun puhelimen jälkeen jääneen partneran osalla. Julkitoi että kun ei kerran tule korkoja sijoituksista niin turha niitä on makuuttaa tuottamattomana vain kuluja aiheuttavan organisaation leikkikaluna.
      Paljonkohan raahe sais jos pantais lypsämätön lehmä lihoiksi kun se ei edes poiji enää. On mennyt ummelle ja ens vuonna joutuu lihakunnalle jauhelihaksi.. sieltä jäsenrekisteristä sais tietää montako osuutta on omistuksessa ja viimeksi osuuden arvo oli ulkopuolisten konsulttien laskemana 1240 €/osuus.. jos niitä olisi esim 200 niin se tekisi 248 000 € käypäsiä kaupungin pohjattomaan kassaan jolla saisi hoidettua monta kohdetta jotka nyt on jääneet ilman budjettipanostusta mm. päivähoidossa, vanhusten avusta, koulutuksesta tai johdon virkistyspäivistä... tai sataman toimintojen kehittämiseen.
      Rohkeasti vaan neiti ääntä joukkoon sanoi entinenkin poika kun oli maailmalla kulkenut... viisas kehiin..
      Nyt jos tulee 70/osuus niin eihän se tee kuin 1400 €.. mitä sillä saa aikaan kaupungissa.. ei mitään..

      Nykytilanteessa osuuksista on tarjottu 600 €/kpl eli vain puolet todellisesta tase arvosta.. mitä tähän siis sanoo "raahen viisas".. miten menisi verotus ?.. pääoman palautuksena hoidettuna kuten muualla ei veroa .

    • JokuSkotti

      On se kumma, että jo aamuviideltä invalassa wituttaa. Sitä se köyhyys ja lehmänbaskanhaju teettää.

    • KykyPoikienPajasta

      Arvo tuli kotiin, kertoi että oli tehnyt 26 M€ liikevaidolla 7,7,M€ tuloksen. On se kova poika. Unohti mainita että yli 6 M€ tuli entisen oulun puhelimen raunioilta kun kaupunki päätti panna sen realisotavaksi kun ei tuottanut mitään, oli sitä ollut joku muu kuin Arvo fiksu aikoinaan hankkiessaan niitä osakkeita, voi olla että Arvon alennus näkyy myöhemmin taseessa syötynä pääomana, mitenkähän se ressukka vai mikä se oli tilintarkastaja sillä rajoitetulla evidenssillä tuon asian on kirjaillut lausuntoonsa.. joku hiiri oli kuulemma hypännyt ulos laivasta, pelkäsikö jotain vastuujuttua joka on odotettavissa..mutta olihan sinne uusi mehiläiskuningatar houkuteltu hunajapurkin ääreen "laajentamaan näkemystä" globaaleista markkinoista
      Saa nähdä mitenkähän käy, kauanko silmänkääntötemput tepsii kun kevään suosikki luomiväri on keltainen.. ei siis sininen eikä vihreä. !

    • seleväkoijaus

      Arvo Nordic Invest Oy
      Tilikausi
      2014/12 2015/12 2016/12 2017/12
      Liikevaihto (tuhatta euroa)
      4032 1434 2081 7734
      Liikevaihdon muutos
      28,4% -64,4% 45,1% 271,6%
      Tilikauden tulos (tuhatta euroa)
      3120 5352 2342 5385
      Liikevoitto
      42,8% 40,9% 68,4% 30,1%
      Henkilöstö
      1 1 1 1

      Toimialat
      Kiinteistöhallintoa (Päätoimiala)

      Toimialaluokitus (TOL2008)
      68209 Muiden kiinteistöjen vuokraus ja hallinta

      Ja minäkö olen saanut luotettavalta taholta kuulla että olisi " sijoitusyhtiö" ?

      Taitanee olla kaikki luvut ja tiedot kirjanpitokikkailua ja lööperiä ! Tasetta syöty ja syödään.

    • TasettaSyödäänPorukalla

      Oikein näytti viralliset luvut olevan kuten yllä mainittu.
      Mitenkähän tilintarkastajat saa läpi ne "sumuluvut" joita jäsenille korulauseiden kera esitetään.
      Kuten eräs jäsenosuuksien suuren määrän omistaja julkitoi kokouksessa : Eikö hallinnossa ja tstossa ole yhtään sijoittamiseen perehtynyttä henkilöä ?.. Yleinen toteamus.. Ei ole..eikä ole ollut. Kuormasyöjiä on.

    • lukemistatästä

      Paaden kevätkokous päätti tuunata koko höskän vielä paremmaksi ”vallasväelle”. Olihan saatu jo viikkoa enemmin ääntenlaskentakin tehtyä luotettavasti. Oli pinottu A-äänet omaan nippuunsa ja B-äänet omaansa. Sitten oli varmistettu valtakirjoilla vielä määrätyllä kertoimella sen puuhapeten nuijanheiluttajan todeta asiat niin kuin kiusatut oli ajatelleet.
      Martta oli innolla mukana tuunauksessa. Kakkuloiden sangat oli ohentuneet, niitten simonitsaus on nyt paljon helpompaa. Sangat oli hoikentuneet, muuten oli Martta melkoinen pullukka, laaja oli olemus, hyvässä lihassa oli, kattilalla oli käynyt liiankin usein, vankka oli olemus, huvittavan vankka. Tinkiällä oli kamppeet, oikein saumat pahoin vedossa ja tikkaukset tiukalla.
      Eroahdistusta kokeneet kiusatut loistivat poissaolollaan, liekö pahoittaneet mielensä kun noin kaltoin kohdellaan.
      Martta selvitti, että Viisaan luomus, se monumentti on alaskirjattu, kun ei asian ympärillä käyty puuhastelu tuottanut muuta kuin menoja ja sen hiivatun rytökasan. Viisas istuikin pallillaan ja palleillaan siellä väen takaosissa, kuunteli hankkeensa ”ulkoistamista”. Niin oli mies näköinen kuin oli patsaansakin. Alahuuli lerpallaan toljotti varpaankärkiä, koitti vetää happia sisälmyksiinsä mutta ei auttanut, piloihin meni sekin yrittäminen, niin kuin moni muukin mihin tämä viisas oli tarttunut. Nyt tekee paljon vähempi vahinkoa kun istuu palleillaan pallilla ja pitää naamansa kiinni. Ei enää tee virtuaalimatkoja suurempiin pörssiyhtiöiden kokouksiin, vaan istuu kuolevaisten joukossa ja vielä takarivissä missä oppositiokin on asustanut kautta aikojen, ne Askotin köyhät.
      Martta esitteli vielä invalan köyhille maksavansa jotain korkoja (sitä ei poloinen kertonut mistä ne korot oli muka saatu ja milloin). Murusia kuulema riittää vielä tälle vuotta mutta sitä ei tämä laajarunkoinen lausunut milloin muruset tulee köyhien tileille. Jos lie on käteisvarallisuus niin hakusessa, että pitää tarkoin miettiä mistä päästä peittoa nyt leikataan. Omaisuushan on pitkin aikaa hävinnyt kuin tuhka tuuleen mutta on kuitenkin olosuhteisiin nähden hyvin mennyt, jopa itse Pölkky kumarteli ja kiitteli tuosta omaisuuden vain vähäisestä hävittämisestä Marttaa. Huonomminkin olisi voinut mennä, elikkä oli mennyt kuulema hyvin.
      Askotti oli hyvin maltillisesti koko ajan, kävi vain pikipäin kättelemässä Jokivarren pikkuporvarit. Näitä pikkuporvareita ei ollut kuin muutama paikalla. Isommat kihot eivät halua sekaantua noihin Askotin paskanjauhantoihin.
      Niin upposi viisaan unelma ja Kiusatut päättivät muuttaa koko puulaakin nimenkin Paaden orvoksi.
      Nyt oli nimi vaihdettu, toimialakin pistetty rahanjakeluksi, eipä enää mummot ja vaarit pääse telefuneraan. Muistona on enää plakaatit sorateiden varsilla entisestä kukoistusesta.
      Tämän väenkokouksen jälkeen sitten Martta hommasi jonkun uuden tirehtöörin syömään yhteistä hyvää. Ulkoisti ensiksi melkoisen suuren siivun holtittomasti hankituista seinistä jollekin taholle ja kirjaili sanansa niin, että näin kannattaa tehdä kun riskit on jo realisoituneet ja löysät on housuissa. Eihän tavalliset köyhät huomaa tätä ”taikatemppua” vain silmänkääntöoperaatioksi.
      Sitä mukaa kun Martan tehokkuus paljastuu turskaksi, niin toisesta päästä lykätään sonta joihinkin salkkuihin ja rahaa niin paljon mukana, että ei haise vasta sitten kun kuori puretaan. Henkilöitä palkataan sieltä mistä niitä pistetään pihalle. Esson paarissa kyllä hymähdeltiin ajatukselle väenlisäyksestä, kun paskaa siirretään ulkoistuksen kautta pois väen näköpiiristä, niin väkeä vain lisätään, vaikka pitäisi vähentää.
      Marttahan on haalinut sellaista toimialaa jota ei kukaan puulaakissa tunne. Haalinta on tapahtunut vielä semmoisena aikana, jolloin suhdannehuippu on käsillä, tai jopa ohi. Hyvää siinä on se, että on myyjiä kyllä enempi kuin ostajia. Paaden väelle se vain on kovin laiha lohtu kun omat pääomat hupenevat kuin sen voimistelusalinkin, joka oli kyhätty sinne Viisaan monumentin permannolle.
      Uusi kaveri on kuitenkin palkattu ja hoitelee nyt sitten niitä hommia joita kukaan ei tiedä olevankaan. Kuuluvat kertoneen olevan jopa valmis kaappaamaan vallan itse Martalta. Onko tilanne tosiaan noin vakava tuumaillaan esson paarissa ja lehdistä luetaan lisää.
      Pytingeissä on köyhien rahat, pistetty silloin kun viisaammat myy niitä seiniänsä. Kuuluu rahoja pistetyn vielä johonkin keliperiinkin. Taitaa olla kyllä maan alla tuotot niillekin arvopapereille. Jos lie ovat kohta arvottomia. Yrittäähän se Martta myydä sitä rahaa pitkin pitäjiä. Ennen vanhaan sanottiin tuollaista toimintaa rahan kansa huoraamiseksi.
      Viisaat yrittäjät eivät lähde minkäänlaiseen touhuiluun koronkiskurin kanssa, vaan pidättäytyvät oikean pankkiirin kanssa väleissä. Noususuhdanne jäi käyttämättä Martalta ja kiusatuilta. Nyt alkaa maksun aika tehdyistä typeryyksistä. Verkosto tulee olemaan varppeillaan ja odottaa vain iskun paikkaa ja oikeaa ajankohta..sitten kaikki realisoituu kansan kuultavaksi

    • yökyöpel

      Paliohan on puhuttu tuosta valtakirjakikkailusta. Omistajajäsenille valtakirjojen antomahdollisuutta ei ole suvaittu kokouksissa, jos lie sekin on kikkailtu noilla ketkuiluilla. Eikös viime kokouksessakin ollut hallinnon "saamilla" valtakirjoilla melkoinen joukko nostelemasa käsiä ja hyppimäsä ylös ja alas. Eikös tuon pitäisi polliisien tutkia miten noita valtakirjoja on oikein hamstrattu.

    • aamuherätys

      Kati Peltomaa: "Luottotappioita PPO ei ole joutunut kirjaamaan vielä kertaakaan..."

      Miten tämä Maston tapaus käsitetään? PPO rakensi Raaheen kauppakeskuksen nimeltään Masto ja investoi siihen 4,5 Meur. Syynä oli se, että Ylivieskaan oli investoitu päätoimitalon laajennus ja Raaheenkin piti saada jotakin... (raahelainen oli hallituksen puheenjohtajana). Rahaa oli silloin kaikki laarit täynnä (ja PPO:n hallitus luuli ymmärtävänsä jotakin kiinteistöliiketoiminnasta).

      Mastosta ei koskaan tullut voitollista. Lähes tyhjä kiinteistö, jossa muutama pienvuokralainen ja Peltomaan pystyttämä, PPO:n omistama, jatkuvasti tappiollinen Kuntokeskus Sisu.

      Nyt Masto on kenkätty toiselle yhtiölle. Sitä ennen 2017 PPO teki talosta 1,4 Meur arvonalennuksen taseessa eli lopullinen kauppahinta oli luokkaa 2,5-3,0 Meur lähes uudesta talosta. Onko arvonalennus yhtä kuin luottotappio? Minusta on.

    • Hyvonhäntuomenee

      Otsikko pitää paikkansa niin kyllä hiljaa hyvää tulee.

    • PersSkotti

      Mutta Invalassa onneksi kateus ja ahneus kukoistavat ja kasvavat päivä päivältä...

    • KykypojillePuuhaa

      Otti PaleAskotti, antoi Arvo ämyliskotti, vei rahat kykypojat mutta kuka kaivaa kuituojat ? Ylivieska junasta jää ja ympärillä pikkukunnat jyrää..
      HahHahHaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe