Liikunta ja sydänmuljahtelut

Huolestunutsydän

Sekoileeko kellään muulla sydän liikunnan aikana? Eilen taas kuntosalilla tuli heti kun syke vähänkin nousi lisälyöntejä. Tein TOSI kevyesti ja silti vaan jatkui. Yleensä lisälyönnit loppuvat kun lopetan kokonaan, mutta nyt sydämmen sekoilu jäi päälle. Olin jo menosaa päivystykseen mutta sydän rauhottui onneks matkalla. Huolestutta niin paljon!! Eihän tämmönen voi vaan olla normaalia! Sydän todettu rakenteellisesti terveeksi, mutta näitä "sydän sekoiluita" ei ole kuitenkaan koskaan saatu kiinni. Onko täällä muita joilla liikunta ei lisälyöntien takia onnistu?:(

20

1282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • p.anttipoika

      Jos muljahtelua on ylhäällä palleassa kannattaa tutustua vagushermoon, toiselta nimeltään. kiertäjähermo.
      Se voi aiheuttaa muljahtelua kävellessäkin.

    • Ymppy

      Jos urheilet paljon niin pidä kunnon tauko. Minulla johtui ylikunnosta.

      • Huolestunutsydän

        Hmm.. en vaan jaksa uskoa että johtuisi ylikuunosta. Käyn kuntosalilla n.2 kertaa viikossa ja en sen lisäksi muuta harrasta. Nyt oli viime salitreenistäkin oli jo viikko.


    • 17vtyttö

      Täällä sama ollut jo pari vuotta! Olen 17v tyttö ja harrastan tanssia 5-8krt/vk. Sydämeni sekoilee ja lyö miten sattuu aina rasituksen yhteydessä(tulee paljon lisälyöntejä, bigeminiaa jne). Tukittu holterilla vuosi sitten, mutta tutkimukset jäivät kesken:/ Sydämeni on rakenteeltaan terve, mutta svt ja sivuääni löytyy silti. Joskus olen meinannut mennä päivystykseen, mutta en lopulta ole mennyt koska en halua olla turha tapaus jos mitään ei löytyisikään:/

    • vakavammin.sairastunut

      Kuules 17v-tyttö-hyvä ! (ja muut) Sydänoireitten takia päivystykseen tai lääkäriin meno ei ole koskaan "turha tapaus" ! Jos ei tutkita, ei selviä mitä taustalla on. Loppuelämänsä kannalta ihmiselle on hyvin tärkeää tutkituttaa mahdolliset vakavat oireet ajoissa ettei pääse kehittymään pahempaa.
      Oikein hyvä, että tiedät, että sydämesi on rakenteeltaan terve !
      Toiminnallisten häiriöitten syyt olisi hyvä tietää, vai mitä itse ajattelet ?

    • Huolestunutsydän

      Olen samaa mieltä ja kyllä, olisi mahtavaa saada tietää mistä johtuvat. Näihin on yritetty löytää syytä, mutta mitään ei ole ainakaan toistaseksi löytynyt. Itsellä alkaa olemaan voimat vähissä, turhauttaa ja pelottaa tämä tilanne suunnattomasti.

    • ihan-finis

      Sama täällä. Pelottaa nää jatkuvat monenlaiset oireet, joihin ei syytä löydy.
      Eilen oli noin 10 tunnin sydänhäiriö. Vähän uudenlainen. Nykyisin usein palleanpaikkeilla ja sydämessä tuntuu yht'äkkinen voimakas "tsuhaus", jonka jälkeen h****tti alkaa.

      Päivällä pomppas syke yli sataan ihan vaan istuessa, kelju tykytys. Verenpaine heilahteli. Se on alhainen, siksi otin vain murun Propralia. Ei paljon auttanut. Muljahteluja palleassa ja tykytystä ja rinta jotenkin"puristuksissa". Joku ihme häiriö oli päällä tuntikausia. Ei paljon mitään kipua. Ei sellaista, että olisin tohtinut ambulanssia soitella, mutta en olisi kyennyt lähtemään omin avuin päivystykseenkään istumaan. Olo oli niin huono. Mietin kyllä ambulanssia koko ajan.
      Syke laski sitten alas hitaasti illan mittaan mennen yöllä jo 55:een, mikä on mulle hälyttävän alhaalla, sydän tuntui toimivan vain vaivoin. Normaali syke on mulla noin 70)

      Kun syke nousi 60:een aamuyöllä, otin puolikkaan Zopinoxin sadakseni unta. Ajattelin, kävi miten kävi, en jaksa enää. Voimat menee tosiaan.
      Elämästä ei tule mitään enää.
      Holteria pitäis alkaa hommaamaan yksityiseltä, ei kai muu auta. En muuta keksi edes.
      Vaikka lause on niin kulunut, niin toivotan silti jaksamista ja tsemppiä kaikille näistä vaivoista kärsiville ja niitä pelkääville !

      Mulle kun iskee oireet istuessakin kaikessa rauhassa, niin kysyn sulta
      Huolestunut sydän, tuleeko sulle oireita vain kuntosalilla ?

    • jokox4

      Kyllä olen kärsinyt viime aikoina samoista vaivoista kuin AP. Jouduin lopettamaan erään harrastuksenkin kun rytmihäiriöitä alkoi tulla siellä rasituksessa. Siitä lähtien on ollut vähän sellainen outo olo ja olen koittanut varoa tekemästä raskasta liikuntaa. Kävin muutaman kerran ekg:ssa ja mitään hälyyttävää ei kai näkynyt. Kunnalliselle kardiologille on kai aika tulossa joskus, ja sitten toivottavasti holter.

      Heräsin äsken kello 6:50 pahoinvointiin ja lisälyönteihin (taas). Tiedä sitten johtuuko nämä oireet refluksitaudista, kun sekin voi ruveta ärsyttämään vagushermoa varsinkin maatessa.

      Itselläkin noi sykkeet vaihtelee aika oudosti; päivällä istuessa voi olla lähemmäs 100 ja yöllä valahtaa nukkumaan mennessä lähemmäs 50:tä.

    • ihan-finis

      Myös mulla on joskus aamuisin samantapaista, etovaa oloa ja syke epäsäännöllinen ja lisäksi jotain sellaista viime aikoina päässä minkä voisi tulkita aivorenkiertohäiriöksi. Aivoissa "sakkaa" jotenkin kummallisesti ja päässä suhisee. Ei hyvä alku päivälle. Tätä kestää yleensä tunteja.
      Olen lukenut AVH oireista, onneksi ei ainakaan vielä ole vasemman posken roikkumista ym. oiretta, mutta pelottaa sekin.
      Liikaa pelkäämistä. Sekin ruokkii oireita.
      En syö kuuden jälkeen illalla mitään, ettei hapot vaivaisi yöllä. Olen kuitenkin päätellyt, että oireeni ovat sydänperäisiä, joita voi tietysti pahentaa happovaivatkin, ei sen puoleen.
      EKG:t on mullakin aina ok, niihin ei osu mitään erikoista.
      Yritän kaikkeni, että oloni paranisivat, elän rauhallisesti, syön terveellisesti, liikun minkä pystyn.
      Tuntuu toivottomalta, kun mikään ei auta.
      Yritetään uskoa huomiseen !

    • ihan-finis

      Refluksitautiin ei liity pahoinvointia eikä oksentelua, luin juuri Duodecim Terveyskirjastosta
      refluksitaudista.
      (Refluksitaudissa siis ruokatorven alaosassa sulkijalihas ei toimi kunnolla, on löysä.
      Happoa nousee ylös ruokatorveen varsinkin makuulla. Eikö se muka voi oksettaa?)
      Eli pahoinvointi ja sydänoireet johtuvat jostain muusta ?

      Aika harvoin voin pahoin, useammin on (kivuliastakin) rytmihäirötyyppistä "repimistä" rintakehässä.
      Mistäköhän..? Jään taas miettimään kuten on tullut mietittyä samaa asiaa vaihtelevine oireineen jo pari vuotta ainakin. Niinkuin moni muu…

      Aika harvoin voin pahoin, useimmiten on (kivuliastakin) "rytmihäiriötyyppistä sydämen sekoilua"
      hengenahdistuksineen.
      Mulla ei ole todettu refluksitautia, joskus (harvoin) saattaa kuitenkin happoa nousta kurkkuun.
      Yritän ennaltaehkäistä kaikkia oireita, siksi mm. en syö illalla mitään.
      "jokox4" onko sulla todettu refluksitauti ?

      Kun luin vagushermosta, ymmärrän ehkä miksi lasillinen kaksi kylmää vettä voi rauhoittaa muljahtelua. Ilmeisesti se vähän "puuduttaa" ruokatorvea ?

      Miten menee AP:llä ? Miten voit ?

      • ihan-finis

        Mulla on joku dementiakin… tai niin huono olo, että ajatukset ei pysy kasassa, pik-kuisen toistoa, hävettää…anteeksi !


      • jokox4

        En nyt muista onko minulla todettu refluksitautia varsinaisesti, mutta ainakin epäilty on oireiden perusteella, ja lääkitystäkin siihen kokeiltu. Vähän ihmetyttää kyllä kun sitä perinteistä "närästystä" en koe juuri koskaan, nytkin kun on vaikeampi jakso päällä niin kaikkea muuta oiretta on paitsi ruokatorven poltetta.

        Stressiäkin on kamalasti.

        Aiemmin illalla kävin muutaman kilometrin kävelylenkillä niin eikös siinäkin joku muljahdus tullut.


      • ihan-finis
        jokox4 kirjoitti:

        En nyt muista onko minulla todettu refluksitautia varsinaisesti, mutta ainakin epäilty on oireiden perusteella, ja lääkitystäkin siihen kokeiltu. Vähän ihmetyttää kyllä kun sitä perinteistä "närästystä" en koe juuri koskaan, nytkin kun on vaikeampi jakso päällä niin kaikkea muuta oiretta on paitsi ruokatorven poltetta.

        Stressiäkin on kamalasti.

        Aiemmin illalla kävin muutaman kilometrin kävelylenkillä niin eikös siinäkin joku muljahdus tullut.

        Keljua, että sinulla on vaikea vaihe. Ehkä oireesi ei johdu ollenkaan mahahapoista tai refluksitaudista vaan stressistä ?

        Pitempään jatkunut stressi aiheuttaa sydänoireilua.
        Kun autonominen hermosto (ja huolet) ottaa vallan yhä useammin, se alkaa "pompottaa" sydäntä. Sitä ei voi hallita, kun autonominen hermosto hallitsee meitä (joskus tiedostamattomastikin).
        Sydän hakkaa epärytmisesti tai tykyttää tiheästi. Hengitystä ahdistaa. Se ei katso aikaa eikä paikkaa, milloin se alkaa. Onko stressisi sitä tasoa, että se aiheuttaa lähes jatkuvaa ahdistusta ?
        Se voi saada aikaan sydämen toimintahäiriöitä.

        Olen itse huomannut, että joissain tilanteissa sydänoireilu alkaa lähes takuuvarmasti. Usein juuri kävelylenkillä voi jo parin kilsan päästä alkaa rintalastan alaosassa pahaa ennakoivat ensimuljahtelut
        Olen miettinyt, josko liikunta provosoi jo ennestään "hermostunutta" epäsäännöllisesti lyövää sydäntä muljahtelemaan ?
        Duodecim Terveyskirjastosta luin, että muljahtelut tulee siitä, kun sydän jättää lyöntejä väliin. Kun rytmi on sekaisin, se tuntuu muljahteluna.
        Mulla muljahteluoireilu pakkaa pallean tienoille useimmiten liikkuessa.
        Muuten oireilu tulee jonnekin rintakehän alueelle ja oireet voi olla mitä erilaisempia.
        Sitten huolestun ja oireilu sen kun pahenee.

        Verenkiertoani häiritsee jo sekin, jos söisin niin paljon, että tulisin kylläiseksi.
        Olen jo kauan ollut pakotettu syömään tosi vähän kerrallaan. Olen totuttautunut olemaan pienessä nälässä koko ajan ja syön kevyesti.

        Stressaavat asiat olisi hyvä saada järjestykseen. Se auttaisi varmaan paljon, sen tietää jokainen itsekin, mutta aina ei asioille ole nopeaa ratkaisua.


    • UnzkiK

      Onko teillä stressi ?

    • Huolestunutsydän

      Mulla on lisälyönteijä ihan päivittäin. Välillä on hyviä päiviä, että tulee vain vähän ja välillä taas päiviä että sydän on kokopäivän vähän sekasin. Mutta eniten kuitenkn huolestuttaa se, että oireet pahenevat rasituksessa. Rasitus laukasee aina lisälyönnit, pienikin kävelylenkki. Rasituksen aikana niitä tulee tasaisesti kokoajan, ja välillä menee ihan sekasin niin että rasitus on pakko kokonaan keskeyttää.

    • mikäonmitä

      Jos on muuten terve ja sydänkin todettu terveeksi, on helpotus tajuta, että oireet ovat todennäköisesti stressistä johtuvia. Se vähentää pelkoa siitä, että elimellisesti jotain muuta olisi vialla.
      Monen ihmisen kertomat oireet ovat kuin suoraan stressikirjasta.
      Oletteko googlanneet: stressin oireet
      Hyvää lääkärien kirjoittamaa tietoa tulee paljon.

      Mm. Terveyskirjasto/Duodecim löytyy
      Stressi
      -syyt
      -oireet
      -mitä stressille voi tehdä ? 10 keinoa

      Joka ikisessä artikkelissa mainitaan vatsavaivat, sydänoireet, ahdistuneisuus, unettomuus ym. eli kaikki tyypilliset, mitä useimmilla stressaantuneilla on vaihtelevasti ja monilla on kokonainen oirekimppu.
      On vaikea uskoa ensin, että oireet voivat olla "vain" stressistä johtuvia ?

      Stressi on myös syy mennä lääkärille, jos oireet jatkuvat.
      Jokaisella on mittansa, kun ei enää kestä.
      Niin pitkälle ei saa stressin antaa vaikuttaa.
      On käännyttävä lääkärin puoleen.

      • jokox4

        Vatsa, sydän, ahdistus, unettomuus. Kyllä kaikki vaivaavat.

        Silti on vaikea uskoa että olisi pelkästään stressistä johtuvaa nämä oireet, mutta toisaalta kun oireiden paheneminen on sellaista kausiluonteista niin stressi voisi sikäli siihen liittyä. Tässä nyt odotellut jo useamman viikon että tämä huonompi kausi vihdoin loppuisi ja saisi nukuttua yöllä.


    • signaalit

      www.terveyskirjasto.fi
      haku: stressi
      luin yöllä. alkaa hahmottua.
      kiitos.

      • Maantiemaittaa

        Minulla näitä "ylilyöntejä" illalla kun olen jo nukkumassa. Terkkarissa joskus ennemmin jo sanoivat, ettei näistä kannata huolestua! Yleensä kun olen treenannut enemmän, ne tulee iltaisin muutama kerta.
        Nyt minulla rannesykemittari ja ihmettelen, kun sykkeet nousee jopa 211, enkä juokse kuin 10km/h nopeudella? Olen pian 70vuotias.


    • Huolestunutsydän

      Itse en jaksa usko, että omalla kohdallani kyse olisi stressistä. Mutta olen huomannut, että kuukautiskierrolla on kyllä jonkun verran vaikutusta. Mutta sitten taas liikunnan aikana tulevat lisälyönnit tulevat kyllä ihan yhtälailla aina. Liikunta selkeesti omalla kohdallani laukasee sydämmen lisälyönnit ja välillä tosiaan todella pahankin lisälyönti"kohtauksen".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe