ideologisesti työtön

elättäjäsiarmosta

mikkelissä. kerro elämästäsi. miltä tuntuu elää toisten työllä. oletko ajatellut koskaan lopettaa sen ilmaisen rahan nostamisen ja alkaa vaikka kerjätä henkesi pitimiksi.

48

399

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Totuusaloittajalle

      Älä nyt vaan sano että olet töissä alle 3000€ palkalla. Jos olet niin sinun tekemisesi on yhteiskunnan kannalta aivan yhdentekevää. Hyvä että juuri ja juuri oman terveydenhuollon saat maksettua. Jos taas olet kunnalla/valtiolla hommissa, niin olet Suomelle yhtä hyödyllinen kuin nuo 9€ kaverit ekiksellä. Ero on ainoastaan siinä, että sinä KUVITTELET tekeväsi tärkeämpää työtä.

    • turhaturhempiturhin

      Julkisen puolen opet, lääkärit , poliisit, pelastajat jne. mielestäsi turhia???

      • Tämäonnähty

        Kyllä, suurin osa näistä "ammattilaisista" on pelkkää painolastia valtiolle. Tietysti hyvä että joku suostuu palkan maksamaan vaikka töissä perseillään menemään ihan miten sattuu, kun ei tarvitse tuottaa mitään. Tämä on nähty, missään muualla kuin valtion/kunnan leivissä ei ole niin löysää! Töitä tehdään oikeasti 4h päivässä, mutta palkka kinutaan kahdeksalta tunnilta.


    • Lieneesama

      se varmaan tuntuu samalta kuin se että ei ole koskaan oppinut käyttämään isoja alkukirjaimia, mutta toisaalta ei välitäkään käyttää.

    • luuinen

      Onhan noita ildeoloogisesti työttömiä vaikka miten ,esim kulma housuissa joppailevat heimolaiset . Niihnin ei uskalla uskalla puuttua edes torkkupeitto J.Vartijainen.

    • 12313

      Suurempi huoli on veronkiertäjistä, Sipilät ja kumppanit, jotka kierrättää tulonsa veroparatiiseihin ja suomi menettää miljardeja näiden väärinkäyttäjien takia.

    • VarmaanMuutama

      Kyllä varmaan on mikelissäkin näitä ideologisesti työttömiä, mutta ei niitä nyt varmaan kymmentä enempää ole. Ei oikein sovi mielenlaatuun kärsiä ehdoin tahdoin minimi toimeentulolla Mikkelissä, kun elossa olevissa kaupungeissa saa ihan rahaa palkaksi, on ravintoloita ja elämää, jopa kulttuuria! Täällähän suurin työllistäjä on Ekotori, jos ei vielä niin lähitulevaisuudessa 100% varmuudella.

      • Ekotorilla_on_kivaa

        Ekotori on rautaa. Kierrättänyt monet mikkeliläiset työttömät ja lisää tulee kuin luikuhihnalla. Kiitos työkkäri, reitti ja kaupungin työllistämispalvelut ja kaiken maailman 9e-projektit


    • eko.tor

      Ideologisesti työtön tulee mikkeliläiselle veronmaksajalle halvemmaksi, kuin Ekotorin 9 euron duunari, koska sille ei tarvitse maksaa sitä 9 euroa päivältä, eikä kaupungin tarvitse maksaa Toimintakeskus ry:lle tämän työttömän "työllistämisestä"... eli siis turhasta puuhastelusta joka ei johda mihinkään.

      • OnneksiVoiValita

        No varmasti tulee halvemmaksi, mutta kuka hemmetin toope sellaista elämää itselleen ehdointahdoin haluaa? Jos muualla on töitä, niin kuka tahtoo jäädä sellaiselle alueelle jossa ei ole muuta toimintaa kuin ekotori, niin ja vilkas ja laajeneva hautausmaa.


      • työttömänporkkana

        "työttömän "työllistämisestä"... eli siis turhasta puuhastelusta joka ei johda mihinkään"
        - Työtön kunnolla töihin ja kulut hänellä kasvaa muttei palkaa tule jos edes sitä KIITOS sanaa !
        - Työpaikalla voi muut huilata sillä onhan heillä ilmainen orja
        - Työnantaja saa työntekijän halavalla
        - Työjakson jälkeen olet taas työtön ja odotat uutta kohdetta jossa sinua kusetetaan
        - Sairasta touhua koko työllistäminen
        - Maksaisivat edes pientä palkkaa
        - Sääliksi käy , kun näkee miten ihmisarvoa käytetään näin hyväksi
        - Mikkelissä on näitä halpatyövoimia korvattu monesssa kohteessa, näin oikeat ammattilaiset
        eivät saa ammatinmukaista työtä , ei ole avoimia työpaikkoja
        - Siivousala ja hoitoala pahimpia hyväksi käyttäjiä


    • Hyvä_palkka
      • Ekoeki11

        Olisit aukaissut ne valikot,alta tulee teksti:Ei vapaita työpaikkoja


    • kisumimmi

      Eihän ihmiseltä pidä enää 2010-luvulla vaatia mitään omaa vastuuta itsestään ja elämisestään. Kaikki on muiden syytä, varsinkin yhteiskunnan ja hallituksen.

      • oikeasyy

        Niin, jos on vähän tyhmä tai muuten vajavainen, niin voihan sitä noinkin ajatella. Jos ei ole kuin mustaa ja valkoista niin miten niistä värejä teet. Mutta syy siihen miksi meillä on työttömyyttä, on se että valtiovalta on epäonnistunut koulutuksen mitoituksessa, ja siinä mille aloille ihmisiä tarvitaan. Niinpä meillä on paljon koulutettua väkeä, mutta väärillä aloilla.
        En ihmettele ollenkaan jos joku protestoi tätä epäonnistumista alkamalla ideologisesti työttömäksi, itseasiassa ymmärrän ihan täysin. Se nimittäin voi vähän v*tuttaa, jos on 4-5 vuotta lukenut yliopistossa tutkintoa kasaan niska limassa, ja sitten huomaa että ei ole töitä.


    • bingo_

      :))) "Ideologista syistä" työttömillä, ehkäpä suuruusluokkaa yhdellä prosentilla on korkeakoulututkinto suoritettuna. Ja välttävästi varmaan sekin. Tosiasiassa akateemiset työllistyvät hyvin. Ylivoimainen valtaosa on peruskoulu- tai korkeintaan ammattikoulutason väkeä. Työttömyyttä on siksi, että suorittavat "aputyötason" hommat on vähentyneet rajusti viimeisten parin vuosikymmenen aikana. Toisaalta siksi, koska sosiaaliturvan varassakin voi nyt niin mukavasti elellä.

      • Oikaisu

        Enpä nyt menisi ihan allekirjoittamaan tuota "akateeminen" työllistyy hyvin väittämää. Tämän vuoden elokuussa oli 43800 "akateemista" tyhjäntoimittajaa työttömänä. Suurin osa ideologisesti työttöminä, koska eihän kukaan voi olla niin tyhmä, että opiskelee tahallaan alaa ja valmistuu alalle, jolla tietää olevan työttömyyttä? Kyllä tähän liittyy väkisin suunnitelmallisuus. "Sitten kun tämän koulun käyn niin ei tarvitse enää koskaan töitä tehdä".
        Se ei hyvät akateemiset mene niin, että jos on käynyt yliopiston, niin sen jälkeen ei tarvitse enää tehdä mitään. Kyllä teidän oletetaan osallistuvan työntekoon samalla tavalla kuin kaikkien muittenkin. Vaikka sitten s-marketin kassalla, jos muuhun ei taito riitä.


      • oikaisit.väärästä.kohtaa

        Kyllähän sitä amiksen käyneet työttömät ja varttuneemmatkin duunarit voisi mennä vaikka siivoomaan tai vanhuksia hoitamaan. Kyllä näiden "ammattimiestenkin" oletetaan osallistuvan vaikka tehdas lopettaisikin tai paja menisi konkkaan. No "anssilla" on tietysti kiva vedellä lonkkaa.


      • AnssiJokaVetääLonkkaa

        On täysin turhaa energiankulutusta marmattaa "ideologisesti työttömistä" niin kauan kuin jokaisen työhaluttoman tilalle löytyy kymmenen motivoitunutta työtöntä työnhakijaa.

        Nykyisessä yhtälössä työttömiä tulee jokatapauksessa olemaan aina vain enemmän ja enemmän, joten hyvä vaan, jos työhaluttomat jäävät ihan suosiolla työttömiksi elämään minimituilla ja töihin päätyvät ne jotka haluavatkin.


      • IdeologinenNoheva

        Totta. Jokuhan jää kuitenkin työttömäksi... Eiköhän se ole yhteiskunnankin etu, että lusmut jää kotiin ja nohevat vie ne vähäiset työpaikat.


      • Määmitäämaksa

        Suomessa Ei ole kaikille haluaville töitä . Eikä palkan maksajia.


    • Ei.muuta

      Itsestään välittäminen, jos et välitä olet toivoton tapaus.

    • Jokoleikkaatruohikkoakin

      Täällä kun on tapana tehdä kaikenlaisia syvällisiä analyysejä kirjoittajista ilman sen parempaa tietoa, niin menköön omakin neitsyys sillä saralla:

      Aloittaja on sellainen, jolla on suuret kuvitelmat itsestään ja hänellä myös riittää kunnianhimoisia haaveita ja suunnitelmia elämänsä varalle, mutta koska hänestä ei ole haaveidensa toteuttajaksi, niin hänkin painaa vuodesta toiseen työssä, joka kuuluu matalapalkkahommiin ja jossa ei tarvita mitään erikoistaitoja. Hän on kuitenkin aina vain pettyneempi itseensä, koska hurjat tavoitteet eivät koskaan täyty. Itselleen vihaisena ja samalla kamppaillen mielenterveytensä kanssa, aloittaja on päättänyt purkaa pahan olonsa muihin, tällä kertaa työttömiin, jotka osaavat nauttia työttömyydestään.

      Onhan se jo säälittävyyden ennätys, että on kateellinen minimituilla eläville.

      • yöllinen.työllinen

        Tuosta viimeisestä lauseesta olen samaa mieltä. Itsekin jouduin aikoinaan kituuttamaan työmarkkinatuella, eikä se mitään herkkua ollut. Kyllä se on todella pieni joukko joka sen vapaaehtoisesti valitsee. Tietysti juopot on asia erikseen. Taitaa olla aloittaja se sama hihhuli joka tuolla yhdessä ketjussa leimasi kaikki työttömät kaljan kittaajiksi. Aika huonosti menee jos pitää omaa heikkoa oloaan tänne oksentaa...


    • heräsinjust

      Ei huvita työnteko.

    • IhmistäEiKaivataTöihin

      Eikös robotit ja muut sellaiset tule vähentämään merkittävästi tarjolla olevia työpaikkoja tulevaisuudessa? Onko ideologisesti työtön vain aikaansa edellä?

      • Elämä_on_laiffii

        Elämän kannalta koko työnteko on älytöntä. Ihmiset tuhlaavat parhaimmat vuotensa työntekoon, puskevat pitkiä päiviä aamusta iltaan... käyttäen parhaimmat tunnit päivästä.. lopulta sairastuvat, kun työ on stressaavaa ja on vienyt kaikki voimat. Sitten odotellaan silmät kiiluen päivää, että pääsisi eläkkeelle. On se hienoa, kun vihdoin on vapaa... eli käytännössä elää enää muutaman vuoden, kunnes kuolee työstä saatuihin sairauksiin ja vanhuuteen. Olikohan huippu elämä?? Ideologisesti työtön saattaa olla oikeassa.


      • koodiasevaanon

        Voi kuule kun ne robotit lukee niitä työhakemuksia jo nyt. Nykyiselläänhän tekoäly, jos nyt sellaista on edes olemassa, pystyy vaan etsimään ennalta asetettuja termejä sähköisessä muodossa olevasta tiedostosta, mutta silti niitä käytetään siekailematta.
        Jos et saa työhakemukseesi mitään vastausta, niin voit olla varma että sitä ei ole edes ihminen lukenut. Olisi aika yksinkertaista pistää ohjelma etsimään sanoja dokumentista, pistää se poimimaan sähköpostiosoite ja lähettämään kaikille hakijoille joku vastaus. Joko : kiitos mutta ei kiitos, tai sitten pääsetkö käymään työhaastattelussa.
        Ilmeisesti robottien kehittäjät ovat suhteellisen keskinkertaisia, tai jopa kehnoja koodareita. Olen muuten mikkelissä kouluni käynyt ja ei kelpaa osaaminen. Pitää ilmeisesti tehdä niinkuin kaikki muut, ja häipyä.


    • KoskaHeilläOnSeUnelma

      On myös paljon sellaisia työssäkäyviä, joiden ei pitäisi saada olla kyseisessä palkkatyössä. Otetaan esimerkkinä vaikkapa Länsi-Savo. Toimittajat ovat erittäin taantuneen oloisia ja se myös näkyy heidän mitäänsanomattomissa jutuissaan. Lähes koko toimitus joutaisi vihervasemmistoagendoineen kilometritehtaalle ja työttömiä alan ammattilaisia tilalle. Ja nimenomaan sellaisia toimittajia, jotka ymmärtävät mitä se journalistin työ on. Se ei ole puolueellista uutisointia, eikä jutussa olevien virheiden osoittelijoiden ja kritiikkiä kirjoittavien lukijoiden sensurointia. Journalistin työ on sitä, että välitetään tietoa lukijoille, mitään siihen lisäämättä ja mitään siitä poistamatta.

      • MistäMistäNiin

        Öööö ei täällä sentään kommunismi vielä voimissaan ole mitä ehdotat, ethän vaan kuulu marco boy ryhmään kun moisia vaadit.


    • javalittaa

      Kannattaa muuttaa Etelä-Suomeen, jos työnteko yhtään kiinnostaa. Työkkäri maksaa muuttoavustusta 3kk:n työmarkkinatuen verran. Tai sitten sossu. Ovat mielissään, kun saavat yhden elätin pois täältä.
      Useimmilla vaan on pelko vaihtaa ympyröitä: turvallisempaa tuhnuttaa siinä sohvan mutkassa...

      • Suomalainenonparempi

        Ai että pitäisi hesaan muuttaa ja leikkiä ettei siellä vielä olisi häiritsevän paljon somaleja sun muita kehitysmaalaisia? Ei kiitos.


      • 2424r2

        Helsinkiin jos lähtee, niin tarvisi olla jo nimi paperissa 3000e/kk palkkatyöhön kämppä valmiiksi katsottuna. Muuten ei pärjää siellä, kun asuminen maksaa enemmän yms. Työkkärin tarjoamat "työpaikat" voi unohtaa.


    • hehheee

      mikkelissä on hyvä tuhnuttaa 500e/kk sossurahalla ja kaupungin tarjoamalla kämpällä laajalammella. :)

      • NautiElosta

        Joo, on jos ei tahdo saavuttaa mitään elämässään. Meillähän on tämä idea perustuslakiin kirjattuna, että kaikille pitää taata perustoimeentulo. Ole sinä siellä laajalammella, nauti elämästä, siellähän on hyvät lenkkimaastot ihan vieressä.


      • Häpeä

        Yhtä turhana raharikkaat pitävät sinua kuin sinä vähään tyytyviä.


    • Lifestyleopas

      sitäpaitsi kaverit on kaikki työttömiä ja alkoholisteja.
      jos menisin töihin joutuisin lopettamaan juomisen ja kaikki kaverit pitäisivät snobina.

      • tääonparas

        Kiitos päivän nauruista, mahaan sattuu vieläkin :-)
        Sun kavereilla on varmasti hauskaa kun osaat heittää noin hyvää läppää.


    • freestailer

      homot käy töissä

    • luovuttaja

      Ideologisesti työtön on tavallaan laupias hyväntekijä siinä mielessä ettei vie kenenkään toisen työpaikkaa.

      • omakokemus

        Voi v*ttu minä sanon näitä "ideologisesti työttömiä". Tässä kun näitä uutisoidaan, niin samalla lyödään vielä matalammaksi meitä, jotka hakevat työtä ja tahtovat työllistyä. En minä ole valinnut olla työtön. Olen korkeakouluttautunut, olen valveilla ja valppaana, haen töitä, olen kiinnostunut aina kun sellaisia töitä on tarjolla, mitä osaan tehdä. Näitten uutisten takia minäkin olen nyt pelkkä paska, koska en ole saanut työtä mikkelistä.
        Minkälainen on sellaisen ihmisen sielunmaisema, jolla on tapana vielä lyödä lisää niitä ketä lyödään koko ajan? Eikö tässä ole jo tarpeeksi taakkaa kannettavana? Mikkelissä tottakai suorastaan nautitaan siitä että joku kärsii, meille työttömille nauretaan ja meitä osoitellaan sormella. Meidät pistetään 0€ hommiin ja käsitellään kuin ongelmajätettä. Joittenkin mielestä ei varmaan olla enää edes ihmisiä.


      • näin-se-menee
        omakokemus kirjoitti:

        Voi v*ttu minä sanon näitä "ideologisesti työttömiä". Tässä kun näitä uutisoidaan, niin samalla lyödään vielä matalammaksi meitä, jotka hakevat työtä ja tahtovat työllistyä. En minä ole valinnut olla työtön. Olen korkeakouluttautunut, olen valveilla ja valppaana, haen töitä, olen kiinnostunut aina kun sellaisia töitä on tarjolla, mitä osaan tehdä. Näitten uutisten takia minäkin olen nyt pelkkä paska, koska en ole saanut työtä mikkelistä.
        Minkälainen on sellaisen ihmisen sielunmaisema, jolla on tapana vielä lyödä lisää niitä ketä lyödään koko ajan? Eikö tässä ole jo tarpeeksi taakkaa kannettavana? Mikkelissä tottakai suorastaan nautitaan siitä että joku kärsii, meille työttömille nauretaan ja meitä osoitellaan sormella. Meidät pistetään 0€ hommiin ja käsitellään kuin ongelmajätettä. Joittenkin mielestä ei varmaan olla enää edes ihmisiä.

        Totta puhut, vaikka itse olen 40 vuotta töissä ollutkin ja en suoristeen pysty kokemuksesta puhumaan.


    • Positiivisesti kun ajattelee niin menee Suomella tosin hyvin kun tällä voi olla Ideologista syistä työtön. Wau!

      Mielestäni työn arvostamisen on yleisesti laskenut ihan hemmetisti. Vielä parikyt vuotta sitten ihmiset ajattelivat enemmän että itsensä arvostamiseksi on tehtävä työtä - nyt on ihan ok olla muiden elätettävä kun ei saa kivaa ja helppoa duunia. Missä vaiheessa menetimme tuo ajatuksen että olemalla yhteiskunnan tuottava yksilö on arvo sinänsä - vaikka olisikin Alepan kassalla.

      • bonusway

        Se työn arvostus meni siinä vaiheessa kun työläiset huomasivat että samaan aikaan jaetaan lopputilejä kun omistajille nostetaan bonuksia isommiksi. Ei ole mitään mieltä työskennellä ahneiden kassan kartuttamiseksi..


    • sylkykuppi

      juurikin näin. kun töitä ei löydy ja niitä etsii niin saa kuulla vittuilua että loisii yhteiskunnan varoilla.
      ja sit tarjotaan ekotoria ynnä muuta 9 eur orjatyötä ja vaikkei itse asiasta niin valittaisikaan niin saa silti kohtelun toisenluokan kansalaisena.
      pikkuhiljaa alkaa tuntumaan ettei kelpaa mihinkään ja koska jo valmiiksi pidetään laiskana "ideologisesti työttömänä" ja syljetään päälle niin mitäs vaihtoehtoja tässä jää?
      perusta yritys, hanki uusi koulutus... helppoahan se on kuin heinänpolttelu.

      • loukkuloksahtaa

        Työn hakeminenkin on työtä. Sen takia siitä saa korvausta valtiolta. Sipilän ajatusmalli on se, että työnhakija ei tee työtä etsiessään työpaikkaa, ja hänet voi pistää orjahommiin, että ei varmasti voi hakea työtä. Siinä sitä sitten ollaan, ansassa. Köyhyysloukussa.
        Samaan aikaan sipilän tilasto osoittaa että työttömyys on pienentynyt 60% vuodessa !! Huraa !! Toinen tilasto kertoo että työttömyyskorvauksia ja asumistukia maksetaan enemmän kuin koskaan. Jälkimmäinen on totta, ensimmäinen "sipilän" tilasto on silmänkääntötemppu jolla yritetään saada kansansuosiota.


    • työnperässä

      muuta amerikkaan. sinne on ennenkin ylijäämäporukka lähtenyt

      • VetoaOn

        Ei amerikkaan, mutta helsinki-espoo-vantaa alueelle. Siellä on työntekijän markkinat, ei ole tarpeeksi tekijöitä ja työtä riittää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe