Pieksämäen hometalot

huolestunut015

Olisi mukavaa jakaa tietoja mahdollisista hometaloista Pieksämäen alueelta, jotta ihmiset osaisi mm varoa vuokraamasta taloja. Ikäviä kokemuksia löytyy! Ei anneta lastemme sairastua hometaloissa!

89

4513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aamuvirkku112

      Joo, onhan näitä nähty ja tullaan näkemään vielä paljon paljon!

    • HomeKoiraTutkii

      90% taloista homeessa. Vähiten hometta vanhoissa hyvin hengittävissä ja uusissa huolella tehdyissä. Joissakin jo 2010-luvun taloissa jo hometta ja jopa aivan uusissa.

      • ympäristönyliherkät

        Hometta löytyy huonosti siivotuista ja hoidetuista kodeista. Vanhoissa hengittävissä taloissa on paljon ilmakosteuden tiivistymisestä johtuvia kosteusvaurioita. Niisä on alahirret ja ikkunan alukset ovat mätiä. Hengittävissä taloisssa on lämpövuodoista johtuneita kosteusvauriota.,

        Yhdessäkin ns. hometalossa rouva poisti kynsilakkaa asetonipitoisella aineella ja valitti , että home adistaa hengitystä. Toisessa paikassa rouva oli suihkuttanut Raid- karkotetta huoneet täyteen ja alle pieni lapsi haukkoi happea naama punasena. Raid-karkotepurkin kyljessä luki, että oleskelu sisätiloissa käsittelyn jälkeen vaatii tilojen riitävän tuuletuksen. Rouvan mielestä lapsen oireilu johtui homeesta. Sisältääkö pieru hometta?


      • Anonyymi

        "uusissa hyvin tehdyissä"

        Mistä sellaisia löytää, ei mistään. Nykyään tehdään mahdollisimman halvalla eli ei ole hyvin tehtyjä uusia olemassakaan.


    • Homeeee

      Pieksämäen keskusta on rakennettu suolle.

      Sadevesijärjestelmä ehdottoman tärkeää; sekä tietysti salaojat täytyy toimia.

      Kuivat "kengät" on ensimäinen edellytys jottei kosteutta pääse nousemaan rakenteisiin.

      Vanhemmissa asunnoissa putket on iso riski.

      • Sirkkuliii

        Ettei ois täälläki kommentoimassa kaupungin h#orina toimivat sielunsa myyneet "rakennusviranomaiset" rahalla sitä saa miehet tekemään mitä vaan.


      • hommeessa
        Sirkkuliii kirjoitti:

        Ettei ois täälläki kommentoimassa kaupungin h#orina toimivat sielunsa myyneet "rakennusviranomaiset" rahalla sitä saa miehet tekemään mitä vaan.

        Hometalkoot Pieksämäelläkin menossa.

        http://miljoministeriet.fi/download/noname/{08A5A023-D254-478E-9B9B-88564B7DBC0E}/121888


      • Vähäinenriski

        Onneksi meillä niin uusi talo että kaikki putket kulkee suojaputkissa valussa muoviputkella.
        Jumalan siunausta niille joilla metalliputket seinän/lattia valun sisällä.


      • Anonyymi
        Vähäinenriski kirjoitti:

        Onneksi meillä niin uusi talo että kaikki putket kulkee suojaputkissa valussa muoviputkella.
        Jumalan siunausta niille joilla metalliputket seinän/lattia valun sisällä.

        Voihan aina laittaa uudet putket jo ennakkoon ja vuodot voi havaita paineita seuraamalla.


    • hallittualasajo

      Pieksämäen ongelma on suurten ikäpolvien rakentamien talojen ylitarjonta. Näiden korjaamiseen rahoituslaitokset eivät myönnä rahoitusta, koska korjaaminen maksaa enemmän, kuin niiden arvo. Eläkelläisillä ei ole varaa saati halua korjata tyhjilleen jäävää taloa.

      • Heimiettikää

        Juuri näin. Ei ole kannatavaa remontoida 50-70-luvulla tehtyjä vanhanajan taloja. Niiden rakenteiden korjaaminen ei ole taloudelliseti järkevää.


    • Astmaa

      Kontiopyisto suon päälle rakennettu ja siellä varmasti hometta löytyy.

      • Outoja

        Juurikin näin. 60-ja 70- luvun rakennuksissa lisäksi omat tekniset ongelmat johtuen sen aikaisesta rakennustavasta.
        Ja juuri tätä aikakautta käsitääkseni suurinosa kontiopuistosta on?


    • VR-Rakennusmestari

      Osaa ja käy kaikkeen. Vaikka ei ymmärtänyt rakennusmestari hommista mitään valvoi kymmeniä rakennuksia Pieksämäellä. Niin se valvoi Raitiokin kun siitä sai pimeää rahaa muttei kylläkään eläkettä. VR mestarit hoiteli monta rautatieläisen rouvaa kun päivällä töyajalla teki puutarha tarkastuksia kun muut ahkerat miehet oli töissä. Monet rakennusmestari tutkinnot VR llä oli rahalla osteettuja. Kokeet ja lopputyöt ostettiin fiksummilta köyhiltä pojilta rahalla.

      • niitähyviäaikoja

        Se oli yleinen tapa maassa hoitaa lapsettomuus asiat. Ei ollut klinikoita ja lapsettomia pariskuntia pidettiin outoina. Yhteiskunnassa ei ollut sosiaalisia eläke-etuja vanhuksille, vaan lapsilla kuului hoitaa vanhukset. Lisäksi oli vanhanpiian ja -pojan vero.


    • Homeetonkoti

      Home is home. Meillä on tehty kaikki tarkatukset ja ilmanvaihtoremontit. Ei homeen hometta meidän homessa. Ihanaa tässä juoda kahvia,terassinovi auki. Raikasta. Muutenkin onnellinen. Eikä enää rahaongelmiakaan.

    • Eläkeläiseterikoisasema

      Lupaa isännöimiensä taloyhtiöiden eläkeläisille 5000 € vessa remontteja. Kun pyytää kirjallista urakkatarjousta rouva tyhjentää pöydän kaikista papereista. Unohtaa mainita että päälle tulevat sähkö ja putkityöt. Harmaat työmiehet särkee piikatessaan asiakkaiden vanhoja betonissa olevia käyttövesiputkia jotka Simon logiikalla joutuukin maksamaan asiakas. Laitteita joilla kuparit löytyisi ei kuulu ravimiehen ammattiarsenaaliin. Kaikki pyörittelee päätään, mikään ei onnistu mutta eläkeläisasiakkaat pelotellaan turvatkii, merkonomikoulutus Simolla voi toimia vastaavana mestarina remontissa. Tämä varmistetan kun otetaan vanhuspolon nimi paperiin ettää hyväksyy merkonomi Simon rakennusmestariksi. Työ on todellinen esimerkki mutta ei siitä mitään kirjallista dokumenttia löydy kuin jollekin ravitallille maksetut laskut.
      Vesa Minkkinen tekee saman remontin kaikki mukaan tulevat sänkö-ja putkityöt 6500€. Ammattitaito ja asiakslähtöisyys on huippuluokkaa. Simo on sopiva vastapeluri näille kaupungin neljälle iloiselle veijarille.

    • Anu341

      Mun äiteeltä kusetti rahat pois erittäin kierosti tämä Simo! En ikinä unohda. Häpeä kääkkänä!

      • Markku.L12

        Mulla kans simosta erittäin huonoja kokemuksia. Hyvin epärehellinen mies. Kiero!!


    • sumutustako

      Taloyhtiöiden vessaremontit kuuluu taloyhtiölle lain mukaan. Taloyhtiön vastuunjakotalukko ja taloyhtiön päätös pitää isännöitisijän esittää, kun vessaremotti suunnitellaan asukkaan huineistoon.

    • Isännöitsijä-palkkarenki

      Ei tasonnostot mene taloyhtiön maksuun. Ilmoitus aloituksesta pitää hyväksyttää taloyhtiön hallituksella. Isännöitsijä on taloyhtiön hallituksen palkkarenki eikä isäntä. Isännöitsijä voidaan irtisanoa milloinvain jos sukset menee hallituksen kanssa ristiin. Irtisanomisia taloyhtiöissä on lähes kuukausittain Pieksämäellä. Jos allas poistetaan ja tehdään suihkunurkkaus asukas maksaa itse rmontit. 40 vuotta vanhat putkityöt pitää ajanmukaistaa. Altaat vanhus korkeuksille 85 cm ja pesukoneliitännnät oikeaan paikkaan.

      • varattomat

        Taloyhtiöt kiertää vastuutaan, kun asukaille ns. tasonnoston ujuttavat maksettaviksi. Taloyhtiö vastaa talostaan ja luvista. Vanhoissa asunnoissa on usein asbestia ja asbestipurkutyöt ovat luvanvaraisia.


      • onkohantotta

        Jos kylpyamme poistetaan ja suihkukomero tilalle niin taloyhtiö maksaa. Näitä on huijattu asukkaiden itse maksettavaksi.


    • Sesiitäsittensen

      Tahiniemessä on homeista. Maksattavat pois muuttaessa kylpyhuoneen remontin. Väittivät minun aiheuttaneen. Koko takuuvuokran otti. Itse olin maksanut sen ja väittivät,että vain osan pidättävät remonttiin. Eipä ole loppuosaa tililleni tullut. No ei ole pikkurahan puute niin pitäköön. Varoituksena vaan muille tämä.

    • kakserisarjaa

      Simon omistamat vuokraasunnot ja isännöimät taloyhtiöt. Molemmille yhteistä kepulainen. Ei ole rehellinen ravi hevosen.

    • Keneenenäänluottaisi

      Pieksämäellä toimii eräs erittäin epäluotettava ja rahalla valehteleva rakennusviranomainen. Tiedän jo monta hänen "tarkastamaa" kohdetta jotka ovat todettu täysin läpimädiksi. Kuivax joopa joo! K. Pulk... Joko arvaatte?

      • isältäpojalle

        Rakennusviranomainen ei tarkasta hometaloja, vaan kuntokartoittajat. Terveysviranomainen ja työsuojeluviranomainen laittaa rakennukset käyttökieltoon oirehtivien ihmisten ja mittaustulosten perusteella. Lievemmissä tapauksissa antaa korjauskehoituksen. Rakennuksen omistaja vastaa aina kiinteistön huollosta ja kunnosta. Rakennuksen omistaja vastaa kuntotutkimuksen sisällöstä tilatessaan sellaisen. Halvalla ei hyvää saa, vaan silmämääräisen tarkastelun. Pieksämäellä on tilastojen mukaan yli kaksikymmenta tuhatta rakennusta ja pääsääntöisesti rakennuskanta on korjaustarpeessa olevaa tai käyttöiän loppuvaiheessa. Jos samaan tahtiin rakennuksia korjataisi, huollettaisi ja uusittaisi kuin autoja rakennukset olisivat hyvässä kunnossa.. Katukuvassa ei yli 30 vuotta vanhoja autoja juurikaan näy, mutta rakennuksien kattoja, putkistoja, salaojia, ulkoseiniä on paljon tuulessa ja sateessa odottamssa korjaajia ja uusijoita.

        Vertaus: Vanhan auton ostaja tietää, että remonttia on tiedossa, mutta rakennuksen ostaja ostaa omasta mielestään huolto- ja remonttivapaan rakennuksen.


      • Hohhoijjaa1

        Katsokaa kun ostatte taloa onko se tee-se-itse miehen rakentama vai ammattilaisen tekemä. Kaikenmaailman opettajat ja autonrassaajat tietävät ilmeisesti pieksämäellä enemmän rakennuksista kuin alan ammattilaiset. Anna kuntotutkijan avata rakenteita jos ostat ennen 1990-lukua rakennetun talon.


    • BigWheels

      Ei home haittaa kun pirssi kiiltää ja kumi palaa. Hometta on aina ollut ja tulee aina olemaan. Nykyään on vaan ihme hysteriaa tämän asian ympärillä.

      • Onvainyksielämä

        Heihei. Hysteriaapa hyvinkin. Juuri olin pari vuotta työpaikassa, jossa lähes jokainen oireili. Itsekin sairastin tuona aikana enempi kuin koko 40-vuotisen työurani aikana yhteensä. Mm. menetin ääneni, sain hankalia hengitystietulehduksia, korvatulehduksia ja lopulta elämäni ensimmäiset astmakohtaukset ja -lääkityksen. Ei ole kuulkaas mitään turhaa tämä "hysteria". Ja työpaikan hengestä ei todellakaan ollut kyse eikä siitä, ettenkö olisi työstäni tykännyt. Kyse oli siitä, että oli lätkäisty märän betonin päälle muovimattoa niihin työtiloihimme, ja liimapa alkoikin muhimaan ja eritti tiettyjä aineita sisäilmaan. Lisäksi oli katto vuotanut ja kostuttanut rakenteita. Väistötiloja ei saatu. Senpä takia en terveyttäni jäänyt riskeeraamaan.


    • Riskirakenne

      Kaikissa vanhoissa on hometta.

    • tuhoajat

      Kaupungin paras säästöidea oli, että koulujen, päiväkotien ja virastojen ilmastoinit suljetaan ja lämpötilat lasketaan lomien, viikonloppujen ja yön ajaksi. Jokainenhan tietää miten sänpylöille käy umpinaisessa muovipussissa, ne homehtuu. Energian säästäminen on johtanut rakennusten ennenaikaiseen purkamiseen homeongelmien vuoksi.

    • Raitioroudiswrong

      Ilmastointeja ei olisi edes pitänyt peruskorjata taloihin jotka oli rakennettu ikkuna auki välitunneilla tuulatuksella.

      • tuhnuttajat

        Piti rakentaa, kun lisättiin 70-luvun energiakriisissä muovit seiniin ja lisäeristys. Happi loppui oppilailta muovipussissa opiskellessa. Sama säästö on edelleen menossa ilmaston muutostakoissa.


    • Pieksämäenhomotalot

      Taitaa kontiopuiston koulun kentän päässä.

    • Kylppäritmätiä

      Marjatiellä kerrostaloissa.

    • Homeonin

      Jos rakenteena on tiili-mineraalivilla-tiili ilman mitään tuuletusrakoa, on varmaa, että villat ovat sateella joskus kastuneet, koska ulkotiili imee itseensä vettä. Jos villaan on syntynyt mikrobikasvustoa mikrobimyrkyt ( ja ehkä mikrobitkin) pääsevät melko vapaasti huoneilmaan, koska tiivistä höyrysulkua ei ole.
      Eli hometta on varmasti.
      Näihin ei kannata puuttua.

      • Miurraa

        Kartanontiellä...


    • Nuoretmiehethoiteloo

      Gambiassa rassaavat homeet joka rööristä. Pientä maksua vastaan.

    • Gordonblue

      Olin vuosia sitten Espanjassa juuri valmistuneessa rivitaloasunnossa kesäisin vieraana ja silloin tutustuin kuinka home pesiytyy jopa vasta valmistuneisiin rakennuksiin. Siellä on kosteata ja lämmintä jolloin homeelta on sopivat olosuhteet kehittyä, Sitä oli heti jopa uuden rakennuksen nurkissa, siksi aloimme.heti käsitellä nurkkia hoeenpoistoaineilla ja jatkoimme käsittelyä niin kauan kuin hometta ilmaantui. Saimme sen sitkeän yrityksen jälkeen loppumaan. Samalla paikkakunnalla suurimmalla osalla kiinteistöjä oli hometta ja jatkuvia vaikeuksia.

      • Rööritputs

        Mites siellä Gambiasa. Lähtikö home?


    • Anonyymi

      Jotkut on hulluna homeeseen, pakko syödä jotain sinihomejuustoo!

    • Anonyymi

      Kiinteistön huollon riittämättömyys homehduttaa talot. Katot kipuilee, tiivisteet ovissa ja ikkunoissa vuotaa ja ulkopellityksien saumat falskaa jne.

    • Anonyymi

      Eräässäkin kaupungin omistamassa talossa tuuli todennäköisesti repinyt irti yhden harjapellin, sieltä kivasti lirittää sateella vettä sisälle!
      Kuinka kauan lie repsottanut irti, enpä ole viitsinyt asiasta ilmoittaa kun varmaan niin vähäpätöinen seikka, saahan tilalle sitten uuden talon kun entinen on homeessa, eihän se ole muuta kun vanhan purku ja uuden rakentaminen, helpompi homma kuin kiivetä katolle laittamaan pelti paikoilleen!

    • Anonyymi

      Kotona on enemmän hometta kuin koulussa.

    • Anonyymi

      Aina puhutaan vaan homeesta mutta koskaan ei puhuta rakennusmateriaaleista ja nimenomaan pintamateriaaleista.
      Mitä aiheuttaakaan vaikkapa muovin pehmentimet joita käytetään varsinkin lattioissa käytettävissä materiaaleissa.
      Miksi oppilaan päätä särkee ja on väsynyt?
      Voisiko siihen vaikuttaa vähäinen liikunta, myöhään valvominen, epäterveellinen ruokavalio, sininen valo ennen nukkumaan menoa eli tietokoneen/kännykän näyttö ym. Olisko näillä mitään tekemistä vai onko se vaan home home home...

      • Anonyymi

        ...kaikki kemikaalit joita ihminen saa leikeistä yms. ....sitten on juomien ja ruokien makeutusaineet kuten aspartaami, myrkkyjä ne on, joidenkin vatsa ei siedä makeutusaineita laisinkaan, esimerkiksi aspartaamilla on voimakas laksatiivinen vaikutus joten hyvä tarkkailla itseään jos light-mehujen tai limppareiden jälkeen on vatsa pian ruikulilla.


    • Anonyymi

      Hometaloista kannattaa polttaa ketjussa tupakkaa, näin saa hengitysilman filtterin kautta, suodattaa tehokkaasti homeitiöt.

    • Anonyymi

      Jurtta asunnoksi ja lämmitys hakuutähteillä. Voi muuttaa, jos naapurit ahdistaa ja vaihtaa kaupunkia tarvittaessa.

    • Anonyymi

      Rummukan koulu ja talot siinä 200m säteellä on ihan rihmastoja täynnä

    • Anonyymi

      Jos kellarin lattiasta lähtee maali kannataako olla huolissaan?
      Kävimme mieheni kanssa katsomssa 64 tehtyä taloa.
      Pitääkö olla huolissaan?

      • Anonyymi

        Älä ainakaan osta on ongelma.


      • Anonyymi

        Hometta siellä puskoo lävite


    • Anonyymi

      Vanha talo, elämän jos haluaa pilata osta ihmeessä....

      • Anonyymi

        Uusi talo, elämän jos haluaa pilata osta ihmeessä....


    • Anonyymi

      Vuokra-asunto paras nykyaikana kun omistusasuntojen hinnat syöksyy kuin rännistä vesi ...moni asunnonomistaja miettii nytkin kun velkaa asunnosta enemmän kuin sen arvo. Voi sääliksi käy omistus pikkuporvareita.

      • Anonyymi

        On ihan oma vika jos on maksanut talosta korkean hinnan ja ostanut vielä talon jonka hinta on liian korkea omiin tuloihin nähden, nykyään ihmisillä näyttämisen halu ja ostetaan kalliita ja hienoja taloja että voi sukulaisille ja ystäville näyttää kuinka rikkaita ollaan. Kaikki pitää olla talossa tiptop, itse ei viitsitä maaliin sotkea sormiaan ja jos remonttia tehdään niin revitään kaikki auki ja tehdään täydellinen remppa laadukkailla materiaaleilla.
        Itse olen taloon tehnyt mm. yläkerran huoneeseen lattian kierrätys kakkosnelosesta, niitä vain mahdollisimman tiukasti vierekkäin ja sähköhöylällä pahimmat tikut ja nousevat reunat pois ja maali pintaan, hyvä tuli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ihan oma vika jos on maksanut talosta korkean hinnan ja ostanut vielä talon jonka hinta on liian korkea omiin tuloihin nähden, nykyään ihmisillä näyttämisen halu ja ostetaan kalliita ja hienoja taloja että voi sukulaisille ja ystäville näyttää kuinka rikkaita ollaan. Kaikki pitää olla talossa tiptop, itse ei viitsitä maaliin sotkea sormiaan ja jos remonttia tehdään niin revitään kaikki auki ja tehdään täydellinen remppa laadukkailla materiaaleilla.
        Itse olen taloon tehnyt mm. yläkerran huoneeseen lattian kierrätys kakkosnelosesta, niitä vain mahdollisimman tiukasti vierekkäin ja sähköhöylällä pahimmat tikut ja nousevat reunat pois ja maali pintaan, hyvä tuli.

        Kontiopuistosta tehdään uusia viemäreitä kaupungin toimesta. Ilmeisesti muutamiin taloihin tuli viemäri vedet kellareihin?
        Uskaltaako ostaa taloa täältä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On ihan oma vika jos on maksanut talosta korkean hinnan ja ostanut vielä talon jonka hinta on liian korkea omiin tuloihin nähden, nykyään ihmisillä näyttämisen halu ja ostetaan kalliita ja hienoja taloja että voi sukulaisille ja ystäville näyttää kuinka rikkaita ollaan. Kaikki pitää olla talossa tiptop, itse ei viitsitä maaliin sotkea sormiaan ja jos remonttia tehdään niin revitään kaikki auki ja tehdään täydellinen remppa laadukkailla materiaaleilla.
        Itse olen taloon tehnyt mm. yläkerran huoneeseen lattian kierrätys kakkosnelosesta, niitä vain mahdollisimman tiukasti vierekkäin ja sähköhöylällä pahimmat tikut ja nousevat reunat pois ja maali pintaan, hyvä tuli.

        No kuka muka maksanut liikaa talosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kontiopuistosta tehdään uusia viemäreitä kaupungin toimesta. Ilmeisesti muutamiin taloihin tuli viemäri vedet kellareihin?
        Uskaltaako ostaa taloa täältä?

        Oliko sadevedet , pohjavedet vai likavedet.


      • Anonyymi

        Miksi ostaa Pieksämäeltä vanha home talo kun samalla hinnalla saa uudehkon ehjänkin? Järki käteen ja ostelemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ostaa Pieksämäeltä vanha home talo kun samalla hinnalla saa uudehkon ehjänkin? Järki käteen ja ostelemaan.

        Halavalla kun saa niin kannattaa vaikka vähän heikompi kuntoinenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ostaa Pieksämäeltä vanha home talo kun samalla hinnalla saa uudehkon ehjänkin? Järki käteen ja ostelemaan.

        Miksi maksaa vanhasta yhtä paljon kuin uudesta. Pieksämäellä ostajan markkinat, pitää älytä tarjota sellainen summa mikä itsestä tuntuu se sopivalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi maksaa vanhasta yhtä paljon kuin uudesta. Pieksämäellä ostajan markkinat, pitää älytä tarjota sellainen summa mikä itsestä tuntuu se sopivalta.

        Eli koettaa saada ilmaiseksi🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Eihän se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa. Nyt jäitä hattuun.

      • Anonyymi

        Siis ihmiset maksaa ihan päättömiä hintoja vanhoista home taloista. 50 ja 60 luvun talo ei voi Pieksämäellä maksaa yli 30000 ekua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis ihmiset maksaa ihan päättömiä hintoja vanhoista home taloista. 50 ja 60 luvun talo ei voi Pieksämäellä maksaa yli 30000 ekua.

        Ota huomioon myös tontti, jos on oma tontti niin ei se ilmainen ole, vesiliittymä sähköliittymä, nekin maksaa. Jos tontti talo on 30 000euroa niin ei siinä talolle jää paljoakaan hintaa.


    • Anonyymi

      Uudetkin talot voi olla homeessa. Suomalaisten hyvä maine on mennyt talojenrakentamisessa kun nyt teetetään ulkomaalaisilla ja nopeassa tahdissa monta urakoitsijaa.

      • Anonyymi

        Uusi talo voi olla homeessa jo parin kolmen vuoden kuluttua rakentamisesta. Betonivalut ei ehdi kunnolla kuivua kun talo lykätään päälle, useasti näkee kuinka kastuu rakennustarvikkeet suojaamattomina taivasalla. Siinä hinta/laatusuhde kärsii ja pahasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uusi talo voi olla homeessa jo parin kolmen vuoden kuluttua rakentamisesta. Betonivalut ei ehdi kunnolla kuivua kun talo lykätään päälle, useasti näkee kuinka kastuu rakennustarvikkeet suojaamattomina taivasalla. Siinä hinta/laatusuhde kärsii ja pahasti.

        Kyllä kai kaikkein pahin on täystiilitalo valesokkelilla ja kellarilla. Ei kuivu ikinä. Olen muutamia surullisia tapauksia rakentajan urani aikana nähnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kai kaikkein pahin on täystiilitalo valesokkelilla ja kellarilla. Ei kuivu ikinä. Olen muutamia surullisia tapauksia rakentajan urani aikana nähnyt.

        Sade- ja hulevesien poisto erityisen tärkeää vanhemmissa rakennuksissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kai kaikkein pahin on täystiilitalo valesokkelilla ja kellarilla. Ei kuivu ikinä. Olen muutamia surullisia tapauksia rakentajan urani aikana nähnyt.

        Valesokkeli on 1960-luvulta alkaen taloille ominainen riskirakenne, joka on altis kosteusvaurioille ja homeelle. Valesokkelissa talon seinän alaosan puurakenteet ovat maanpinnan tasossa tai sen alapuolella.


    • Anonyymi

      Onko totta että paskavedet nousseet useampaan kellariin kontiopuistossa?

      • Anonyymi

        Kenen vika?


      • Anonyymi

        Vieläkö ne kaivaa niitä viemäreitä laaksotiellä?


    • Anonyymi

      Minä vedän alkoo, vedän röökii, vedän sinihomejuustoo, minua ei homeet haittaa.

      • Anonyymi

        Unohdit valkohomejuuston!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Unohdit valkohomejuuston!

        Itsekin oon jo hommeessa.


    • Anonyymi

      Kaikkialla on hometta, myös hengitysilmassa on hometta. Koulut on hommeessa, ei mene kauan kun on uusi koulukompleksikin homeessa.

    • Anonyymi

      1960-luvulla rakennettujen talojen tyypillisimpiä homevaurioita ovat perustuksiin ja lattiarakenteisiin maasta nouseva kosteus. Kosteusvauriot eivät yleensä ole havaittavissa päällepäin, vaan vasta lattiarakenteiden avaaminen tuo esiin vakavat vauriot.

      • Anonyymi

        No kannattaako avata jos ei näy siellä ne pysyy


      • Anonyymi

        Niin...kun ei edes huolehdita siitä että rännit olisi kunnossa, pihamaan kaltevuudet väärään suuntaan lähes kaikissa vanhoissa taloissa. Ulkoseinän vieressä on kasvillisuutta joista roiskuu sadevesi seinille tai on varastoitu polttopuupinoja tai jotain tavaraa joista myös sadevesi roiskuu seinille.
        Näkee myös kuinka on väärin vedettyjä tekevisiokaapeleita, katolta alas ja seinän läpi niin että puuttuu "tippalenkki" ...kaapelia pitkin lirittelee vettä vuosikymmeniä seinän sisään.
        Usein myös piipun juuri on paikka mistä vettä pääsee vuotamaan.


      • Anonyymi

        Kellarit on kotoisia, kuin mummolassa.


      • Anonyymi

        Perheen äippä oli käynyt katsomassa taloa😂
        Sen kyllä tietää kun hameväki käy ihailemassa takia ja näkee ruusunpunaisia unelmia ja suunnitelmia.
        Fiksu ostaja olisi tinkinyt kellarin osalta hintaa alas. Purkanut kellarista kaiken pois, sala-ojat kuntoon ja patolevyt myös.
        Ei pidä mennä ostamaan vanha taloa jossa kellari eristetty ja siellä esim sauna tms.
        Vanhojen talojen kellari on pidettävä vain kellaria. Niitä ei pidä mennä eristämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perheen äippä oli käynyt katsomassa taloa😂
        Sen kyllä tietää kun hameväki käy ihailemassa takia ja näkee ruusunpunaisia unelmia ja suunnitelmia.
        Fiksu ostaja olisi tinkinyt kellarin osalta hintaa alas. Purkanut kellarista kaiken pois, sala-ojat kuntoon ja patolevyt myös.
        Ei pidä mennä ostamaan vanha taloa jossa kellari eristetty ja siellä esim sauna tms.
        Vanhojen talojen kellari on pidettävä vain kellaria. Niitä ei pidä mennä eristämään.

        Sauma kuuluu maanpinnalle.


    • Anonyymi

      Periaatteessa kaikissa taloissa hometta eli älkää vuokratalo mitään omakotitaloa.
      Tehkää mieluummin oma uusi talo, 600 000 eurolla saa jo sellaisen rakennettua jossa ei ole hometta ainakaan 4-5 vuoteen.

      • Anonyymi

        Juustoissakin nykyään hometta. Ihmiset jopa ostavat homejuustoa.
        Hometta on myös kaikkialla hengitysilmassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juustoissakin nykyään hometta. Ihmiset jopa ostavat homejuustoa.
        Hometta on myös kaikkialla hengitysilmassa.

        Minä käyn haukkaamaan happea parhailla tölkin filtterin kautta, se suodattaa niin homeitiöt kuin myös katupölyn.


    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe